Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Február 8-án adják át az év agrárembere díjat - 2020.01.16.

Az idén hatodik alkalommal adják át az év agrárembere díjat, amelyre az elmúlt években összesen több mint 500 embert jelöltek - közölte Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Bognár Lajos: megkezdődött a szárnyasállomány felszámolása Létavértesen - Tarsák be az előírásokat a termelők - 2020.01.16.

Megkezdődött a Hajdú-Bihar megyei Létavértesen a kacsatelep felszámolása, mivel madárinfluenza vírussal fertőzött baromfiállományt találtak itt - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Létavértesen is megjelent a madárinfluenza - 2020.01.15.

A Hajdú-Bihar megyei Létavértes településen egy nagy létszámú, mintegy 115 000-es állományú kacsatartó telepen is azonosította a madárinfluenza vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A vizsgálatok ezúttal is a betegség H5N8 altípusát mutatták ki, amely a baromfifélékre veszélyes.

Az üzemanyagárak és a sertéspestis miatt lódult meg az infláció - 2020.01.15.

Az üzemanyagárak egy évvel korábbi bázishatásával és a kínai sertéspestis járvány miatt megugrott élelmiszerárakkal magyarázták az MTI-nek nyilatkozó elemzők az infláció erőteljes decemberi felszökését.    

Lassult az élelmiszeripari termelés növekedése - 2020.01.15.

Tavaly novemberben az ipari termelés volumene 3,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adat a termelés 5,7 százalékos emelkedését mutatja - erősítette meg az előzetes jelentésében közölt adatokat második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 1,0 százalékkal csökkent. Az élelmiszeripari termelés lassult.

Minimalizálni kell a madárinfluenza miatti károkat - 2020.01.14.

Arra kell törekedni, hogy minimalizálni lehessen a madárinfluenza magyarországi megjelenésének káreseményeit – hangsúlyozza a Baromfi Termék Tanács (BTT). Minden gazdálkodónak szigorúan be kell tartania a járványvédelmi előírásokat.

Megvette a Master Good a Sága Zrt.-t - Fejlesztések kezdődnek Sárváron - 2020.01.14.

Megvette a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt. részvényeinek 100 százalékát – áll a Master Good közleményében. Már a vételárat is kiegyenlítették. A tranzakciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal is.

Az élelmiszerek felfelé húzták a tavalyi inflációt - 2020.01.14.

A fogyasztói árak a tavalyi év egészét tekintve 3,4 százalékkal emelkedtek, decemberben pedig 4,0 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző hónaphoz képest decemberben 0,3 százalékkal emelkedtek az árak. A maginfláció tavaly decemberben 3,9 százalékos volt 0,1 százalékponttal alacsonyabb a novemberinél.

Makaó vevő lehet a magyar csirkehúsra - 2020.01.14.

Makaóban számos területen mutatkozik komoly igény a magyar prémium termékekre és szolgáltatásokra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter az MTI-nek, miután találkozott Ho Jat Szeng makaói főkormányzóval. Igény mutatkozik a magyar csirkehúsra is.

Madárinfluenza Komárom-Esztergomban - Az egész országban elrendelik a zárt tartást - 2020.01.13.

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban. Az országos főállatorvos az ország teljes területén elrendeli a baromfik zártan tartását.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat