Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

A VM szerint lejárató kampányt indíthat a szentesi Hungerit ellen a Négy Mancs - 2013.04.04.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) rendelkezésére álló információk szerint a Négy Mancs alapítvány még idén tavasszal újabb, "nagyméretű lejárató kampánnyal" készül a magyarországi hízott kacsa- és libamájat előállító termelők ellen. A "magát állatvédőnek nevező Négy Mancs alapítvány célpontja a szentesi székhelyű Hungerit Zrt. lehet". A Hungerit Zrt. mint felperes, perben áll a Négy Manccsal, a korábban neki okozott károk megtérítése miatt.

Romlott tavaly a szlovák lakosság vásárlóereje az élelmiszerpiacon - 2013.04.03.

Csökkent a szlovák lakosság vásárlóereje tavaly, mert a fogyasztói árak növekedése meghaladta a bruttó átlagbér emelkedését - derült ki a Postová Banka elemzéséből. A vásárlóerő leginkább az élelmiszerek vonatkozásában csökkent.

Aláírásgyűjtés az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért - Húsz százalékkal esnének az árak - 2013.04.03.

Miskolcon is megkezdte az MSZP az aláírásgyűjtési kampányát az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra való csökkentése érdekében - jelentette be Varga László, a párt országgyűlési képviselője kedden sajtótájékoztatón, a városban. Számítások szerint mintegy 20 százalékkal csökkenne az áfa jelentős mérséklésével az alapvetőnek tartott élelmiszerek ára.

Állatjóléti támogatások: az NO220-as nyomtatvány kell az első negyedés igénylésekhez - Gyorsan lépjenek a termelők - 2013.04.02.

Minél hamarabb nyújtsák be az állattartók az idei első negyedévre vonatkozó állatjóléti támogatások igényléséhez szükséges szakmai ellenőrzési lapokat a Baromfi Termék Tanácshoz (BTT) - hívja fel a figyelmet a szakmai szervezet. Mivel az állatjóléti támogatási szabályozásról az idén nem jelent meg új rendelet, ezért a termelőknek a szakmai ellenőrzési lapok kitöltéséhez az elmúlt év harmadik negyedévétől érvényes, NO220-as formanyomtatványt kell használniuk.

A tojásfogyasztás is csökkenti az elhízás kockázatát - 2013.04.02.

A fehérjében gazdag reggeli jelentősen javítja az étvágy kontrolálását és csökkenti az egészségtelen, zsírokban és cukorban gazdag esti nassolást - derítette ki egy amerikai kutató. Számos pozitív hatását állapította meg a tojásfogyasztásnak is.

Állattenyésztési beruházások: nőhet az előlegkérelmek benyújtási határideje, a biztosítékokat később vizsgálják felül - 2013.03.29.

A most futó, 2013 végéig tartó Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) nem lát lehetőséget a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) arra, hogy bővítse azon biztosítékok körét, amelyeket figyelembe lehetne venni az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapjából (EMVA) finanszírozott beruházási támogatások előlegfolyósításához. Ugyanakkor egy rendeletmódosítással az előlegkérelmek 60 napos benyújtási határideje már a közeljövőben 120 napra nőhet.

Új álláspontot alakít ki a kormány az élelmiszerek áfa adózásáról - 2013.03.29.

Új álláspont kialakítása várható az élelmiszerek áfájának ügyében a megváltozott helyzet miatt - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Mint ismert, az Európai Bizottság nem engedélyezte, hogy a fordított áfa adózási körbe tartozó mezőgazdasági termékek köre bővüljön. Az áfacsökkentéssel kapcsolatos előterjesztés a kormány előtt van.

Fazekas Sándor: új korszak kezdődik a mezőgazdaságban a nemzeti agrárkamara megalakulásával - 2013.03.29.

Új korszak kezdődik a magyar mezőgazdaság történetében a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (új nemzeti agrárkamara) megalakulásával - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az új köztestület országos alakuló küldöttgyűlésén. Most a legfontosabb cél, hogy a magyar mezőgazdaság növekedjen, többet tudjon termelni, több embernek tudjon munkát adni. Emellett vissza kell szerezni a belső piacokat, és új külső piacokon is meg kell jelenniük a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeknek. Az új agrárkamara elnöke Győrffy Balázs lett.

Hasznosítani kell a tudományos innovációs eredményeket a mezőgazdaságban - 2013.03.28.

A tudományos eredmények és a mezőgazdasági innováció gyakorlati hasznosulásának előmozdítására szervezett hagyományteremtő fórumot a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományi Centruma (DE-AGTC). Nagy János centrumelnök az I. Innovációs Szakmai Nyílt Nap című tanácskozáson azt mondta: az egyetemi tudásbázis valójában annyit ér, amennyi gazdasági hasznot képes hajtani, amennyire az hasznosulni is tud a termelésben.

Fordított áfa: váratlan elutasító döntés a takarmányok értékesítésében - 2013.03.28.

Váratlanul érte a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének (Gabonaszövetség) tagjait az a hír, hogy április 1-jétől mégsem alkalmazható a fordított áfa a takarmánykeverékek, a korpa, valamint az olajos darák esetében. A szervezet közleménye szerint sok vállalat már eddig is jelentős összegeket áldozott arra, hogy könyvelési rendszerét átállítsa a fordított adózásra.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat