Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Elképesztő méreteket ölt az elhízás Kínában - 2020.12.28.

Kína felnőtt lakosságának több mint fele túlsúlyos vagy elhízott - derült ki a kínai egészségügyi bizottság kutatásának eredményeiből.

Brexit: történelmi megállapodás az EU és az Egyesült Királyság között - 2020.12.28.

Történelmi jelentőségű a megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni viszonyrendszeréről, és megteremti az alapot ahhoz, hogy új fejezet kezdődjék a közösség és egykori tagja kapcsolatában - közölte Angela Merkel német kancellár.

A drágább virsliknek nem kedvezett a koronavírus-járvány - 2020.12.28.

Némileg lassult a koronavírus-járvány miatt a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet erősödése. Az év végén egyébként hagyományosan az időarányosnál 20-25 százalékkal többet vásárol a lakosság ebből a termékből.

Az idén is vizsgálta a virslik minőségét az ITM - 2020.12.28.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) minden évben ellenőrzi a fogyasztói megtévesztés szempontjából az ünnepi virslikínálatot. A vizsgált húszféle húskészítmény közül az idén mindössze egy nem felelt meg maradéktalanul az előírásoknak.

Két éves átmeneti időszak után indul az új KAP - 2020.12.28.

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a Közös Agrárpolitika 2021-es és 2022-es évekre vonatkozó szabályait rögzítő átmeneti rendeletet. A jogszabály lehetőséget biztosít az uniós agrártámogatások és az átmeneti nemzeti támogatások jelenlegi formában történő továbbvitelére a következő két évben, valamint az Európai Helyreállítási Alapból közvetlenül a mezőgazdaságra fordítható források 2021-től történő igénybevételére.

Újabb 20 milliárdos fejlesztést hajt végre a Tranzit Csoport - 2020.12.28.

A libák, kacsák és csirkék, tenyésztésével és feldolgozásával foglalkozó Tranzit csoport 20 milliárd forintos beruházási programba kezdett. A fejlesztés szerves folytatása a közelmúltban befejezett 15 milliárdos projektnek.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván a Baromfi Termék Tanács - 2020.12.23.

Minden kedves tagjának és honlapfelhasználójának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván a BTT.

Új agráradózási szabályok: részletes tájékoztatót állított össze a NAK - 2020.12.21.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) külön internetes oldalon is összefoglalta azokat a tudnivalókat, amelyek az új agráradózási szabályokra vonatkoznak. Ki-ki aszerint is tájékoztatást kaphat, hogy jelenleg melyik kategóriába tartozik. Az aloldalon elérhető egy adózási kalkulátor, megismerhetők a jövőbeni működési formák, illetve az is, hogy az év végéig kinek milyen teendője van a változásokkal kapcsolatban.

Nincs szükség új őstermelői igazolványra - 2020.12.21.

Az év végén hatályát vesztő igazolványok helyett nincs szükség új őstermelői igazolvány kiváltására.

Osztatlan földtulajdonok: 2021-től kezdődhetnek a megosztások - 2020.12.21.

2021. január 1-jén lép hatályba az osztatlan közös tulajdonban álló területek megosztásának kereteit tartalmazó törvény.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat