Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! SGS - ISO 50001:2018 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

A Moody's szerint negatív hitelképességi kilátásokkal vág neki a jövő évnek a világgazdaság - 2022.11.17.

Negatív hitelképességi kilátással kezdi 2023-at a világgazdaság, mivel az infláció lassulásnak indul ugyan jövőre, de az élelmiszer- és az energiaárak továbbra is magasak lesznek, hátráltatva a globális növekedést - áll a Moody's Investors Service Londonban ismertetett éves előrejelzésében.

Az agrárhitelek negyedére terjed ki az augusztusi hitelmoratórium - 2022.11.16.

A mezőgazdasági vállalkozások, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók és őstermelők hitelállományának negyede élvezi az augusztusban meghirdetett agrár-hitelmoratórium védőhálóját a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint. Az érintettek jövő év végéig kaptak haladékot az agrárhitelek tőke-, kamat- és díjtartozásainak törlesztésére.

Kukoricából 7,3 tonna a hektáronkénti átlagtermés Zala megyében - 2022.11.16.

A kukorica közel 90 százalékát betakarították Zala megyében, a hektáronkénti átlaghozam 7,3 tonna.

Újabb élelmiszergyűjtő akciót indít az élelmiszerbank - 2022.11.16.

Négy kiskereskedelmi lánc üzleteiben péntektől vasárnapig tart a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszergyűjtő akciója országszerte.

Új baromfiágazati állatjóléti támogatás: november 15. - december 15. között kell pályázni - 2022.11.15.

November 15. és december 15. között pályázhatnak az új „Baromfi állatjóléti támogatás” elnevezésű felhívásra a gazdálkodók.

Négy százalékkal bővült a harmadik negyedévben a GDP - A mezőgazdaság fékezte a növekedést - 2022.11.15.

A bruttó hazai termék (GDP) négy százalékkal bővült 2022 harmadik negyedévében a nyers adatok szerint és 4,1 százalékkal a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedéshez a mezőgazdaság kivételével valamennyi nemzetgazdasági ág hozzájárult - közölte az első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Átlagosan százezer forintot költenek idén karácsonykor a magyar vásárlók - 2022.11.15.

Karácsonyi ünnepi kiadásokra százezer forintot terveznek költeni átlagosan a magyarok idén, ebből 47 500 forintot szánnak ajándékra - derül ki a Cofidis Hitelmonitor legfrissebb, negyedik negyedéves kutatásból.

Gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése októberben - 2022.11.14.

Szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 61,0 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, Az emelkedés üteme az augusztusi 2,2 százalékpont után 8,1 százalékponttal ugrott meg - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Tovább romolhat az euróövezet gazdasági teljesítménye a következő hónapokban - 2022.11.14.

Az energiaellátási zavarok és az erős inflációs nyomás függvényében, valamint a fokozódó geopolitikai kockázatok árnyékában az euróövezet gazdasági teljesítményének további gyengülésére számít az év hátra lévő részében és a jövő év elején az Európai Központi Bank (EKB) havi rendszeres gazdasági bulletinjének legfrissebb számában.

Rekordinflációs adatokat hoztak nyilvánosságra Németországban - 2022.11.14.

Októberben elsősorban az elszabadult energiaárak miatt a német újraegyesítés óta a legmagasabb szintre emelkedett az infláció a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatai szerint.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat