Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Az átlagnál jobban nőttek az élelmiszeripari árak - 2019.12.03.

Az ipari termelői árak októberben 1,5 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakáét - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszeripari árak az átlagnál jobban, több mint 6 százalékkal emelkedtek.

Feldman: erősíteni kell a versenyképességet - 2019.12.02.

Az agrárvállalkozások versenyképességének erősítése az egyik legfontosabb célja Magyarország agrárpolitikájának, hiszen ennek sikeressége kulcsszerepet játszik a jövedelemtermelő képesség növelésében - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány nyilvános kuratóriumi ülésén.

Jól teljesítenek a gazdasági ágazatok, de az agrárium eredménye kissé csökkent - 2019.12.02.

Szinte minden gazdasági ágazat jól teljesített a harmadik negyedévi adatok szerint - jelentette ki Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatornán. Ennek köszönhetően nőhetett mintegy 5 százalékkal a GDP az előző év azonos időszakához képest.

Magyarország folytatja az együttműködést a FAO-val - 2019.11.28.

Magyarország kész folytatni az eddigi együttműködést a ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) és annak budapesti hivatalaival a szervezet céljainak elérése érdekében - mondta Nagy István agrárminiszter, a FAO új főigazgatójával, Qu Dongyu-val folytatott tárgyalásán Rómában. Így az agrártárca folytatja a megkezdett projektek finanszírozását, valamint továbbiak támogatását is tervezi.

Jóváhagyták az unió 2020-as költségvetését - 2019.11.28.

Hivatalosan is jóváhagyta az Európai Unió következő évi költségvetését a két társjogalkotó szerv, az Európai Parlament (EP) és a tagállamok kormányait tömörítő tanács. A képviselőtestület strasbourgi plenáris ülésén fogadta el a korábban megkötött egyezséget, amelyet a tanács már jóváhagyott.

Trükkös ukrán csirkeexport: becsukták a kiskaput - 2019.11.27.

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén állásfoglalást fogadott el, amellyel hozzájárul az uniós-ukrán kereskedelmi megállapodás módosításához, hogy megakadályozza az Európai Unióba érkező, olcsó ukrán csirkemell importját. A cél az, hogy az európai csirketermelők elegendő védelmet kapjanak a túlzott mennyiségben, vámmentesen érkező baromfihússal szemben.

A Mercosur-megállapodás miatt is összefognak a V4-es agrárkamarák - 2019.11.27.

Több EU-szabályozás átalakítását, és a termelők számára kedvező uniós agrárpolitika fenntartását sürgették legutóbbi lengyelországi találkozójukon a visegrádi államok agrárkamarái - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az MTI-vel. Az ülés résztvevői elemezték az agrár-élelmiszeri piacok helyzetét, foglalkoztak az uniós Közös agrárpolitika (Kap) reformjával, és a többoldalú kereskedelmi megállapodásokkal.

Agrárgazdasági innováció uniós támogatásokból - 2019.11.27.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Agrárminisztériummal és az Agrárinformatikai Klaszterrel együttműködésben 2020 elején a pályázatiforrás-szerzés gyakorlati lehetőségeit és eddigi tapasztalatait is bemutató, workshoppal egybekötött nemzetközi K+F+I finanszírozási konferenciát szervez.

A jövő baromfitermelése: középpontban a fenntarthatósági szempontok - 2019.11.26.

Meghatározta a Nemzetközi Baromfi Tanács (IPC) azokat a törekvéseket, amelyeket figyelembe kell venni a fenntartható baromfitermelésben is. Az IPC irányelvei igazodnak az Egyesült Nemzetek Szervezetében (ENSZ) kijelölt célokhoz.

Hiába az időjárási anomáliák, növekvő gabonatermés Zalában - 2019.11.26.

Az időjárási anomáliák ellenére a növénytermelés eredményei folyamatosan javulnak Zala megyében. Ez nagyrészt az agrotechnológiai újításoknak köszönhető.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat