Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Állatjóléti támogatások: január 30-ig mindenképpen be kell nyújtani a kérelmeket - 2020.01.21.

Január 30-ig kell benyújtaniuk a baromfitartóknak a tavalyi harmadik negyedéves állatjóléti támogatások kifizetési kérelmeit (N0818), illetve a csekély összegű támogatások iránti kérelmeket (N0819) az illetékes kormányhivatalokhoz. A Baromfi Termék Tanács (BTT) felhívja a jogosultak figyelmét, hogy a január 30-i határidőig mindenképpen adják postára kérelmeiket, míg a szakmai ellenőrzési lapok később hiánypótlásként is beadhatók.

Nagy István: javítani kell az agrárium hatékonyságát - 2020.01.20.

Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

Felgyorsítanák a mezőgazdasági generációváltást - 2020.01.20.

Nagyobb szerepvállalásra ösztönözné a fiatal gazdákat az Agrárminisztérium (AM), részben a tárca szakiskolai hálózatán keresztül, illetve a Vidékfejlesztési Programból igényelhető támogatások segítségével - jelentette ki Szinay Attila közigazgatási államtitkár egy miskolci konferencián.

Megújítja és kibővíti együttműködését a Baromfi Termék Tanács és a Takarékbank - 2020.01.17.

Folytatja és kibővíti együttműködését a Takarékbank és a Baromfi Terméktanács (BTT). A megújított megállapodás alapján a felek nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, képzéssel és piaci előrejelzésekkel is segítik a jövőben a baromfiágazat hatékonyságának és versenyképességének javítását. A megállapodást a Takarékbank részéről Szabó Levente üzleti vezérigazgató-helyettes, a BTT oldaláról pedig Csorbai Attila elnök írta alá. 

Újraindulhatnak az EU-USA kereskedelmi tárgyalások - Mi lesz a mezőgazdasággal? - 2020.01.17.

Újraindíthatók Washington és az Európai Unió kereskedelmi kapcsolatai - jelentette ki Phil Hogan, az Európai Unió (EU) kereskedelmi biztosa Washingtonban.

Lengyelországot is sújtja a madárinfluenza - 2020.01.17.

A hét elején újabb nyugat-lengyelországi településen jelent meg a madárinfluenza vírus erősen fertőző, H5N8 altípusa. Ezúttal egy 6 ezres libatelep állományát kell leölni. Ez már a második ilyen eset a Nagy-lengyelországi vajdaságban az év eleje óta.

Gyorsult a mezőgazdasági árak növekedése - 2020.01.17.

Tavaly novemberben az októberi 2,3 százalékosról 5,2 százalékosra ugrott a mezőgazdasági termelői árak éves növekedése - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból. A változást elsősorban a gyümölcsök és a sertések felvásárlási árának jelentős emelkedése generálta.

Teszt fertőtlenítés a vízibaromfi telepeken - Ezek voltak a tapasztalatok - 2020.01.16.

Teszt fertőtlenítéseket szervezett a vízibaromfi telepeken a Baromfi Termék Tanács (BTT). Az eredményeket az alábbi összefoglaló tartalmazza.

Létavértesi madárinfluenza: védőkörzetet rendelt el a megyei főállatorvos - 2020.01.16.

Védőkörzetet rendelt el a létavértesi madárinfluenza-megjelenés miatt a Hajdú-Bihar megyei főállatorvos. A megyei kormányhivatal erről szóló határozata már megjelent.

Március 20-ig kell érvényesíteni az őstermelői igazolványokat - 2020.01.16.

Idén március 20-ig lehet érvényesíteni az őstermelői igazolványokat annak érdekében, hogy az őstermelői jogviszony folyamatos legyen és az őstermelőkéntiértékesítési tevékenység továbbra is jogszerű legyen.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat