Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Baromfiállományok újratelepítése: hozzájárulást ad ki a BTT - 2020.07.16.

Betelepítési hozzájárulást ad ki a Baromfi Termák Tanács (BTT) ahhoz, hogy az érintett baromfitartók a madárinfluenza-járvány elmúltával újratelepíthessék állatállományaikat. A BTT a hozzájárulás megadásához két fő szempontot vesz figyelembe.

Válsághelyzeti intézkedések: az Agrár Széchenyi Kártya Plusz a legkedveltebb - 2020.07.16.

A Széchenyi Kártya program válsághelyzetre kidolgozott új termékeinek május 15-i indulása óta eddig több mint 210 milliárd forint államilag támogatott hitel felvételére fogadtak be mintegy 7500 kérelmet. Ebből több mint 1800 ügylet keretében 34 milliárd forintra már szerződést is kötöttek a bankok. Az Agrár Széchenyi Kártya Plusz termék a legkelendőbb.

Tíz százalékkal kevesebb búza Tolna megyében - 2020.07.16.

Az előző évekhez képest 10 százalékkal kevesebb őszi búza teremhet az idén Tolna megyében, őszi árpából ugyanakkor a tavalyinál több termett.

Baromfihúsok jelölése: életbe lépett az új szabályozás - A BTT a tojásnál is hasonló lépést tartana indokoltnak - 2020.07.15.

Július 15-től a pultból kínált baromfihúsoknál is fel kell tüntetni a származási országot - hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter egy budaörsi áruházban tartott sajtótájékoztatón. A Baromfi Termék Tanács szerint a jelölési kötelezettséget ki kellene terjeszteni a tojásra is.

Részarány földtulajdonok kiadása: lezárják a folyamatot - 2020.07.15.

2020. július 1-jén lépett hatályba a termelőszövetkezeti földhasználati jog alatt álló földrészletek tulajdonjogának rendezéséről és egyes földügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2020. évi XL. törvény.

Közepes gabonatermés Jász-Nagykun-Szolnok megyében - 2020.07.15.

A szélsőséges időjárás ellenére is közepes termés várható a vetésterület legnagyobb részét képező őszi vetésű kultúrákban Jász-Nagykun-Szolnok megyében - mondta Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke.

Madárinfluenza után: újratelepítési eljárásrend, önellenőrzési és állategészségügyi ellenőrzési listák - 2020.07.14.

Levélben tájékoztatta négy megye kormánymegbízottját Bognár Lajos országos főállatorvos a madárinfluenza-járvány utáni újratelepítések szabályozásáról. A volt megfigyelései körzetekben meghatározták a betelepítések eljárásrendjét és véglegesítették a szükséges állategészségügyi ellenőrzési, illetve önellenőrzési listákat is.

Megállapodást kötött az agrárkamara és a gasztronómiai szövetség - 2020.07.14.

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) - közölte a NAK az MTI-vel.

Ecseren épít újabb logisztikai központot a Lidl - 2020.07.14.

Új logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentése szerint az élelmiszerlánc 35 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő beruházás-ösztönzési támogatást nyújt.

Alig adják tovább az áfacsökkentést a német online üzletek - 2020.07.13.

A németországi online kiskereskedelmi üzletek szinte egyáltalán nem adják tovább vevőiknek a konjunktúracsomag keretében csökkentett áfát az Idealo összehasonlító portál által a Welt am Sonntag lap számára készített felmérés alapján.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat