Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Mezőgazdasági szolgáltatások BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Idén is meghirdette agrárinnovációs inkubációs programját az agrárkamara - Augusztus 7-e a jelentkezési határidő - 2022.06.28.

Augusztus 7-ig lehet jelentkezni a NAK TechLab elnevezésű agrárinnovációs inkubációs programra. A kezdeményezés célja, hogy célja, hogy elősegítse a startupok és a kkv-k, valamint a nagyvállalatok közötti együttműködést.

Többet kell fizetni júliustól a mezőgazdasági idénymunkások után - 2022.06.28.

Változik a munkáltató által fizetendő napi közteher mértéke a mezőgazdasági idénymunkáknál.

Versenyhetet tartott Párizsban az OECD - 2022.06.28.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szakemberei is részt vettek az OECD Versenybizottságának nyári párizsi ülésszakán. Rigó Csaba Balázs, a hatóság elnöke a Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ eredményeiről számolt be a szervezetnek.

Madárinfluenza: Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében feloldotta a védőkörzeteket a Nébih - 2022.06.27.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében június eleje óta nem volt újabb madárinfluenza-kitörés, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) feloldotta az összes védőkörzetet. Bár a járványügyi helyzet jelenleg kedvező, a Nébih szerint ez nem jelenti azt, hogy a járványvédelmi fegyelmen lazítani lehet.

Betöltetlen hazai álláshelyek: bérversenyre kényszerülnek a vállalatok - 2022.06.27.

A teljes foglalkoztatottsághoz közeli helyzetben egyre több betöltetlen álláshely bérversenyre kényszeríti a vállalatokat, ami tovább táplálja az inflációt - figyelmeztetnek a legfrissebb munkaerőpiaci adatokat kommentálva az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

A munkavállalók 60 százaléka kapott béremelést az idén - 2022.06.27.

A magyar munkavállalók csaknem 60 százaléka kapott átlagosan 12,7 százalékos béremelést idén, 39 százalék fizetése azonban a 9,5 százalékos infláció ellenére sem nőtt, és a munkavállalók 47 százaléka elégedetlen jelenlegi munkahelyével.

Baromfiágazati állatjóléti források: megjelent a kincstár újabb közleménye a kifizetési kérelemről és a csekély összegű támogatásról - 2022.06.27.

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a 2022/2023-as támogatási évre vonatkozó baromfiágazati állatjóléti támogatások kifizetési kérelmének benyújtásáról, illetve a csekély összegű támogatás igénybevételéről.

Dráguló agrárberuházások - Mi lesz a támogatási pályázatok sorsa? - 2022.06.24.

Több célra lehet felhasználni az EU-s támogatásokat, mint az előző ciklusban és összességében jóval nagyobb összeg áll rendelkezésre. A tavaly benyújtott beruházási pályázatok megvalósítása azonban mostanra akár jóval több mint 10 százalékkal is drágult. A kérdés ezért az, hogy a növekvő árak mellett a gazdák bele mernek-e vágni a fejlesztésekbe, ki tudják-e fizetni a szükséges önrészt. Az infláció ellen azonban lehet küzdeni tervezéssel és a kivitelezők versenyeztetéssel.

Meghaladta a félmillió forintot a bruttó átlagbér áprilisban - 2022.06.24.

Áprilisban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 507 500 forint, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 518 500 forint volt. A kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 349 700 forintot ért el, kedvezmények nélkül 337 500 forint volt. A bruttó átlagkereset 15,2 százalékkal, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 15,9 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

Korrupciógyanú miatt lemondott a román agrárminiszter - 2022.06.24.

A közösségi oldalán közölt bejegyzésében bejelentette lemondását a korrupcióval gyanúsított Adrian Chesnoiu román mezőgazdasági miniszter.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat