Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

A jövő év elejétől drágulhatnak a sertéstermékek is - 2010.10.29.

A jövő év első vagy második negyedévében sertéshúsár-emelés jöhet a hazai piacon- állítják az ágazati szakmai szervezetek képviselői. A várható húsipari árnövelést a dráguló takarmány, a termelői-feldolgozói költségek emelkedése és a szűkösebb alapanyag-kínálat okozhatja. Az év végéig ugyanakkor még nem kell drágulásra számítani, mert még kitart az olcsóbb takarmányon hizlalt kínálat.

A GVH 2,3 milliárdra bírságolt 16 gabona-feldolgozót - 2010.10.28.

A magyar fogyasztókat megkárosító, "kőkemény" kartellben való részvétel miatt mintegy 2,3 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 16 magyarországi malomipari vállalkozásra - közölte a versenyhivatal. A GVH szerint az érintett vállalkozások 2005 februárjától 2008 áprilisáig egyeztették egymással egyes malmi búzaőrlemények árát, illetve árának változtatását, és felosztották egymás között a piacot, amivel a GVH szerint a gazdasági verseny korlátozását célzó egységes és folyamatos, összetett jogsértést valósítottak meg.

Agrárkifizetések: rendeződhet az MVH és a HP közötti vita - 2010.10.26.

Rendeződni látszik a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) és a Hewlett-Packard (HP) Magyarország Kft. között kirobbant vita, miután a HP a napokban újraindította korábban felfüggesztett számítástehnikai szolgáltatásait az MVH számára. Ennek nyomán várhatóan néhány napon belül felgyorsul a terület alapú támogatási (SAPS) előlegek kiutalása.

Állati hullák ártalmatlanítása: 50 millióval növelték a pénzügyi keretet - 2010.10.25.

Ötvenmillió forinttal növelte egy rendeletmódosítással a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az állati hullák elszállítási és ártalmatlanítási költségeire adható idei állami támogatási összeget. A változtatás a 24/2010. (X. 20.) VM rendeletben szerepel, amely az 56/2008. (IV. 25.) FVM rendeletet módosította. A pénzügyi keret egymilliárdról 1,05 milliárd forintra nőtt, amely a tavalyról áthúzódó kifizetésekre és az idén elvégzett szolgáltatások támogatására használható fel. A rendeletmódosítás szerint a források kimerülése esetén a vidékfejlesztési miniszter közleményt ad ki, a szolgáltatók pedig az intézkedésről kötelesek értesíteni a kedvezményezetteket. Mint ismert, a VM forráshiány miatt az idén már leállította az állattenyésztési-tenyésztésszervezési támogatásokat

Elfajuló vita az MVH és a HP között: késhetnek az agrárkifizetések - 2010.10.22.

Nem nyújt számítástechnikai szolgáltatásokat a Hewlett-Packard (HP) Magyarország Kft. a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) számára, ezért most nehezebben juthat hozzá kétszázezer gazdálkodó az uniós terület alapú támogatásokhoz - állítja az MVH. A hivatal a vita kapcsán feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen bűnszervezetben elkövetett csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt. A HP azért nem szolgáltat tovább, mert az MVH több hónapos tartozást halmozott fel vele szemben - szögezi le a társaság.

Oroszország jövőre beszüntetheti a baromfiimportot - 2010.10.21.

Nem lesz szüksége Oroszországnak a jövő évtől baromfihús-importra - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök. A behozatalt azért is kifogásolja, mert szerinte az orosz tisztiorvosoknak gyakran támadnak kételyeik az importált hús feldolgozását, szállítását és tárolását illetően.

Jelöletlen tojásrakomány – mit szabad és mit nem - 2010.10.21.

Napok óta érkeznek a hírek a különböző sajtókban, hogy jelöletlen tojás érkezett az országba. Elhangoztak érvek pro és kontra, hogy érkezhet-e ily módon Magyarországra tojás vagy sem. A Baromfi Termék Tanács (BTT), ahogy azt már korábban is hangoztatta, jogellenes cselekedetnek tarja a jelöletlen áru Magyarországra érkezését akár étkezési tojásként kívánták volna forgalomba hozni, akár ipari feldolgozásra szánták.

Egyedülálló termékfejlesztés a Gallicoopnál - 2010.10.20.

Speciális módon, a gyártási folyamatban jórészt kézzel készített fagyasztott félkész termékcsaládot fejlesztett ki a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. A társaság termékfejlesztése ma egyedülállónak számít a hazai baromfipiacon. A cég 1,1 százalékkal növelte árbevételét az első nyolc hónapban és forgalma elérte a 16,9 milliárd forintot.

Ukrajna mégis korlátozza a gabonakivitelt - 2010.10.19.

Összesen 2,7 millió tonnás gabonakiviteli kvótát vezetett be az ukrán kormány az év végéig. A döntés szerint 2,0 millió tonna a kukorica, félmillió tonna a búza és 200 ezer tonna az árpa exportkvótája. Az intézkedés a hivatalos közlönyben való megjelenés pillanatától lép életbe.

Kolontári tojásügy: szabálytalan volt a behozatal - 2010.10.18.

Jelöletlen tojást csak abban az esetben lehet az Európai Unión belül értékesíteni, ha az nem éri el az étkezési minőséget, illetve ha a két ország között erről szóló megállapodás van - márpedig ilyen egyezményt Magyarország senkivel sem kötött - hangsúlyozza a kolontári tojásügy kapcsán Földi Péter, a Baromfi Termék Tanács (BTT) szaktanácsadója. Ráadásul az előírások szerint a tojás-feldolgozó üzemnek a saját fuvareszközével kell szállítani a tojásokat, a BTT szerint pedig a kolontári esetben nem így történt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat