Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

FAO: tovább drágulnak az élelmiszerek, a húsfélék ára is emelkedik - 2021.01.07.

Hat hónap drágulást követően tovább nőttek az élelmiszerárak a nemzetközi piacokon decemberben, főként a tejtermékek és a növényi olajok miatt – adta hírül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). A húsfélék ára 1,7 százalékkal emelkedett, de éves szinten átlagosan így is olcsóbbak voltak, mint 2019-ben.

Ismét megjelent a madárinfluenza Komárom-Esztergom megyében - 2021.01.07.

Madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságokban. A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette, az állományok leölését már a gyanú alapján megkezdték. A vonuló vadmadarak miatt a betegség fokozott veszélyt jelent a baromfiállományokra. A Nébih felhívja minden állattartó figyelmét a zártan tartás és a járványvédelmi intézkedések betartásának fontosságára.

Újabb szabályok az unión belüli állatszállításnál - 2021.01.07.

Kiegészülnek a szárazföldi állatoktól származó állati eredetű termékek szállítmányainak unión belüli szállítására vonatkozó uniós szabályok.

Csökken a hazai kiskereskedelmi forgalom, de az élelmiszerüzletek forgalma bővül - 2021.01.07.

Tavaly novemberben a nyers adat szerint 0,3 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 0,8 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek változatlan áron számolt forgalma az egy évvel korábbihoz képest. Az előző hónaphoz viszonyítva 1,1 százalékkal nőtt az üzletek szezonális és naptárhatástól megtisztított forgalma. Szeptemberben és októberben egyaránt 2,0 százalékos volt a forgalom szezonálisan kiigazított csökkenése.

Nőnek az élelmiszeripar értékesítési árai - 2021.01.06.

Tavaly novemberben az ipari termelői árak 5,5 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbiakat. Az áremelkedés ütemét elsősorban a forint gyengülése befolyásolta az euróval szemben. Az élelmiszeripar belföldi és exportárai egyaránt nőttek.

Több hallgatóra számít az új integrált agráregyetem - 2021.01.06.

A Szent István Egyetem átalakulásával február 1-jén létrejövő Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hosszú távon legalább 13 ezer hallgatóra számít. Most 14 ezer hallgató tanul öt campuson, több mint ötven telephelyen.

Uniós felmérés a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról - 2021.01.05.

Az Európai Bizottság (EB) felmérést végez a mezőgazdasági és élelmiszer-ellátási láncban működő vállalkozások közötti kapcsolatokban előforduló tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra hozott intézkedések hatékonyságáról.

Brexit-megállapodás: fontos szabályozás az agrárkereskedelemben is - 2021.01.05.

Hónapokig tartó tárgyalások után az Egyesült Királyság és az Európai Unió a közelmúltban megállapodást kötött egymással, amely meghatározza jövőbeli kapcsolatukat. A megállapodás értelmében lehetőség van az áruk vám- és kvótamentes kereskedelmére, és ez kedvezően érinti a hazai agrárgazdaságot is.

Növekszik a kiskereskedelmi forgalom a legfontosabb magyar agrárgazdasági exportpiacon - 2021.01.05.

A vártnál jóval erősebben nőtt a kiskereskedelmi forgalom Németországban novemberben. A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis)előzetes adatai szerint naptári és szezonális kiigazítással számolva a kiskereskedelmi forgalom reálértéken 1,9 százalékkal, nominális értéken pedig 1,7 százalékkal bővült novemberben az előző hónaphoz képest.

Mozgalmas év az agráriumot érintő jogalkotásban - 2021.01.04.

A jogalkotásban mozgalmas évet zárt az Agrárminisztérium 2020-ban: 10 törvényt, 30 kormányrendeletet, 64 miniszteri rendeletet készített elő, illetve hozott meg, miközben 171 kormányhatározat született.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat