Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Koronavírus-járvány: frissítette elemzését az agrárkamara - 2020.03.25.

Frissítette a koronavírus-járvány mezőgazdaságra gyakorolt hatásairól szóló elemzését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A köztestület folyamatosan monitorozza, milyen következményekkel járhat a járvány az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire.

Az első negyedévben 2-3 százalékkal nőhet a GDP - A mezőgazdaságban növekedési tartalék van - 2020.03.25.

Az első negyedévben még 2-3 százalékkal nőhetett a magyar GDP a januári adatok és a GKI konjunktúraindexe alapján, de a második negyedévben a turizmus, a szórakoztatóipar, az autóipar szinte teljes leállása, a kereskedelem korlátozása következtében 20 százalék körüli visszaesés lehetséges - prognosztizálja legfrissebb, kísérleti előrejelzésében a GKI Gazdaságkutató. A mezőgazdaság ugyanakkor növekedési tartalék lehet.

A földekre küldené a kényszerszabadságon lévőket a francia agrárminiszter - 2020.03.25.

A koronavírus-járvány terjedése miatt lelassult francia gazdaság ösztönzése céljából a francia kormány a hazai termékek fogyasztására buzdított. A mezőgazdasági miniszter pedig a kényszerszabadságon lévő és tétlenné vált embereket arra kérte, hogy "menjenek ki a földekre dolgozni", ezzel segítve az idénymunkások nélkül maradt mezőgazdaságot.

Munkarendi változások a BTT-nél - A járványtól függetlenül is be kell tartani a támogatás-igénylésekkel összefüggő határidőket - 2020.03.24.

A kialakult járványügyi helyzet miatt a Baromfi Termék Tanács (BTT) munkatársai e héten nem tartózkodnak a budapesti irodában, a jövő héten pedig munkavégzésük csupán ügyeleti jelleggel, kizárólag az otthon el nem látható papírmunkákra korlátozódik. A BTT munkatársai ugyanakkor  e-mailben továbbra is elérhetők maradnak. A terméktanács egyúttal az állatjóléti támogatás kapcsán felhívja tagjai figyelmét, hogy a kronavírus-járványtól függetlenül be kell tartani a fontos benyújtási határidőket.

Térképes tájékoztatás a működő határátkelőhelyekről és az érvényes tranzitútvonalakról - 2020.03.24.

A működő határátkelőhelyekről és tranzitútvonalakról ad tájékoztatást a police.hu.

A tartozásláncok veszélyeire hívják fel a figyelmet - 2020.03.24.

Meg kell előzni, hogy tartozásláncok alakuljanak ki a járványveszély miatt, mert ez a magyar gazdaság egészét veszélybe sodorná - írta az MTI-nek elküldött elemzésében az Opten.

NÉBIH-tájékoztatók a koronavírus-járványban - 2020.03.24.

Tematikus tájékoztatókat készít és támogató szemlékkel segíti a vállalkozások biztonságos működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a koronavírus-járványban.

Operatív törzs: nyolc fontos feltétel a folyamatos árufuvarozáshoz - 2020.03.23.

Nyolc fontos kritérium teljesülése esetén végezhetik munkájukat azok a járművezetők, akik a lakossági ellátáshoz szükséges áruszállítással foglalkoznak. Ezek teljesülésével lehetőség nyílik arra, hogy ne kelljen letölteniük a 14 napos kötelező házi karantént, ha veszélyeztetett területekről érkeznek vissza.

Könnyítenek a házhozszállítás szabályain - 2020.03.23.

Bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül is folytatható üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzet idején, ha a kereskedő napi fogyasztási cikket vagy éttermi ételt forgalmaz - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Adománygyűjtést hirdetnek a koronavírus-járvány miatt - 2020.03.23.

Nagyböjti adománygyűjtését meghosszabbítva, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő családok és idős emberek javára hirdet adománygyűjtést a Katolikus Karitász - közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat