Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Javuló hangulatindex a németországi kiskereskedelemben - 2024.06.04.

Májusban némileg javult a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének németországi kiskereskedelmi ágazati üzleti hangulatindexe.

Kiberbiztonság: mit kell tenniük az élelmiszerpiaci vállalkozásoknak? - 2024.06.03.

A kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló 2023. évi XXIII. törvény értelmében 2024. június 30-ig az érintettséggel kapcsolatban önazonosítást és nyilvántartásba vételt kell kezdeményeznie a mikro- és kisvállalkozások kivételével minden közepes és nagyméretű élelmiszer-vállalkozásnak.

Összesen 13 milliárd forintot ítéltek oda termelői piacok létrehozására - 2024.06.03.

Jelentős az érdeklődés a vidéki termelői piacok létrehozására indított pályázati program iránt. A megítélt támogatás megközelíti a 13 milliárd forintot.

Hamarosan pályázni lehet a földhasználat váltását célzó beruházások támogatására is - 2024.06.03.

Megkezdődött Magyarország Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terve alapján a "Földhasználat váltást elősegítő beruházások és azok fenntartása" című pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

Elhullott macskában is kimutatta a madárinfluenza vírusát a Nébih - 2024.05.31.

Több más országhoz hasonlóan hazánkban is kimutatták emlősállatból a magas patogenitású madárinfluenza vírusát. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében elhullott házimacskánál azonosította a kórokozót. Az emberi fertőződés kockázata továbbra is elhanyagolható.

2,6 százalékos inflációt mértek májusban az euróövezetben - 2024.05.31.

Az euróövezeti infláció az elemzők által várt 2,5 százaléknál magasabb, 2,6 százalék volt májusban, meghaladta az áprilisi 2,4 százalékot - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat nem végleges adatként.

Növekszik az érdeklődés az agrárszakképzés iránt - 2024.05.31.

Az agrároktatásban dolgozó tanárokat köszöntötte pedagógusnap alkalmából Nagy István agrárminiszter.

Tíz hektárnál nagyobb földterületek: újabb 20 ezer hektárt árverez el az állam - 2024.05.30.

Újabb 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz, az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók, valamint a helyi termelők földhöz jutását kívánja támogatni. Az érintett területekre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan bárki tehet vételi ajánlatot.

Sok éven át több mint 100 millió forintot sikkasztott egy mezőgazdasági cég alkalmazottja - 2024.05.30.

Négy és fél év börtönre enyhítette a Szolnoki Törvényszék másodfokon annak a pénzügyi előadónak a büntetését, aki mintegy tíz éven át folyamatosan utalt át magának jogosulatlanul pénzt munkáltatója bankszámlájáról, összesen csaknem 105 millió forintot Besenyszögön.

Újra növekedett az infláció Németországban - 2024.05.30.

Emelkedett Németországban az infláció májusban a várakozásoknak megfelelő mértékben a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adatai alapján.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat