Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Elérte a válság előtti szintet a világ bruttó hazai terméke - 2021.09.21.

A globális bruttó hazai termék az idei második negyedévben már elérte a válság előtti szintet az OECD kimutatása szerint, de a továbbra is bizonytalan kilátások miatt a jelenleg tapasztalható lendületes növekedés közepette is szükség lesz az ösztönző monetáris és fiskális intézkedések fenntartására - írja jelentésében a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD.

A Költségvetési Tanács szerint elérhető az idei hiánycél - 2021.09.21.

Az első félévi költségvetési adatok, valamint a várható reálgazdasági folyamatok alapján a Költségvetési Tanács mind a tervezett, GDP-arányosan 7,5 százalékos eredményszemléletű hiányt, mind a 2021 végére meghatározott 79,9 százalékos államadósság-mutatót elérhetőnek tartja.

Virslikről rendez termékmustrát a Nébih - Ma még lehet nevezni - 2021.09.21.

Ismét megrendezi a Nébih a Kiváló Minőségű Élelmiszer tanúsító védjegyhez kapcsolódó termékmustrát, ahol a szakemberek most a kimagasló minőségű natúr és füstölt/füst ízesítésű termékekkel várják a jelentkezést. 

Prémium magyar baromfitermékek iránt is érdeklődnek a kanadai importőrök - 2021.09.20.

Növekedhet egyes magyar baromfitermékek kanadai importja - emelte ki Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, miután a torontói magyar főkonzulátus szervezésében kanadai üzleti delegációval folytatott megbeszélést az Agrárminisztériumban.

Nagy az érdeklődés a tanyafejlesztési program forrásai iránt - 2021.09.20.

Az idei évben soha nem látott érdeklődés mutatkozott a Tanyafejlesztési program iránt, amelynek forrásait az agrártárca csaknem kétmilliárd forintra emelte - közölte a közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Javul az élelmiszeripari vállalkozások hatékonysága - 2021.09.17.

A hazai élelmiszeripari vállalkozások hatékonyság-növekedése folyamatos - mondta Nagy István agrárminiszter Mosonmagyaróváron, a Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás szervezésében megtartott Food Indusrty konferencián.

Az euróövezetben is csúcsra gyorsult az infláció - 2021.09.17.

A magas energiaárak miatt egy évtizedes csúcsra gyorsult az infláció az euróövezetben augusztusban. Az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) végleges, az előzetessel megegyező adatai szerint éves összehasonlításban 3,0 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak a 19 uniós országot tömörítő eurózónában.

Október 2-án baromfiszimpóziumot rendeznek Kaposváron - 2021.09.17.

Október 2-án rendezik meg a MATE kaposvári campusán a XXII. Kaposvári Baromfitenyésztési Szimpóziumot.

Tudásmegosztás az agrárgazdaság fejlesztéséért - 2021.09.16.

Az Európai Unió agrárkutatás állandó bizottságának agrártudás és -innovációs rendszer megerősítéséért létrehozott stratégiai munkacsoportja szeptember 14-15. között tartotta 5. mandátumának nyolcadik, online ülését. A kétnapos esemény házigazdája, a munkacsoport társelnöke, Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára volt.

Hogyan hat a Covid-járvány a tojásszektorra? - Szimpózium október 8-án a Tojás Világnapján - 2021.09.16.

Tojás világnapi szakmai konferenciát szervez október 8-án a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége. Többek között szó lesz arról, hogyan hat a világméretű Covid-járvány a tojásszektorra.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat