Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Nemzeti érdek, hogy egységesen értelmezzük az új földforgalmi törvényt - 2013.07.12.

Jelentős nemzeti érdek is főződik ahhoz, hogy az új földtörvényt egységesen értelmezzék - hangsúlyozta Darák Péter, a Kúria elnöke egy tudományos fórumon. A külföldiek földvásárlását tiltó moratórium jövő májusi lejárta után a hazai bíróságok olyan ügyekkel is találkozhatnak, amelyek korábban nem fordultak elő.

Kimaradt az állattenyésztés az útdíjas kedvezményekből - Áremelést hoz a hátrányos szabályozás - 2013.07.11.

Kedvezőtlen helyzetbe hozza a haszonállatok tartására és feldolgozására épülő agrárgazdasági termékpályákat, hogy az élőállatok és az állati termékek szállítása nem kapott mentességet a július elsejétől hatályos elektronikus útdíj (e-útdíj) megfizetése alól - hangsúlyozza a Baromfi Termék Tanács (BTT). Az e-útdíj miatti többletköltségek áremelést tesznek szükségessé a baromfitermékeknél is. A BTT felhívja a figyelmet arra, hogy az állattenyésztési szektor - így a baromfiágazat - a hazai szabályozásban rendre hátrányt szenved a növénytermeléssel szemben.

Jó betakarítási eredmények Jász-Nagykun-Szolnok megyében - Az árpa nagy részével már végeztek - 2013.07.11.

A száraz, meleg időjárásnak köszönhetően jól halad az aratás Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol az eddig betakarított gabona termésátlagai is kedvezőbbek az elmúlt évekénél - közölte Kiss Róbert, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vezetője.

Az e-útdíj felülvizsgálatát kári az ÉFOSZ - Élelmiszeripari csődök jöhetnek - 2013.07.11.

Az e-útdíj felülvizsgálatát, a kedvezményben részesülő mezőgazdasági termékek és élelmiszerek körének bővítését kéri a kormánytól az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ). Az érdekképviselet ezzel támogatja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) korábbi, a kedvezmények bővítésére vonatkozó kezdeményezését.

Soron kívül fizetik a támogatásokat az egykori Hajdú-Bét károsultjainak - 2013.07.10.

Még e héten pénzt kap az egykori Hajdú-Bét baromfiiapri vállalat károsultjainak egy része. Július 11-én soron kívüli kifizetés indításával 131 kérelmezőnek 192 millió forintot utalnak át.

Kulcskérdés a hatékonyság a csirkehizlalásban - A feldolgozóiparban nincsenek tartalékok - 2013.07.10.

A brojlercsirke-hizlalás hatékonyságát kell növelni ahhoz, hogy a hazai csirkeágazat túlélési esélyhez jusson - hangzott el a Magyar Brojler Szövetség június végi közgyűlésén. A beruházásokhoz azonban kormányzati segítség kell, mert a fejlesztéseket az ágazati vállalkozások önerőből nem képesek megvalósítani.

Az őszi árpa 4,5 tonnás termésátlagot hozhat - A tonnánkénti árak 40 ezer forint közelébe süllyedtek - 2013.07.10.

Mintegy 4,5 tonnás hektáronkénti termésátlagot hozhat az idén az őszi árpa a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) előrejelzései szerint, így az össztermés a 193 ezer hektáros vetésterületen 850-900 ezer tonna lehet.

Megszerezhetjük az első helyet a baromfiexportban - Látványos eredményeket hozna a BTT stratégiája - 2013.07.09.

Európa vezető állama lehet Magyarország az egy főre jutó baromfiexportban, ha megvalósul a Baromfi Termék Tanács (BTT) közelmúltban kidolgozott baromfiágazati stratégiája - hangsúlyozta Dr. Csorbai Attila, a BTT elnöke az Európai Hízott Májszövetség (Euro Foie Gras) nemrégiben megtartott, budapesti közgyűlésén. Az ágazatban mintegy 315 milliárd forint fejlesztést kellene megvalósítani a következő hét évben.

A bioüzemanyag-gyártás melléktermékei csökkenthetik a szójafüggőséget a takarmányozásban - 2013.07.09.

Csökkenthetik a szójafüggőséget a bioüzemanyag-gyártás melléktermékei, ezért fontos költségcsökkentő tényezők lehetnek a takarmányozásban. Magyarországon évente mintegy 5,4 millió tonna takarmányt használnak fel, amelyből közvetlenül 4 millió tonna a gabonaszektorból érkezik.

Újabb kétmilliárd forintot fordítanak a tanyafejlesztési programra - 2013.07.09.

A tanyafejlesztési program idei, harmadik ütemében kétmilliárd forintnyi támogatásra lehet pályázni július 15-től augusztus 7-ig - közölte Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára. 2011-ben és 2012-ben egy, illetve másfél milliárd forint állt rendelkezésre a tanyafejlesztés támogatására, így a harmadik ütemmel együtt az összeg mintegy 4,5 milliárdra emelkedik.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat