Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Új magyar agrárkamara: február elsejétől indul a választási folyamat - 2013.01.15.

Megkezdődik február 1-jén az agrárkamarai választási folyamat, amelynek eredményeként március 28-án megválasztják az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Új Nemzeti Agrárkamara) országos tisztségviselőit, és ezzel létrejön az új köztestület.

Irányelvek helyett rendelet tartalmazza az élelmiszeripari adalékanyagok tisztasági követelményeit - 2013.01.15.

Irányelvek helyett közvetlenül és kötelezően alkalmazandó EU-rendelet szabályozza az élelmiszerekben felhasználható élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit a múlt év végétől az uniós tagállamokban - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A szabályozás lehetővé teszi, hogy tisztább élelmiszerek kerüljenek a magyar fogyasztók asztalára is.

Tavaly novemberben 18,5 százalékkal nőttek az agrárárak, a vágóbaromfi 12,5 százalékkal drágult a bázishoz képest - 2013.01.14.

Tavaly novemberben 18,5 százalékkal emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak az egy évvel korábbiakhoz képest, az előző havi 24,5 százalékos drágulást követően. A növényi termékek 25,0 százalékkal, az állati termékek 7,5 százalékkal kerültek többe. A vágóbaromfi ára novemberben az előző év azonos időszakához mérve 12,5 százalékkal emelkedett - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kárba vész a fele a világ élelmiszertermelésének - 2013.01.11.

Kárba vész a világon megtermelt élelmiszer mintegy fele, összesen kétmilliárd tonna - derül ki egy Nagy-Britanniában készült jelentésből. Az okok között a rossz betakarítási gyakorlat, a helytelen tárolás és szállítás, a szigorú eladási határidők, a piacokon keletkező hulladékok és a vásárlók pazarlása egyaránt szerepel.

Magyarország felhasználja az összes uniós agrártámogatási forrást - 2013.01.10.

Minden agrártámogatási uniós forrást felhasznál Magyarország - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a töki Nyakas Pincészetben tartott sajtótájékoztatón, ahol elindította a 2012-es területalapú támogatás (SAPS) végkifizetését. Január 9-én 140 milliárd forint területalapú támogatás kifizetése indult meg, így hamarosan a támogatás teljes összege a gazdálkodókhoz kerül. A 2012-es területalapú támogatásra szánt teljes keret eléri a 294 milliárd forintot.

Magyar-fehérorosz állategészségügyi tárgyalások a Schmallenberg-vírusról - 2013.01.09.

A Fehéroroszországba irányuló magyar élőállat-export folyamatos fenntartása érdekében a magyar és a belorusz hatóság illetékesei további tárgyalásokon tisztázzák, hogy mi okozhatta négy Fehéroroszországba szállított kérődző Schmallenberg-vírusra pozitív szerológiai eredményét - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Magda Sándor utóda Helgertné Szabó Ilona lett a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán - 2013.01.08.

Két évtized után történt vezetőváltás a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán. Nyugdíjba vonult Magda Sándor, az intézmény első rektora, utódja ez év elejétől Helgertné Szabó Ilona.

Állatjóléti támogatások: minél hamarabb nyújtsák be a szakmai ellenőrzési lapokat a termelők - 2013.01.08.

Január 15-ig kell benyújtaniuk a baromfitermelőknek a Baromfi Termék Tanácshoz (BTT) azokat a szakmai ellenőrzési lapokat, amelyek az elmúlt év negyedik negyedévére vonatkozó állatjóléti támogatások igényléséhez szükségesek - hívja fel a figyelmet a terméktanács. A szakmai szervezet kéri, hogy a zökkenőmentes ügyintézés érdekében a gazdálkodók a szakmai ellenőrzési lapokat minél hamarabb juttassák el a BTT-hez.

Egy kérődzőben észlelték Magyarországon a Schmallenberg-vírust - 2013.01.07.

Magyarországon egyetlen kérődző állatnál észleltek megbetegedést - reagált a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája arra a szombati hírre, amely szerint Fehéroroszország átmeneti korlátozásokat vezetett be Magyarországról származó kérődzők - szarvasmarha, juh, valamint kecske - importjára és tranzitjára egy Németországban 2011-ben feltűnt és onnan állítólag továbbterjedő járványos állatbetegség miatt.

Január 9-től 140 milliárdos SAPS-támogatás végkifizetését kezdi meg az MVH - 2013.01.04.

Január 9-én indítja el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a 2012-es uniós terület alapú támogatások végkifizetését. Összesen 140 milliárd forint kiutalása kezdődik meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat