Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Tíz százalékkal növeli idei forgalmát az Alpha Holding - 2011.12.20.

A tavalyihoz képest 10 százalékkal nőtt, és várhatóan meghaladja a tizenkétmilliárd forintot az Alpha Holding Zrt. idei árbevétele - mondta Móré Attila, a vállalatcsoport tulajdonosa. Az eddigi számítások szerint 500-600 millió forintos nyereség várható a cégcsoportnál.

Pontosabbá válhatnak a mezőgazdasági meteorológiai előrejelzések is - 2011.12.19.

Teljes jogú tagjává válik az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF). A tárgyalások egy évig tartanak, ezért a teljes jogú csatlakozás legkorábban 2013. január 1-jén lehetséges - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Jelöletlen olcsó külföldi tojásokat értékesít a magyar piacon egy szlovák vállalkozó - A BTT bejelentést tett a NAV-hoz - 2011.12.19.

Törvénytelen módon forgalmaz árletörő hatású, külföldi származású olcsó étkezési tojásokat a magyar piacon egy szlovák vállalkozó. A Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint fennáll a veszélye annak, hogy a behozott tojások végül "magyar áruként" jutnak a fogyasztókhoz. A BTT az ügyben bejelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).

Ismeretterjesztő baromfiműsorok: attraktív összefogás az ágazatban - 2011.12.16.

Attraktív összefogás jellemezte a baromfiágazatot a Spektrum Televízió ismeretterjesztő filmprojektjének elkészítésekor - állapítja meg Baromfi Termék Tanácsnak (BTT) küldött elismerő levelében a televíziós társaság stábja. A csatorna december 20-tól mutatja be a meghatározó hazai baromfiágazatokról készített filmeket.

Kína csökkenti a mezőgazdasági termékek importvámját is - 2011.12.16.

Több mezőgazdasági termék importvámját is csökkenti január elsejétől Kína a belső fogyasztás fellendítésére és a gazdaság szerkezetátalakításának elősegítése érdekében. Összesen 730 kiválasztott termék vámját mérséklik, átlagosan 4,4 százalékra. Ez kevesebb, mint a fele a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) által alkalmazott legnagyobb kedvezményes vámtarifának.

Újszilváson a legpéldamutatóbb a falufejlesztés - 2011.12.15.

A Pest megyei Újszilvást választotta a zsűri a falufejlesztés legkiemelkedőbb megvalósítójának, és a települést nevezi az "Európai Falumegújítási Díj-2012" című pályázatra - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A pályázat célja az volt, hogy a kiírók (a Belügyminisztérium és a VM) felkutassák, díjazzák és ezzel "reflektorfénybe állítsák" azokat a településeket, amelyek a mottó szerint kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat.

Magyar baromfitermelés: december 20-tól sorozatot vetít a Spektrum Televízió - 2011.12.15.

December 20-tól filmeket mutat be a hazai baromfitermelésről a Spektrum Televízió. Az adásokban láthatók lesznek a húscsibék, a pulykák, a lúd- és a kacsaágazat, illetve a szabadtartású baromfifélék tenyésztési és tartási körülményei. A sorozat alapvető célja, hogy eloszlassa azokat a téves állításokat, amelyek a nagyüzemi baromfitermelést övezik.

Bejelentést tett a Baromfi Termék Tanács a GVH-hoz a Négy Mancs ellen - 2011.12.14.

Bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) a budapesti székhelyű Négy Mancs (NM) Alapítvány ellen a Baromfi Termék Tanács (BTT), mert a BTT szerint az NM lejárató-lobbista kampányával megtéveszti a fogyasztókat és tisztességtelen piaci magatartást valósít meg. A terméktanács kéri, hogy a GVH indítson versenyfelügyeleti eljárást és haladéktalanul tiltsa el az alapítványt a kifogásolt tevékenységektől. A hazai baromfiágazati szereplőknél "betelt a pohár" a Négy Mancs jelentős gazdasági károkat okozó, szakmaiatlan működése miatt, amely teljes mértékben ellentétes alapítványi minősítésével is - nyomatékosítja a BTT.

Üzletet csinál az elefánttrágyából a Nyíregyházi Állatpark - 2011.12.14.

A hazai állatkertek közül elsőként kezdet el a talaj tápanyagtartalmának utánpótlására alkalmas elefánttrágya értékesítését a Nyíregyházi Állatpark. Az Elefántszuvenír elnevezésű "termék" természetes elefántürülék, amelyet tőzeggel kevernek össze, majd az úgynevezett füllesztési eljárás után kezelt növényi tápanyagként hoznak forgalomba - mondta Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark sajtószóvivője.

Innovációs nagydíj pályázat az agráriumnak is - 2011.12.13.

Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot hirdetett az idei év legkiemelkedőbb innovációjának elismerésére a Magyar Innovációs Alapítvány - jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke. Az elmúlt években regisztrált innovációs teljesítményekből 1000 milliárd forintot meghaladó többleteredményt értek el a díjazottak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat