Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Szeptemberi termelői árak: alig drágult a baromfi - 2019.11.14.

Szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak mindössze 1,1 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élőállatok viszont jelentősen drágultak, elsősorban a sertésárak növekedése miatt. A baromfifélék ára alig emelkedett.

Fenntarható baromfitermelés: hogyan nyerjük meg a jövő fogyasztóit? - 2019.11.13.

Hogyan tudjuk megnyerni a jövő fogyasztóit – erről tartott előadást Antonio Coto független tanácsadó a Nemzetközi Baromfi Tanács (IPC) közelmúltbeli ülésén. Az IPC rendezvényén a fenntartható baromfitermelés lehetőségei és követelményei álltak a középpontban.

Kellenek a források a generációváltás felgyorsításához az új KAP-ban - 2019.11.13.

Megfelelő költségvetésnek kell rendelkezésre állnia a Közös agrárpolitikában (Kap) a 2021-2027-es időszakra ahhoz, hogy a mezőgazdaságban biztosítani lehessen a generációváltáshoz nyújtott érdemi támogatás finanszírozási feltételeit - mutat rá az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) mezőgazdaság, vidékfejlesztés és környezetvédelem (NAT) szekciójának októberben elfogadott jelentése.

Lassult az infláció az agrárszempontból is fontos német piacon - 2019.11.13.

Októberben a várt mértékre csökkent a németországi infláció a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatai szerint. A fogyasztói árak októberben az egy évvel korábbihoz képest 1,1 százalékkal emelkedtek a szeptemberi 1,2 százalék után.

Hatályba léphet az EU és Szingapúr közötti kereskedelmi megállapodás - 2019.11.12.

Az Európai Unió tagállamai jóváhagyták a délkelet-ázsiai országok közül elsőként Szingapúrral megkötött kétoldalú kereskedelmi megállapodást, amelynek értelmében Szingapúr eltörli az uniós termékekre vonatkozó valamennyi még meglévő vámot a november 21-i hatályba lépést követően.

Stratégiai megállapodás jött létre a NAK és az Agrárminisztérium között - 2019.11.12.

A magyar agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése csak széleskörű társadalmi összefogás keretében valósulhat meg - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) között létrejött partnerségi megállapodás budapesti aláírásakor.

A feldolgozott élelmiszerek húzzák felfelé az inflációt - 2019.11.11.

A feldolgozott élelmiszerek árindexének alakulásával magyarázza a jegybank, hogy októberben egyaránt 0,1 százalékponttal emelkedett az infláció és a maginfláció az előző hónaphoz képest.

2,9 százalékkal emelkedtek októberben a fogyasztói árak - 2019.11.11.

A fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal voltak magasabbak októberben az egy évvel korábbiaknál, és szeptemberhez viszonyítva 0,6 százalékkal emelkedtek - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH.

A Márton-napi és a karácsonyi keresletben bízik a hazai lúdágazat - 2019.11.08.

Magyarországon a november 11-i Szent Márton nap környékére és a karácsonyra összpontosul a lúdhús iránti kereslet. A lúdágazat szereplői abban bíznak, hogy a következő hetekben kiegyensúlyozottabbá válhat a piac. 2018-ban a feldolgozó-üzemekben csaknem 22 ezer tonna mennyiségben állítottak elő vágottliba-termékeket.

Keressük a piaci lehetőségeket - Magyar mintafarmok épülnek Afrikában - 2019.11.08.

Magyar agrártechnológiákkal fejleszthető az afrikai országok mezőgazdasága – jelentette ki egy szegedi eseményen Nagy István agrárminiszter. A magyar szerepvállalás a gazdasági és társadalmi hatások mellett hozzájárulhat a klímaváltozási alkalmazkodáshoz is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat