Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Bővítette agrárvállalkozásoknak szóló hitelkonstrukcióit az MFB - 2020.07.13.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) újabb kedvező hitelkonstrukciókat jelentett be kifejezetten az agrárvállalkozások számára, az áprilisban meghirdetett több mint 1500 milliárd forintos, a gazdaság újraindítását célzó finanszírozási csomag mellett. A már meglévő hiteltermék megújításával kidolgozott finanszírozási megoldások akár 100 százalékos mértékű kamat- és díjtámogatás mellett jelentősen javíthatják a versenyképességet, és ösztönzik a mezőgazdasági fejlesztéseket.

Milyen előnyöket nyújthatnak a termelői integrációs szervezetek? - Az Agrárminisztérium tájékoztatója - 2020.07.13.

Tájékoztató anyagot készített az Agrárminisztérium az úgynevezett termelői integrációs szervezetek (TISZ) létrehozásával és elismerésével járó előnyökről.

Kétéves lehet az átmeneti időszak az új uniós Közös Agrárpolitika bevezetéséig - 2020.07.12.

Brüsszeli hírek szerint az Európai Parlament és a tagállamokat képviselő Tanács június 30-án szakértői szinten megegyezett abban, hogy – az Európai Bizottság ellenkezése ellenére – a korábbanközölt egy évvel szemben kétéves lesz az átmeneti időszak a Közös Agrárpolitikában. A bizottságnak még lehet esélye megakadályozni, de amennyiben a döntés véglegessé válik, ez, a Takarékbank szakértői szerint nagyobb biztonságot jelent a termelők és a finanszírozó bankok számára egyaránt.

Varga Mihály: több magyar élelmiszer kell az üzletekbe - 2020.07.12.

Az élelmiszergazdaság erősítése és a közbeszerzési eljárások egyszerűsítése, gyorsítása is napirenden volt a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) közelmúltbeli csütörtöki ülésén. Varga Mihály pénzügyminiszter szerint el kell érni, hogy minél nagyobb arányban kerüljön magyar élelmiszer a hazai közétkeztetésbe.

Egyre több álláshirdetést adnak fel a hazai cégek - 2020.07.12.

Az utóbbi hónapokban kezd visszatérni a toborzási kedv a magyar munkaerőpiacra - közölte a Profession.hu saját adatai alapján az MTI-vel. A cégek májusban áprilishoz képest 36 százalékkal, júniusban májushoz képest 20 százalékkal több álláshirdetést adtak fel.

Monográfiát írt a mezőgazdaságról a volt agrárminiszter - Orbán Viktor: az agrárium kell az önbecsüléshez - 2020.07.12.

Nemzeti önbecsülés nem képzelhető el az agrárium nélkül - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Mindent a magyar vidék jövőjéért című könyv közelmúltbeli budapesti bemutatóján. A mezőgazdaságról - társszerzőként - Fazekas Sándor volt agrárminiszter írt monográfiát. 

Agrárképzési együttműködés Baranyában - 2020.07.12.

Az agráriummal kapcsolatos képzések fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodást kötött a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Gyorsabbá válhat az osztatlan közös földtulajdonok megszüntetése - 2020.07.08.

Gyorsabb és egyszerűbb lesz az osztatlan közös tulajdon megszüntetése januártól - közölte Nagy István agrárminiszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Igénylik a kedvezményes hiteleket a gazdálkodók - 2020.07.08.

Több mint 54 milliárd forint értékben már mintegy 3000 gazdálkodó igényelt kedvezményes hitelt a forgóeszköz-finanszírozást segítő Agrár Széchenyi Kártya Plusz konstrukcióban - mondta Feldman Zsolt államtitkár az OTP Bank agrárhitelezéssel foglalkozó sajtótájékoztatóján.

Csaknem 600 milliós energetikai fejlesztést hajt végre a szarvasi Gallicoop Zrt. - 2020.07.08.

Mintegy 282 millió forintos támogatást kapott a koronavírus járvány miatt létrehozott kormányzati versenyképesség-növelő programban a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. A vállalat a forrás révén és saját ráfordítással összesen 582 millió forint értékű energetikai fejlesztést és gépbeszerzést valósít meg. A támogatási szerződést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Erdélyi István elnök-vezérigazgató írták alá Szarvason.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat