Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

További tojásdrágulást hozhatnak a tojótyúktartás "luxuskörülményei" - 2011.12.30.

A tojástermelők szerint jövőre luxuskörülmények között kell tartani a szárnyasokat az új állatvédelmi rendelet miatt, ezért a jelenleg darabonként 38-40 forintba kerülő tojás ára tovább emelkedhet - hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Korábban viszont Európában túltermelési válság keletkezett, ezért tavaly húsvéttól az idén szeptemberig a termelők önköltségi ár alatt értékesítettek - mondta Végh László, a Tojástermelők Szövetségének elnöke.

Budai Gyula: jogsértő módon próbált adatokhoz jutni a Négy Mancs - 2011.12.29.

Jogsértően folytatott adatgyűjtést úgynevezett tojáskampánya során a Négy Mancs állatvédő alapítvány az ügyészség megállapítása szerint - közölte a vizsgálatot kezdeményező Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos. A Fővárosi Főügyészség szerint a Négy Mancs által kiküldött kérdőívek tartalma nem felel meg a statisztikai törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletnek.

Óriási veszteségeket okozott az aszály Bács-Kiskunban - 2011.12.28.

Súlyos százmilliókban mérhető veszteséggel járt az őszi aszály Bács-Kiskun megyében, bár a gabona esetében még nem okozott visszafordíthatatlan károkat - közölte Pogonyi Tibor, a helyi kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának helyettes vezetője. A megyében legutóbb júliusban hullott elfogadható, átlagosan 77 milliméternyi csapadék.

Az organikus ételek jobban ízlenek a fogyasztóknak - 2011.12.27.

Az organikus felirattal ellátott ételek jobban ízlettek azon fogyasztóknak, akiket az ételek ízletességéről és egészségességéről kérdeztek - írja a diagnózis.hu. Valójában a kísérletben résztvevő összes élelmiszer organikus volt, de a fogyasztóknak azt mondták, hogy valamelyik organikus, valamelyik pedig hagyományos.

Stagnáló élelmiszergazdasági export, bővülő import az első tíz hónapban - 2011.12.23.

Nem változott az idei év első tíz hónapjában az élelmiszerek, italok, dohánytermékek kivitelének mennyisége, miközben a behozatalé 6,9 százalékkal nőtt a bázishoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az árufőcsoporton belül a hús- és húskészítmény mindkét irányú forgalmában jelentős volumennövekedést regisztrált a KSH, viszont az októberi dinamika mérséklődött.

Tojótyúkok ketreccseréje: jövőre újabb támogatási pályázatot hirdet a VM - 2011.12.22.

Hét hónap haladékot kapnak a gazdák a tojótyúk tartó telepek átalakítására, és egy újabb pályázati lehetőséggel is élhetnek jövőre - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). Január 1-jétől az 1999-ben elfogadott, uniós állatjóléti irányelv szerint Magyarországon is kötelező lenne feljavított ketrecben tartani a tojótyúkokat, az Európai Bizottság és az uniós agrárminiszterek megállapodása alapján azonban újabb 7 hónap türelmi időt kaptak a termelők az átállásra.

Bővíti termelését a Zalai Baromfi-feldolgozó Kft. - 2011.12.21.

Még csak egy hónapja működik a szövetkezetbe tömörült baromfitartók és takarmánykeverők tulajdonában lévő Zalai Baromfi-feldolgozó Kft., de máris bővíti a termelést. A 4000 négyzetméteres üzemben heti 6 ezer pulykát és 15 ezer csirkét dolgoznak fel, rövidesen elérik a 20, illetve 60 ezres számot - közölte Bedő Tibor ügyvezető.

Tíz százalékkal növeli idei forgalmát az Alpha Holding - 2011.12.20.

A tavalyihoz képest 10 százalékkal nőtt, és várhatóan meghaladja a tizenkétmilliárd forintot az Alpha Holding Zrt. idei árbevétele - mondta Móré Attila, a vállalatcsoport tulajdonosa. Az eddigi számítások szerint 500-600 millió forintos nyereség várható a cégcsoportnál.

Pontosabbá válhatnak a mezőgazdasági meteorológiai előrejelzések is - 2011.12.19.

Teljes jogú tagjává válik az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF). A tárgyalások egy évig tartanak, ezért a teljes jogú csatlakozás legkorábban 2013. január 1-jén lehetséges - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Jelöletlen olcsó külföldi tojásokat értékesít a magyar piacon egy szlovák vállalkozó - A BTT bejelentést tett a NAV-hoz - 2011.12.19.

Törvénytelen módon forgalmaz árletörő hatású, külföldi származású olcsó étkezési tojásokat a magyar piacon egy szlovák vállalkozó. A Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint fennáll a veszélye annak, hogy a behozott tojások végül "magyar áruként" jutnak a fogyasztókhoz. A BTT az ügyben bejelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat