Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Oroszország lesz a díszvendég a szeptemberi OMÉK-on - 2013.02.12.

Magyarország a kezdetektől aktív részese Európa egyik legnagyobb és legszínvonalasabb élelmiszeripari kiállításának - emelte ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a 20. moszkvai Prodexpo e heti megnyitóján. A magyar kormány képviselője köszöntőjében bejelentette, hogy szeptemberben a 76. OMÉK, a budapesti Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár díszvendége Oroszország lesz.

Fejenként 712 ezer forint uniós forrás érkezik Magyarországra a következő hét évben - Fontos szerep jut a mezőgazdaságnak - 2013.02.11.

Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nő - összegezte az EU 2014 és 2020 közötti keretköltségvetésének elfogadásával záruló uniós csúcstalálkozó eredményét Orbán Viktor miniszterelnök. Megítélése szerint a brüsszeli eredmény tanulsága az, hogy harcolni kell, Magyarország is azért járt most jól, mert végre kiállt magáért. Ugyanakkor nem lehet hátradőlni, hanem többek között megfelelő mezőgazdaságot kell felépíteni a pénzek tényleges felhasználásáért.

Románia tiltakozik az európai "lóhúsbotrány" miatti vádak ellen - 2013.02.11.

Több román élelmiszeripari szakember elutasította azt a vádat, hogy román vágóhidak marhahúsként exportáltak volna lóhúst. Nagy-Britanniában botrányt váltott ki, hogy a Findus egyes marhahúsos lasagne készítményei valójában 60 százaléknál nagyobb arányban, sőt egyes esetekben 100 százalékban lóhúst tartalmaztak, amelynek fogyasztása tabunak számít a lóversenyek hazájában.

Megkezdődött az idei tagregisztráció: adategyeztető lapokat küld ki a BTT - 2013.02.08.

Megkezdte a Baromfi Termék Tanács (BTT) titkársága az idei tagregisztrációs folyamatot, amelynek első lépéseként - adategyeztetési céllal - adatszolgáltató lapokat küld ki a szervezet tagjainak - közölte Csorbai Attila, a BTT elnöke. A terméktanács az adategyeztetés és a regisztrációs díj megfizetése után postázza a tagdíjfizetési számlákat a tagok számára.

Hatvanezer hektárnyi tavaszi vetést terveznek a gazdák Veszprém megyében - 2013.02.08.

Veszprém megyében az őszi, téli csapadék és a kedvező időjárás segítette az őszi vetések fejlődését: 31 ezer hektár búza, 7 ezer árpa, 4 ezer tritikálé, ezer hektár rozs és 8,5 ezer hektár őszi káposztarepce van hó alatt, amely néhol meghaladta a 60-80 centimétert is. A tavaszi vetési terv 60 ezer hektár - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A háztáji megújítása érdekében be kell jelenteni a földhasználatot - Díjmentességet ígérnek - 2013.02.08.

Az erdő művelési ágú területek kivételével minden földterület használatát be kell jelenteni, ha a földterület az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő (gyep), nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. A belterületi fekvésű, egy hektár alatti területekre - amit sokan tévesen "kiskerteknek" neveznek - a regisztráció nem vonatkozik.

Több milliárd eurós új exportlehetőség nyílhat az orosz piacra - 2013.02.07.

Magyarország számára több milliárd euró értékben nyílnak újabb agrárkiviteli lehetőségek Oroszország felé - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.Vasárnap Moszkvába utazik, és személyesen vesz részt a hétfőn megnyíló, moszkvai Prodexpo Nemzetközi Élelmiszeripari és Ital Kiállításon.

Az idén újra nőhet a baromfiállomány a szakminiszter szerint, a sertéslétszámot 2017-re dupláznák - 2013.02.06.

Az agrártárca szeretné elérni, hogy a magyar sertésállomány 2017-ig a duplájára emelkedjen, amelyhez a sertésprogram biztosít szakmai kereteket - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Spar Magyarország Kft. bicskei húsüzemének tett látogatásakor. Az elképzelések megvalósításához 2,6 milliárd forint forrás áll rendelkezésre. A miniszter az idén további bővülésre számít a baromfiszektorban is.

Esetenként pontatlanok a kalóriaértékek az élelmiszerek címkézésén - 2013.02.06.

Pontatlanok az élelmiszercímkéken feltüntetett kalóriaértékek - állítják a kutatók, akik a jelenleg is használt kalóriaszámítási módszer átdolgozását javasolják. A változtatások oka, hogy a jelenlegi számítási eljárások több fontos tényezőt nem vesznek figyelembe.

Fazekas Sándor nyitotta meg az idei mezőgazdasági könyvhónapot - 2013.02.05.

Az ország kétszáz településén érhetők el a Magyar Agrárkamara által működtetett gazdálkodási információs szolgálatok, amelyek segítik a gazdálkodókat - emelte ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az idei mezőgazdasági könyvhónap hétfői megnyitóján. Az ágazatban tevékenykedőket havonta 13 szaklap és azok 18 melléklete szolgálja ki, olvasóik száma pedig eléri a 600 ezret - ismertette az adatokat a miniszter.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat