Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Kissé csökkent az élelmiszeripari termelés - 2021.01.13.

Az ipari termelés volumene tavaly novemberben 3,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztítva 1,6 százalékkal emelkedett. Az előző hónaphoz képest 1,2 százalékkal csökkent a szezonálisan és munkanappal kiigazított kibocsátás, de az áprilisi mélyponthoz képest 63 százalékkal nőtt. Az élelmiszeripar teljesítménye kismértékben csökkent.

Titkársági asszisztenst keres a Baromfi Termék Tanács - 2021.01.12.

Titkársági asszisztensi pozíció betöltésére keres kollégát a Baromfi Termék Tanács.

Jobb eredmények a téli élelmiszer-ellenőrzéseken - 2021.01.12.

A korábbi évekhez képest javuló eredményekkel zárult a 2020-as téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés - közölte az Agrárminisztérium (AM). A kiszabott bírság összege 8,1 millió forint.

Nyolcvan százalékos magyar társfinanszírozás a vidékfejlesztésben - 2021.01.12.

A kormány az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) vidékfejlesztési pillérén keresztül 4265 milliárd forintot használhat fel, miután az eddigi 17,5 százalékról 80 százalékosra emelte a hazai társfinanszírozás arányát. Összesen pedig az új KAP-ban 7537 milliárd forint érkezhet a magyar agráriumba a 2021-2027-es új ciklusban.

Februártól lehet csatlakozni az új krízisbiztosítási rendszerhez - 2021.01.12.

Új kockázatkezelési eszközként az idén krízisbiztosítási rendszert vezet be a Magyar Államkincstár közreműködésével az Agrárminisztérium. Az új lehetőség a gazdaság és piaci jellegű kockázatok ellen is védheti a mezőgazdasági termelőket.

Az őstermelőknek is készít szja bevallási tervezetet a NAV - 2021.01.11.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is elkészíti a személyijövedelemadó(szja)-bevallási tervezeteket, amelyeket március közepétől érhetnek el az adózók a NAV eSZJA oldalán. A hivatal a mezőgazdasági őstermelők számára is készít bevallási tervezetet.

Bexit: az állati termékek kereskedelmére vonatkozó új feltételek - 2021.01.11.

Az Egyesült Királyság kilépésével valamennyi agrárgazdasági árucikknél – így az élő állatoknál és ezek termékeinél is - vizsgálni kell, megfelelnek-e az uniós szabályozási rendszernek. Ugyancsak vizsgálni kell az uniós termékek piacra jutási feltételeit is.

Takarékbank: az agrárium alkalmazkodott a kihívásokhoz - 2021.01.11.

A magyar mezőgazdaság alkalmazkodott a piaci kihívásokhoz és a nemzetközi versenyhez a Takarékbank elemzése szerint.

Nagy István: kedvezőbb adózási formák az agráriumban - 2021.01.08.

Kedvező adózási feltételeket és csökkenő adminisztrációs terheket biztosít az új családi gazdaságokról szóló törvény Nagy István agrárminiszter szerint.

1,2 százalékos novemberi infláció az OECD-tagországokban - 2021.01.08.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban novemberben 1,2 százalék volt a fogyasztói árak éves növekedési üteme ugyanúgy, mint októberben.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat