Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Magyar mintára korlátoznák a külföldiek földszerzését Szlovákiában - 2013.07.25.

A magyar minta alapján korlátozná a szlovák agrártárca a külföldiek termőföldvásárlását, amelynek meghosszabbított moratóriuma jövőre jár le. Szlovákiában a mezőgazdasági terület 80 százaléka jogi személyek tulajdonában van.

Egyes területeken túllépheti a tavalyi szintet a kiskereskedelmi fogyasztás - 2013.07.24.

A kiskereskedelmi fogyasztás eléri idén az előző évi szintet, a második félévben egyes területeken túl is lépheti - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ). A szervezet álláspontját a KSH adatai is megerősítik.

Helyben kell megalkotni a vidékfejlesztési programokat - 2013.07.24.

A helyi vidéki közösség alkossa meg a saját fejlesztési programját, a meglévő tapasztalatokat tovább kell fejleszteni - jelentette ki Búsi Lajos vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a közösség vezérelt helyi fejlesztésről (Copmmunity-Led Local Development - CLLD) szóló budapesti nemzetközi konferencián.

Állatjóléti támogatások: július 31. a második negyedéves igénylési határidő - Előrehozott, emelt kifizetést kér a BTT - 2013.07.23.

Július 31-ig kell megküldeniük a baromfitermelőknek a második negyedéves állatjóléti támogatásokra vonatkozó igényléseket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) - hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). Eközben a terméktanács a Vidékfejlesztési Minisztériumnál (VM) kezdeményezte, hogy az első és a második negyedévre szóló állatjóléti támogatásokat - tavalyhoz hasonlóan - előrehozva, emelt összeggel fizesse ki. Így a termelők az ősszel 2,8 milliárd forinthoz juthatnának, amelyből a betakarítás időszakában finanszírozhatnák takarmányvásárlásaikat.

Kritikus az állapota a madárinfluenzával fertőzött betegnek Kínában - Nagy kihívás a kór felszámolása - 2013.07.23.

Kritikus állapotban van a H7N9-es madárinfluenza legújabb áldozata Kínában, miközben kutatók a betegséggel kapcsolatos lehetséges új veszélyekre figyelmeztetnek. A kór felszámolása szakértők szerint hosszú távú kihívás lesz.

Megduplázták az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahiteleinek kamattámogatását - 2013.07.23.

A korábbi két százalékról négyre emelte - saját költségvetési forrásainak terhére - a Vidékfejlesztési Minisztérium az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez nyújtott kamattámogatást - közölte a KAVOSZ Zrt. A hitelkonstrukció kamata jelenleg évi 4,25 százalék körül alakul, a megemelt kamattámogatás július 18-tól az új, valamint a meglévő szerződésekre egyaránt érvényes.

Teljes egészében áthárítják az e-útdíjat a megrendelőkre a fuvarozók - Harmadával nőttek a költségek - 2013.07.22.

Az e-útdíj miatt keletkezett többletköltséget az elmúlt hetek tapasztalatai szerint a fuvarozók teljes egészében áthárítják a szállítás megrendelőjére, azaz a termelőre, a feldolgozóra vagy a kereskedőre - közölte a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ). Ez a többletteher a szállítási díj harmadát teszi ki az adataik szerint.

Több területen is világszínvonalú a magyar agrárteljesítmény - Az állattenyésztés nincs az "elitben" - 2013.07.22.

Világszínvonalú Magyarország teljesítménye több agrárgazdasági területen is - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) összeállítására hivatkozva. Elsősorban a földhasználatban és több növénytermelési ágazatban nyújtunk kiemelkedőt. Az állattenyésztés nem szerepel az "elitben".

Legalább negyedével nagyobb az idei búzatermés - A NAK raktározást javasol a gazdálkodóknak - 2013.07.19.

A búza termőterületének feléről már learatták a termést, a hektáronkénti hozam eddig 4,6 tonna körül alakult, ez 25-30 százalékkal haladja meg a tavalyi termésátlagot - jelentette megyei elnökeinek tájékoztatására hivatkozva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Visszavonja GMO-s engedélykérelmeit a Monsanto - Magyarországon nemzeti fehérjeprogram kell - 2013.07.19.

A géntechnológiai ipar európai kudarcának beismeréseként értékeli a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTSZ) a Monsanto bejelentését, miszerint a cég vissza kívánja vonni az új génmódosított fajtákra vonatkozó engedélykérelmeit.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat