Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A csirkemellre is árstopot vezet be február elsejétől a kormány - 2022.01.13.

Élelmiszerárstopról döntött a kormány: február 1-jétől hat termék árát rögzítik a tavaly október 15-i szinten. Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése szerint az intézkedés a csirkemellre is vonatkozik.

Új KAP-támogatások: sok egyéni döntést kell meghozniuk a gazdálkodóknak - 2022.01.12.

A 2023-tól induló agrártámogatási rendszerben minden gazdálkodónak egyénileg kell eldöntenie, mely lehetőségeket tudja kihasználni leginkább, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakértői minden gazdálkodónak segítséget ajánlanak az eligazodásban a magyar KAP Stratégiai Tervben, a 2023-2027 közötti időszak agrár-élelmiszeripari támogatási rendszerben.

Idén is 930 millió forintot fordítanak a hungarikumok népszerűsítésére - 2022.01.12.

A tavalyihoz hasonlóan az idén is 930 millió forint keretösszeggel támogatják a hungarikumok népszerűsítését három célterületen - közölte Nagy István agrárminiszter a 2022. évi hungarikumok pályázatról tartott sajtótájékoztatón.

Kérdőívvel vizsgálják felül az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett információkat - 2022.01.11.

Megjelent a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló uniós jogszabályok felülvizsgálatával foglalkozó kérdőív. A felülvizsgálat a 1169/2011/EU rendeletre vonatkozik és a csomagolás elülső oldalán feltüntetett tápértékjelölésre – többek között a tápanyagprofilok meghatározására, az eredetjelölésre és a dátumjelölésre - irányul.

Agrárkamarai választások: megalakult a választási bizottság - 2022.01.11.

Megalakult a május 20-ára kitűzött agrárgazdasági kamarai választások lebonyolításának legfontosabb testülete, az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB).

Elemzők szerint egyelőre elmarad a várttól a kiskereskedelmi forgalom bővülése - 2022.01.11.

Az üzemanyag-fogyasztás csökkenésével, a vártnál kisebb leárazásokkal, valamint a magas inflációval magyarázták az MTI-nek nyilatkozó elemzők, hogy elmaradt a várakozásoktól a tavaly novemberi kiskereskedelmi forgalom.

Az extrajuttatások miatt nőhet a kiskereskedelmi forgalom - 2022.01.10.

Részben a 13. havi nyugdíj visszaadása, a 25 év alattiak adókedvezménye, a családosok adóvisszatérítése és az eddig bejelentett béremelkedések miatt jelentősen nő az emberek jövedelme, amelyet el fognak költeni a kiskereskedelemben, ezért ezen a területen idén dinamikus növekedésre lehet számítani - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Rekordszintre gyorsult az euróövezeti infláció - 2022.01.10.

Decemberben rekordszintre gyorsult az infláció az euróövezetben elsősorban a továbbra is jelentősen emelkedő energiaárak miatt.

Állatjóléti kifizetési kérelem, átmeneti támogatás: megjelentek a kincstári közlemények - 2022.01.07.

Közzétette a Magyar Államkincstár közleményeit a 2021/2022. támogatási év III. és IV. tárgynegyedévére vonatkozó állatjóléti kifizetési kérelem benyújtásáról, illetve az átmeneti támogatás igénybevételéről.

Tovább növekszik a belföldi kiskereskedelmi forgalom - 2022.01.07.

Tavaly novemberben 3,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az előző év azonos időszakához képest. Szeptemberben és októberben 5,8, illetve 5,7 százalékos volt a növekedés.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat