Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

A szuverenitás szempontjából is alapvető fontosságú az élelmiszerágazat - 2023.11.24.

Magyarország szuverenitása szempontjából kulcsfontosságú terület az élelmiszerágazat fejlesztése - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Nagisz-csoport állattartó telepének átadó ünnepségén.

A csomagolóanyagok visszaszorítását célzó javaslatot fogadott el az Európai Parlament - 2023.11.23.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadta álláspontját a csomagolás újrahasznosítására vonatkozó javaslatokról, amelyek célja a növekvő hulladékmennyiség kezelése, és az újrahasznosítás ösztönzése.

Élelmiszerpiac: 2024 június végéig meghosszabbították a kötelező akciózást - 2023.11.23.

Az infláció további visszaszorítása érdekében a kormány 2024. június végéig meghosszabbítja a kötelező akciózást - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Érdeklődnek az agrárvállalkozások az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitel iránt - 2023.11.23.

Népszerű az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitel az agrárvállalkozások körében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleménye szerint.

FAO-értékelés: a vasban gazdag állati eredetű élelmiszerek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára - 2023.11.22.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elkészítette a FAO által közzétett, ”Az állati eredetű élelmiszerek vasban gazdagok, amely mikroelem az élethez nélkülözhetetlen” című informatív, szemléletes infografika magyar nyelvű fordítását. Ebből hasznos információkat tudhatók meg arról, milyen hatással van a vashiány az egészségre és miért kulcsfontosságú a húsfogyasztás a vashiány kialakulásának megelőzésében

Bevezetik az eHACCP rendszert - 2023.11.22.

A Magyar Közlönyben megjelent 61/2023. (XI. 20.) AM rendelet szerint a kis- és középvállalkozások kivételével minden vállalkozásnak elektronikus, folyamatosan végrehajtott, megfelelően részletes önellenőrzési tervvel kell rendelkeznie 2024. május 1-től.

Körültekintő monetáris politikát indokolnak a továbbra is meglévő kockázatok - 2023.11.22.

A globális dezinflációt övező kockázatok és a nemzetközi befektetői hangulat változékonysága egyaránt körültekintő monetáris politikát indokol; a monetáris tanács folyamatosan értékeli a beérkező makrogazdasági adatokat. Az inflációs kilátások és a kockázati környezet alakulása alapján a következő hónapokban döntenek a monetáris kondíciók további módosításáról.

Békés vármegyét is elérte a madárinfluenza - 2023.11.21.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki egy Békés vármegyei baromfitelepen vett mintából. Az érintett állomány felszámolása folyamatban van. A biológiai biztonsági előírások teljes körű és nagyfokú betartása elengedhetetlen az ország teljes területén.

Rekordközeli mennyiségű adomány gyűlt össze az élelmiszerbank karácsonyi akciójában - 2023.11.21.

Rekordközeli eredménnyel zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciója. Az országszerte 153 településen, 356 áruházban zajló eseményen 342 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a felajánlásoknak köszönhetően. A tavalyi visszaesés után 42 százalékkal több felajánlás érkezett idén, így sikerült megközelíteni a 2021-ben elért 348 ezer kilogrammos rekordot.

Egyelőre még tovább zsugorodhat a német gazdaság - 2023.11.21.

Németország gazdasága a folyó negyedévben valószínűleg ismét zsugorodni fog, de a jövő év elején már megindulhat a javulás, még ha nehézkes ütemben is - jelzi a Bundesbank havi gazdasági jelentésének legfrissebb kiadásában. Megjegyezve egyúttal, hogy a németországi infláció jelentősebb mértékű enyhülésére a közeljövőben még nem lehet számítani.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat