Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Jogszabállyal könnyítenék a mezőgazdasági generációváltást - 2021.09.10.

Az Agrárminisztérium az őszi törvényhozási időszakban olyan jogi szabályozást készít elő, amely a mezőgazdaságban megkönnyíti az utódlás, a generációváltás, a gazdaság átadásának kérdését.

Tojás Világnapja: szakmai konferenciát rendez október 8-án a BTT - 2021.09.10.

Tojás világnapi szakmai konferenciát szervez október 8-án a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége.

Tovább emelkedhet a jegybanki alapkamat a gyorsuló infláció miatt - 2021.09.09.

A várakozásoknál magasabb augusztusi infláció fényében az áremelkedés további gyorsulására és jegybanki kamatemelésekre számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők. Az év hátralévő részében további 75, de akár 100 bázispontot is emelkedhet az alapkamat mértéke.

Sok új kihívás az agráriumban - Ilyenek az állatjóléti-állatvédelmi követelmények is - 2021.09.09.

Az agráriumnak ma több kihívásra is választ kell adnia, egyebek mellett a globális éghajlatváltozás következményeire, a hatékony élelmiszertermelés feltételeinek megteremtésére, illetve a természeti erőforrások és a véges termőterületek fenntartható használatára – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gödöllői évnyitó ünnepségén.

Kétoldalú agráregyeztetések Magyarország és Szerbia között - 2021.09.09.

Az agrárium egyaránt kiemelkedő szerepet tölt be Magyarország és Szerbia nemzetgazdaságában. Az Agrárminisztérium fontosnak tartja a jó gyakorlatok kölcsönös megosztását az olyan aktuális kihívások terén is, mint a gazdatársadalom elöregedése.

4,9 százalékos infláció augusztusban - Az élelmiszerek 3,7 százalékkal drágultak - 2021.09.08.

Augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 4,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, havi összevetésben pedig átlagosan 0,2 százalékkal nőttek - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az elemzők 4,7 százalékos éves bázisú inflációs indexet vártak augusztusra a júliusi 4,6 százalék után. Az élelmiszerek 3,7 százalékkal drágultak.

Ismét megrendezik a hazai termékeket népszerűsítő Coop Rallyt - 2021.09.08.

Az idén 15. alkalommal indul el a Coop Rally, amely a hazai termékekre irányítja a figyelmet, összehozza a termelőket és a vásárlókkal - mondta Nagy István agrárminiszter a rendezvényt beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.

Újabb adománygyűjtő akciót indított az élelmiszerbank - 2021.09.08.

Szeptemberben 10. alkalommal indult útnak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület „Együnk Egymásért” adománygyűjtő programja, amelyhez vendéglátóhelyek és munkatársi közösségek jelentkezését várják.

Növekszik a beruházási kedv az állattenyésztésben - 2021.09.07.

A célzott támogatásoknak köszönhetően növekszik a beruházási kedv az állattartásban - jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára Kisteleken, az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok támogatói okiratainak átadásán.

Október 7-10. között rendezik meg az idei OMÉK-et - 2021.09.07.

A magyar agrárium ünnepe, a Kárpát-medence legnagyobb mezőgazdasági seregszemléje lesz a 80. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) - jelentette ki Nagy István agrárminiszter. Az idei OMÉK-et október 7-10. között rendezik meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat