Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Április 6-tól lehet benyújtani az idei agrártámogatási kérelmeket - Nem változtak a határidők a járvány miatt - 2020.04.06.

Április 6-án megnyílik az idei egységes agrártámogatás kérelmek (EK) kitöltési felülete, így lehetővé válik a gazdálkodók kérelmeinek benyújtása. Az erről szóló rendeletek a Magyar Közlöny 63. számában jelentek meg. Az EK idei benyújtása során a korábbi években megszokott és megismert eljárásokat kell követni. Jellemzően csak technikai korrekciók és pontosítások történtek a szabályozásban.

Negyedik negyedéves állatjóléti támogatás: elektronikusan is benyújthatók a kifizetési kérelmek - 2020.04.03.

Elektronikus felületet nyitott a Magyar Államkincstár ahhoz, hogy a gazdálkodók elektronikusan is be tudják nyújtani a 2019/2020-as állatjóléti támogatási év negyedik negyedéves igénybevételére vonatkozó kifizetési kérelmeiket. Az intézkedést a koronavírus-járvány (COVID-19) miatt kihirdetett vészhelyzet indokolja.

Biztonságos az élelmiszerellátás - Fellépnek a túlárazás ellen - 2020.04.03.

A koronavírus-járvány ellenére sincs élelmiszerhiány Magyarországon és ez a következő hónapokban is így lesz – erősítette meg a kormány. Szigorúan fellépnek az élelmiszerek túlárazásával szemben is.

A FAO indexe szerint márciusban jelentősen csökkentek a világpiaci élelmiszerárak - 2020.04.03.

Márciusban komoly mértékben csökkentek a világpiaci élelmiszerárak februárhoz képest, részben a koronavírus miatti keresletvisszaesés hatására. Csökkent a húsfélék árindexe is.

Kijárási korlátozás: nem kell külön igazolás a mezőgazdasági munkavégzéshez - 2020.04.03.

Annak igazolására, hogy a gazdálkodók tevékenységük végzéséhez hagyják el lakóhelyüket, meglévő igazolványaikon kívül további dokumentumokra nincs szükség. 

A kornavírus-járványban is fenn kell tartani a nemzetközi kereskedelmet - A FAO, a WHO és a WTO közös állásfoglalása - 2020.04.02.

Világszerte emberek millióinak létbiztonsága és élelmezése függ a nemzetközi kereskedelemtől - állapítja meg közös közleményében a FAO, a WHO és WTO. Miközben az országok lépéseket tesznek a koronavírus-járvány megfékezésére, figyelni kell arra, hogy a világkereskedelemre és az élelmiszerellátásra – nem szándékosan – gyakorolt hatást minimalizálják.

Madárinfluenza idején is levághatók a baromfik a kijelölt vágóhidakon - 2020.04.02.

Az érvényes előírások lehetővé teszik, hogy - ha a járványügyi helyzet is megengedi -, a kijelölt vágóhidakra a madárinfluenza miatt korlátozás alatt álló területről azonnali vágásra beszállíthatók a baromfik. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint mindez csak szigorú szabályok betartása mellett lehetséges.

Az indokolatlan felhalmozás a hulladékmennyiséget is növeli - 2020.04.02.

Az alapvető fogyasztási cikkek felesleges felhalmozása miatt megnőtt a hulladék mennyisége, a fel nem használt és így megromlott nem tartós termékek pedig rendkívül nagy terhet jelentenek a környezetre - hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Kimutatták a madárinluenza vírusát Csongrád megyében is - Csaknem 200 ezer kacsát ölnek le - 2020.04.01.

Két Csongrád megyei pecsenyekacsa-tartó gazdaság állományában is kimutatta a madárinfluenza vírusát március 31-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A két állomány összesen csaknem 200 ezer állatának leölése folyamatban van. A Nébih ezúton is felhívja a baromfitartók figyelmét a járványügyi előírások fokozott betartására.

Nagy István: ne zárják be a helyi piacokat - 2020.04.01.

A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók és a közétkeztetők is tehetnek a vidék fennmaradásáért - hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter a tárca közleményében.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat