Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Márciusban 577 900 forint volt a havi bruttó átlagkereset - 2023.05.24.

Márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 577 900, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 398 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 16,6 százalékkal, a nettó átlagkereset 16,5 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Június 9-ig adhatók be szankciómentesen az egységes agrártámogatási kérelmek - 2023.05.23.

A közelmúltig mintegy 90 ezer egységes támogatási kérelmet adtak be a gazdálkodók, ennek több mint 77 százalékát, 69 677-et a kamarai falugazdászok segítségével. A kérelmek június 9-ig nyújthatók be szankciómentesen.

Tíz százalékot meghaladó mértékben nőtt tavaly a Coop Csoport - 2023.05.23.

Több mint 10 százalékkal nőtt a COOP Gazdasági Csoport forgalma tavaly az egy évvel korábbihoz képest, így 748 milliárd forintos árbevételt ért el. A cégcsoporton belül a Coop üzletlánc forgalma mintegy 16 százalékos növekedéssel 470 milliárd forintot tett ki 2022-ben.

Fontos cél a biológiai sokféleség megőrzése - 2023.05.23.

Fontos a biológiai sokféleség megőrzése, ezért az Agrárminisztérium (AM) tavaly a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központtal közösen elindította az "Év tájfajtája és haszonállata" szemléletformáló kezdeményezést, ezzel is ráirányítva a figyelmet az egyedi és változatos genetikai értékeink megőrzésének fontosságára - hívta fel a figyelmet a biológiai sokféleség nemzetközi napja alkalmából az AM.

A gabonatárolók felében van még tavalyi termés az agrártárca adatai szerint - 2023.05.22.

A felmérések szerint a hazai termelői gabonatárolókapacitás felében lehet termény. Ez az arány a korábbi évekhez viszonyítva nagyon magas, de a nyári aratásból származó terménymennyiség számára biztosan elegendőek a szabad kapacitások.

Tíz hektárnál nagyobb állami földterületeket árvereznek el - 2023.05.22.

Újabb állami földterületek, ezúttal a 10 hektár térmértéket meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdálkodókhoz a most folytatódó földértékesítési programban. Az agrártárca az intézkedéssel a kis - és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását támogatja.

Kismértékben újra nőttek a világpiaci élelmiszerárak a FAO adatai szerint - 2023.05.19.

Mérsékelten nőtt az élelmiszerek világpiaci ára áprilisban márciushoz képest. Az áprilisi emelkedés ellenére az index 31,2 ponttal (19,7 százalékkal) állt alacsonyabban tavaly áprilishoz képest.

Madárinfluenza miatt állategészségügyi zárlatot rendeltek el az orosz fővárosban - 2023.05.19.

Madárinfluenza miatt karantént rendelt el az orosz főváros több kerületében a napokban Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.

Az első negyedévben 0,9 százalékkal csökkent a GDP - 2023.05.19.

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 0,9 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 1,1 százalékkal csökkent az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Technológiai forradalom zajlik a baromfiiparban - 2023.05.18.

Az innováció a kulcs az állattenyésztés, illetve a takarmány- és az élelmiszeripar változásához – állapította meg a Baromfi Világnap alkalmából megrendezett közelmúltbeli szakmai konferencián tartott előadásában – Zoltán Péter, az UBM Feed Zrt. szaktanácsadója.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat