Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Nem hátráltatja a mezőgazdasági munkákat a koronavírus-járvány - 2020.03.30.

A mezőgazdasági munkavégzést a koronavírus okozta helyzet semmilyen körülmények között nem akadályozza - jelentette ki Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke az M1 aktuális csatornán.

Agrártámogatások: gyorsan folyósítja az előfinanszírozási hiteleket a Takarékbank - 2020.03.30.

Átlagosan egy héten belül utalja a rendszeres mezőgazdasági támogatások előfinanszírozási hiteleit a Takarékbank - közölte a pénzintézet az MTI-vel.

Csólyospálosi madárinfluenza: meghatározták a térképes védő- és megfigyelési körzetet - 2020.03.27.

Meghatározta a Bács-Kiskun megyei kormányhivatal a csólyospálosi madárinfluenza eset miatti védő- és megfigyelési körzetet. A kialakított térképekből és a meghozott határozatokból kiderül, mely települések tartoznak a kijelölt körzetekbe.

Létfontosságú árucikké nyilvánítanák a takarmányokat - 2020.03.27.

Több európai érdekképviselet is azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy nyilvánítsák létfontosságú árucikké a takarmányokat. Így a koronavírus-járvány idején is biztonságosabbá válhatna a haszonállatok takarmányellátása.

Egyszerűsítenék az idei agrártámogatási kérelmek benyújtását - 2020.03.27.

Az egységes kérelmek beadásának egyszerűsítéséről folytat egyeztetéseket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az illetékes döntéshozókkal a koronavírus-járványhelyzet miatt.

Megyei koordinációs munkacsoportokat hoz létre az agrárkamara - 2020.03.27.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) minden megyében megyei agrárkoordinációs munkacsoportot hoz létre a koronavírus-járvány miatt. A testületek a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók és -feldolgozók, illetve az őket kiszolgáló beszállítók, szolgáltatók és a kereskedelem problémáinak megoldásában működnek közre.

Felkészültek a termelők - Nincs veszélyben a húsvéti tojásellátás - 2020.03.27.

Felkészültek a húsvétra a hazai tojástermelők, így a koronavírus okozta krízishelyzet nem veszélyeztetheti a tojásellátást – hangsúlyozza a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség). A magyar tojástermelés folyamatos, és az áruházláncok tojáskínálata is biztosított, pánikvásárlásra tehát semmi ok.

A madárinfluenza vírusát azonosították egy Bács-Kiskun megyei kacsatelepen - 2020.03.26.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta március 25-én egy Bács-Kiskun megyei kacsatartó gazdaságban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek az érintett 32,5 ezer  pecsenyekacsa leölését már gyanú alapján megkezdték. A járványügyi nyomozás folyamatban van.

Uniós agrárminiszteri tanács: az idén előbb fizethetik ki a területalapú támogatási előleget - 2020.03.26.

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet rendkívüli munkamódszereket és rendkívüli intézkedéseket igényel. Ennek megfelelően, az unió fennállása óta március 25-én először egyeztetett videokonferencián egymással a 27 tagállam mezőgazdaságért és halászatért felelős miniszteri testülete a járvány okozta negatív hatások kezeléséről.

Újabb agrártámogatásokat folyósít a Magyar Államkincstár - 2020.03.26.

A következő három hónapban 122 milliárd forint kifizetésére számíthatnak a magyar mezőgazdasági termelők a tavalyi kérelmeikhez kapcsolódóan – közölte a tárca közleménye szerint Nagy István agrárminiszter. A támogatásokat kezelő Magyar Államkincstár a kifizetések meggyorsításával is hozzá kíván járulni a koronavírus okozta negatív ágazati hatások kezeléséhez.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat