Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Az indokolatlan felhalmozás a hulladékmennyiséget is növeli - 2020.04.02.

Az alapvető fogyasztási cikkek felesleges felhalmozása miatt megnőtt a hulladék mennyisége, a fel nem használt és így megromlott nem tartós termékek pedig rendkívül nagy terhet jelentenek a környezetre - hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Kimutatták a madárinluenza vírusát Csongrád megyében is - Csaknem 200 ezer kacsát ölnek le - 2020.04.01.

Két Csongrád megyei pecsenyekacsa-tartó gazdaság állományában is kimutatta a madárinfluenza vírusát március 31-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A két állomány összesen csaknem 200 ezer állatának leölése folyamatban van. A Nébih ezúton is felhívja a baromfitartók figyelmét a járványügyi előírások fokozott betartására.

Nagy István: ne zárják be a helyi piacokat - 2020.04.01.

A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók és a közétkeztetők is tehetnek a vidék fennmaradásáért - hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter a tárca közleményében.

Januári KSH-adatok: az élelmiszerimport jobban nőtt az exportnál - 2020.04.01.

Januárban az export euróban számolt értéke 2,8, az importé 2,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, így az exporttöbblet értéke 39 millió euróval, 423 millió euróra nőtt - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növekedés üteme megegyezik a három héttel ezelőtt közölt első becsléssel, az aktívum alig 10 millió euróval kisebb lett. Az élelmiszerimport viszont jobban nőtt az exportnál.

Válságkezelési javaslatokat dolgozott ki az MKIK is - 2020.04.01.

Az agrárkamara után javaslatokat dolgozott ki az élelmiszergazdasági ágazat válságkezelésére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) is. 

Oktatóvideókat készítettek az idei egységes támogatási kérelmek beadásáról - 2020.03.31.

Oktatóvideó-sorozat készült az idei egységes támogatási kérelmek beadásáról a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Államkincstár együttműködésében készült.

Egységes kérelmek: biztonságosabbá teszik a falugazdászok irodáit - 2020.03.31.

Biztonságosabbá alakítja falugazdász-irodáit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az egységes támogatási kérelmek beadási időszaka április 6-án indul.

Januárban egyszámjegyű mértékben nőtt a bruttó átlagkereset - 2020.03.31.

Januárban a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset 375 ezer 200 forint volt, 9,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az átlagkereset a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 385 ezer 300 forint volt, 8,8 százalékkal nőtt. A keresetek emelkedésének üteme tavaly április óta először volt egyszámjegyű.

Baromfitelepek járványvédelmi korszerűsítése: megjelent a felhívás a Vidékfejlesztési Programban - 2020.03.30.

Megjelent a Vidékfejlesztési Programban (VP) az a pályázati felhívás, amely a baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi fejlesztéseit ösztönzi. Az intézkedésre 2 milliárd forintot különítettek el.

Szigorította ügyfélfogadási rendjét a Nébih - 2020.03.30.

Megváltoztatta a személyes ügyfélfogadás rendjét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hivatal ideiglenesen felfüggesztette, illetve rövidebb nyitvatartási időben biztosítja a személyes ügyintézést.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat