Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Agrárkamarai törvény: egységes álláspontot fogalmaznak meg az érdekképviseletek - 2011.05.18.

Közös álláspontot alakítanak ki az új agrárkamarai törvény tervezetéről a meghatározó agrárágazati szervezetek - derült ki a tegnapi egyeztetéseken. A Baromfi Termék Tanács, a Vágóállat és Hús Terméktanács, a Magyar Húsiparosok Szövetsége, a Húscéh, a Tej Terméktanács, a Gabonaszövetség és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a jövő héten levélben közli együttes állásfoglalását a Vidékfejlesztési Minisztériummal (VM).

Agrárkamarai tagdíj: ötszörös teher sújtaná a baromfiágazatot - 2011.05.18.

Gyakorlatilag minden átlagos baromfitermelő túllépné a 100 millió forintos, bruttó éves árbevételi határt, ezért a jelenlegi minisztériumi elképzelések szerint tagdíjat kellene fizetnie az új agrárkamarai rendszerben - állapítja meg a Baromfi Termék Tanács (BTT) helyzetelemzése. Az ágazat szereplőit összességében mintegy 600 millió forintos éves kamarai tagdíj terhelné, és ez csaknem ötszörösét tenné ki a mai terméktanácsi díjnak. Az új előírások az érdekképviseleti feladatokat ellátó BTT működését ellehetetlenítenék, miközben költséges és túlburjánzó új agrárkamarai szervezet jönne létre.

A VM szerint marketingprogram kell a libamáj népszerűsítésére - 2011.05.18.

Marketingeszközök felhasználásával kell bővíteni a magyar libamáj bel- és külföldi piacait, bár ennek konkrét pénzügyi háttere még nem tisztázott - jelentette ki Dull Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) osztályvezetője. A Magyarországon évente előállított mintegy kétezer tonna libamáj 70-80 százalékát kiviszik az országból.

Magyarország az idén is október közepétől kezdené meg a SAPS kifizetéseket - 2011.05.17.

A súlyos tavaszi fagykárok miatt Magyarország igényt tart arra, hogy az idei területalapú (SAPS) uniós támogatások egy részét előre hozva, október 16-től fizethesse ki - jelentette ki Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára. Magyarország a természeti csapások miatt tavaly is október közepétől fizethette ki a SAPS pénzek 50 százalékát.

Víziszárnyastermelés: kódexet állít össze a BTT - 2011.05.16.

Kódexet állít össze a Baromfi Termék Tanács (BTT) a tradicionális hazai víziszárnyas-tartás tömési és tollszedési előírásairól. A dokumentum a szervezet tavaly megjelent állatjóléti útmutatóján alapul, amelyet az ágazat szereplői a gyakorlatban eddig is betartottak. A kódex létrehozását az indokolja, hogy a hazai baromfiágazat megfelelő hivatalos szakmai érvekkel válaszolhasson a szélsőséges állatvédő mozgalmak lejárató támadásaira.

Fazekas Sándor szerint az unió támogat egy fenntartható keretprogramot - 2011.05.16.

"Életmódunknak és a gazdaságainknak is eleget kell tenniük a fenntarthatóság követelményeinek" - hangoztatta az Európai Unió 27 tagállama nevében felszólaló Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter New Yorkban, az ENSZ Fenntartható Fejlődés Bizottsága 19. ülésszakán. A miniszter leszögezte, hogy az EU határozottan támogatja egy, a fenntartható fogyasztásra és termelésre irányuló 10 éves keretprogram elfogadását.

A termelők szerint akadozik a vis maior MFB-s hitelprogram - 2011.05.13.

Alig kapnak vis maior hitelt a korábban jég- és belvízkárt szenvedett gazdák. Hiába van ugyanis pénz a kasszában, nem működik a rendszer. A kárt szenvedett szabolcsi gazdák közül például sokan nem jutottak hitelhez, mert a pénzintézeteknél azt mondták nekik: a Magyar Fejlesztési Banknál (MFB) már nincs pénz.

Megalakult a Toll Világszövetség - 2011.05.12.

Világszövetséget hozott létre májusban tíz nemzetközi középvállalat annak érdekében, hogy a fogyasztókat, a sajtót és a politikusokat felvilágosítsa a libatoll és a libapehely előállításáról. A Németországban bejegyzett szervezet felvállalja az ismétlődő állatvédelmi aggályok megválaszolását is. A szövetség tagjai arra törekszenek, hogy javítsák az állatvédelmi körülményeket a termelésben és a feldolgozásban, illetve erről közéleti párbeszédet és célzott ismeretterjesztő kampányt kezdeményezzenek.

A kedvezőbb amerikai termésbecslések csökkentették az európai búzaárat - 2011.05.12.

Közel két százalékkal csökkent tegnap az európai malmi búza határidős jegyzése, miután a vártnál kedvezőbb becslés látott napvilágot az őszi vetésű amerikai búzatermés várható nagyságáról. Az Európában irányadónak számító párizsi gabonatőzsdén a novemberi jegyzésű malmi búza ára 1,97 százalékkal, tonnánként 224,25 euróra csökkent. Korábban viszont a szárazság miatti aggodalmak növelték az európai árakat.

Egyértelműen felfelé húzzák az inflációt az élelmiszerek - 2011.05.11.

Az elemzők által várt 4,6 százalékos éves inflációval szemben áprilisban a fogyasztói árak 4,7 százalékkal haladták meg a tavaly áprilisi szintet és 0,6 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest - közölte gyorsjelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszerek ára ugyanakkor egy év alatt 9,4, áprilisban pedig 1,2 százalékkal emelkedett.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat