Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Nagy Márton: a következő hónapokban tovább csökken az infláció - 2023.03.16.

Januárban tetőzött az infláció, februárban pedig már elindult a mérséklődés - mondta a Világgazdaságnak a gazdaságfejlesztési miniszter. Nagy Márton szerint mindez a következő hónapokban folytatódik, sőt az infláció csökkenésének üteme egyre gyorsabbá válik.

Egyhangúlag döntött a Monetáris Tanács az alapkamat szinten tartása mellett - 2023.03.14.

Ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa február végi ülésén az alapkamat 13 százalékon tartásáról a kedden közölt rövidített jegyzőkönyv szerint.

Elkezdődtek a tavaszi élelmiszerellenőrzések - Kiemelten vizsgálják a tojástermékeket is - 2023.03.14.

Március 14-től rendelte el az országos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára. Az ellenőrök többek között fokozottan vizsgálják majd a tojás és az édesipari termékek forgalmazását, míg a Nébih laboratóriumában sonkákat, hidegkonyhai készítményeket, valamint tojásfestékeket vizsgálnak majd.

Az őstermelők is segítséget kapnak az szja-bevallásokhoz - 2023.03.14.

Idén már több mint 5,6 millió embernek készítette el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetét, amelyek március 15-től elérhetőek a NAV honlapján. Segítséget kapnak a mezőgazdasági őstermelők is.

Nagy István: korszakváltás zajlik a mezőgazdaságban - 2023.03.13.

Korszakváltás megy végbe az agráriumban technológiai, piaci és generációs értelemben – hangoztatta egy gazdafórumon Nagy István agrárminisztervonatkozásban. Komoly változások zajlanak gazdasági és társadalmi szinten is, sőt a fogyasztói szokások és igények terén egyaránt. Ezért ma versenyelőnyt jelent a mezőgazdaságban, ha a gazdálkodók az új körülményekre megfelelő tudással, kellő alkalmazkodóképességgel és nyitottsággal reagálnak.

Tovább csökkentek a világpiaci élelmiszerárak a FAO adatai szerint - 2023.03.13.

Mérsékelten csökkent az élelmiszerek világpiaci árai februárban januárhoz képest. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapján szereplő adatok szerint februárban az átfogó árindex 129,8 pont lett, ami 1,4 pont (0,6 százalék) csökkenés januárhoz képest. Ez volt a 11. egymást követő havi csökkenés.

Tájékoztató kiadvány az új agro-ökológiai programról - 2023.03.13.

Az agro-ökológiai Program (AÖP) a 2023-tól induló Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terv által meghatározott I. pilléres támogatási keretrendszer új támogatási eleme, amely évente 202 millió eurónyi forrás felhasználásával működik majd. Az előzetes kalkulációk alapján 80 eurónyi támogatás lehetőségét biztosítja hektáronként.

350 milliárd forintos árbevétel elérését tervezi az UBM Csoport - 2023.03.10.

A takarmány-előállító UBM Holding 2025-ig megfogalmazott stratégiájában 350 milliárd forintos árbevétel elérését tűzte ki az időszak végére, és arra épít, hogy az állattartás súlypontja Nyugat-Európából fokozatosan Kelet-Közép-Európába helyeződik át, így egyre nagyobb lesz az igény a minőségi tápokra.

Stagnáló inflációt mértek Németországban - 2023.03.10.

Németországban a februári éves infláció megegyezett a januárival, havi összevetésben lassult.

2023/2024-es állatjóléti támogatási kérelmek: megjelent a kincstár közleménye - A regisztráció mihamarabbi véglegesítését kéri a BTT - 2023.03.10.

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a 2023/2024-es támogatási évre vonatkozó baromfiágazati állatjóléti támogatási kérelmek benyújtásáról. A Baromfi Termék Tanács (BTT) kéri az érintetteket, hogy -  aki még nem tette meg – mielőbb véglegesítse regisztrációját a BTT Tagi Regiszter felületén.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat