Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Áprilisban tartja küldöttközgyűlését a BTT - 2011.03.02.

Április második hetében tartja meg idei küldöttközgyűlését a Baromfi Termék Tanács (BTT) - döntött a napokban a szervezet elnöksége. A BTT az eseményen értékeli az idei agrártámogatási rendeleteket, amelyek várhatóan a közeljövőben jelennek meg.

Félnek az élelmiszer-drágulástól, ezért készleteket halmoznak fel a fogyasztók - 2011.03.01.

Megkezdték a készletfelhalmozást a magyar vásárlók a dráguló élelmiszerekből. Egyes hírek szerint az egyik legnagyobb hazai élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat üzleteiben húsz kilogrammban maximálták az egy vásárló által megvehető cukor mennyiségét. A baromfitermékek kilónként 25-30 forinttal drágultak az elmúlt hetekben, a húsvéti időszakban pedig további 8-10 forintos áremelés várható.

Hétmilliárd forint állategészségügyi támogatásra - 2011.02.28.

Mintegy hétmilliárd forintnyi, állatbetegségek megelőzését szolgáló állategészségügyi támogatáshoz juthatnak hozzá a gazdálkodók azt követően, hogy az Európai Unió (EU) illetékes agrár-szakbizottsága jóváhagyta a támogatásról szóló magyar miniszteri rendelettervezetet. A sertéstartók és más abrakfogyasztó állatokat tenyésztő gazdálkodók ugyanakkor még a múlt évi támogatás egy részét sem kapták meg.

Ketreces tojótyúktartás: állománycsökkenés és drasztikus tojásdrágulás jöhet - 2011.02.25.

Jövő ilyenkor már negyedével kevesebb tyúk termelhet tojást Magyarországon a mostanihoz képest, ha az Európai Unió (EU) nem hoz átmeneti szabályokat a tyúktartás 2012. január 1-jétől életbelépő állatjóléti feltételeiről - állítja a Magyar Agrárkamara. Ha a tagországok boltjaiban csak az előírás szerint termelt tojást lehet majd árusítani, úgy az import nagy része is kiszorul a piacról. Ez hiányt és a tojás drasztikus drágulását okozza. Brüsszel most gőzerővel dolgozik a kettősség feloldásán, de még nincs egyezség.

Nyílt levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz a BTT - 2011.02.24.

Nyílt levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Baromfi Termék Tanács (BTT) - döntött ma a szakmai szervezet elnöksége. Bárány László, a BTT elnöke szerint a terméktanács így is fel kívánja hívni a kormány figyelmét az egyre feszültebbé váló ágazati helyzetre. A BTT a nyílt levelet két országos napilapban teszi közzé.

Folyószámlahitelhez juttat az Agrár Széchenyi Kártya - 2011.02.24.

Kedvezményes folyószámlahitellel indul az első félévben az Agrár Széchenyi Kártya - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A hitelfelvételt az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) kezességvállalása segíti, az éves kezességvállalási díj 50 százalékát pedig az állam átvállalja a "de minimis támogatások" figyelembevételével.

Kardeván: növelni kell az élelmiszertermelést és a termékek feldolgozottsági szintjét - 2011.02.23.

Az önellátáson felül jelenleg előállított 20 százalékos többletet 50 százalékra lehetne növelni az élelmiszertermelésben, ha kihasználnánk adottságainkat - jelentette ki Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára egy szakmai tanácskozáson.

Stratégiai üzeneteket fogalmaz meg a BTT csütörtöki elnökségi ülése - 2011.02.22.

Stratégiai üzeneteket fogalmaz meg a kormány számára a baromfiágazati helyzet javítása érdekében csütörtöki ülésén a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöksége - közölte Bárány László, a szakmai szervezet elnöke. A BTT szerint nyárra legalább 5-10 százalékkal mérsékelni kellene a baromfitermékek általános forgalmi adóját (áfa), hogy a takarmánydrágulás miatti termékár-emelkedéseket a hazai fogyasztók kevésbé érezzék meg.

A magyar elnökség figyel a ketreces tojótyúktartásra - 2011.02.22.

Nagy figyelemmel kezeli a magyar uniós elnökség a tojótyúkok jólétével kapcsolatos EU-s szabályozást - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Ennek oka, hogy az év végén lejár egy fontos intézkedés bevezetésének határideje. A jövő év elejétől az unióban a baromfitartóknak már az új előírásoknak megfelelő ketreceket kellene alkalmazniuk, de a feltételeknek ma még számos tagállamban (köztük új tagországokban) sok gazdálkodó nem tud eleget tenni.

Nehéz évre számít a takarmányárak miatt az Y Pulyka Kft. - 2011.02.21.

Nehéz évre számít az idén a magas takarmányárak miatt a sásdi Y Pulyka Kft. - jelentette ki Horváth Lajos, a vállalat ügyvezető igazgatója. Az eltúlzott áfakulcs, a termelésfinanszírozás bizonytalansága és a kiszámíthatatlan forintárfolyam szintén ágazati nehézségeket okozhat. Az emelkedő takarmányárak részbeni kompenzálására tovább kellene emelni a pulyka- és a csirkefelvásárlási árakat.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat