Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Harmincéves csúcsra szökött az infláció Németországban - 2021.09.16.

Harminc éve a legmagasabb, 3 százalékos inflációt várnak Németországban az idei évre a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének szakemberei. A kutatóintézet honlapján szerdán publikált jelentés alapján az infláció jövőre 2,0-2,5 százalékra mérséklődik.

Júliusban tovább nőttek a mezőgazdasági árak - Drágult a baromfi és a tojás is - 2021.09.15.

Júliusban harmadik hónapja gyorsult a mezőgazdasági felvásárlási árak növekedési üteme. Átlagosan 21,3 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy évvel korábban, ami 0,8 százalékponttal nagyobb az előző havi emelkedésnél. A baromfifélék felvásárlási ára 14 százalékkal emelkedett, míg a tojás 9,5 százalékkal drágult.

Fejlesztenék a magyar-orosz agrárkapcsolatokat - 2021.09.15.

A mezőgazdaság is alapvető szerepet játszik az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésében.

A hazai lakosság nagy része nem hiszi, hogy hatása lenne a környezetre és a fenntarthatóságra - 2021.09.14.

A környezetvédelmi problémák kategorikus tagadása a lakosság körében nem jellemző, de az egyéni felelősség alulértékelt. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legújabb közvélemény-kutatásának eredményei szerint az emberek alig harmada gondolja úgy, hogy jelentős hatása lehetne a környezetre és a fenntarthatóságra.

A Covid-járvány átformálta az emberek mindennapjait - 2021.09.14.

A Covid-19 járvány sokkhatásainak hosszútávú következményeit szedte csokorba a Magyar Nemzet online oldalán megjelent írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Arra következtetésre jut, hogy a járvány egy sor olyan korábbi folyamatot gyorsított fel, amelyek 2000 után indultak és az adott területen 2030-ra volt várható a fordulat.

Állandósulhat az élelmiszerhiány a brit üzletekben - 2021.09.14.

A legnagyobb brit élelmiszeripari szakmai szervezet vezetője szerint most már olyan méreteket ölt a munkaerőhiány a szektorban, hogy javulás kilátása nélkül állandósulhatnak az egyre érzékelhetőbb hiányok a brit élelmiszer-kiskereskedelemben.

A baromfitenyésztés versenyképes mezőgazdasági ágazat - 2021.09.13.

A baromfitenyésztés a magyar mezőgazdaság egyik legversenyképesebb és egyik legnagyobb koncentrációval rendelkező ágazata - jelentette ki Kiskunfélegyházán Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára.

Hazai forrásokra kell alapozni az ország élelmiszerellátását - 2021.09.13.

Ma már nemcsak a gazdasági, hanem a nemzetbiztonsági érdek is úgy kívánja, hogy a magyar társadalom élelmiszerellátását jellemzően hazai forrásokból biztosítsuk – hangoztatta Nagy István agrárminiszter a XIV. Országos Kereskedelmi Konferencián.

Áder János: a koronavírus-járvány figyelmeztetés az emberiség számára - 2021.09.13.

A koronavírus-járvány világos figyelmeztetés arra, hogy békében és harmóniában kell élni a teremtett világgal, nem pedig kisajátítani, kizsigerelni, irtani és rombolni azt - mondta Áder János köztársasági elnök a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon.

Továbbra is meghaladja az 5 millió hektárt az ország mezőgazdasági területe - 2021.09.13.

Az ország mezőgazdasági területének nagysága 5 millió 47 ezer hektár volt június 1-jén. Ennek 82 százaléka szántóként, 15 százaléka gyepként hasznosult.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat