Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Állatjóléti támogatások: a BTT folyamatosan dolgozza fel a szakmai ellenőrzési lapokat - Enélkül is benyújthatók a kérelmek - 2020.07.22.

Automatikusan eljuttatja a Baromfi Termék Tanács (BTT) az állatjóléti támogatások elnyeréséhez szükséges leigazolt szakmai ellenőrzési lapokat és tagsági igazolásokat a Magyar Államkincstárhoz. A termelők a kifizetési kérelmeket akkor is benyújthatják, ha a szakmai lapokat a BTT-től esetleg nem kapják vissza. A gyorsabb ügyintézés miatt a BTT kéri, hogy a gazdálkodók csak akkor forduljanak a terméktanácshoz, ha a kincstártól hiánypótló felszólítást kaptak.

Nagy István: reális célokra van szükség a mezőgazdaságban - 2020.07.22.

A mezőgazdaság akkor tud hatékonyan hozzájárulni a klímaváltozás elleni küzdelemhez, ha a gyakorlatban reálisan végrehajtható célokat határoznak meg – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülése után.

Modern állatgenetikai laboratóriumot hoznak létre - 2020.07.22.

Kimagasló szakmai jelentőségű stratégiai megállapodást kötött július elején a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) a Kaposvári Egyetem és a Nébih. Az együttműködés célja egy olyan genomvizsgálatra alkalmas állatgenetikai laboratórium létrehozása, amely a legmodernebb módszerek alkalmazásával hatékonyan tudja segíteni a magyar állattenyésztőket.

Hamarosan megjelenhet az új állattenyésztési pályázat a Vidékfejlesztési Programban - 2020.07.22.

Várhatóan július-augusztusban 80 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőség nyílik meg a Vidékfejlesztési Programban (VP) az állattenyésztési és kertészeti ágazat számára – derült ki a Takarékbank tájékoztatóján. Egy-egy projektben akér 2 milliárd forintos támogatást is el lehet nyerni.

Több mint 25 ezer hektár állami földre írnak ki pályázatot - 2020.07.22.

Augusztus 1-jétől több mint 25 ezer hektár állami tulajdonú földre vonatkozó haszonbérleti pályázatot írnak ki a nemzeti parki igazgatóságok.

Csökkenő termelői árak a kulcsfontosságú német piacon - 2020.07.20.

Júniusban csökkentek a termelői árak Németországban éves összevetésben, májushoz képest viszont nem változtak. 

Megsínylette a turizmus a járvány miatti utazási korlátozásokat - 2020.07.20.

A járvány miatt március közepén bevezetett utazási korlátozások következtében az első negyedévben, azon belül márciusban csökkenésbe fordult a külföldiek magyarországi látogatásainak, valamint a magyarok nemzetközi utazásainak a korábbi időszakokra jellemző emelkedő tendenciája. A külföldi látogatók száma 13 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a magyar állampolgárok 19 százalékkal kevesebbet utaztak külföldre.

Új szabvány teheti hatékonyabbá az energiagazdálkodást - 2020.07.20.

A jelenlegi gazdasági helyzetben a versenyképesség fenntartása és a költségvetés ideális irányítása különösen nehéz feladat a vállalkozások számára. Az energiagazdálkodási irányítási rendszerek hozzájárulhatnak a működési költségek csökkentéséhez, illetve a költségvetés egyensúlyban tartásához.

Egyre nagyobb jelentőségük lehet a helyi piacoknak - 2020.07.20.

Elkészült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújszántó termelői piaca. A város központjában lévő létesítmény kétszáz millió forintból épült meg. Nagy István agrárminiszter szerint még nagyobb teret kell adni a hazai élelmiszereknek.

Víziszárnyas telepek újratelepítése: integrátori nyilatkozat, tömésre kihelyezésről szóló dokumentum - 2020.07.20.

Integrátori nyilatkozatot is mellékelhetnek betelepítési kérelmeikhez a víziszárnyas-termelők, ha vágóhídi nyilatkozatot nem tudnak csatolni – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). 

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat