Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Víziszárnyas-ágazat: megkezdőtött a tollszedők szakmai képzése - 2011.06.16.

Megkezdődött a baromfitelepeken dolgozó tollszedők szakmai képzése a nemrég elfogadott víziszárnyas-ágazati kódex előírásai alapján - közölte Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. A mai oktatáson - hatósági ellenjegyzés mellett - 49-en szereztek oklevelet, akik a későbbiekben fényképes igazolványokat is kapnak.

Agrár-kárenyhítési alap: június végéig kell beérkeznie a hozzájárulásnak - 2011.06.16.

Június 30-ig fizethetik be hozzájárulásukat a gazdálkodók a nemzeti kárenyhítési lapba, de e határidő a befizetés beérkezésére vonatkozik - hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH). A kárenyhítési törvény értelmében a befizetés kizárólag banki átutalással teljesíthető, és csak akkor fogadható el, ahol az előírt kötelezettség teljes összegét legkésőbb június 30-án jóváírják a kárenyhítési lebonyolítási számlán. Az átutalást tehát ajánlatos a határidő lejárta előtt több munkanap elindítani - ajánlja a hivatal.

Egyelőre nem kívánja csökkenteni az élelmiszergazdasági áfát a kormány - 2011.06.16.

Állattenyésztési ágazati stratégia nélkül nem létezhet nemzeti vidékstratégia - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a Magyar Állattenyésztők Szövetsége herceghalmi küldöttközgyűlésén. Ugyanakkor bejelentette, hogy az áfacsökkentésre egyelőre nem kerül sor. Az államtitkár a segítő kormányzati szándék igazolásaként felmutatta a legnehezebb helyzetben lévő sertéságazat jövőjéről szóló hatoldalas anyagot.

Fazekas: "sóval hintik be a vetőmaghamisítók telephelyeit" - 2011.06.14.

Az elmúlt évek szomorú tapasztalata, hogy a kétes eredetű, vagy gyenge minőségű vetőmagok komoly károkat okoztak a gazdáknak - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter karcagi határszemléje után. Volt rá példa, hogy a harmadik országból Magyarországra behozott kukoricát átcsomagolták, és magyar vetőmagként adták el, ráadásul GMO-szennyezett volt - jelentette ki a kormányzati portál tudósítása szerint.

Külföldi filmforgatások: ne nyissák meg telepeiket a baromfitermelők - 2011.06.10.

Külföldi filmes forgatócsoport készít felvételeket ágazati hírek szerint a hazai baromfihelyzetről.

Bővíti bábolnai csirkefeldolgozó üzemét az OSI Food Solutions - 2011.06.10.

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással háromszorosára bővíti csirkehús feldolgozó üzemét Bábolnán az OSI Food Solutions Hungary Kft. - közölte Erdélyi György ügyvezető igazgató. A vállalat kapacitása 7 000 tonnáról 22 000 tonnára nő. A termékek 90 százalékát a McDonald’s gyorsétterem hálózatnak értékesítik.

Erősíti a szakmaközi szervezeteket a kormány - A zöldség-gyümölcs és a bor után más ágazatok is jöhetnek - 2011.06.09.

Állami jellegű jogosítványok átengedésével erősítené a kormány a zöldség-gyümölcs és a borágazat érdekképviseleteit, ha tevékenységeiket úgynevezett szakmaközi szervezetekben végzik - derül ki az agrárpiaci rendtartási törvényhez benyújtott módosítási javaslatból. A szakmaközi szervezetek - miniszteri és uniós jóváhagyás mellett - "piacfejlesztési intézkedéseket" hozhatnának, amelyeket azokra is kiterjeszthetnének, akik nem tagjaik. Elképzelhető, hogy a szakmaközi szabályozás a későbbiekben más ágazatokra is kiterjed.

Új magyar technológia válthatja ki a műtrágyákat - 2011.06.09.

Új magyar technológia oldhatja meg a szennyvíziszap-elhelyezési problémákat, és biológiailag hatásos termésfokozó készítménnyel válthatja ki a műtrágyákat. A Biomass Super termékcsaládba tartozó készítmények - szemben az ásványi hatóanyagokkal - , nem roncsolják és savanyítják a talajt. Szerves kötésben tartalmazzák ugyanis szinte az összes növényi tápanyagot, növelik a talaj humusztartalmát, és árban is kedvezőbbek a műtrágyáknál.

Fagyasztott húsok: meggondolatlan a VM "háromhónapos" javaslata - 2011.06.08.

Érdekképviseleti egyeztetés nélkül nyújtotta be notifikációra az Európai Unió (EU) illetékeseihez a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az állati eredetű élelmiszerekre vonatkozó egyes élelmiszer-higiéniai szabályokról szóló rendelet módosítási tervezetét. A változtatások előírnák, hogy az élelmiszeripari vállalkozók nem használhatnának fel 3 hónapnál hosszabb minőség megőrzési idejű fagyasztott alapanyagot, szemben a 6-8 hónapos, eddigi tárolási idővel. A jogszabály-módosítás ellen az érdekképviseletek levélben tiltakoztak a tárcánál.

Májusban élelmiszerár-csökkenést mért a FAO - 2011.06.08.

A gabonafélék és a cukor árának mérséklődése ellensúlyozta a tejtermékek és a hús drágulását. Ennek köszönhető, hogy májusban - az idén másodszor - esett a létfontosságú élelmiszerek ára az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kimutatásai szerint.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat