Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Közelít a teljes foglalkoztatottsághoz a hazai munkaerőpiac - 2022.01.07.

A teljes foglalkoztatottság közelében áll a munkaerőpiac, és az extenzív növekedési fázis hamarosan lezárulhat. A további gazdasági fejlődés útja a magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozása lehet, csupán új munkahelyek teremtésével már nehéz lesz a gazdasági teljesítmény fokozása - vélik az MTI-nek nyilatkozó elemzők a legfrissebb statisztikai adatok alapján.

Tízéves csúcsra szöktek tavaly a világpiaci élelmiszerárak - 2022.01.07.

Tavaly átlagosan 28,1 százalékkal nőttek az élelmiszerárak globálisan, az ezek mozgását követő index 10 éves csúcsra emelkedett - áll az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) jelentésében.

190 ezer baromfit ölnek le Hollandiában madárinfluenzás fertőzés miatt - 2022.01.06.

A baromfiknál előforduló, erősen fertőző H1N1 madárinfluenza-fertőzés miatt csaknem 190 ezer baromfit vágnak le haladéktalanul két kelet-hollandiai farmon - közölte a DutchNews.nl nevű angol nyelvű holland hírportál.

Nébih-útmutató a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatóságáról - 2022.01.06.

A lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított össze hiánypótló útmutatót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Maradék nélkül programjában. Az ajánlott intervallumok kizárólag a minőségmegőrzési idővel ellátott, megfelelően tárolt élelmiszereknél tekinthetők irányadónak.

Gyorsult az ipari termelői árak növekedése - 2022.01.06.

Tavaly novemberben az ipar belföldi értékesítés árai átlagosan 31,2 százalékkal, az exportértékesítési árak 16,8 százalékkal emelkedtek. Az ipari termelői árak átlagosan 21,6 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, az októberi 18,5 százalékos emelkedés után - ismertette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A részadatok szerint jelentősen csökkent a román agrár-külkereskedelmi hiány - 2022.01.06.

Tavaly az első kilenc hónapban 40 százalékkal, 758,6 millió euróra mérséklődött a román agrár külkereskedelem hiánya az előző év azonos időszakához mérten. A kivitel 26 százalékkal, 6,57 milliárd euróra, a behozatal 13,5 százalékkal, 7,33 milliárd euróra nőtt.

Pályázatot hirdetnek a Brexit miatt károsult vállalatok számára - 2022.01.05.

Újabb pályázat indul január 17-én minden olyan vállalat számára, amelynek kára származott a Brexitből.

A munkaadói adócsökkentések fedezhetik a béremelkedéseket - 2022.01.05.

A bérek folyamatos növekedéséhez idén olyan kormányzati intézkedések adják a fedezetet, mint az adócsökkentések, amelyek 750 milliárd forint megtakarítást jelentenek a munkaadóknak – jelentette ki Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai reagálva.

179 ezer munkanélkülit regisztráltak tavaly novemberben - 2022.01.05.

A munkanélküliek száma 179 ezer volt tavaly novemberben, ami 3,7 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg, 0,2 százalékponttal alacsonyabb az előző havinál. A tavaly szeptember-novemberi háromhónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 177 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,6 százalék.

Elemzők szerint az idén tovább gyorsulhat a béremelkedés - 2022.01.04.

A béremelkedés és ezzel a fogyasztás jelentős élénkülésére számítanak az idei évben az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik a gazdasági növekedésre gyakorolt kedvező hatások mellett a klasszikus ár-bér spirál veszélyét is felvetik.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat