Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Pénzügyi szempontból egyre tudatosabb a hazai lakosság - 2023.12.05.

Lassan, de biztosan fejlődik a pénzügyi tudatosság Magyarországon. Az öngondoskodás javulását számos eszközzel lehet még ösztönözni az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár szerint.

Felsőoktatás: együttműködési megállapodást kötöttek az agráregyetemek - 2023.12.05.

Szövetségi és együttműködési megállapodásokat kötött a három magyarországi agrárképző egyetem. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz)közleménye szerint az ebből létrejövő tudásbázis a jövő agráriumát alapozhatja meg.

Elrendelték a téli élelmiszerlánc-ellenőrzést - Célkeresztben a hústermékek is - 2023.12.04.

Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár december 4. és 31. között országos téli szezonális ellenőrzést rendelt el. Az ellenőrzéseket – a korábbiakhoz hasonlóan – a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálja, és a munkában a vármegyei kormányhivatalok, a járási hivatalok és a Nébih szakemberei egyaránt közreműködnek. A csaknem egyhónapos mustra célkitűzése a téli ünnepi időszak legnépszerűbb termékeinek és vendéglátóhelyeinek ellenőrzése.

Újabb nagy klímatüntetést tartottak Brüsszelben - 2023.12.04.

Több ezer klímaaktivita vonult fel Brüsszel belvárosában az éghajlatváltozás veszélyeire figyelmeztetve, és azért, hogy határozottabb fellépést követeljenek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben - jelentette a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap internetes kiadása.

Továbbra is támogatják a helyi élelmiszerpiacok létrehozását - 2023.12.04.

A Közös Agrárpolitika (KAP) stratégiai tervének részeként a 2023-2027 közötti időszakban is kiemelten támogatja a kormány a helyi termelők piacra jutását, a helyi alapanyagok felhasználását és így a helyi gazdaság fejlesztését - mondta Nagy István agrárminiszter Tégláson a helyi piac átadóján a minisztérium közleménye szerint.

Melyek a legjelentősebb stressztényezők az állattartásban? - 2023.12.01.

Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagot tett közzé, amelyben az állatokat érő stresszhatások lehetséges kiváltó okairól, valamint azok megelőzéséről, továbbá az esetleges negatív hatások mérséklési lehetőségeiről osztanak meg hasznos információkat.

Az agráriumban is kitörési lehetőséget jelenthet a mesterséges intelligencia - 2023.12.01.

A mesterséges intelligencia (MI) a magyar gazdaság kitörési pontja lehet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerint.

Egyre jobban fenyegeti a mezőgazdasági területeket a belvíz - 2023.12.01.

A csapadékos időjárásban az Alföld déli és keleti tájain egyre nő a belvízzel elöntött területek nagysága, ami nem tesz jót az őszi vetéseknek - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat agrometeorológiai elemzésében.

Az élelmiszerboltok fagyasztórészlegeit ellenőrizte a Nébih - 2023.11.30.

Kereskedelmi egységek fagyasztottélelmiszer-részlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Szupermenta programban.

Nagy lendülettel csökken az infláció Németországban - 2023.11.30.

Novemberben a vártnál nagyobb mértékben, csaknem két és fél éve a legalacsonyabbra csökkent az euróövezeti infláció az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön publikált előzetes adatai szerint.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat