Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

A trágyatároláshoz nincs szükség "betonmonstrumokra" a baromfitelepeken - 2010.09.13.

Elfogadhatatlan, hogy a mai szabályozás trágyatároló "betonmontsrumok" megépítését igyekszik rákényszeríteni a baromfitartó vállalkozásokra - hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet megítélése szerint a baromfitelepeken keletkező trágyát nem ilyen tárolókban kellene elhelyezni, hanem ki kellene juttatni azt a földekre.

Logisztikai központ, franchise üzletlánc és gyártóüzem az Alpha-Vetnél - 2010.09.10.

Logisztikai központot épített, franchise üzletlánc kialakítását kezdte meg és állatgyógyászati- és takarmányozási termékeket gyártó üzemet vásárolt a székesfehérvári Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. A cégcsoport tavaly 14 százalékkal, az egy évvel korábbi 8,2 milliárdról 9,4 milliárd forintra növelte árbevételét és 220-ról 340-re bővítette munkavállalóinak létszámát.

Az orosz nyilatkozatok sokkolják a nemzetközi gabonapiacot - 2010.09.08.

Élelmezési és takarmányozási célokra egyaránt elegendő lesz Oroszország számára az idén megtermett gabona - jelentette ki legutóbb a parlament alsóházának számító dumában Jelena Szkrinnyik mezőgazdasági miniszter. A Roszsztat statisztikai hivatal pontosított adatai szerint tavaly a korábban közölt 21,7 millió tonnával szemben valójában 26 millió tonnát raktároztak el, és ez az idén betakarítható mennyiséggel együtt fedezheti a belföldi igényeket.

Környezethasználati engedélyek: a telepméret növelését szorgalmazza a BTT - 2010.09.07.

Indokolatlanul nagy pénzügyi terhet és működési nehézséget ró a mai szabályozás a nagy létszámú (40 ezerzernél több férőhelyes) baromfitelepek tulajdonosaira azzal, hogy úgynevezett egységes környezethasználati engedélyek (IPPC) beszerzését írja elő a számukra - állítja a Baromfi Termék Tanács (BTT). Ezért a szervezet azt szorgalmazza, hogy a legalább 120-160 ezer élőállat elhelyezésére alkalmas hazai telepek minősüljenek nagy létszámúaknak.

A FAO szerint nem lesz élelmiszerválság a hosszan tartó orosz gabonastop miatt - 2010.09.06.

Nem okozhat élelmiszerválságot, hogy Oroszország a jövő évi betakarításig fenn kívánja tartani nemrég életbe léptetett tilalmát a gabonaexportra - állítja az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). Bár ez az árupiacon áremelkedést idézhet elő, a két évvel ezelőttihez hasonló élelmiszerválsághoz nem vezet majd - vélte a FAO szakértője.

A környezetvédelmi felügyeleti díj eltörlését szorgalmazza a BTT - 2010.09.03.

A százezer forintos éves környezetvédelmi hatósági felügyeleti díj eltörlését szorgalmazza a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet kifogásolja, hogy az állattartóknak az adókból fenntartott ellenőrző szervezetek működését további, előre beszedett hozzájárulásokkal kell finanszírozniuk.

Brüsszel részletes érveket vár a földmoratórium meghosszabbításához - 2010.09.02.

Az intézkedés szükségességét bizonyító részletes érvekkel alá kell támasztania Magyarországnak a külföldiek földvásárlásait tiltó moratórium meghosszabbítására vonatkozó kérelmét ahhoz, hogy az Európai Unió jóváhagyja - hangoztatta Brüsszelben Roger Waite, a testület egyik szóvivője. Szerinte az Európai Bizottság (EB) szívesebben veszi a tartós, hosszú távú megoldások keresését, mint pusztán ideiglenes lépések hosszabbítgatását. Az EB-t aggasztja az a tény is, hogy a mezőgazdaságban csökkentek a Magyarországra érkező külföldi befektetések. E szempontnak is szerepe lehet a magyar kérés elbírálásakor - vélik szakértők.

Állatjóléti standardok a libatömésre és a tolltépésre - Büntethetik a renitens cégeket - 2010.09.01.

Állatjóléti standardokat dolgoz ki a töméses víziszárnyas-hizlalásra és a tolltépésre a Baromfi Termék Tanács és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH). A szabályozás célja, hogy az előírások betartatásával a hazai állattartás minden tekintetben megfeleljen az elvárásoknak. Ezzel a magyar termékek pozíciói a bel- és a külpiacon egyaránt javulhatnak.

Hungarikummá nyilvánítják a libamájat és a libatollat - 2010.08.31.

Hungarikummá nyilvánítja a libamájat és a magas pehelytartalmú libatollat a már készülő új törvényi szabályozás - derült ki a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közötti egyeztetéseken. A parlament várhatóan december elején tárgyalja meg a hungarikumokról szóló törvényt, amelynek első termékcsoportjában a "magyar libamáj" és a "magas pehelytartalmú magyar libatoll" is helyet kap majd. A BTT szakértői szerint a változtatással e két termék megfelelő rangra emelkedik és az eddigieknél jóval komolyabb hazai védettséget kap.

Tyúkólakban garázdálkodtak a kiszabadult görög nyércek - 2010.08.30.

Ötvenezer nyércet szabadítottak ki ismeretlen tettesek Görögországban egy tenyésztelepről a közelmúltban. Azóta a ketrecben nevelt nyércekből a becslések szerint már 15 ezer pusztult el a szabadban. A kánikulában az önmagukat ellátni képtelen állatok szomjan vesztek. A "szöktetést" a közeli város Kastoria lakosai észlelték először, mivel a táplálékot kereső ragadozók nagy érdeklődést tanúsítottak tyúkóljaik iránt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat