Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Július elsejétől nőttek az Oroszországból és Beloruszból származó gabonák uniós importvámjai - 2024.07.03.

Az EU Tanácsa május 30-án rendeletet fogadott el az Oroszországból és Belaruszból behozott gabonatermékekre kivetett vámok összegének emeléséről. Július 1-től élnek a behozatalt ellehetetlenítő vámtételek.

Géntechnológiával módosított kukoricafajták behozatalát engedélyezte az Európai Bizottság - 2024.07.03.

Az Európai Bizottság két, géntechnológiával módosított kukoricafajta élelmiszerként és takarmányként való felhasználását engedélyezte.

Eurostat: csökkent az infláció üteme az euróövezetben - 2024.07.03.

Az elemzői várakozásokkal összhangban lassult az éves infláció az euróövezetben júniusban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden közzétett előzetes adatai szerint.

Lassult júniusban az infláció a német piacon - 2024.07.02.

Lassult a németországi infláció júniusban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adatokon alapuló jelentése szerint.

Hatályba lépett a Szerbia és Kína között létrejött szabadkereskedelmi megállapodás - 2024.07.02.

Életbe lépett a Kína és Szerbia közötti szabadkereskedelmi megállapodás, amelynek köszönhetően mintegy húszezer termék válik vámmentessé.

Széndioxid-kibocsátás: Dánia megadóztatja az állattenyésztőket - 2024.07.01.

Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagában arról ad tájékoztatást, hogy a dán kormány bevezeti Európa első mezőgazdasági szén-dioxid adóját. A gazdálkodóknak 2030-tól 120 dán koronát (16 eurót) kell fizetniük a kibocsátott szén-dioxid-egyenérték tonnájáért, amely 2035-től 300 koronára (40 euróra) emelkedik.

Hét kiemelt terület a magyar uniós elnökség ideje alatt - A mezőgazdaságban a gazdaközpontúság a cél - 2024.07.01.

A magyar európai uniós (EU-) elnökségnek hét kiemelt területe lesz - mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A mezőgazdaságban gazdaközpontú agrárpolitika a cél.

Czomba Sándor: sok inaktív munkavállaló jelenik meg a munkaerőpiacon - 2024.07.01.

A foglalkoztatottság és a gazdaságilag aktívak száma az előző év azonos időszakához viszonyítva párhuzamosan növekedett, miközben a regisztrált álláskeresők száma továbbra is mélyponton van, így a májusi munkaerőpiaci eredmények több szempontból is kedvezőek - értékelte a legfrisseb adatokat Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.

Egy éve működik az online árfigyelő rendszer a hazai élelmiszerpiacon - 2024.06.28.

Július 1-jén lesz egy éve, hogy élesedett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online árfigyelő rendszer. A platformot a versenyhivatal és a kormány azzal a céllal hozta létre, hogy az árak összehasonlíthatóságával fokozza a verseny intenzitását a kiskereskedelmi piacon, ezzel pedig hozzájáruljon az infláció letöréséhez.

„Szalmonella-buli” az élelmiszerbiztonságért: bővült a Nébih oktatási programja - 2024.06.28.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szemléletformáló Oktatási Programja a nyári szünetben is számos újdonsággal kívánja felhívni a gyerekek és szüleik figyelmét az élelmiszerbiztonság fontosságára, valamint az élelmiszerpazarlás témájára. Az Okos Doboz felületén animációs videók és interaktív játékok segítségével tanulhatnak a gyerekek az élelmiszerbiztonság különleges világáról. Emellett Facebook oldalán állandó heti rovatot, a pedagógusok számára pedig tematikus hírlevelet indít a hivatal.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat