Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Mezőgazdasági szolgáltatások BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Több cég tervez digitális fejlesztést - Növekszik a mezőgazdasági innovációk száma is - 2022.06.14.

Nőtt a digitális fejlesztést tervező cégek száma, ezzel együtt a K&H innovációs indexe is emelkedett. A mutató kedvező trendjét nem törte meg az orosz-ukrán konfliktus sem.

Jelentősen nőttek áprilisban a mezőgazdasági árak - Áremelkedés a baromfiféléknél is - 2022.06.13.

Áprilisban átlagosan 45,7 százalékkal voltak magasabbak a mezőgazdasági termelői árak, mint egy évvel korábban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból. Márciusihoz képest 8,3 százalékponttal gyorsult a drágulás üteme. A baromfifélék csaknem 40 százalékkal drágultak.

Jelentősen nőtt az agrárexport az első negyedévben - 2022.06.13.

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez az Agrárminisztérium közleménye szerint. Az elmúlt években az agrárgazdaság a nemzetgazdaság pozitív egyenlegének jellemzően harmadát-felét biztosította.

Tíz év alatt több mint 6 milliárd forint támogatás a hungarikumoknak - 2022.06.13.

Az Agrárminisztérium (AM) és a Hungarikum Bizottság az elmúlt tíz évben 6,4 milliárd forint támogatást nyújtott több mint 2600 kedvezményezettnek közös értékeink bemutatására és megőrzésére - közölte Nagy István agrárminiszter.

Hajdú-Biharban is megjelent a madárinfluenza - A járványvédelmi előírások betartására hívja fel a figyelmet a Nébih - 2022.06.10.

Magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta Hajdú-Bihar megyében a Nébih laboratóriuma. Az érintett állomány felszámolása már gyanú alapján megtörtént.

Kulcskérdéssé vált a biztonságos élelmiszerellátás a 21. században - 2022.06.10.

A 21. század nagy kihívásai, a népességnövekedés, a klímaváltozás és a járványok arra ébresztik rá az embereket, hogy a biztonságos élethez elegendő mennyiségű és minőségű élelmiszerre van szükség - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a Gazdálkodók Világszervezetének (WFO) budapesti közgyűlésén.

Együttműködési megállapodást írt alá a Nébih és a MATE - 2022.06.10.

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amelynek célja, hogy közös oktatási-kutatási projekteket valósítsanak meg, szakmai céljok érdekében mozgósítsák tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket.

Egyre több tag határolódik el a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség körül kialakult botránytól - 2022.06.09.

A két szövetség már több, mint százötven tagja jelezte írásos nyilatkozatával a BTT felé, hogy teljes mértékben elhatárolódik a 2022. május 4-én, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban történt eseményektől és az ott zajlottakat illegitimnek és szégyenteljesnek tekinti, illetve az azóta folyamatosan zajló hangulatkeltést az ágazat egészére károsnak tartja.

Kétszámjegyűre nőtt májusban a hazai infláció - Az élelmiszerek egy év alatt több mint 18 százalékkal drágultak - 2022.06.09.

A fogyasztói árak átlagosan 10,7 százalékkal haladták meg májusban az egy évvel korábbit, és 1,7 százalékkal nőttek egy hónap alatt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább.

Nagy István: alkalmazni kell az agráriumban a technikai vívmányokat - 2022.06.09.

A mezőgazdasági termelés hatékonyságának és versenyképességének növeléséhez elkerülhetetlen a modern technikai vívmányok széleskörű alkalmazása - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a KITE d.o.o. Szávaszentdemeteren megvalósult beruházásának ünnepélyes átadásán.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat