Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Raskó György: hétszázmilliárdos piacvesztés, felesleges "magyar termék" rendelet - 2011.12.05.

Mintegy 700 milliárd forintos piacot vesztett el hét év alatt a hazai élelmiszeripar - jelentette ki egy közelmúltbeli konferencián Raskó György agrárközgazdász. A Vidékfejlesztési Minisztérium "magyar termék" meghatározása teljesen felesleges, és ezt Brüsszel nem is engedi - állapította meg.

Egységes ajánlás a pulykaágazat állatjóléti szabályozására - A BTT szerint betartható lesz az új rendszer - 2011.12.05.

Ajánlást állított össze a pulykaágazat egységes állatjóléti szabályozása érdekében közelmúltbeli ülésén az Európai Baromfifeldolgozók és -kereskedők Szövetségén (AVEC) belül létrehozott munkabizottság. Magyarország olyan konszenzusos irányelvek kialakítását tartja elfogadhatónak, amelyek nem vezetnek indokolatlan költségnövekedésekhez és nem csökkentik a pulykatermelést.

Most a tojáságazatot támadja a Négy Mancs - A BTT felhívja a vállalkozások figyelmét, hogy ne válaszoljanak a kérdőívekre - 2011.12.02.

Újabb támadást intézett a Négy Mancs (NM) elnevezésű szervezet a hazai baromfipiaci szereplők ellen, és ezúttal a tojáságazatot vette célba. Az NM levélben megfogalmazott kérdőívet küldött a tojásfeldolgozóknak - elsősorban a tésztagyártóknak és a cukrászatoknak -, amelyben adatokat kér az élelmiszerek "tojástartalmának címkézési irányelveiről". A Baromfi Termék Tanács (BTT) felhívja a vállalkozások figyelmét, hogy ne töltsék ki és ne küldjék vissza a Négy Mancs kérdőíveit, mert a szervezetnek semmilyen jogosítványa nincs arra, hogy ilyen információszolgáltatásra tartson igényt. A lobbista-lejárató kampányt folytató NM létjogosultsága is megkérdőjelezhető - hangsúlyozza a BTT.

Budai Gyula: a kormány minden törvényes eszközzel fellép a Négy Mancs ellen - 2011.12.02.

A magyar kormány minden olyan törvényes eszközzel fellép a Négy Mancs (NM) Alapítvánnyal szemben, amelyet a magyar és uniós hatályos jogszabályok lehetővé tesznek, mert nem hagyja, hogy az NM Magyarországon és Európában lejárató kampányt folytasson a magyar libatenyésztők ellen - jelentette ki Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos. A Budai által kezdeményezett eljárás során az ügyészség megállapította, hogy a Négy Mancs Alapítvány törvénysértően működik.

Gabonapiaci áfa-csalások: a baromfiágazat érdeke is, hogy folytatódjanak az ellenőrzések - 2011.12.01.

A legális baromfipiaci szereplők is hajlandók együttműködni a hatóságokkal annak érdekében, hogy a gabonapiaci áfa-csalásokat minél hatékonyabban fel lehessen deríteni. A Baromfi Termék Tanács (BTT) álláspontja szerint a hazai gabonapiacot jelentősen kifehérítheti az is, ha a jövő nyáron kezdődő új gabonaszezonban - miként a kormány terveiben szerepel - a fordított mezőgazdasága áfa adózás életbe lép.

Súlyos aszály a gabonaföldeken: alig jutnak vízhez a növények - 2011.12.01.

Szakemberek szerint mintegy 200 milliméter csapadék hiányzik a talajból. Eső híján és mert nincs már víztartalék a talajban, a felszín közelében, a ködös-párás reggelek segítenek, ebből nyernek parányi vizet a növények.

Tizenötezer család kaphat a Magyar Élelmiszerbank összegyűjtött termékeiből - 2011.11.30.

Tizenötezer család részesülhet karácsony előtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által összegyűjtött élelmiszerekből. A múlt hétvégén tizenegy tonna élelmiszert adományoztak a rászoruló családoknak a segíteni szándékozók a Magyar Élelmiszerbank gyűjtésén országszerte.

Tojótyúkok ketreccseréje: több tagállam nem játszik nyílt lapokkal - A BTT szerint először a "felkészülteket" kell ellenőrizni - 2011.11.30.

Először azokban az uniós tagországokban indítson ellenőrzést az Európai Bizottság (EB), amelyek azt állítják, hogy teljes mértékben felkészültek a tojótyúkok január elsejétől esedékes, kötelező ketreccseréjére - javasolja a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet szerint a baromfiágazati szakma szinte biztosra veszi, hogy azok a tagállamok - így például Csehország, Szlovákia, Nagy-Britannia és Hollandia - sem felelnek meg maradéktalanul az új uniós követelményeknek, amelyek hivatalosan a brüsszeli előírások teljesítéséről számolnak be.

Januártól nem épülhetnek háromszáz négyzetméternél nagyobb kereskedelmi üzletek - 2011.11.29.

Megtiltotta január 1-jétől a háromszáz négyzetméteresnél nagyobb üzletek és bevásárlóközpontok létesítését, illetve a már meglévő kereskedelmi egységek ezt meghaladó méretűre bővítését az Országgyűlés. A jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokat - köztük a plázastopot - a parlament 258 igen szavazattal, 108 nem ellenében fogadta el.

Gabonapiaci áfa-csalások: a BTT is közreműködik a felderítésekben - 2011.11.28.

Főleg a környező országokból érkező gabona-szállítmányokat vizsgálják a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) szakemberei, mert ezeknél merül fel leggyakrabban az áfa-csalás gyanúja - hangzott el a magyar televízió Híradójában. Az áfa-csalások jelentős részét a gabonakereskedelmi szektorban követik el, ezért is fordítanak rá kiemelt figyelmet a pénzügyi nyomozók és az adórevizorok - mondta Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat