Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Rengeteg gabona hagyta el tavaly az országot - 2021.03.30.

Tavaly negyedével nőtt, 1,412 milliárd eurót tett ki a gabonafélék külkereskedelmének aktívuma Magyarországon, ami így a teljes élelmiszer-külkereskedelmi többlet 44 százalékát adta - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) jelentéséből.

Kamarai kiadvány az osztatlan földtulajdonokról - 2021.03.30.

Kiadványt állított össze a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azi az osztatlan közös tulajdonok felszámolásához.

Átmenetileg nem lesz elérhető a BTT online regisztrációs felülete - 2021.03.29.

Március 31-én 08:00 órától nem lesz elérhető a Baromfi Termék Tanács (BTT) online regisztrációs felülete, a regiszter.mbtt.hu.

A fenntartható agrártermelésre koncentrál Magyarország - 2021.03.29.

Magyarország aktívan részt vesz az ENSZ Élelmezési Rendszerek Csúcstalálkozójára történő felkészülésben. A fenntartható mezőgazdaságnak és élelmezésnek óriási szerepe van a fenntartható élelmezési célok 2030-as elérésében.

Új uniós Afrika-stratégia: középpontban a mezőgazdaság fejlesztése is - 2021.03.29.

Az Európai Parlament új átfogó Afrika-stratégiát fogadott el, amelynek középpontjában a kontinens megerősítésének támogatása és az emberi erőforrások, az oktatás, az egészségügy, illetve a mezőgazdaság fejlesztése áll. Az európai uniós képviselőtestület tagjai azt hangsúlyozzák, hogy az EU és Afrika közötti kapcsolatoknak túl kell lendülniük az "adományozó-kedvezményezett" megközelítésen, és a déli kontinenst egyenrangú félként kell kezelni a közös munkában.

A következő években 750 milliárd forintra pályázhatnak az élelmiszeripari vállalkozások - 2021.03.26.

Összesen 750 milliárd forintra pályázhatnak majd a hazai élelmiszeripari vállalkozások a következő hét évben – jelentette be Felkai Beáta, az Agrárminisztérium (AM) főosztályvezetője.

Fenntarthatóbb élelmiszercsomagolási megoldásokra van szükség - 2021.03.26.

Szükség van fenntarthatóbb, élelmiszerbiztonsági szempontból is megfelelő új élelmiszercsomagolási és hulladékhasznosítási megoldások kialakítása, amely az élelmiszerlánc-szereplők és a fogyasztók közös érdeke - állapították meg az idén 6. alkalommal rendezett, egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok kivezetéséről folytatott konferencia részvevői a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleménye szerint.

Élelmiszerek megtévesztő elnevezése: a Baromfi Termék Tanács is csatlakozott a nyílt levélhez - 2021.03.26.

Nyílt levelet tett közzé több hazai agrárszakmai szervezet annak érdekében, hogy az Európai Unió akadályozza meg az élelmiszerek megtévesztő megnevezését. A nyílt levélhez a Baromfi Termék Tanács is csatlakozott.

Járványvédelem: nagyobb felelősséget írnak elő az állami kártalanításhoz - 2021.03.25.

Az Agrárminisztérium módosította az egyes állat-járványügyi intézkedésekről és az azokkal összefüggő állami kártalanításról szóló rendeletet. Egyszerűsítik az állattartók adminisztrációs feladatait, ugyanakkor a járványvédelmi intézkedések fokozására is ösztönzik őket. A jövőben csak azok az állattartók kaphatnak majd 100 százalékos állami kártalanítást, akiknél egyértelműen megállapítható, hogy mind járványmentes időszakban, mind járványhelyzetben törekednek a kármegelőzésre, illetve kárenyhítésre.

2023-ban kezdheti meg működését az új magyar nagybank - 2021.03.25.

A Magyar Bankholding Zrt. elfogadta a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésére vonatkozó ötéves üzleti stratégiát, eszerint 2023-ban indulhat az új, egységes nagybank.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat