Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A Viberen népszerűsíti az élelmiszerbiztonságot a Nébih - 2020.05.14.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a hivatalok között a világon elsőként, megjelent a Viberen. A négy hónapos kampány elsődleges célja az edukációs tartalmak közvetítése, és az, hogy a fiatalabb generációk figyelmét is ráirányítsa az élelmiszerlánc-biztonság fontosságára. A program során az ingyenesen letölthető matricacsomagon túl a felhasználók egy rövid, de izgalmas nyomozás erejéig Nébih ellenőrré is válhatnak.

Több mint tíz százalékkal emelkedtek márciusban a mezőgazdasági árak - 2020.05.13.

Márciusban 10,3 százalékkal magasabbak voltak a mezőgazdasági felvásárlási árak, mint egy évvel azelőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból. Az éves áremelkedés 4,2 százalékponttal nagyobb volt a februárinál.

Minden kilencedik ember éhezik a világon - 2020.05.13.

A rosszultápláltság okozza a legtöbb megbetegedést és halálozást világszerte – szögezi le az ENSZ tanulmánya. Minden kilencedik ember éhezik.

Egymillió baromfit vágnak le az év végéig kóser módon Csengelén - 2020.05.12.

A Csongrád megyei Csengelén található vágóhíd biztosítja az európai kóser húsellátás jelentős részét a világjárvány alatt - közölte az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH. Az év végéig várhatóan egymillió baromfit vágnak le kóser szokás szerint.

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj: május 31. vagy szeptember 30. a benyújtási határidő - 2020.05.12.

Az idén is május 31-ig kell benyújtani a 2020-as élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallást az élelmiszerlánc szereplők többségének – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A járványhelyzet miatt ugyanakkor a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatokban érintett cégek esetében szeptember 30-ra módosul a határidő.

Több mint kétmillió hektáron vetnek az idén tavaszi növényeket - 2020.05.12.

A tavaszi vetésű szántóföldi növények tervezett vetésterülete 2 millió 30 ezer hektár körül lehet az idén a tavaszi mezőgazdasági munkák helyzetét felmérő operatív jelentések szerint - derült ki a NAIK Nemzeti Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett összesítésből.

Tovább esnek a világpiaci élelmiszerárak - 2020.05.11.

Áprilisban már a harmadik egymást követő hónapban csökkentek a világpiaci élelmiszerárak. Ezt részben a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett keresleti visszaesés okozta.

Az üzemanyagárak csökkenése húzza lefelé az inflációt - 2020.05.11.

Az év elejéhez képest mintegy 100 forinttal csökkent az üzemanyag ára. Főként ez áll annak hátterében, hogy az infláció mérséklődik, most 2,4 százalék - mondta Várhegyi Judit, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán.

Októberben rendezi meg az idei Baromfi Világnapot a BTT - Az ágazat számít a 25 milliárdos támogatási csomagra - 2020.05.08.

Május 10-e a Baromfi Világnap hivatalos időpontja, amely arra irányítja rá a figyelmet, milyen fontos szerepet töltenek be a baromfiszektor szereplői a Föld lakosságának élelmiszer-ellátásában. A Baromfi Termék Tanács (BTT) a világnap idei hazai rendezvényeit október 14-re halasztotta a koronavírus-járvány miatt. A BTT szerint szükség van a kormány nemrég elhatározott, 25 milliárd forintos válságenyhítő agrárcsomagjára, amelyből a baromfiszektornak az előállított termelési érték alapján mintegy 4 milliárd forinttal kellene részesednie.

A járvány miatt elektronikusan is megküldhetik az állatgyógyászati vényeket az állatorvosok - 2020.05.08.

Az állatok gyógyszerellátásának könnyebb biztosítása érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a veszélyhelyzet alatt engedélyezi az állatorvosoknak, hogy a vényeket elektronikus úton küldjék meg az állattartóknak. A felírt készítmény kiváltásához pedig elég, ha a gazdálkodók a patikában az e-mailben vagy más elektronikus módon kapott receptet bemutatják.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat