Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

A kereskedők pontosítanák a magyar termék rendeletet - 2011.03.15.

Továbbra sem lesz egyértelmű a vásárlók számára, mi nevezhető magyar eredetnek, ha a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) társadalmi vitára bocsátott, a magyar termék meghatározására irányuló rendelettervezete válik hatályossá, ezért azt pontosítani kellene - véli az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ). A magyar termék meghatározásáról szóló VM-rendelet vitára bocsátott tervezetében nincs a vásárlók igényeinek és érdekeinek megfelelően elkülönítve a magyar eredet meghatározása, mivel a külföldi alapanyagból itthon készített termék továbbra is minősíthető magyar eredetűnek - állítja az OKSZ. A különbségtétel mindössze a legalább 95 százalékban hazai alapanyagból készített élelmiszerekre terjed ki, "100 százalékban magyar" minősítéssel. Az OKSZ szerint így a vásárlók továbbra sem igazodhatnak el a minősítések rendjében, hiszen ha azt olvassák egy termékjelölésen, hogy magyar eredetű, akkor a hazai alapanyag kínálatát várják el.

Nyereségesen működik a most húszéves Tranzit-Ker - 2011.03.11.

Az európai libatenyésztésben piacvezető szerepet tölt be és a magyar víziszárnyas-tenyésztésben is az első helyen áll a debreceni Tranzit-Ker Kereskedelmi Zrt. A húsz éve alakult cég éves szinten 15 milliárd forintos árbevételt ért el - mondta el Szabó Miklós, a cég vezérigazgatója.

Fizeti a VM az állatjóléti és az állategészségügyi támogatásokat - 2011.03.11.

A tavalyról járó baromfiágazati állatjóléti támogatásokat április 15-ig, az elmúlt évben elmaradt állategészségügyi prevenciós összegeket pedig négy-hat héten belül fizeti ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - derült ki a tegnapi termékpálya-bizottsági ülésen. A VM hozzájárult ahhoz, hogy a 15 milliárd forintos új MFB-s takarmányvásárlási hitelt a baromfipiaci integrátorszervezetek is igénybe vehessék.

Ángyán: kiszűrik azokat, akik jogtalan támogatásokat kapnak - 2011.03.11.

Kiszűri a kormány azokat, akik az agrártámogatásokat jogosulatlanul veszik igénybe - jelentette ki Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára. Bejelentése szerint az ehhez szükséges listát már összeállította a tárca. "Még mindig maffiahálózatok irányítanak, amelyek az elmúlt hatvan évben szerveződtek és telepedtek rá a mezőgazdaságra" - állította.

Kevés jutott az állattenyésztőknek a 40 százalékos termelőiár-növekedésből - 2011.03.10.

Idén januárban 39,6 százalékkal volt magasabb az agrártermékek termelői-árszintje az egy évvel korábbihoz képet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ezen belül viszont nagy az eltérés: a növényi termékek árszínvonala 57,6, az élő állatok és állati termékeké viszont csupán 10,5 százalékkal emelkedett.

Készül az új Magyar Élelmiszerkönyv – a magasabb minőség segítése a cél - 2011.03.09.

Már folyik a Magyar Élelmiszerkönyv szabályrendszerének átalakítása - jelentette be Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára. A szabályozás kiegészül a magyar hagyományokra, illetve a magasabb szintű elvárásokra alapozott önkéntes rendszerrel, az úgynevezett emelt szinttel.

Konzultációt kezdeményez a BTT a trágyaelhelyezési visszásságok miatt - 2011.03.09.

Konzultációt kezdeményez a Baromfi Termék Tanács (BTT) a Vidékfejlesztési Minisztériumnál (VM) annak érdekében, hogy tisztázni lehessen a trágyaelhelyezéssel és trágyatárolással kapcsolatos mai visszásságokat. A közelmúltban egy dunántúli baromfitermelő vállalkozás működését az illetékes állatorvos azért nem engedélyezte, mert az érintett telepet járványveszélyesnek ítélte a trágyatárolók szabályszerű megépítése után.

A zárolási VM-befizetésektől is függ, mikor utalják az állattenyésztési pénzeket - 2011.03.08.

Attól is függ az állattenyésztési támogatások idei folyósítása, mikor fizeti be a számára meghatározott, 19,2 milliárd forintos összeget a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a kormányzati stabilitási alapba - közölte Czerván György, a VM államtitkára. A tárca először a tavalyról elmaradt állatjóléti, állatihulla-megsemmisítési és állategészségügyi pénzeket kívánja kiutalni az ágazati szereplőknek.

Miniszterelnöki nyílt levél: jó fogadtatás után gyors lépéseket vár a BTT - 2011.03.07.

Jónak ítéli az Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett, múlt héten közzétett nyílt levél fogadtatását a Baromfi Termék Tanács (BTT) - jelentette ki Bárány László, a szervezet elnöke. A terméktanács reméli, hogy a kormány rövid időn belül meghozza a szükséges intézkedéseket. Az elnök szerint a BTT már tavaly átfogó stratégiai javaslatcsomagot juttatott el a vidékfejlesztési tárcához az ágazati helyzet javítása érdekében.

A vidékfejlesztési tárca válaszol a BTT nyílt levelére - 2011.03.07.

Válaszol a Baromfi Termék Tanács (BTT) Orbán Viktor miniszterelnökhöz címzett, napokban közzétett nyílt levelére a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), e hét csütörtökén pedig egyeztetést is tart a BTT és a húságazati terméktanács képviselőivel a kialakult hús- és takarmánypiaci helyzetről. Czerván György, a tárca államtitkára szerint a VM figyelembe veszi a szakmai javaslatokat, de a korábbi egyeztetéseken nem merültek fel kivitelezhető elképzelések.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat