Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A GVH szervezi a világ versenyhatóságainak konferenciáját - 2021.09.07.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szervezi a világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) idei konferenciáját. Az eseményt, amelyre több mint 130 országból hívják a szervezők a versenyjog szakértőit, a járványhelyzetre való tekintettel online formában rendezik meg.

Kezd kilábalni a hazai kiskereskedelem a járvány miatti sokkból - 2021.09.06.

A koronavírus-járvány utáni leállásokat követően kezd magához térni a magyarországi kiskereskedelem, amelynek forgalma júliusban 3 százalékkal növekedett a múlt év hasonló időszakához képest.

Meglepetésre csökkent az euróövezeti kiskereskedelmi forgalom - 2021.09.06.

Az elemzők által várt szerény növekedés helyett csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben júliusban júniussal összevetve.

Ismét nőttek a világpiaci élelmiszerárak - A húsok viszont alig drágultak - 2021.09.03.

Elsősorban a cukor, a búza és a növényi olajok drágulása miatt, két hónap csökkenés után augusztusban jelentősen nőttek az élelmiszerárak a világon az előző hónaphoz képest. A hústermékek viszont csak minimálisan drágultak.

Három százalékkal nőtt júliusban a hazai kiskereskedelmi forgalom - 2021.09.03.

Júliusban a hazai kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 2,5 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 3,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gyorsuló infláció az OECD-tagállamokban - 2021.09.03.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban 4,2 százalékra gyorsult a fogyasztói árak éves emelkedése júliusban a júniusi 4 százalékról.

Elemzők szerint kiegyensúlyozottan növekszik a magyar gazdaság - 2021.09.02.

A magyar gazdaság teljesítménye a második negyedévben felülmúlta nemcsak a 2019 második negyedévi, hanem a járvány előtti utolsó negyedév, 2019 negyedik negyedének szintjét is, ráadásul a növekedés viszonylag kiegyensúlyozottan, minden területre kiterjedt - összegezték az MTI-nek nyilatkozó elemzők részletes GDP-adatokból levont következtetéseiket.

Közétkeztetési információs oldalt hozott létre a Nébih - 2021.09.02.

A pályázati folyamat és a beszerzések támogatása érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közétkeztetési információs oldalt hozott létre.

Szeptember 10-én élelmiszergazdasági fórumot szerveznek Bábolnán - 2021.09.02.

Élelmiszergazdasági fórumot tartanak szeptember 10-én Bábolnán. Az eseményt a Bábolnai Gazdanapok keretében rendezik meg.

Ismét nőttek a hazai beruházások - A mezőgazdaság teljesítménye viszont csökken - 2021.09.01.

A járvány által tavaly leginkább érintett időszakhoz képest 10,8 százalékkal nőtt a beruházások volumene az idei második negyedévben. Elsősorban a feldolgozóiparban és a szolgáltatásban tevékenykedő vállalkozások gépberuházásai növelték a teljesítményt. A mezőgazdasági beruházások viszont csökkennek.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat