Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Nem várt mértékben bővült a német kiskereskedelmi forgalom - 2022.01.04.

Tavaly novemberben nem várt mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése alapján.

Állatjóléti kifizetési kérelem, átmeneti támogatás: hamarosan ismét esedékessé válik a kérelmek benyújtása - 2022.01.04.

Hamarosan esedékessé válik a 2021/2022-es támogatási év harmadik negyedévére vonatkozó kifizetési kérelmek és átmeneti támogatás iránti kérelmek benyújtása – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT).

Az éves virslimennyiség 20 százalékát szilveszterkor vásárolják meg a fogyasztók - 2022.01.03.

Szilveszterre esik az éves virslifogyasztás ötöde, és a sertésből készült termékek a legnépszerűbbek a belföldi piacon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleménye szerint.

Energiaválság: az agrárgazdasági kkv-kra is kiterjedhet a rezsicsökkentés - 2021.12.31.

Közel száztízezer mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó vállalkozás számára is elérhetővé vált a rezsicsökkentett energiaár, miután az európai energiaválság hatásainak tompítása érdekében a kormány a lakosság mellett a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak is lehetővé tette a villamosenergia rezsicsökkentést - jelentette be Nagy István agrárminiszter

Benyújtotta az agrártárca Brüsszelnek az új KAP-hoz készült magyar stratégiai tervet - 2021.12.31.

Az Agrárminisztérium december 30-án benyújtotta az Európai Bizottságnak az új Közös Agrárpolitikához (KAP) kapcsolódó magyar stratégiai tervet.

Több új jogszabály is jelentős változásokat hoz az agráriumban - 2021.12.31.

Az Agrárminisztérium (AM) 2021-ben 5 agrártárgyú törvény, 43 kormány-előterjesztés és 51 miniszteri rendelet előkészítését és megalkotását végezte el.

A Brexit következménye: az Egyesült Királyság fokozatosan távolodik a Közös Agrárpolitikától - 2021.12.29.

Az Egyesült Királyság (UK) Európai Unióból való kilépése az elmúlt évben is jelentős hatással volt az Európai Uniós agrárpolitikára és kereskedelemre. Az angol kormány közzétette az új agrárpolitikáját meghatározó hivatalos dokumentumot, elhalasztotta az EU-val egyeztetett vámintézkedésekre vonatkozó lépcsőzetes határidőket, és emellett a fuvarozással, élelmiszerhiánnyal, és a digitális tanúsítványokkal kapcsolatos problémákat megoldó lépéseket tettek.

15 százalékos átlagos költségnövekedésre számítanak a hazai kkv-k - 2021.12.29.

Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások (kkv) - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Negyven tonna lejárt élelmiszert vont ki a forgalomból a Nébih - 2021.12.29.

Több mint 40 tonna lejárt élelmiszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Pest megyei telephelyen, miután egy vállalkozás több raktárát is ellenőrizte.

Újra erősödnek a bolti vásárlások a PwC felmérése szerint - 2021.12.29.

Az online kereskedelem bővülése mellett újra fellendülőben van a bolti vásárlás a PwC felmérése szerint. A válaszadók 48 százaléka állította, hogy hetente legalább egyszer üzletbe megy, 72 százalék pedig valószínűleg felkeres egy bevásárlóközpontot fél éven belül.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat