Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Minősítési könnyítés a hazai kisvágóhidaknak - 2010.11.12.

Könnyítette a hazai kisvágóhidak működését egy rendeletmódosítással a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályból. Mentesülnek a kötelező vágás utáni minősítés alól az éves átlagban heti 200 darabnál kevesebb sertést, illetve heti 75-nél kevesebb marhát vágó vágóhidak.

A miniszter bővítette a szalmonellamentesítési pénzügyi keretet - 2010.11.10.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter aláírta azt a rendeletmódosítást, amely lehetővé teszi, hogy növekedjenek a szalmonellamentesítési programra fordítható idei források. A tárca vezetője a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezésére döntött a pénzügyi keret bővítéséről. Az új szabályozás várhatóan néhány napon belül jelenik meg.

Tiltakoznak az orosz baromfitermelők a fagyasztott áruk oroszországi betiltása miatt - 2010.11.09.

Az orosz termelők kérik a kormányt, hogy halassza el azt az intézkedést, amely megtiltaná a fagyasztott baromfihúsok oroszországi forgalmazását - előállítását és importját - a jövő év januárjától. Az előhűtött húsok oroszországi felhasználása a fagyasztott helyett gyakran lehetetlen a nagy szállítási távolságok miatt. Az Orosz Hússzövetség a kilátásba helyezett intézkedés nyomán megkérdőjelezi, hogy az eddig befektetett hárommilliárd dollár után ki akar majd beruházni az orosz baromfiszektorba.

Több milliárd forintos csalás az intervenciós gabonakészletekkel - 2010.11.09.

A győri GP Trade Kft. köré szerveződött az a csalás- és sikkasztássorozat, amellyel tizenegy személy 3,8 milliárd forint értékű intervenciós és közraktári gabonakészletet értékesített törvénytelenül 2005-2008. között. Az ügyben a napokban kezdődött tárgyalás a Zala Megyei Bíróságonl. A kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH) mintegy 1,3 milliárd, két banknak pedig további egy-egymilliárd forintot meghaladó kárt okoztak a vád szerint.

A miniszter szerint meg kell őrizni Magyarország GM-mentességét - 2010.11.08.

Magyarország abban érdekelt, hogy mentes maradjon a génmódosított (GM) termékektől - jelentett ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Ilse Aigner német szövetségi agrárminiszterrel folytatott közelmúltbeli tárgyalásain.

Kevéssé érinti a magyar vállalkozásokat a mélyhűtött baromfihúsok oroszországi betiltása - 2010.11.05.

Nem érinti jelentősen Magyarországot az a döntés, amely szerint Oroszország január elsejétől megtiltja a mélyhűtött baromfihúsok belföldi forgalmazását és gyártását - közölte Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. A hazai baromfiágazati vállalkozások ugyanis kevés baromfihúst szállítanak Oroszországba.

Brüsszel beengedné az unióba a génmódosított takarmányokat - 2010.11.04.

Az Európai Bizottság (EB) új javaslata lehetővé tenné a nem engedélyezett génmódosított takarmányok európai importját - állítja a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTSZ) európai zöldek birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva. Az MTSZ arra szólítja fel a kormányt, hogy Magyarország utasítsa el a bizottság javaslatát.

Agrárjelentés: trükközéssel vádolják az előző kormányt - 2010.11.03.

Elkészítette a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a 2009-es évről szóló agrárgazdasági jelentést - írja honlapján a tárca. A jelentés szerint egyes területeken a törvényben megfogalmazott célok 2009-ben nem teljesültek. Az előző kormány nem biztosította a nemzeti agrártámogatások reálértékének megőrzését, így a gazdáknak közel 60 milliárd forinttal kevesebb pénz jutott. Trükköztek a kifizetésekkel és az elszámolásokkal, ezzel "rontották a következő kormány támogatási lehetőségeit".

Pontosabb előrejelzések az aszályról és a belvízről - 2010.11.02.

Több mint 160 millió forintos beruházással automatizálják a magyarországi talajvízmérő állomásokat - közölte a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság (VKKI). A fejlesztések révén a szakemberek pontosabb előrejelzéseket készíthetnek az aszályokról és a belvizekről.

A jövő év elejétől drágulhatnak a sertéstermékek is - 2010.10.29.

A jövő év első vagy második negyedévében sertéshúsár-emelés jöhet a hazai piacon- állítják az ágazati szakmai szervezetek képviselői. A várható húsipari árnövelést a dráguló takarmány, a termelői-feldolgozói költségek emelkedése és a szűkösebb alapanyag-kínálat okozhatja. Az év végéig ugyanakkor még nem kell drágulásra számítani, mert még kitart az olcsóbb takarmányon hizlalt kínálat.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat