Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

KSH: 3,9 százalékkal csökkent márciusban az élelmiszeripar teljesítménye - 2024.05.16.

2024 márciusában az ipari termelés volumene 10,4, munkanaphatástól megtisztítva 2,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - erősítette meg második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentős eltérést a nyers és munkanaphatástól megtisztított adat között az okozza, hogy ebben a hónapban hárommal kevesebb munkanap volt, mint 2023 márciusában. Az élelmiszeripar teljesítménye 3,9 százalékkal csökkent.

Rovarfehérjék: együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és az Agroloop - 2024.05.15.

A rovaralapú megoldások közös kutatására és fejlesztésére kötött együttműködési szándéknyilatkozatot a rovarfehérje-gyártó Agroloop és a győri Széchenyi István Egyetem.

Gyorsuló gazdasági növekedést prognosztizál az EBRD az európai feltörekvő térségben - 2024.05.15.

A globális geopolitikai feszültségek ellenére gyorsuló gazdasági növekedés várható idén és jövőre az európai feltörekvő térségben az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) Londonban ismertetett friss regionális előrejelzése szerint. A bank Magyarországon az idén a közép-európai és balti EU-gazdaságok átlagával megegyező, jövőre az országcsoport átlagánál gyorsabb gazdasági növekedést vár.

Stagnáló inflációt mértek a magyar agrárexport számára is fontos német piacon - 2024.05.15.

A márciusival megegyező volt az áprilisi éves infláció Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatai szerint.

Meghosszabbította az unió az ideiglenes kereskedelmi intézkedéseket Ukrajna és Moldova számára - 2024.05.14.

Az Európai Unió Tanácsa további egy évvel meghosszabbította annak az ideiglenes kereskedelmi rendeletnek a hatályát, amely szerint Ukrajna és Moldova túlnyomórészt vámok és mennyiségi korlátozások nélkül hozhatja be az Európai Unióba a termékeit, köztük a mezőgazdasági termékeket további egy éven át.

KAP-felülvizsgálat: döntött az Európai Unió Tanácsa - 2024.05.14.

Az Európai Unió Tanácsa véglegesen elfogadta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálatát, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, és nagyobb rugalmasság biztosítása bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében.

Az élelmiszerek is felfelé húzták az áprilisi inflációt az MNB elemzése szerint - 2024.05.13.

Az éves fogyasztóiár-index áprilisban 0,1 százalékponttal emelkedett az előző hónaphoz képest. Az üzemanyagok 0,3 százalékponttal, az élelmiszerek 0,2 százalékponttal járultak hozzá az infláció emelkedéséhez, amelyet részben ellensúlyozott az iparcikkek 0,3 százalékpont erejű inflációt csökkentő hatása - állapította meg a legfrissebb statisztikai adatokhoz fűzött elemzésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A mezőgazdaság is kiemelt téma lesz a magyar uniós elnökség ideje alatt - 2024.05.13.

A versenyképesség, a mezőgazdaság és a demográfia kérdésköre kiemelten fontos lesz Magyarország soros uniós elnöksége során - mondta Raisz Anikó , az Energiaügyi Minisztérium államtitkára a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén.

A román agrárpiacon terjeszkedik a cseh Agrofert Csoport - 2024.05.13.

Romániai céget vásárol fel Andrej Babis, volt cseh miniszterelnök vállalata - írja az economedia.ro.

Nagy István Kaskantyún: a baromfiszektor az egyik legperspektivikusabb ágazat - 2024.05.10.

A baromfiágazat a legversenyképesebb és egyben a legnagyobb koncentrációval rendelkező állattenyésztő ágazat Magyarországon – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Kaskantyún. A szektor hozzájárul a külkereskedelmi mérleg javításához, hiszen a baromfihús adja a húsfélék exportárbevételének több mint felét.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat