Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Javítani kell a baromfiágazat finanszírozási helyzetén - BTT szakmai nap Debrecenben - 2010.09.17.

Hitelekkel és pályázatokkal kellene javítani a baromfiágazat finanszírozási helyzetén, a források igénybevételét pedig terméktanácsi tagsághoz kellene kötni - jelentette ki Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke a szervezet "Csirke Napja" elnevezésű debreceni rendezvényén. A BTT a mai konferenciával erősíteni kívánta azt a szakmai munkát, amely szerinte elengedhetetlen az ágazat további fejlődéséhez. A mai szakmai napot szombaton egész napos csirkefesztivál követi Debrecenben, a VI. Szomszédsági nap és Csapókerti szüret helyszínén.

Az áfán keresztül lehet megfogni a takarmányárak elszabadulását - 2010.09.17.

Az áfacsökkentés az egyetlen legális eszköze a kormánynak a gabona- és takarmánypiaci áremelkedés visszafogására - állapította meg a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöksége, amelyik az úgynevezett fordított adózás alkalmazását javasolja. A BTT számításai szerint a megnövekedett gabonaárakból eredő költségnövekedésekből minimálisan 10-12 százalékos áremelkedés következne.

Stagnáló árbevétel és fejlesztések a Co-op Hungarynál - 2010.09.16.

Az idén az élelmiszer-kiskereskedelemben mintegy 3 százalékkal esett vissza a forgalom, és ez jellemző a Co-op Hungary Zrt. boltjaira is - mondta Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója. A forgalom visszaesése ellenére a múlt évihez hasonló, mintegy 510 milliárd forintos árbevételt várnak az idén is, és az első féléves, 230-240 milliárd forint közötti árbevétel alá is támasztja a várakozásokat.

Szeptember végéig minden pénznek be kell érkeznie a kárenyhítési alapba! - 2010.09.16.

Tájékoztató az agrárkár-enyhítési rendszerben részt vevő gazdálkodók kárenyhítési hozzájárulás fizetési kötelezettségeiről.

Folyamatos lehet az állatjóléti támogatási igények benyújtása - 2010.09.15.

Megvizsgálják a lehetőségét annak, hogy a következő év januárjától már ne csak egy hónapig, hanem folyamatosan lehessen beadni az állatjóléti támogatási igényeket - ígérte a Baromfi Termék Tanács (BTT) keddi elnökségi ülésén részt vevő Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke. Több pénz ugyan ezzel nem lesz, de azt el lehet kerülni, hogy a termelők jelentős része a menet közben teljesíthetetlenné váló hiánypótlási igények miatt essen el a támogatástól. A hiánypótlásra kért iratok ugyanis jelenleg akár egy évre visszamenő időszakra is vonatkozhatnak, márpedig például egy takarmánylabor általában már fél évvel korábbi igazolásokat sem tud kiadni - ecsetelte a jelenlegi helyzet visszásságát Bárány László, a BTT elnöke.

Baromfibusszal népszerűsíti a magyar termékeket a BTT - 2010.09.13.

Baromfibusszal jelent meg a Baromfi Termék Tanács (BTT) a közelmúltban megrendezett kiskunfélegyházi libafesztiválon. A BTT a jármű segítségével ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal szólította meg a gyermekeket és szüleiket. A szervezet bemutatta a magyar baromfit és felhívta a figyelmet a magyar baromfitermékek fogyasztásra.

A trágyatároláshoz nincs szükség "betonmonstrumokra" a baromfitelepeken - 2010.09.13.

Elfogadhatatlan, hogy a mai szabályozás trágyatároló "betonmontsrumok" megépítését igyekszik rákényszeríteni a baromfitartó vállalkozásokra - hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet megítélése szerint a baromfitelepeken keletkező trágyát nem ilyen tárolókban kellene elhelyezni, hanem ki kellene juttatni azt a földekre.

Logisztikai központ, franchise üzletlánc és gyártóüzem az Alpha-Vetnél - 2010.09.10.

Logisztikai központot épített, franchise üzletlánc kialakítását kezdte meg és állatgyógyászati- és takarmányozási termékeket gyártó üzemet vásárolt a székesfehérvári Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. A cégcsoport tavaly 14 százalékkal, az egy évvel korábbi 8,2 milliárdról 9,4 milliárd forintra növelte árbevételét és 220-ról 340-re bővítette munkavállalóinak létszámát.

Az orosz nyilatkozatok sokkolják a nemzetközi gabonapiacot - 2010.09.08.

Élelmezési és takarmányozási célokra egyaránt elegendő lesz Oroszország számára az idén megtermett gabona - jelentette ki legutóbb a parlament alsóházának számító dumában Jelena Szkrinnyik mezőgazdasági miniszter. A Roszsztat statisztikai hivatal pontosított adatai szerint tavaly a korábban közölt 21,7 millió tonnával szemben valójában 26 millió tonnát raktároztak el, és ez az idén betakarítható mennyiséggel együtt fedezheti a belföldi igényeket.

Környezethasználati engedélyek: a telepméret növelését szorgalmazza a BTT - 2010.09.07.

Indokolatlanul nagy pénzügyi terhet és működési nehézséget ró a mai szabályozás a nagy létszámú (40 ezerzernél több férőhelyes) baromfitelepek tulajdonosaira azzal, hogy úgynevezett egységes környezethasználati engedélyek (IPPC) beszerzését írja elő a számukra - állítja a Baromfi Termék Tanács (BTT). Ezért a szervezet azt szorgalmazza, hogy a legalább 120-160 ezer élőállat elhelyezésére alkalmas hazai telepek minősüljenek nagy létszámúaknak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat