Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Harmadik negyedéves állatjóléti támogatás: január 25. és január 30. a két fontos határidő - 2020.01.13.

Január 25-ig kell eljuttatniuk a baromfitartóknak a tavalyi harmadik negyedéves állatjóléti támogatásokhoz szükséges szakmai ellenőrzési lapokat a Baromfi Termék Tanácshoz (BTT). A BTT a gyors ügyintézés érdekében kéri, hogy a jogosultak a szakmai ellenőrzési lapokat minél hamarabb küldjék meg, a kifizetési kérelmeket pedig január 30-ig mindenképpen adják be a kormányhivatalokhoz.

Nagy István szerint jó évet zárt az agrárium - Folytatódnak a fejlesztések - 2020.01.13.

Eredményes évet zárt a magyar agrárium és a fejlesztések, bővítések 2020-ban is folytatódnak - mondta Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatornán. 2019-ben mintegy 3 százalékkal bővült az agrárium teljesítménye az azt megelőző évhez képest.

Fiatal agrárkutatókat díjaztak - 2020.01.13.

Egyenként másfél millió forinttal három doktoranduszt és három fiatal kutatót díjazott a 2019 őszén meghirdetett agrártehetségek versenyén a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) - mondta Gyuricza Csaba főigazgató az M1 aktuális csatornán. A pályázat a magyar fiatalok agrár irányultságú innovációinak megismertetésére született.

Összefoglaló a fóliás víziszárnyas tartás fertőtleníthetőségéről és mikrobiológiai állapotáról - 2020.01.10.

A fóliás víziszárnyas tartás takaríthatóságáról és fertőtleníthetőségéről végzett vizsgálatot a Magyar Lúdszövetség és a Magyar Kacsaszövetség. A vizsgálat eredményeiről összefoglaló anyag készült.

Ötéves csúcsra szöktek a világpiaci élelmiszerárak - 2020.01.10.

Decemberben már a harmadik egymást követő hónapban nőttek a világpiaci élelmiszerárak, amelyek így ötéves csúcsra emelkedtek. Elsősorban a növényi olajok drágultak, míg a húsárak stagnáltak.

EU-Afrika alapszerződést sürget a német miniszter - 2020.01.10.

Fordulatra van szükség az Európai Unió (EU) és Afrika viszonyrendszerében, és az év második felében, a német soros EU-elnökség idején meg kell kötni az új irányokat kijelölő EU-Afrika alapszerződést - mondta Gerd Müller, a német kormány nemzetközi gazdasági együttműködési és fejlesztési ügyekért felelős minisztere egy lapinterjúban.

Nem okoz stresszt a szárnyasoknak a zárt tartás - Videó interjú a BTT elnökével - 2020.01.09.

A közhiedelemmel ellentétben nem okoz az állatoknak stresszt a zárt tartástechnológia, sőt, leginkább így biztosíthatók számukra az ideális feltételek. „European Livestock Voice (#Meatthefacts)” néven kampány indult az állattartást övező tévhitek eloszlatására. A témával kapcsolatban videó interjú készült Csorbai Attilával, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnök-igazgatójával.

Elfogadta a kormány az éghajlatváltozási stratégiát - 2020.01.09.

A kormány elfogadta az éghajlatváltozási cselekvési tervet, az éghajlatváltozás Kárpát-medencére gyakorolt hatásáról szóló jelentést, az új nemzeti energiastratégiát és a nemzeti energia- és klímatervet.

Ellenszavazat nélküli volt a decemberi döntés az alapkamatról - Január 28-án ül össze újra a monetáris tanács - 2020.01.09.

A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek decemberben arról, hogy ne változzon az alapkamat és a kamatfolyosó, és egyetértettek abban, hogy a monetáris politikai döntéseknél az "adatvezérelt" és óvatos megközelítés fenntartása indokolt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a december 17-i kamatdöntő ülésről most kiadott rövidített jegyzőkönyvében.

A gabonaszektoron múlhat az USA-Kína kereskedelmi megállapodás - 2020.01.08.

Kína nem emeli a gabonára vonatkozó behozatali kvótáit, ami megnehezítheti az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus lezárását célzó, várhatóan jövő héten aláírandó részmegállapodásban foglaltak teljesítését - olvasható  a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat