Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Hosszabb ideig is eltarthat a járvány utáni gazdasági helyreállítás az EKB szerint - 2020.05.05.

Az euróövezet gazdasági teljesítménye a vírusjárvány miatti visszaesést követően a legvalószínűbb forgatókönyv alapján 2022 végére érheti el a krízis előtti szintet. Erről az Európai Központi Bank (EKB) publikált nemrég prognózist.

Koronavírus-járván: 25 milliárdos pluszforrás az agráriumnak - 2020.05.04.

Huszonöt milliárd forint pluszforrást nyújt a kormány a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásoknak a koronavírus okozta gazdasági nehézségek leküzdéséhez. Nagy István agrárminiszter szerint ez vissza nem térítendő támogatást jelent.

Változó fogyasztói szokások: online felmérést indít a Nébih - 2020.05.04.

Online kérdőívvel vizsgálja a koronavírus-járvány során megváltozott élelmiszer-vásárlási és -fogyasztási szokásokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Madárinfluenza Békés megyében is - A szabályok betartására figyelmeztet a Nébih - 2020.05.04.

Békés megyében is megjelent a madárinfluenza. Battonyán egy mintegy 23 500 egyedet számláló növendék hízópulyka-állomány, Nagykamaráson pedig egy csaknem 10 000-es törzslúd-állomány felszámolását kezdték meg a szakemberek  a napokban. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újra felhívja a figyelmet a járványügyi előírások fokozott betartására.

Milyen helyzetben van ma a magyar baromfiszektor? - Győrffy Balázs és Csorbai Attila beszélgetése - 2020.04.30.

A hazai baromfiágazat helyzetéről folytatott beszélgetést Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója. Az erről készült videó internetes felületeken érhető el.

Az állatbetegségekre is kiterjed az új mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszer - 2020.04.30.

Az elmúlt időszak agrárágazatot érintő piaci nehézségei és a közeljövő kihívásai - ideértve a koronavírus-járvány által okozott jelenlegi piaci és gazdasági körülményeket - rámutatnak arra, hogy szükség van a már meglévő mezőgazdasági kockázatkezelési eszköztár bővítésére. A kormány - az Európai Unióban elsőként - be kívánja vezetni a mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszert. Az erről szóló törvényjavaslatot Nagy István agrárminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek.

A vásárlási szokásokat is megváltoztatja a koronavírus - 2020.04.30.

A koronavírus-járvány a napi fogyasztási cikkek iráni keresletet is felülírta. A vásárlók az alacsony kockázatú termékeket részesítik előnyben.

Csökkennek a baromfiárak - Szükség van az uniós importkorlátozásra - 2020.04.29.

Uniós importkorlátozást sürget a Baromfi Terméktanács az ágazat túlélése érdekében - közölte Csorbai Attila, a terméktanács elnök-igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában. A koronavírus-járvány hatásaként jelentősen csökkentek a baromfifelvásárlási árak.

A járvány miatt sok baromfi válik feleslegessé az Egyesült Államokban - 2020.04.29.

Sok baromfit is leölnek az Egyesült Államokban az új típusú koronavírus-járvány miatt. A farmerek és az állattenyésztők a megélhetésük, a fogyasztók pedig az esetleges élelmiszerhiány miatt aggódnak.

Eddig 3,5 millió állatot öltek le a madárinfluenza miatt - A zárt tartásra hívja fel a figyelmet az országos főállatorvos - 2020.04.28.

Már 226 állattartó telepen mutatták ki a madárinfluenza - korábban világjárványt okozó - H5N8 típusát Bács-Kiskun és Csongrád megyében - közölte Bognár Lajos országos főállatorvos. Eddig mintegy 3,5 millió állatot öltek le, ebből preventív céllal mintegy 870 ezret.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat