Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Adócsalás gyanújával 100 millió forint értékű élelmiszert foglalt le a NAV - 2023.09.13.

Adóelkerülő számlázási láncolatot tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két vállalkozásnál is. Csaknem 100 millió forintnyi élelmiszert foglaltak le.

Évi több tízezer forint megtakarítást lehetne elérni egy főre vetítve, ha az élelmiszerpazarlás csökkenne - 2023.09.13.

Az élelmiszerpazarlás csökkentésével évi több tízezer forintot lehetne megtakarítani, és mérséklődne az üvegházgázok kibocsátása is - írta a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál.

FAO-index: augusztusban kétéves mélypontra süllyedtek a világpiaci élelmiszerárak - 2023.09.12.

Kétéves mélypontra csökkent az élelmiszerek világpiaci ára augusztusban az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapján közzétett adatok szerint. Csökkenést mutatnak a húsárak is.

Enyhül az infláció, de a gazdasági növekedés is lassul az Európai Unióban - 2023.09.12.

Az infláció várható további csökkenése mellett az Európai Unió gazdasága növekedési pályán marad, noha lendülete enyhül, ami várhatóan 2024-ig elhúzódik az Európai Bizottság időközi gazdasági előrejelzése szerint.

Az uniós javaslat ellenére marad a GMO-tilalom Magyarországon - 2023.09.12.

A Biológiai Sokféleség Egyezmény biológiai biztonságról szóló Cartagena Jegyzőkönyve a napokban ünnepelte hatálybalépésének 20. évfordulóját - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM).

Olcsó külföldi baromfihúsok is megjelentek a Lidl üzleteiben - 2023.09.11.

Külföldről származó olcsó baromfihúsok is megjelentek a Lidl magyarországi bolthálózatában – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szakmai szervezet szerint az üzletlánc korábbi vállalását sértő magatartásával károkat okoz beszállítóinak, a baromfipiac hazai szereplőinek.

KSH: 16,4 százalékkal nőttek augusztusban a fogyasztói árak - 2023.09.11.

Augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 16,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az elmúlt egy évben a háztartási energia és a járműüzemanyagok ára jelentős mértékben emelkedett. Az élelmiszerek ára 19,5 százalékkal nőtt. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,7 százalékkal nőttek.

Minden korábbinál átfogóbb volt az idén a nyári élelmiszerbiztonsági ellenőrzés - 2023.09.11.

Lezárult a minden eddiginél átfogóbb nyári élelmiszerbiztonsági ellenőrzés. Akadtak hiányosságok, de az agrártárca elégedett az eredménnyel.

Minimális mértékben lassult az infláció a német piacon - 2023.09.11.

Augusztusban minimálisan mérséklődött az infláció Németországban éves szinten, míg havi összevetésben a júliusival megegyező volt a fogyasztói árnövekedés.

Egyre hangsúlyosabbá válik a fenntarthatóság az agráriumban - 2023.09.08.

Magyarország kiemelt szerepet szán a rövidebb ellátási láncoknak, a helyi termékek népszerűsítésének, a digitalizációnak és a tudatosság növelését célzó kampányoknak - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a szamarkandi Nemzetközi Élelmezésbiztonsági Konferencián.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat