Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Bárány László: tíz fontos lépés a baromfiszektor megerősítésére - 2011.05.23.

A jelentős belföldi fogyasztás, a jó genetikai háttér, a hazai takarmánybázis, az állategészségügyi-élelmiszerbiztonsági háttér, az integrált termelés és a 80 ezres ágazati foglalkoztatás számít a baromfi termékpálya erősségének - jelentette ki Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke, aki az ágazat helyzetéről és a BTT működéséről május 24-én előadást tart a keszthelyi Pannon Egyetem konferenciáján. A BTT elnöke szerint tíz fontos lépést kellene tenni a baromfiszektor megerősítése érdekében.

Czerván: júniusban kormány-előterjesztés a sertéságazat megsegítéséről - 2011.05.23.

Fejlett és jövedelmező mezőgazdaságra van szükség Magyarországon, amelyben megvan a helye és szerepe a kis-, közepes és nagyvállalkozásoknak is a versenyképes élelmiszer-termelésben valamint a foglalkoztatásban - hangoztatta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a Nemzeti Vidékstratégia kapcsán. Szerinte a termelőknek el kell felejteniük a szövetkezés kifejezés mögötti negatív tartalmat, mert az egymás közötti összefogással esélyeik jelentősen javulhatnak.

Fesztivál és kódex a magyar libamájért - 2011.05.20.

Először rendez libamáj fesztivált a Budai Várban a Baromfi Termék Tanács (BTT). Az esemény ma kezdődik és vasárnapig tart. A BTT a libamáj-termelési és tollszedési előírásokról kódexet is összeállított, amelyet az ágazat szereplői várhatóan a jövő héten írnak alá. A dokumentum azokat a szakmai állatjóléti előírásokat rögzíti, amelyeket a baromfipiaci szereplőknek be kell tartaniuk.

Jelentősen nőhet az idén az ukrán gabonatermés - 2011.05.20.

Több mint 45 millió tonna gabonát takarítanak be az ukrán gazdálkodók az idén a mezőgazdasági kormányzat szerint, jóval többet, mint a tavalyi, szárazsággal sújtott évben. A minisztérium korábban 42-43 millió tonna termésre számított, elemzők pedig most 44 millió tonna körüli hozamot várnak. Ukrajna éves gabonafogyasztása közel 26 millió tonna. A rendkívüli szárazság miatt a tavalyi termés 39,2 millió tonnára esett a 2009-ben learatott 46 millió tonnáról.

Az ÚMVP-ből támogatná a tójótyúkok ketreccseréjét a VM - 2011.05.19.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programon (ÚMVP) belül nyújt majd támogatást a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a tojótyúkok ketreccseréjéhez, amelyet az Európai Unió - az állatjóléti feltételek javítása érdekében - legkésőbb 2012-től követel meg. A VM vezetése erről már meghozta a döntést és a szükséges jogszabály előkészítését is megkezdte.

Búzapiac: 11,5 százalékkal lehet kevesebb a francia termés - 2011.05.19.

Az előrejelzések szerint 11,5 százalékkal marad el a tavalyitól Franciaországban a búzatermés a közel három hónapja tartó szárazság miatt. Az Agritel francia gazdaságelemző intézet jelentése 31,7 millió tonnás várható termésről szól. Az átlagos terméshozam 13 százalékkal, 6,31 tonnára eshet hektáronként a tavalyi 7,25 tonnáról. Ezt nem ellensúlyozza, hogy tavalyhoz képest 2 százalékkal, valamivel 5 millió hektár fölé nőtt a vetésterület.

Agrárkamarai törvény: egységes álláspontot fogalmaznak meg az érdekképviseletek - 2011.05.18.

Közös álláspontot alakítanak ki az új agrárkamarai törvény tervezetéről a meghatározó agrárágazati szervezetek - derült ki a tegnapi egyeztetéseken. A Baromfi Termék Tanács, a Vágóállat és Hús Terméktanács, a Magyar Húsiparosok Szövetsége, a Húscéh, a Tej Terméktanács, a Gabonaszövetség és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a jövő héten levélben közli együttes állásfoglalását a Vidékfejlesztési Minisztériummal (VM).

Agrárkamarai tagdíj: ötszörös teher sújtaná a baromfiágazatot - 2011.05.18.

Gyakorlatilag minden átlagos baromfitermelő túllépné a 100 millió forintos, bruttó éves árbevételi határt, ezért a jelenlegi minisztériumi elképzelések szerint tagdíjat kellene fizetnie az új agrárkamarai rendszerben - állapítja meg a Baromfi Termék Tanács (BTT) helyzetelemzése. Az ágazat szereplőit összességében mintegy 600 millió forintos éves kamarai tagdíj terhelné, és ez csaknem ötszörösét tenné ki a mai terméktanácsi díjnak. Az új előírások az érdekképviseleti feladatokat ellátó BTT működését ellehetetlenítenék, miközben költséges és túlburjánzó új agrárkamarai szervezet jönne létre.

A VM szerint marketingprogram kell a libamáj népszerűsítésére - 2011.05.18.

Marketingeszközök felhasználásával kell bővíteni a magyar libamáj bel- és külföldi piacait, bár ennek konkrét pénzügyi háttere még nem tisztázott - jelentette ki Dull Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) osztályvezetője. A Magyarországon évente előállított mintegy kétezer tonna libamáj 70-80 százalékát kiviszik az országból.

Magyarország az idén is október közepétől kezdené meg a SAPS kifizetéseket - 2011.05.17.

A súlyos tavaszi fagykárok miatt Magyarország igényt tart arra, hogy az idei területalapú (SAPS) uniós támogatások egy részét előre hozva, október 16-től fizethesse ki - jelentette ki Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára. Magyarország a természeti csapások miatt tavaly is október közepétől fizethette ki a SAPS pénzek 50 százalékát.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat