Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Vizsgálták a kukoricában lévő gombatoxin hatását az élelmiszerláncban - 2022.01.18.

Az élelmiszerbiztonságot támogató kutatást végeztek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán. A nemzetközi program keretében azt vizsgálták, hogy a kukorica feldolgozása során megjelenő, penészgombák által termelt méreganyag, a fumonizin mikotoxin milyen egészségi kockázatokkal jár az élelmiszerláncban.

Befejeződtek a téli élelmiszer-ellenőrzések - Nem találtak kirívó szabálytalanságot a baromfihúsoknál sem - 2022.01.17.

Lezárult az egy hónapig tartó téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat. Kirívó jogsértés nem történt, a tapasztaltak szerint a koronavírus járvány elleni védekezést elősegítő higiéniai szabályokat a legtöbb élelmiszer-vállalkozás betartja. Megfelelőnek találták a friss baromfihúsok származásának feltüntetését is.

Az agrárminiszter szerint havi több ezer forint megtakarítást jelenthet az élelmiszerárstop - 2022.01.17.

Az élelmiszerárak befagyasztása különösen az időseket és a gyermekes családokat védi – jelentette ki videóüzenetében Nagy István agrárminiszter.

Megújította megállapodását a Magosz és tizenhét agrárszervezet - 2022.01.17.

További öt évre megújította együttműködését a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) valamint az agrár-, élelmiszer- és erdőgazdaságot lefedő 17 szakmaközi szervezet. A megállapodás alapján a Magosz a 17 szakmai szervezettel együttműködve indul a május 20-i agrárgazdasági kamarai választásokon. A megállapodást a Baromfi Termék Tanács is aláírta.

Nagy István: továbbra is prioritás az élelmiszeripar fejlesztése - 2022.01.14.

Az agrártárca továbbra is prioritásként kezeli a hazai élelmiszeripari ágazat fejlesztését – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a debreceni városházán.

Néhány tizedszázalékos mértékben befolyásolja az inflációt az élelmiszerárstop - 2022.01.14.

A hat alapvető élelmiszerfajtára bevezetett árstoppal a lakosságot kedvezőtlenül érintő inflációs hatásokat akarja tompítani a kormányzat - jelezte Regős Gábor, a Századvég makrogazdasági üzletágának vezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tavaly 5,1 százalékkal növekedtek a hazai fogyasztói árak - 2022.01.14.

Tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan 7,4 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbiaknál, az egy hónappal korábbi szintet 0,3 százalékkal haladták meg, az év egészében pedig átlagosan 5,1 százalékkal nőttek az előző évhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszerek átlagosan 8 százalékkal drágultak.

Hatósági élelmiszerár: nem szabad megakadályozni a baromfiipari áremeléseket - 2022.01.13.

Nem szabad megakadályozni az élelmiszertermelő vállalkozásokat abban, hogy az életben maradásukhoz szükséges áremeléseket végrehajthassák termékeik átadási áraiban – hangsúlyozza Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke. A terméktanácsot meglepetésként érte, hogy a kormány az ágazati termékek közül maximálta a csirkemell és a csirkefarhát árát.

Több mint 25 éves csúcson az infláció az OECD-ben - 2022.01.13.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban a fogyasztói árak az októberben mért átlagos 5,2 százalék után novemberben 5,8 százalékkal emelkedtek éves alapon, ami több mint 25 éve - 1996 májusa óta - a legmagasabb növekedési ütem. 2020 novemberében az infláció mindössze 1,2 százalék volt.

Nehéz tervezni a jövőt a mezőgazdaságban - 2022.01.13.

Nehezen tervezhető a mezőgazdaság jövője, de a magyar termelők helyzetén sokat javíthatnak a fejlesztési források – derült ki a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) mezőgazdasági és élelmiszeripari szakosztály online konferencián.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat