Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Őshonos állatfajták: február 28-ig postázhatók a kifizetési kérelmek - 2012.02.24.

Február 28-ig adhatók postára azok a kifizetési kérelmek, amelyek a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzésének támogatására vonatkoznak - áll a Magyar Agrárkamara közleményében. A Mezőgazdasági és Vidékfelesztési Hivatal (MVH) korábban személyre szóló kérelemcsomagot postázott ki ügyfeleinek. Támogatás járhat azoknak a termelőknek, akik tyúkot, gyöngytyúkot, kacsát, pulykát és ludat tartanak.

Az EB szerint nem ismétlődik meg a tavalyi agrárteljesítmény-növekedés - 2012.02.23.

Az első negyedév után növekedési tendenciát jósol Magyarország számára az idén az Európai Bizottság (EB), de az éves növekedési szint a legfrissebb brüsszeli előrejelzés szerint mínusz 0,1 százalékos lesz. Az EB úgy véli: valószínűtlen, hogy megismétlődik a tavalyi bővüléshez hozzájáruló agrárteljesítmény-növekedés, amelynek háttere a gyengébb tavalyelőtti teljesítmény volt.

Megkezdődött a hungarikumtörvény parlamenti tárgyalása - 2012.02.22.

Megkezdődött a héten a parlamentben az új hungarikumtörvény általános vitája. A vezérszónokok egyetértettek a kormányzati jogalkotói szándékkal, de ellenzéki képviselők hiányolták a hungarikumok megfelelő piaci védelmére szolgáló költségvetési forrásokat.

A sok gyapottól "pattognak a gumilabdaszerű" kínai tojások - 2012.02.22.

"Gumilabdaszerűen pattogó" étkezési tojások okoznak újabb élelmiszerbotrányt Kínában, és az ottani hatóságok nyomozást is indítottak az ügyben. A hírek szerint azonban a főzés utáni rendkívüli jelenséget nem mesterségesen előállított tojások, hanem a tyúkok nagy gyapottartalmú takarmányai okozzák.

Tavaly csökkent, az idén nőhet a kockázatos cégek aránya - 2012.02.21.

Tavaly 49,84 százalékra csökkent Magyarországon a kockázatos cégek aránya a megelőző évi 51,36 százalékról, így közép-kelet-európai társaiknál a magyar cégek kevésbé tűnnek kockázatosnak - derül ki a Coface Hungary nemzetközi hitelbiztosító legfrissebb adataiból. Az idén azonban - a 2011-es adatok alapján - várhatóan romlik a helyzet.

Eredményes húsrazziák, enyhe hatósági büntetések Szerbiában - 2012.02.20.

Több mint 1300 tonna húst és húsipari terméket vontak ki a forgalomból Szerbiában tavaly a tisztiorvosi szolgálat ellenőrei, emellett hat tonna, feketepiacon forgalmazott húsféleséget semmisítettek meg. Az esetek többségében a szabálysértőket a hiányosságok és mulasztások helyrehozására vagy kijavítására kötelezték.

Tények a magyar baromfitermékekről - a BTT közleménye - 2012.02.20.

Jó minőségű, biztonságos húst és tojást kínálnak a hazai baromfiágazati vállalkozások a fogyasztóknak, akik megfizethető áron juthatnak a termékekhez - szögezi le közleményében a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet szerint az utóbbi időszakban azonban egyes hírekben és nyilatkozatokban olyan felelőtlen, hitelrontó és riogató kijelentések hangzottak el, amelyek nemcsak a magyar baromfitermékek jó hírének ártanak, hanem valódi élelmiszer-biztonsági kockázatot is hordozhatnak.

Újabb levélben fordult Budai Gyula a Négy Mancshoz - 2012.02.17.

Levélben fordult a Négy Mancs állatvédő alapítványhoz Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, aki többek között arról érdeklődött, miért kezdeményezte a szervezet, hogy a Kaufland német áruházlánc feketelistára tegye a magyar kacsa- és libamájat. Budai Gyula az ügy kapcsán újabb vizsgálatot kezdemény a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV).

Csomagolási hulladékok: előre teljesítjük az uniós begyűjtési előírásokat - 2012.02.16.

Tavaly 323 ezer tonna csomagolási hulladékot gyűjtött be az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft., és ezzel 61 százalékos hasznosítási arányt ért el. A társaság ezzel nemcsak a 2011-es jogszabályi előírást teljesítette, de a 2012-re vonatkozó EU-s irányelvben meghatározott hasznosítási szintet is.

Továbbra is teljes a parlamenti egyetértés az ország GMO-mentességéről - 2012.02.15.

Egyhangúlag támogatta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága tegnap a géntechnológiai tevékenységgel, annak mezőgazdasági és élelmiszer-előállítási alkalmazásával kapcsolatos egyes kérdésekről, és az ezeket érintő magyar stratégiáról szóló 2006-os országgyűlési határozatban foglaltak 2009-es és 2010-es végrehajtásáról szóló jelentést. Továbbra is egyetértés van abban, hogy Magyarország mentességét meg kell őrizni a genetikailag módosított szervezetektől (GMO).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat