Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

KAP-támogatások: indul a minisztérium új honlapja - 2023.03.06.

A Közös Agrárpolitika Stratégia Terv keretei között a területalapú támogatások szabályait és az új támogatási formákat is bemutató, a gazdálkodók minél szélesebb körű tájékoztatását szolgáló új honlapot indít az Agrárminisztérium (AM).

Januárban 3,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom - 2023.03.06.

Januárban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,9, naptárhatástól megtisztítva 4,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszerforgalom 4,8 százalékkal esett vissza.

A csirke- és a tojástermelést is ellehetetlenítené az új uniós javaslat - 2023.03.03.

Súlyos károkat okozna az európai uniós – így a magyar – csirke- és étkezésitojás-termelőknek, ha megvalósulna az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) legújabb tanulmányában rögzített állatjóléti javaslatcsomag. A Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint az EFSA-ajánlások kizárólag állatjóléti szempontokat vesznek figyelembe, de a súlyos környezetvédelmi, gazdasági és szociális következményekkel nem számolnak.

Célzottabbá válnak a NAV ellenőrzései - 2023.03.03.

Egyre célzottabb ellenőrzésekre képes a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a mesterséges intelligenciát is hasznosító, automatizált folyamataival és a nemzetközi forrásokkal kiegészített adatbázisával.

A fogyasztóknak ismerniük kell a hazai élelmiszerek előnyeit - 2023.03.03.

Kiemelt cél, hogy a hazai friss és magas minőségű élelmiszerek megfizethető áron legyenek elérhetők mindenki számára - jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára.

A KSH adatai szerint 0,4 százalékkal nőtt a tavalyi negyedik negyedévben a hazai GDP - 2023.03.02.

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2022 negyedik negyedévében 0,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - erősítette meg második becslésével a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Közös Agrárpolitika: új kiadványt készített a NAK - 2023.03.02.

A Nemzeti Agrárkamara elkészítette „A Feltételesség szabályrendszere a 2023-2027-es támogatási időszakban” című kiadványát, amely segít eligazodni az Európai Bizottság által elfogadott, uniós Közös Agrárpolitikával kapcsolatos magyar Stratégiai Terv szakmai, jogi szövegében.

Csökkenést vártak, de stagnál az infláció Németországban - 2023.03.02.

A várt csökkenés helyett stagnált az infláció az év második hónapjában Németországban a német statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adatai alapján.

A 13 százalékos és a 18 százalékos kamat fenntartása is indokolt az MNB szerint - 2023.03.01.

A 13 százalékos alapkamat módosítása nincs napirenden, továbbá a 18 százalékos irányadó kamat fenntartása is szükséges a monetáris tanács egyöntetű véleménye szerint az infláció megtörése és az árstabilitás elérése érdekében.

Javult a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete a Századvég szerint - 2023.03.01.

A lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete is javult februárban a Századvég Konjunktúrakutató felmérése alapján.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat