Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! IFS Food 7 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Szakmai kódex rögzíti a magyar víziszárnyas-termelés szabályait - 2011.06.20.

A hazai víziszárnyas-termelés állatvédelmi és állatjóléti szabályozását foglalja össze az a kódex, amelyet a közelmúltban állított össze a Baromfi Termék Tanács (BTT). A kódex kialakítását elsősorban az indokolta, hogy a fogyasztók is biztosak lehessenek abban: a magyar baromfiágazati szereplők nem csak biztonságos és ízletes baromfitermékeket állítanak elő, hanem a termelés során kiemelt figyelmet fordítanak a technológiák helyes betartására is. A kódex teljes szövege a BTT honlapjának bal oldali menüsorából tölthető le.

Jelöletlen szlovák tojásszállítmányt "kapcsolt le" a NAV - 2011.06.20.

Egy kamionnyi, Szlovákiából Magyarországra szállított jelöletlen tojást találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M15-ös autóúton, a határszéli Rajka közelében - közölte a NAV. Az elrendelt vámvizsgálat megállapította, hogy az országba behozott tojások jelöletlenek, azokon sem a termelőt, sem a szavatossági időt nem tüntették fel.

Megakadályoznák a spekulációs árfelhajtást a gabonapiacon - 2011.06.17.

A fő gabonafélék piacainak globális ellenőrzésére készül a világ legfejlettebb országait tömörítő G20 országcsoport, hogy ezzel akadályozza meg a spekulációs árfelhajtást. A gabonapiacok globális ellenőrzését a csoport mezőgazdasági minisztereinek június 22-23-ai, párizsi találkozóján akarják rögzíteni. Az élelmiszerárak május óta tartósan mintegy 37 százalékkal haladják meg tavalyi, megfelelő időszaki szintjüket.

Víziszárnyas-ágazat: megkezdőtött a tollszedők szakmai képzése - 2011.06.16.

Megkezdődött a baromfitelepeken dolgozó tollszedők szakmai képzése a nemrég elfogadott víziszárnyas-ágazati kódex előírásai alapján - közölte Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. A mai oktatáson - hatósági ellenjegyzés mellett - 49-en szereztek oklevelet, akik a későbbiekben fényképes igazolványokat is kapnak.

Agrár-kárenyhítési alap: június végéig kell beérkeznie a hozzájárulásnak - 2011.06.16.

Június 30-ig fizethetik be hozzájárulásukat a gazdálkodók a nemzeti kárenyhítési lapba, de e határidő a befizetés beérkezésére vonatkozik - hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH). A kárenyhítési törvény értelmében a befizetés kizárólag banki átutalással teljesíthető, és csak akkor fogadható el, ahol az előírt kötelezettség teljes összegét legkésőbb június 30-án jóváírják a kárenyhítési lebonyolítási számlán. Az átutalást tehát ajánlatos a határidő lejárta előtt több munkanap elindítani - ajánlja a hivatal.

Egyelőre nem kívánja csökkenteni az élelmiszergazdasági áfát a kormány - 2011.06.16.

Állattenyésztési ágazati stratégia nélkül nem létezhet nemzeti vidékstratégia - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a Magyar Állattenyésztők Szövetsége herceghalmi küldöttközgyűlésén. Ugyanakkor bejelentette, hogy az áfacsökkentésre egyelőre nem kerül sor. Az államtitkár a segítő kormányzati szándék igazolásaként felmutatta a legnehezebb helyzetben lévő sertéságazat jövőjéről szóló hatoldalas anyagot.

Fazekas: "sóval hintik be a vetőmaghamisítók telephelyeit" - 2011.06.14.

Az elmúlt évek szomorú tapasztalata, hogy a kétes eredetű, vagy gyenge minőségű vetőmagok komoly károkat okoztak a gazdáknak - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter karcagi határszemléje után. Volt rá példa, hogy a harmadik országból Magyarországra behozott kukoricát átcsomagolták, és magyar vetőmagként adták el, ráadásul GMO-szennyezett volt - jelentette ki a kormányzati portál tudósítása szerint.

Külföldi filmforgatások: ne nyissák meg telepeiket a baromfitermelők - 2011.06.10.

Külföldi filmes forgatócsoport készít felvételeket ágazati hírek szerint a hazai baromfihelyzetről.

Bővíti bábolnai csirkefeldolgozó üzemét az OSI Food Solutions - 2011.06.10.

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással háromszorosára bővíti csirkehús feldolgozó üzemét Bábolnán az OSI Food Solutions Hungary Kft. - közölte Erdélyi György ügyvezető igazgató. A vállalat kapacitása 7 000 tonnáról 22 000 tonnára nő. A termékek 90 százalékát a McDonald’s gyorsétterem hálózatnak értékesítik.

Erősíti a szakmaközi szervezeteket a kormány - A zöldség-gyümölcs és a bor után más ágazatok is jöhetnek - 2011.06.09.

Állami jellegű jogosítványok átengedésével erősítené a kormány a zöldség-gyümölcs és a borágazat érdekképviseleteit, ha tevékenységeiket úgynevezett szakmaközi szervezetekben végzik - derül ki az agrárpiaci rendtartási törvényhez benyújtott módosítási javaslatból. A szakmaközi szervezetek - miniszteri és uniós jóváhagyás mellett - "piacfejlesztési intézkedéseket" hozhatnának, amelyeket azokra is kiterjeszthetnének, akik nem tagjaik. Elképzelhető, hogy a szakmaközi szabályozás a későbbiekben más ágazatokra is kiterjed.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat