Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Élénkül a hitelfelvételi kedv - Az agráriumban is rendeződik a helyzet - 2020.10.01.

A világjárvány első hullámát követően nyáron megélénkült a vállalati hitelpiac. A Takarékbanknál júniushoz képest mintegy két és félszeresére ugrott a vállalati hitelfolyósítás volumene júliusban, és a mikrovállalkozásokat kiszolgáló MFB Pontokon július volt az elmúlt négy év legerősebb hónapja. Elsősorban az államilag támogatott likviditás-bővítő hitelkonstrukciókat igénylik, és elkezdték keresni a beruházási kölcsönöket is.

Tizenegy tagország fogott össze az új Közös Agrárpolitikáért - 2020.09.30.

Kiszámítható, megvalósítható, illetve a gazdálkodói és tagállami pénzügyi kockázatokat csökkentő Közös Agrárpolitika (KAP) irányába mutató javaslatokat tartalmazó nyilatkozatot fogadott el tizenegy ország agrárminisztere a Visegrádi Csoport kibővített agrárminiszteri ülésén Poznanban.

Kevesebb élelmiszert dobnak ki Magyarországon az emberek - 2020.09.30.

Magyarországon az élelmiszerhulladék mennyisége 4 százalékkal csökkent 2016 és 2019 között - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). 2019 végén 165 háztartás bevonásával végzett élelmiszerhulladék-felmérés szerint egy átlagos magyar állampolgár 65 kilogramm élelmiszert dob a szemetesbe évente, míg a 2016-ban 100 háztartás bevonásával készült felmérés szerint ez a mennyiség még 68 kilogramm volt.

4,6 százalékos munkanélküliségi rátát jelzett a KSH - 2020.09.29.

A június-augusztusi háromhónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 214 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,6 százalék volt. Augusztusban az előző hónaphoz viszonyítva 32 ezerrel - 185 ezerre - csökkent a munkanélküliek száma.

Fontos a generációváltás - Miniszteri látogatás Szerencsen - 2020.09.29.

Az agráriumban fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása - mondta Nagy István agrárminiszter, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tett szakmai körutat.

Átmeneti állatjóléti támogatás: megjelent a kincstár közleménye - 2020.09.29.

Megjelent a Magyar Államkincstár honlapján a baromfiágazat állatjóléti átmeneti támogatására vonatkozó közlemény. Az ágazati szereplők legfeljebb 100 ezer euró mértékű átmeneti támogatást vehetnek igénybe. 

A vírus hatására megváltoztak, de részben visszaalakulhatnak az élelmiszervásárlási szokások - 2020.09.28.

Kevesebb időt töltenek az élelmiszerboltokban a vásárlók, és céltudatosabban vásárolnak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felmérése szerint valamelyest visszaalakultak a járvány megjelenése előtt megszokott vásárlási szokások, de bizonyos változások megmaradtak.

Válságkezelés: eddig több mint 6 milliárdot fizettek ki az élelmiszeriparnak - 2020.09.28.

Eddig 6,2 milliárd forint támogatást fizettek ki az élelmiszeripari vállalkozásoknak a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására meghirdetett 25 milliárd forintos válságkezelő programban. Első körben 1261 vállalkozás kapott támogatást, a fennmaradó kifizetéseket folyamatosan utalják.

Egyre nagyobb szerepük van a meteorológiai előrejelzéseknek - 2020.09.28.

Az időjárási, éghajlati és levegőkörnyezeti megfigyelések során gyűjtött adatok, illetve elemzésük és az előrejelzések súlya jelentősen megnőtt a döntéshozatalban - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter az Országos Meteorológiai Szolgálat 150. évfordulója alkalmából rendezett budapesti ünnepségen.

Közigazgatási egyeztetés alatt áll az agráradózási törvényjavaslat - 2020.09.25.

Megkezdődött a közigazgatási egyeztetése az őstermelői és családi gazdasági rendszer átfogó reformjáról szóló törvényjavaslatnak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat