Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

E. coli magyar kolbászban - nem a halált okozó törzshöz tartozik a baktérium - 2011.07.05.

Escherichia coli baktériumot mutattak ki júniusban Ausztriában egy magyarországi húsboltból származó füstölt kolbászban, de az más törzshöz tartozik, mint a halálos hasmenés-járványt okozó - közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH). Az osztrák élelmiszer-biztonsági hatóság még június 27-én jelezte, hogy egy liezeni hatósági piacellenőrzés során vett füstölt kolbász mintában Escherichia coli-t mutattak ki.

Értékeli a baromfiágazati támogatási helyzetet a BTT - A szervezet csütörtökön tartja elnökségi ülését - 2011.07.04.

Februárig fizette ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a baromfiágazati állatihulla-megsemmisítési és állategészségügyi prevenciós támogatásokat, az idei állatjóléti források igénybevételéről szóló minisztériumi rendelet pedig a napokban jelenik meg - közölte Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. A támogatási viszonyokról a BTT elnöksége csütörtöki ülésén tárgyal, ahol a Magyar Libamájszövetség tervezett megalakulása, az új agrárkamarai törvény körüli helyzet, a BTT tavalyi gazdálkodása és a baromfiágazati termékpályák piacelemzése is napirenden szerepel.

Kardeván: megbízhatók a magyar élelmiszerek - 2011.07.04.

A magyar élelmiszerek biztonságosak, ellenőrzöttek, megbízhatók és kiemelkedő minőségűek, az egyetemes magyar kultúrához tartoznak - jelentette ki Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a balatonlellei Magyar Világtalálkozón. Mint kiemelte, számos hazai élelmiszerünk ismertsége, kedveltsége és gyakran kiváló minősége is az előállításához kapcsolódó hagyományokon nyugszik, ezeket kötelességünk ápolni és megőrizni az utánunk következő generációknak.

Kitiltották a libamájat a kölni Anugáról - A BTT levélben szorgalmaz fellépést három minisztériumnál - 2011.07.01.

Diplomáciai és jogi ellenlépéseket sürget a Baromfi Termék Tanács (BTT) amiatt, hogy a Kölnmesse GmbH rendezvényszervező cég - szélsőséges állatvédelmi szervezetek nyomására - kitiltotta az őszi kölni Anuga nemzetközi élelmiszer-ipari kiállításról a töméses hizlalásból származó liba- és kacsamájat, illetve más termékeket. A BTT szerint a diszkriminatív lépés nem felel meg az áruk szabad áramlásáról és a verseny tisztaságáról szóló uniós rendelkezéseknek és kifejezetten sérti a magyar gazdasági-gasztronómiai érdekeket - húzta alá Bárány László, a terméktanács elnöke.

Új baromfifeldolgozó 1,4 milliárdos beruházással Pacsán - 2011.07.01.

Évi 800 ezer pulyka és 3,5 millió csirke vágására és feldolgozására alkalmas, 3400 négyzetméteres baromfiüzem épült Pacsán, amelynek több mint 90 százalékos tulajdonosa a termelői szövetkezet - közölte Bedő Tibor ügyvezető. A közel 1,4 milliárd forintból épült üzemet önerőből, OTP-hitelből, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által kiírt pályázaton elnyert 401 millió forintból és a Nemzetgazdasági Minisztériumtól munkahelyteremésre kapott 224 millió forint támogatásból hozták tető alá.

Visszaesett a gabonaexport a KSH kimutatásai szerint - 2011.06.30.

Az élelmiszerek, italok, dohánytermékek exportvolumene 7, míg az importé 15 százalékkal növekedett 2011. január-áprilisban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentéséből. A kivitel volumene az utolsó két hónapban nem érte el az előző év azonos időszaki szintet, elsősorban a gabona és gabonakészítmény exportjában regisztrált jelentős csökkenés miatt.

Magyar-német állatvédelmi tárgyalások: szükség van a fogyasztók reális tájékoztatására - 2011.06.29.

A hazai baromfitelepek megfelelnek a magyar jogszabályi állatvédelmi rendelkezéseknek, amelyeket az Európai Unió is elfogad - jelentette ki Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója a németországi magyar nagykövetségen tartott közelmúltbeli kétoldalú egyeztetéseken. A magyar toll iránt komoly a németországi kereslet, ezért a szélsőséges állatvédelmi szervezetek lejárató kampánya ellen szükség van a német fogyasztók reális felvilágosító tájékoztatására.

A piacvesztés miatt védelmi rendszer bevezetését javasolja a Fidesz - 2011.06.29.

Az agrárágazaton belül valamennyi terület elveszítette potenciáljának 80 százalékát - jelentette ki parlamenti hozzászólásában Szabó Zsolt, a Fidesz képviselője. Javaslata szerint az Európai Unió (EU) szabályainak megfelelő piacvédő rendszert kellene bevezetni, és azt kérdezte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) képviselőjétől, hogy hol lehet helyet találni az eddig csökkenő, de fejlődését váró ágazatnak a magyar gazdaságon belül.

Kizárnák a különösen veszélyes élelmiszereket a hazai piacról - 2011.06.28.

Kitiltanának egyes egészségtelen élelmiszereket a magyar piacról, illetve eladásukat közgazdasági eszközökkel szorítanák vissza - közölte Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára Ez a lehetőség - azaz, hogy az egészségre nagyon ártalmas élelmiszereket külön intézkedésekkel sújtanák - a bevezetni szándékozott népegészségügyi termékdíj alkalmazásával kapcsolatban vetődött fel.

Fazekas Sándor szerint jól teljesített az agrárágazat az EU-elnökség alatt - 2011.06.27.

Az agrárágazat teljesítménye az uniós soros elnökség idején jónak minősíthető, mivel sokkal többet ért el, mint amire számítani lehetett az elnökség kezdetén - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.Emlékeztetett arra, hogy az unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) 2014 utáni új irányára vonatkozó következtetést Magyarországnak a tagállamok többségével sikerült elfogadtatni, ugyanis azt 81 százalékos támogatottsággal fogadták el.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat