Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Csaknem tizenháromezer gyermek kapott ajándékcsomagot - 2020.01.24.

Tizenháromezer nélkülöző gyermek kapott ajándékcsomagot az ünnepek alatt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági programjában - közölték a szervezők az MTI-vel.

Kereskedelmi korlátozások a madárinfluenza itteni megjelenése miatt - 2020.01.23.

Több ország vezetett be az elmúlt napokban korlátozó intézkedéseket a magyar baromfitermékekkel szemben. A lépéseket a madárinfluenza itteni megjelenésével indokolták. Egyes országok csak az érintett hazai megyékből tiltották meg a kiszállításokat, mások viszont az ország egész területére kiterjesztették az intézkedéseket.

Három új hitelterméket dobott piacra az MFB - 2020.01.23.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. három új hitelprogramot hirdetett meg a hazai kis- és középvállalkozásoknak - jelentette be Sipos-Tompa Levente, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatója. A három hiteltermék 205 milliárd forint keretösszeget jelent, amelyet az MFB saját forrásból biztosít. Az új termékeket január 31-étől lehet igényelni.

Növelte idei GDP-prognózisát a Takarékbank - 2020.01.23.

Az enyhülő külső kockázatok és az erőteljes működőtőke-beáramlás hatására 3,7 százalékról 4 százalékra emelték idei GDP-növekedési előrejelzésüket a Takarékbank elemzői, jövőre 3,5 százalékot várnak. Prognózisuk szerint 2020-ban 3,6 százalékos átlagos inflációval lehet számolni, a reálbérek átlagosan 5,3 százalékkal nőhetnek, az alapkamatot 2021 negyedik negyedéve előtt nem emelik.

Nagy István: a globalizáció veszélyezteti a hungarikumokat is - 2020.01.22.

A globalizáció veszélyezteti a nemzeti értékeket, ezért fontos megőrizni a helyi és nemzeti kincseket - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság elnöke a Hungarikumok Klubja parlamenti rendezvényén.

Programsorozatot szerveznek fiatal gazdák számára - 2020.01.22.

Január 28. és február 6. között folytatódik a fiatal gazdáknak szervezett programsorozat. Az eseményeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az AGRYA - Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége szervezi.

Baromfiállományok zártan tartása: megjelent az országos főállatorvos határozata - 2020.01.22.

Január 16-án megjelent az országos főállatorvos legújabb határozata, amely Magyarország teljes területén előírja a baromfik zártan tartását. Az intézkedés célja, hogy tovább csökkenjen az esélye annak, hogy a baromfiállomány vadon élő madarakkal érintkezhessen, így csökken a madárinfluenza fertőződés kockázata is.

Járványveszély: újranyitják az állattartó telepek korszerűsítéséről szóló vidékfejlesztési pályázatokat - 2020.01.21.

Az Agrárminisztérium (AM) március végéig újranyitja a Vidékfejlesztési program (Vp) állattartótelepek korszerűsítését támogató pályázatait - közölte Nagy István agrárminiszter hivatalos Facebook oldalán megjelent videóbejegyzésben. Az intézkedéstől  a különböző járványos állatbetegségek visszaszorítását és megelőzését várja a minisztérium.

Promóciós felhívást tett közzé az Európai Bizottság - 2020.01.21.

Az Európai Bizottság 2020-ban 200,9 millió eurót szán az EU agrár-élelmiszeripari termékeinek promóciós tevékenységeinek finanszírozására itthon és külföldön, szemben a 2019-es 191 millió euróval.

Az emberi tevékenység jelentősen átalakítja a természetet - 2020.01.21.

Az emberi tevékenység évmilliók óta hatással van a természetre, de egy új kutatás szerint ez a hatás jóval jelentősebb és hosszabb ideje tart, mint amit valaha elképzeltek a tudósok. A fajok kihalása jóval azelőtt elkezdődött, hogy az emberi faj kifejlődött volna, és talán az emberelődök indították el az új kutatás sze

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat