Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Felkérték az új agráregyetem kuratóriumának tagjait - Csányi Sándor az elnök - 2021.01.04.

A korábbi Szent István Egyetem 2021. február 1-jétől alapítványi fenntartásban működik tovább. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérte a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagjait.

Januárban folytatódnak a tárgyalások a minimálbérről és a garantált bérminimumról - 2020.12.31.

A járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt nem jutottak még közös nevezőre a munkaadók és munkavállalók a minimálbér és a garantált bérminimum 2021-es emeléséről. A kormányzat kompromisszumos megállapodás kialakításában érdekelt, ezért az egyeztetések januárban folytatódnak a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF).

Kijárási tilalom: szilveszterkor felmentést kapnak az állatvédők - 2020.12.31.

Felmentést kapnak a kijárási tilalomra vonatkozó rendelkezések alól az állatvédők szilveszter éjszakára.

Kiegészítő jogszabály a családi gazdaságok ügyintézéséhez - 2020.12.31.

A Magyar Közlönyben megjelent az a rendelet, amely 2020 végéig elősegíti a családi gazdaságokkal kapcsolatos ügyintézést.

Otthon Centrum: vidéken Veszprémben és Egerben a legjobb élni - 2020.12.31.

Budapesten az I. és az V. kerületben, vidéken pedig Egerben és Veszprémben a legjobb élni - derül ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amelyben a 20 ezernél nagyobb népességgel rendelkező városokat vizsgálták.

Novemberben nőtt a foglalkoztatottak száma, de elmarad az egy évvel korábbitól - 2020.12.31.

Novemberben az előző hónaphoz képest 45 ezerrel 4 millió 496 ezerre nőtt a foglalkoztatottak száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint. A foglalkoztatottak novemberi száma 26 ezerrel (0,6 százalékkal) maradt el az egy évvel korábbitól.

Januártól zászlót kapnak a nem előre csomagolt tojások - 2020.12.31.

A vásárlók és az ágazati szereplők pozitív visszajelzései alapján az Agrárminisztérium január 1-jétől újabb termékköröknél teszi kötelezővé a származási információk jelölését. A jövőben már a nem előre csomagolt tojást is zászlóval kell ellátni.

Kincstári közlemény a harmadik negyedéves kifizetési kérelmekről és az átmeneti támogatásról - 2020.12.30.

Közleményt jelentetett meg a napokban a Magyar Államkincstár a baromfiágazati állatjóléti támogatás harmadik tárgynegyedéves kifizetési kérelméről, illetve az átmeneti támogatásról. A Baromfi Termék Tanács (BTT) kéri a jogosultakat, hogy figyeljenek a benyújtási határidőkre és a szakmai ellnőrzési lapokat is mielőbb adják postára.

Megújul az őstermelők értékesítési betétlapja - 2020.12.28.

A családi gazdaságokról szóló 2020. CXXIII. törvény alapján 2021. január 1-től az őstermelői kedvezményes adózásra nem az értékesítési betétlap kiváltása fogja feljogosítani az őstermelőt, hanem az, hogy szerepel az őstermelői nyilvántartásban.

Látványosan növekszik a GDP az Egyesült Államokban - 2020.12.28.

A végleges adatok alapján az előzetes becslésnél 0,3 százalékponttal nagyobb, 33,4 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az Egyesült Államok bruttó hazai terméke a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis jelentése alapján.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat