Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Újjáépítési program Romániában is a koronavírus-járvány miatt - 2020.07.02.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság leküzdését és Románia középtávú fejlesztését szolgáló nagyszabású, több mint 100 milliárd euróra rugó gazdaságfellendítési tervet tett közzé szerdán a román kormány. Ötmilliárd eurót fordítanak mezőgazdasági beruházásokra.

Javuló hangulat az agráriumban: a baromfitartók borulátóbbak, a tojástermelők optimistábbak - 2020.07.02.

Kissé javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a második negyedév végére az első negyedévhez képest, de továbbra is bizonytalanság jellemzi az ágazatot, főként a koronavírus-járvány miatt beszűkült exportlehetőségek és a tavaszi aszály miatt - közölte Hollósi Dávid a Takarékbank agrár üzletágának vezetője. A baromfipiaci szereplők azonban többnyire borúlátók, a tojástermelők viszont optimisták.

Tyúkállományok, tenyészbaromfik: nyomtatványok az állatjóléti támogatáshoz - 2020.07.01.

Közleményben tette közzé a Magyar Államkincstár (MÁK) azokat a nyomtatványokat, amelyek az étkezési tojást termelő tyúkállományok, illetve a tenyészbaromfi fajok 2019/2020-as állatjóléti támogatásának kifizetéséhez szükségesek.

2020/2021-es baromfiágazati állatjóléti támogatás: kincstári közlemény a nyomtatványokról - 2020.07.01.

Közleményt jelentetett meg a Magyar Államkincstár a 2020/2021-es baromfiágazati állatjóléti támogatás kifizetéséhez szükséges nyomtatványokról.

Tovább nőttek az átlagkeresetek, de lassult az ütem - 2020.07.01.

Áprilisban a bruttó átlagkereset 400 200 forint volt, 7,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A koronavírus-járvány gazdasági következményeivel összefüggésben a keresetek növekedési üteme lassult az előző év azonos időszakában mért 9 százalékhoz képest. A keresetek éves növekedési üteme 2016 decembere óta a legmérsékeltebb  ütemű volt.

Zöldszervezeteket támogat az agrártárca - 2020.07.01.

Évente mintegy 50 zöld civil szervezet kaphat támogatást az Agrárminisztérium (AM) Zöld forrás pályázata keretében. A tárca erre a feladatra az idén is 70 millió forintot különít el, amelyet pályázati úton ítél oda.

Szalmonella elleni védekezés 2020-ban: megjelent a minisztériumi rendelet - 2020.06.30.

Megjelent az agrárminiszter 32/2020. (VI. 26.) számú rendelete az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükre irányuló nemzeti programok 2020-as finanszírozási szabályairól. Az előírások a szalmonellózissal kapcsolatos védekezésre is kiterjednek. 

Feloldották Békés megyében a madárinfluenzás megfigyelési körzetek többségét - 2020.06.30.

Békés megye nagy részén elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a múlt héten, így újra zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások.

Kedvezőbb gazdasági hangulat az euroövezetben - 2020.06.30.

Júniusban az előző havinál lendületesebb ütemben folytatódott a gazdasági hangulat javulása az euróövezetben és az EU-ban - derül ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatósága (DG EcFin) jelentéséből. A mutató így már mindkét térségben visszaszerezte a március-áprilisi veszteség mintegy 30 százalékát. A foglalkoztatási várakozások Magyarországon bizonyultak a legbizakodóbbnak az EU-ban.

Javuló foglalkoztatottság: újraindul a gazdaság - 2020.06.30.

A májusi hazai foglalkoztatási adatok a gazdaság újraindulására utalnak, lehetséges, hogy a munkaerőpiac tavaszi megingása átmenetinek bizonyul - értékelték a legfrissebb adatokat az MTI-nek nyilatkozó elemzők. A lassabban magukra találó ágazatokból - idegenforgalom, rendezvényszervezés - felszabadult munkaerőt más ágazatok is felszívhatják.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat