Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Útmutatót állított össze az élelmiszerlánc-biztonságról a Nébih - 2020.09.25.

Élelmiszertartalékolási útmutatót állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az ingyenesen letölthető kiadvány gyakorlati tanácsokat tartalmaz, amelyek nem csak veszélyhelyzetekben lehetnek hasznosak, de hatékonyan segítik a tudatos otthoni "készletgazdálkodást", így az élelmiszerpazarlás csökkentését is.

A száraz időjárás nehezíti az őszi vetéseket - 2020.09.25.

Kettős hatása van az elmúlt hetek száraz időjárásának, a betakarítási munkálatok csapadék hiányában jól haladnak, viszont a magágy-előkészítést és a vetést nagyban nehezítette, nehezíti a száraz talaj.

Áder János: a Covidnál súlyosabb válságok is jöhetnek - 2020.09.24.

Fel kell készülnünk arra, hogy ezt a válságot - hacsak gyökeresen nem változtatunk eddigi életmódunkon - újabb, és akár a Covidnál jóval súlyosabbak követhetik - figyelmeztetett Áder János köztársasági elnök az ENSZ-közgyűlés jubileumi ülésszakán elmondott, videón közvetített beszédében.

A kereskedelem kilábalt a vírus miatti válságból - 2020.09.24.

A tavaszi visszaesés után a kereskedelem "kimászott a gödörből", és a nyáron elérte az előző év azonos időszakának szintjét - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Októberben születhet megállapodás az új Közös Agrárpolitika szabályrendszeréről - 2020.09.23.

Az Európai Tanács elnökségét ellátó Németország célja, hogy a tagállamok októberben elfogadják a tanács álláspontját a Közös Agrárpolitika (KAP) új szabályrendszeréről. A megállapodást előkészítendő az uniós mezőgazdasági miniszterek a legfontosabb fennmaradó vitás kérdéseket vitatták meg szeptember 21-i brüsszeli ülésükön.

Megújította vezetését a nagy brüsszeli agrár-érdekképviselet - 2020.09.23.

Új elnökséget választott szeptember 18-án az európai gazdálkodókat képviselő legnagyobb brüsszeli érdekképviselet, a Committee of Professional Agricultural Organisations (COPA).

Növelte a kormány a hungarikumokra szánt forrásokat - 2020.09.23.

Közel egymilliárd forint támogatást nyerhettek idén a hungarikum-pályázatokon résztvevők, miután a kormány az eredeti kerethez 800 millió forint többletforrást biztosított.

Feldman: 5 százalékkal nőhet a baromfitermelés - Új telepet épített az Innosped Kft. - 2020.09.22.

A következő időszakban öt százalékkal növekedhet a hazai baromfitermelés – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára az Innosped Kft. új baromfitartó telepének átadásán. A társaság 860 millió forintos beruházást hajtott végre Izsákon.

Az agrárminiszter közvetlen felügyelete alá kerül a teljes élelmiszerlánc - 2020.09.22.

Október elsejétől az Agrárminisztérium (AM) szervezetében, közvetlen miniszteri irányítás alá kerül az országos főállatorvos, és így a teljes élelmiszerlánc-felügyelet szakterülete.

Agrártámogatások: félmilliárdos csalássorozatot tárgyalt a Fővárosi Törvényszék - 2020.09.22.

Többéves börtönbüntetéseket szabott ki a Fővárosi Törvényszék egy félmilliárdos csalássorozat ügyében, amely az uniós agrártámogatások kifizetésével foglalkozó hivatalhoz köthető és összesen 117 vádlottja van.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat