Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A koronavírus-járvány markáns hatása: növekszik az online élelmiszer-kereskedelem is - 2020.05.08.

Az e-kereskedők az első negyedévben mintegy 9,9 millió belföldi rendelést teljesítettek, bruttó 149,6 milliárd forint értékben – áll a GKI Digital friss online kiskereskedelemi gyorsjelentésében. Ez a rendelések számában 15,9 százalékos, értékében pedig 21,4 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az eredményekre a koronavírus megjelenése, illetve az emiatt megnövekedett élelmiszervásárlás is hatással volt.

Árt az idei gabonatermésnek a hosszan tartó aszály - 2020.05.08.

Visszavetheti az idénre várható gabona- és repcetermést a tartós csapadékhiány. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adatai szerint az elmúlt egy hónapban mindössze 4-44 milliméter eső esett az országban, és ez 50-80 milliméterrel kedvesebb az ilyenkor megszokottnál.

Az uniós baromfiimport soron kívüli felülvizsgálatát kezdeményezi Magyarország - 2020.05.07.

A harmadik országokból érkező baromfiimport soron kívüli felülvizsgálatát kezdeményezte Magyarország a brüsszeli Európai Bizottságnál. Nagy István ez ügyben levélben fordult Phil Hogan-hez, a bizottság kereskedelmi biztosához.

Sötét képet festenek a mezőgazdasági jövedelmekről az Egyesült Államokban - 2020.05.07.

Pusztító hatást gyakorol a mezőgazdasági árakra és jövedelmekre a koronavírus-járvány egy amerikai felmérés szerint.

A járványban új kormányrendelet védi az élelmiszergyártókat a kereskedőkkel szemben - 2020.05.07.

Új kormányrendelet védi az élelmiszer-beszállítókat a nagyobb kereskedőknek történő eladásoknál a koronavírus miatti veszélyhelyzet idején. Ez alapján a kereskedők nem csökkenthetik egyoldalúan a beszerzési árat, és nem is fenyegethetik a beszállítókat a rendelések csökkentésével az alacsonyabb beszerzési ár elérése érdekében.

Egységes támogatási kérelmek: május 15-e a szankciómentes határidő - 2020.05.06.

Már csak néhány napja maradt a gazdáknak az idei egységes agrártámogatási kérelmek szankciómentes benyújtására. A határidő május 15-e.

Békés megyében is elrendelte a baromfiállományok szűrését a Nébih - 2020.05.06.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Bács-Kiskun és Csongrád megye után Békés megye azon területein is elrendelte a baromfiállományok szűrését, amelyek nem állnak korlátozás alatt. Az intézkedés elsődleges célja a betegség továbbterjedésének megakadályozása.

Megjelent a kincstár közleménye a módosult de minimis szabályokról - 2020.05.06.

Megjelent a Magyar Államkincstár 33/2020. (IV. 29.) számú közleménye az egyéni csekély összegű – de minimis – támogatásokkal kapcsolatos változásokról.

Koronavírus-járvány: ezeknél az agrárhiteleknél hozott könnyítéseket a kormány - 2020.05.05.

Több határozatot is hozott a kormány annak érdekében, hogy könnyítse a hitelhez jutási lehetőségeket az agrárgazdasági szereplők számára. Az intézkedések hitel, garancia és kárenyhítő programokat egyaránt érintenek.

A fel nem használt vidékfejlesztési forrásokat is ki lehet fizetni más agrárcélokra - 2020.05.05.

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy a tagállamok fel nem használt vidékfejlesztési forrásaikat a mezőgazdasági termelők és a kis agrár-élelmiszeripari vállalkozások támogatására fordíthassák 2020-ban.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat