Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Több biológiai összetevőt kevernek az üzemanyagokba - Az agrárium is nyertes lehet - 2019.11.26.

Nő a biológiai eredetű összetevők aránya az üzemanyagokban január 1-jétől - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Az intézkedéssel Magyarország csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz.

Új piacok a baromfiágazat számára - Érkezik az állatjóléti támogatás - 2019.11.25.

Új piacok nyílhatnak meg a magyar csirke- és pulykatenyésztők előtt Európában – hangsúlyozta Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke a Magyar Pulykaszövetség rendezvényén. Az ágazatot ezért uniós és állami forrásokból is fejleszteni kell.

Érdemi hatása lesz a magyar agrárszektorra az EU-Mercosur megállapodásnak - 2019.11.25.

A Mercosur-megállapodás - életbeléptetése esetén - érdemi hatással lesz a magyar élelmiszer-gazdaságra is – írta a Világgazdaság. A Dél-Amerikából érkező termékek jelentette konkurenciának fel kell erősítenie a versenyképesség növelésére irányuló törekvéseket.

Kína-USA kereskedelmi konfliktus: bizonytalanság a kétoldalú tárgyalásokon - 2019.11.25.

Peking részmegállapodást kíván kidolgozni Washingtonnal a két fél közötti kereskedelmi konfliktus megoldásának érdekében, de szükség esetén ellenlépésekre is kész - mondta Hszi Csin-ping kínai elnök egy gazdasági fórumon.

Az agrárárak jobban nőttek a költségeknél az első három negyedévben - 2019.11.22.

Az első három negyedévben a mezőgazdasági termelői árak nagyobb mértékben nőttek, mint a ráfordítási árak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadványa szerint. Előbbiek 5,8 százalékkal, utóbbiak 4,2 százalékkal emelkedtek 2018 azonos időszakához képest, így az árviszonyok változása a gazdálkodók jövedelmi helyzetére kedvező hatással volt.

Új KSH-kiadvány: folyamatosan drágulnak a hazai termőföldek - 2019.11.22.

Az előző évit meghaladó ütemben, 11 százalékkal nőtt tavaly a mező- és erdőgazdasági területek ára, a földbérleti díjak 6,5 százalékkal emelkedtek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványból. Az értékesített termőföldek területe 72 ezer hektár volt, közel ugyanakkora, mint az előző évben, és harmada a két évvel korábbi, rendkívüli termőföldforgalomnak.

Kétszázmillió eurót fordít Brüsszel az agrártermékek népszerűsítésére - 2019.11.21.

Az Európai Bizottság 2020-ban 200,9 millió eurót fordít az európai agrár-élelmiszeripari termékek népszerűsítésének finanszírozására az unión belül és kívül egyaránt.

Harmadik negyedéves GDP: kiegyenlített volt a növekedés - 2019.11.21.

Kiegyenlített növekedés volt a magyar gazdaságban a harmadik negyedévben a GDP-t adó ágazatok között - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatorna műsorában.

Tavalyi agrárteljesítmény - Csökkent a baromfiállomány - 2019.11.21.

A növénytermesztési ágazat volumene 0,9 százalékkal nőtt, az állattenyésztésé pedig 6,3 százalékkal emelkedett tavaly az egy évvel korábbihoz képest - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági teljesítményt mutató statisztikai tükörből. A baromfiállomány ugyanakkor csökkent.

Nagy István szerint a hatékonyság növekedésére kell helyezni a hangsúlyt az agráriumban - 2019.11.20.

A hatékonyság és a versenyképesség növelése a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar egyik legfontosabb kérdése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter egy budapesti konferencián.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat