Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Az élelmiszerárak további növekedése várható - 2011.03.03.

Nagy valószínűséggel tovább folytatódik az élelmiszerárak növekedése az arab világban bekövetkező események, valamint a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt - állítja közleményében OTP Alapkezelő. A 2009-ben és különösen 2010 második felében jelentős mértékű áremelkedést mutató mezőgazdasági termények piacán az elmúlt hetekben egy újabb tényező, egyes afrikai országok készletfelhalmozása nyújt támaszt az árfolyamoknak. A főbb mezőgazdasági termények árai, a búza, kukorica, szója, kávé, gyapot, cukor és kakaó az elmúlt időszakban jelentős áremelkedésen mentek keresztül növelve az inflációs nyomást világszerte. Az ENSZ Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által 55 fontos mezőgazdasági áru árfolyama alapján az élelmiszerek világpiaci áráról összeállított index 2010 decemberében már meghaladta a 2008-as élelmiszerválság során jegyzett szintet.

Ötszáz tonna intervenciós árpát ad el az MVH - 2011.03.02.

Ötszáz tonna intervenciós árpa eladására írt ki pályázatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A felhívásban meghirdetett gabonakészletet korábban már értékesítették, de a nyertes cég visszalépése miatt a tétel újra pályázhatóvá vált.

Áprilisban tartja küldöttközgyűlését a BTT - 2011.03.02.

Április második hetében tartja meg idei küldöttközgyűlését a Baromfi Termék Tanács (BTT) - döntött a napokban a szervezet elnöksége. A BTT az eseményen értékeli az idei agrártámogatási rendeleteket, amelyek várhatóan a közeljövőben jelennek meg.

Félnek az élelmiszer-drágulástól, ezért készleteket halmoznak fel a fogyasztók - 2011.03.01.

Megkezdték a készletfelhalmozást a magyar vásárlók a dráguló élelmiszerekből. Egyes hírek szerint az egyik legnagyobb hazai élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat üzleteiben húsz kilogrammban maximálták az egy vásárló által megvehető cukor mennyiségét. A baromfitermékek kilónként 25-30 forinttal drágultak az elmúlt hetekben, a húsvéti időszakban pedig további 8-10 forintos áremelés várható.

Hétmilliárd forint állategészségügyi támogatásra - 2011.02.28.

Mintegy hétmilliárd forintnyi, állatbetegségek megelőzését szolgáló állategészségügyi támogatáshoz juthatnak hozzá a gazdálkodók azt követően, hogy az Európai Unió (EU) illetékes agrár-szakbizottsága jóváhagyta a támogatásról szóló magyar miniszteri rendelettervezetet. A sertéstartók és más abrakfogyasztó állatokat tenyésztő gazdálkodók ugyanakkor még a múlt évi támogatás egy részét sem kapták meg.

Ketreces tojótyúktartás: állománycsökkenés és drasztikus tojásdrágulás jöhet - 2011.02.25.

Jövő ilyenkor már negyedével kevesebb tyúk termelhet tojást Magyarországon a mostanihoz képest, ha az Európai Unió (EU) nem hoz átmeneti szabályokat a tyúktartás 2012. január 1-jétől életbelépő állatjóléti feltételeiről - állítja a Magyar Agrárkamara. Ha a tagországok boltjaiban csak az előírás szerint termelt tojást lehet majd árusítani, úgy az import nagy része is kiszorul a piacról. Ez hiányt és a tojás drasztikus drágulását okozza. Brüsszel most gőzerővel dolgozik a kettősség feloldásán, de még nincs egyezség.

Nyílt levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz a BTT - 2011.02.24.

Nyílt levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Baromfi Termék Tanács (BTT) - döntött ma a szakmai szervezet elnöksége. Bárány László, a BTT elnöke szerint a terméktanács így is fel kívánja hívni a kormány figyelmét az egyre feszültebbé váló ágazati helyzetre. A BTT a nyílt levelet két országos napilapban teszi közzé.

Folyószámlahitelhez juttat az Agrár Széchenyi Kártya - 2011.02.24.

Kedvezményes folyószámlahitellel indul az első félévben az Agrár Széchenyi Kártya - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A hitelfelvételt az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) kezességvállalása segíti, az éves kezességvállalási díj 50 százalékát pedig az állam átvállalja a "de minimis támogatások" figyelembevételével.

Kardeván: növelni kell az élelmiszertermelést és a termékek feldolgozottsági szintjét - 2011.02.23.

Az önellátáson felül jelenleg előállított 20 százalékos többletet 50 százalékra lehetne növelni az élelmiszertermelésben, ha kihasználnánk adottságainkat - jelentette ki Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára egy szakmai tanácskozáson.

Stratégiai üzeneteket fogalmaz meg a BTT csütörtöki elnökségi ülése - 2011.02.22.

Stratégiai üzeneteket fogalmaz meg a kormány számára a baromfiágazati helyzet javítása érdekében csütörtöki ülésén a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöksége - közölte Bárány László, a szakmai szervezet elnöke. A BTT szerint nyárra legalább 5-10 százalékkal mérsékelni kellene a baromfitermékek általános forgalmi adóját (áfa), hogy a takarmánydrágulás miatti termékár-emelkedéseket a hazai fogyasztók kevésbé érezzék meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat