Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! SGS - ISO 50001:2018 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Az októberi csúcs után csökkent az infláció az euróövezetben - 2022.12.02.

A vártnál nagyobb mértékben csökkent novemberben az infláció az euróövezetben az októberi rekordról – jelentette az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Áder János: a klímaváltozás miatt technológiai váltás kell az agráriumban - 2022.12.02.

A klímaválság elleni küzdelem technológiai váltással jár - mondta Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke a siófoki Agrárszektor 2022 konferencián.

Békés megyében is megjelent a madárinfluenza - A Nébih intézkedései - 2022.12.02.

Újabb tömőlúdtelep állatainál mutatta ki a magas patogenitású madárinfluenza vírust a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A Tótkomlós településen történt kitöréssel a járvány már Békés megyét is elérte. Az érintett lúdállomány felszámolása, valamint a védő- és megfigyelési körzetek kijelölése haladéktalanul lezajlott.

Váratlanul nagyot zuhant októberben a német kiskereskedelmi forgalom - 2022.12.02.

Októberben a vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent, az előző havihoz képest az idei legnagyobb esést szenvedte el a kiskereskedelmi forgalom Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis jelentése szerint.

Növelte a brit háztartások élelmiszerkiadásait a Brexit - 2022.12.02.

Több mint 200 fonttal növelte a brit háztartások élelmiszerekre fordított átlagos kiadásait Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból (Brexit) - áll az egyik vezető londoni gazdaságelemző műhely tanulmányában.

Aflatoxin-szennyezettség: országos célellenőrzést rendelt el a takarmánypiacon a Nébih - 2022.11.29.

Országos célellenőrzést rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután közvetlen fogyasztásra szánt tejtermékekben határérték feletti mennyiségben mutatott ki aflatoxin-szennyezést a hatóság laboratóriuma. Az érintett tételek nincsenek forgalomban, a hazai termékek biztonsággal fogyaszthatók. A szennyezés takarmány eredetű, ezért a Nébih tájékoztatása szerint kiemelten fontos, hogy a gabonatermesztők, az állattartók és a feldolgozók egyaránt rendszeresen önellenőrző vizsgálatokat végezzenek.

A hazai energiafogyasztás mintegy 12 százalékát adják megújuló források - 2022.11.29.

Tavaly a primer belföldi energia felhasználás 67,9 százalékát elsődleges fosszilis energiahordozók, 15,2 százalékát nukleáris energia, 11,7 százalékát elsődleges megújuló energiaforrások, 4,0 százalékát villamos energia import biztosította, míg a fennmaradó, 1,2 százalékot a nem megújuló hulladékokból és egyéb forrásból származó energia nyújtotta - derül ki  a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2021-es éves energiastatisztikai riportjából.

Nagy Márton: rekord a hazai foglalkoztatottságban - 2022.11.29.

Rekordszintű a hazai foglalkoztatottság, munkanélküliség pedig az egyik legalacsonyabb az EU-ban - kommentálta a legfrissebb adatokat Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Villamosenergia almérők: a telepítési határidő 2023. január 1. - 2022.11.29.

Kötelezővé válik a villamosenergia almérők telepítése – figyelmeztet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A határidő 2023. január elseje.

Októberben 3,6 százalékos munkanélküliséget mért a KSH - 2022.11.29.

Októberben a munkanélküliek száma 176 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,6 százalékos volt. A fő mutatóként használt háromhavi mozgóátlag szerint augusztus-októberben 15-74 éves munkanélküliek száma 10 ezerrel, 174 ezerre, míg a munkanélküliségi ráta 0,2 százalékponttal, 3,6 százalékra csökkent.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat