Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Új fejlesztések a Baromfi Termék Tanács honlapján - Megkezdte működését a " Piactér" című rovat - 2011.12.12.

Folytatódik a Baromfi Termék Tanács (BTT) honlapjának fejlesztése - közölte Csorbai Attila, a BTT igazgatója.

A FAO szerint lassult az árcsökkenés a világ élelmiszerpiacán - 2011.12.12.

Lassult a globális élelmiszerárak csökkenése novemberben az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) legfrissebb elemzése szerint. A FAO élelmiszerár-indexe - amelyet a gabonafélék, az olajos magvak, a tej- és hústermékek, valamint a cukor árának változása alapján számol ki minden hónapban a nemzetközi szervezet - 215 pont volt novemberben, egy ponttal alacsonyabb, mint októberben, amikor 4 ponttal csökkent az előző hónaphoz viszonyítva.

Mezőgazdasági fórumot szervez az Informatikai Vállalkozások Szövetsége - 2011.12.09.

December 14-én mezőgazdasági fórumot szervez az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). A találkozó célja, hogy a résztvevők innovatív fejlesztési lehetőségeket keressenek és meghatározzák a konkrét problémák megoldására alkalmas projekteket.

Budai Gyula: továbbra sem tudni, kik állnak a Négy Mancs mögött - 2011.12.09.

Továbbra sem tudni, kik állnak a Négy Mancs Alapítvány mögött, ahogy azt sem, hogy milyen összegekből gazdálkodik és folytatja a magyar termelők elleni lejárató kampányát - mondta Budai Gyula azt követően, hogy találkozott a bécsi székhelyű alapítvány titkárával, Josef Pfabigannal. Az elszámoltatási kormánybiztos eddigi vizsgálataiból kiderült: az előző kormány alatt a volt környezetvédelmi tárca és a Nemzeti Civil Alap összesen 1,6 millió forinttal támogatta az alapítványt.

Most a német ARD tévétársaság igyekszik bejutni a baromfitelepekre - Senki ne adjon információkat - figyelmeztet a BTT - 2011.12.09.

Erőszakos módon próbált bejutni a napokban több hazai baromfitelepre a német ARD televízió forgatócsoportja. A Baromfi Termék Tanács (BTT) felhívja az ágazati szereplők figyelmét, hogy a tévétársaság ideérkezése mögött feltehetően nem szakmai vagy fogyasztói érdeklődés, hanem botránykeltési szándék áll. A tulajdonosok se most, se a későbbiekben ne engedjenek be üzemeikbe idegeneket, azoknak semmilyen információt ne adjanak, hanem a legkisebb gyanú esetén is értesítsék a hatóságokat - figyelmeztet a BTT.

Vállalkozásbarát uniós áfa-rendszert tervez az Európai Bizottság - 2011.12.08.

Az Európai Unión (EU) belüli áfa-rendszer reformjára tett javaslatot az Európai Bizottság (EB). A testület álláspontja szerint - amelyet még a tagországok és az uniós intézmények is megvitatnak - az áfának a vállalkozások szempontjából kezelhetőbbnek kell lennie.

Baromfi workshop-ot rendeznek december 15-én Keszthelyen - 2011.12.08.

Baromfi workshop-ot rendeznek december 15-én a keszthelyi Pannon Egyetem Georgikon karán. Az eseményen előadások hangzanak el az aktuális hazai baromfibetegségekről, azok diagnosztizálásáról, illetve a húshibrid-tenyésztés fejlesztési irányairól és a baromfitakarmányozás aktuális kérdéseiről.

Fagyasztott húsok: az importőrök ellenállnak, a VM a Versenyképességi Tanácshoz fordul - 2011.12.07.

A Versenyképességi Tanács elé viszi a fagyasztott húsok felhasználhatósági idejének korlátozását Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) még a nyáron kezdeményezte, hogy a fagyasztott húsokat - bizonyos idő után - ne lehessen felhasználni húskészítmények előállításához, mert a VM szerint tápértékük romlik.

Leégett egy libatelep Kiskunmajsa határában - 2011.12.06.

Lángba borult a napokban egy Kiskunmajsa határában lévő libatelep. A 400 négyzetméteres épület oltására a helyi önkéntes tűzoltókon kívül a kiskunhalasi egységeket is riasztani kellett, a tulajdonosnak pedig 5 millió forintos kára keletkezett.

Tojótyúkok ketreccseréje: 109 hazai telep zárhat be - A BTT átfogó brüsszeli ellenőrzéseket sürget - 2011.12.06.

Várhatóan 109 tojótyúk-tartó telepet kell bezárni Magyarországon amiatt, hogy nem tudják teljesíteni a 2012. január elsejétől hatályos, szigorúbb uniós állatjóléti előírásokat. Emellett a Brüsszel által biztosított, héthónapos felkészülési időszakban további egymillió férőhelyet kell átalakítani. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) azt szeretné elérni, hogy az átmeneti peiódusban is étkezésiként lehessen értékesíteni a hagyományos ketreces tojásokat, Brüsszel viszont csak az ipari feldolgozást engedélyezné. A Baromfi Termék Tanács a múlt heti hazai egyeztetéseken nyomatékosan kérte: a VM az Európai Bizottságnál lépjen fel annak érdekében, hogy ne csak a "renitensnek" bélyegzett tizennégy tagországban, hanem minden tagállamban tartsanak ellenőrzéseket.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat