Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Kiértékelték az őszi élelmiszerlánc-ellenőrzés tapasztalatait: vizsgálták az állatgyógyászati termékeket is - 2023.11.20.

Lezárult az első őszi szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés, amelyet Nobilis Márton agrárállamtitkár rendelt el. Többszáz tételt vettek górcső alá az egyes termékkategóriákból a szakemberek, és csupán kisebb hiányosságokat tapasztaltak.

2,9 százalékra csökkent az infláció az euróövezetben - 2023.11.20.

Októberben az előzetesen közöltnek megfelelően mérséklődött az éves infláció az euróövezetben - közölte végleges adatként az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Nagy István: a hazai agrárium külföldön is versenyképes - 2023.11.20.

Magyarország a nemzetközi piacokon is eredményes, magas hozzáadott értéket termelő mezőgazdasággal és élelmiszeriparral rendelkezik - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az őszi mezőgazdasági munkálatok végeztével rendezett ünnepi Hálaadó napon Egerben.

A pulykaágazat növekedési lehetőségei Magyarországon, Európában és a világban - 2023.11.18.

A pulykaágazat eredményeiről, illetve jövőbeni lehetőségeiről tartott előadást Richard Hutchinson, az Aviagen Group marketing és értékesítési igazgatója a Magyar Pulykaszövetség közelmúltbeli szakmai konferenciáján.

Szakmai konferencia a pulykaágazatról: melyek a legfontosabb megválaszolandó kérdések? - 2023.11.18.

Melyek a hazai pulykaágazat legfontosabb megválaszolandó kérdései? – ezt foglalta össze helyzetértékelő előadásában Horváth Lajos, a Magyar Pulykaszövetség elnöke. Az előadás a szövetség közelmúltban megrendezett szakmai konferenciáján hangzott el.

Innovatív megoldások a pulykatenyésztésben - 2023.11.17.

A pulykatenyésztés innovatív megoldásait összegezte a Magyar Pulykaszövetség közelmúltbeli szakmai konferenciáján Yves Jego, a Hendrix Genetics Turkeys France SAS genetikusa.

Állatjóléti törekvések és keltetési újítások a pulykatermelésben - 2023.11.17.

„A keltetési újítások és az állatvédelmi törekvések kihatásai a pulykatermelésre” címmel tartott előadást Wolfgang Miko, Putenzucht Miko GmbH vezérigazgatója a a Magyar Pulykaszövetség közelmúltban megrendezett éves szakmai konferenciáján.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét is elérte a madárinfluenza - 2023.11.17.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Az érintett állomány felszámolása már befejeződött. Az újabb kitörés is jól mutatja, hogy az ország egész területén kiemelten fontos a biológiai biztonsági előírások fokozott betartása.

Olaszország betiltotta a laboratóriumi húsokat - 2023.11.17.

Az Európai Unióban Olaszország az első, amely nemet mondott az úgynevezett tenyésztett hús és az abból származó készítmények gyártására és forgalmazására a római parlament alsóházában tartott szavazással.

4300 milliárd forintot fordítanak 2027-ig az agrárium fejlesztésére - 2023.11.17.

A kormány 80 százalékos nemzeti kiegészítő finanszírozást biztosít az uniós fejlesztési források mellé a vidékfejlesztésben, így 2027-ig a közös agrárpolitika második pillére részeként mintegy 4300 milliárd forintot fordít a hazai mezőgazdaság, élelmiszeripar és a vidéki települések fejlesztésére - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Jánossomorján, a Talentis Agro csoporthoz tartozó Lajta-Hanság Zrt. fejlesztésének átadóján.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat