Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Drágult a francia gabonajegyzés a hosszú szárazság miatt - 2011.05.10.

Tonnánként 8 euróval - 3,76 százalékkal -, 220,75 euróra emelkedett az Európában irányadó párizsi búzajegyzés azokra az aggodalmakra, hogy folytatódik a hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás Észak-Franciaországban, Észak-Németországban és Lengyelországban, és ez csökkentheti a várható termés mennyiségét.

Május második felétől válhat elérhetővé a takarmányvásárlási hitel - 2011.05.09.

Megjelent az állattenyésztők takarmányvásárlását segítő új agrárforgóeszköz hitelprogramról szóló közlemény az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) honlapján. Az állattenyésztő ágazatok a 15 milliárd forintos keretből tízmilliárdot vehetnek igénybe, amelyből ötmilliárd forint a sertés- és baromfipiaci integrátoroknak jut. A fennmaradó ötmilliárdos hitelforrást a növénytermesztők és a kertészek kaphatják meg. A hitelt várhatóan május második felétől lehet igényelni.

Egyszerűsített tagfelvétel, szigorított kizárás a BTT új alapszabályában - 2011.05.06.

Egyszerűsítette tagfelvételi és tagnyilvántartási rendszerét áprilisi küldöttgyűlésén a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet módosított alapszabálya szerint megszűnik az éves regisztrációs kötelezettség, amelynek helyébe egyszeri tagfelvétel lép. Ugyanakkor szigorodtak a kizárási szabályok is: a BTT elnöksége, illetve küldöttgyűlése bírósági határozat nélkül is eltanácsolhatja azokat, akik a tagi, a szolgáltatási és az intervenciós befizetési előírásokat nem teljesítik.

Font Sándor szerint is csökkenteni kell az áfakulcsokat - 2011.05.06.

Konkrétan meg kell határozni, mi számít magyar terméknek a jövőben az élelmiszerpiacon - jelentette ki Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke. Elkerülhetetlennek nevezte az élelmiszerek jelenlegi magas áfakulcsának csökkentését, továbbá megerősítette, hogy fenn kívánják tartani Magyarország GMO-mentességét.

Csökkenő teljesítmény, tisztázatlan szerep az élelmiszeriparban - 2011.05.05.

A két évvel ezelőtti válságévhez képest is csökkent tavaly a hazai élelmiszeripar teljesítménye - áll az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) közleményében. A szervezet szerint tisztázni kell az élelmiszeripar szerepét a formálódó vidékfejlesztési politikában. Az uniós szinten is kimagaslóan magas, 25 százalékos áfa miatt emelkednek az élelmiszerárak - állapította meg a szövetség.

Támogatja a VM az állatvédő szervezetek elleni fellépést - 2011.05.04.

Maximális támogatását adja Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ahhoz, hogy fel lehessen lépni az állatvédő szervezetek baromfipiaci támadásai ellen - nyilatkozta Magyar József, a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója, aki előbb Orbán Viktor miniszterelnökhöz, majd a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz (VM) fordult az ügyben. Mint ismert, a Négy Mancs elnevezésű osztrák állatvédő szervezet a közelmúltban többször is fellépett a hazai baromfipiac vezető cégének számító Hungerit ellen, és a társaságot ma is "feketelistán" szerepelteti a kényszeretetéses (töméses) víziszárnyas-hizlalás miatt, amely viszont magyar tradíciónak számít.

Egységes gazdasági kamarát és tagdíjat javasol a VOSZ - 2011.05.04.

Magyar Gazdasági Kamara (MGK) néven egyetlen közjogi kamara működjön Magyarországon a jövő év elejétől - javasolja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). A munkaadói szervezet azt követően alakította ki álláspontját, hogy megismerte a szakmai vitára bocsátott "Vidékfejlesztési, agrár- és élelmiszergazdasági kamarákról", valamint a "Kereskedelmi és iparkamarákról" szóló törvénytervezetek tartalmát.

Estek a gabonajegyzések Oszama bin Laden halálhírére - 2011.05.03.

Hétfőn szinte valamennyi gabonaféle ára csökkent a nemzetközi árutőzsdéken Oszama bin Laden halálának hírére. Elemzők szerint az elsőszámú terroristavezér halálával csökkent az ügyletek kockázati felára.

Az új agrárkamarai törvénytervezet teljes vitaanyaga - 2011.05.03.

Május 15-ig tehetik meg észrevételeiket a gazdasági szereplők a közelmúltban társadalmi vitára bocsátott új agrárkamarai törvény tervezetévell kapcsolatban. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) koncepciója szerint az átalakított szervezet - új választások megtartása után - Magyar Vidékfejlesztési, Agrár- és Élelmiszergazdasági Kamara néven jönne létre. A törvény hatályba lépésekor az agrárgazdasági szereplők lakóhelyük vagy székhelyük szerint automatikusan - kötelező módon - tagokká válnának. A tagság százmillió forint éves árbevételig díjmentes lenne, e fölött sávos kötelezettség lépne életbe: 0,1-0,3 milliárd forintos forgalomnál egy ezreléket, 0,3-1 milliárdosnál 1,5 ezreléket, egymilliárdon felülinél pedig 2 ezreléket kellene fizetni.

Gyorsult az uniós források kifizetése az új kormányzati ciklusban - 2011.05.02.

Számottevően gyorsult az uniós források időközi kifizetése az új kormányzati ciklusban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Az elmúlt tíz hónapban összesen több mint kétszer, míg időarányosan több mint négyszer annyi forrást hívott le Magyarország, mint a megelőző három évben. Az idei negyedév végén a támogatás 3,3 milliárd eurót tett ki, amely a teljes 14 százalékának felel meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat