Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Összeült a GMO-munkacsoport - 2011.08.25.

A frissen életbe lépett kormányhatározat értelmében a GMO-munkacsoport feladata, hogy összehangolja a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdasággal kapcsolatos feladatokat - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a munkacsoport első ülése előtt. A testület a határozat alapján javaslatokat tesz, véleményez és tanácsadói feladatokat is ellát, tagjai nem részesülnek díjazásban.

Nehéz helyzetben az állattartók: visszamondott támogatási igények - 2011.08.25.

Az elmúlt hónapokban folytatódott az agrárium versenyképességét segítő támogatásokról való lemondás, illetve nőtt a befejezetlen beruházások miatt visszafizetendő összeg is - írja a Napi Gazdaság. Egyre több termelő kényszerül a vidékfejlesztési támogatások visszaadására, közülük is a legnagyobb arányban az egyre nehezebb helyzetbe kerülő állattartók.

Alig van takarmánykukorica a hazai piacon - Tavasszal készleteznie kellett volna az államnak - 2011.08.22.

Elfogyott az ótermésű takarmánykukorica a hazai piacon, így az állattenyésztőnek és a takarmánygyártóknak az idei betakarításig kalászos gabonákkal kell pótolniuk készleteiket. A keresletet tükrözi, hogy a kukoricaárak - ellentétben a megszokott piaci helyzettel - ma meghaladják a búzaárakat. A hiánytünetek megelőzése érdekében ágazati szervezetek - köztük a Baromfi Termék Tanács (BTT) - tavasszal aztsürgették, hogy a vidékfejlesztési tárca vásároljon fel legalább félmillió tonna kukoricát a hazai piacon.

Szeptembertől indul a webENAR - A baromfifélékre is kidolgozták a rendszert - 2011.08.22.

Szeptember elsejétől virtuális felületen, az úgynevezett webENAR-on is lehetőség nyílik az adatközlés az önálló tenyészetek ENAR felelősei és a kapcsolattartó állatorvosok számára - derül ki a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) tájékoztatójából. A webENAR-t a szarvasmarhára, a juhra, a kecskére, a sertésre és a baromfira is kifejlesztették. A hivatal közlése szerint módosultak a marhalevél igazoló lapok és a szarvasmarha útlevelek díjtételei: darabonként 500-2000 forintot kell fizetni.

Víziszárnyas kódex: egyetértés az ágazati szereplők között - 2011.08.19.

Egyetértenek a Baromfi Termék Tanács (BTT) által összeállított víziszárnyas-termelési állatvédelmi és állatjóléti kódex előírásaival a termékpályán működő, meghatározó baromfifeldolgozó vállalkozások - derült ki a BTT-n belül tartott egyeztetéseken. A társaságok további együttműködést javasoltak annak érdekében, hogy a kódex termelésre vonatkozó paramétereit pontosítani lehessen.

Keretszerződést kötött a Visonka és az UB Merchants - 2011.08.19.

Keretszerződést kötött a Visonka Takarmánykeverő Szolgáltató és Kereskedelmi Nyrt. az alapanyag forgalmazó UB Merchants Kft.-vel - tette közzé a Visonka a BÉT hivatalos honlapján. A szerződés értelmében a Visonka december 31-éig az idei első félévet meghaladó mértékű ipari keveréktakarmány megrendelésre számít az UB Merchants Kft.-től.

Mégis szerepelhetnek a libamájból készült termékek az Anugán - A BTT sikerként értékeli a pozitív döntést - 2011.08.18.

Mégis engedélyezi a Kölnmesse GmbH rendezvényszervező cég, hogy a hízott liba- és kacsamájból készített termékek megjelenhessenek az őszi kölni Anuga élelmiszer-ipari kiállításon. A Baromfi Termék Tanács (BTT) a rendezvényszervező társaság pozítív állásfoglalását sikerként értékeli. Ugyanakkor a Kölnmesse a "hízott máj" kifejetést továbbra sem szerepelteti árukatalógusában, ezért a francia hivatásos libamájtermelők szervezete (CIFOG) vizsgálja az ebből fakadó jogi következményeket.

Kukorica helyett más alapanyagokból készítenének bioetanolt az USA-ban - 2011.08.18.

A kukoricából készülő bioüzemanyag előállítása helyett olyan kezdeményezéseket finanszírozna az amerikai kormány, mint például etanol előállítása faaprítékból vagy a mezőgazdasági növények emberi fogyasztásra alkalmatlan részeiből. A bioüzemanyagok következő generációjának előállítását ösztönző programra 510 millió dollárt tervezett az amerikai kormány.

Állatjóléti támogatások: augusztus 31. az igénylési határidő - 2011.08.17.

Még két hétig, vagyis augusztus 31-ig nyújthatják be a baromfitermelők első és második negyedéves kérelmeiket az idei állatjóléti támogatásokra a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) - hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). Az ágazati szereplők összesen 4 milliárd forinthoz juthatnak. A támogatások eléréséhez az idén új tartalmú szakmai ellenőrzési lapot kell beküldeni ellenjegyzésre a BTT-hez.

Értékben nőtt, mennyiségben csökkent a hazai élelmiszer-kereskedelem - 2011.08.17.

Értékben három százalékkal nőtt, mennyiségben viszont 2 százalékkal csökkent a hazai élelmiszer-kereskedelem második negyedéves forgalma - közölte a Nielsen piackutató intézet. A közlemény szerint a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem átlagárai 5 százalékkal emelkedtek a második negyedévben a tavalyi hasonló periódushoz viszonyítva.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat