Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Élelmiszeráfa: radikális csökkentést szorgalmaznak az ágazati szervezetek - 2011.04.20.

Radikális mértékben, 5 százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek 18 és 25 százalékos mai általános forgalmi adó (ÁFA) kulcsait a Baromfi Termék Tanács (BTT), a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT), a Tej Terméktanács (TT ) és a Magyar Pékszövetség (MP). Az együttesen fellépő szervezetek szerint a hazai ÁFA uniós összehasonlításban a legmagasabb, így jelentős versenyhátrányt okoz és ágazati munkahelyek elvesztésével fenyeget.

Helyi védjeggyel óvnák a kaposvári élelmiszereket - 2011.04.20.

Közös programot indított a kaposvári önkormányzat és a Kaposvári Egyetem, amelynek keretében védjegyet létesítenek a helyben gyártott élelmiszerekre a helyi termékek védelme és gyarapítása, valamint a foglalkoztatás növelése érdekében. A védjegy-programot összesen 136 millió forint pályázati pénzből kívánják megvalósítani.

A klónviták miatt bukott el az új uniós élelmiszerszabályozás - 2011.04.19.

Továbbra is hatályban marad az új élelmiszerekre és új élelmiszer-összetevőkre vonatkozó, mára már elavultnak számító 258/97/EK rendelet, miután az Európai Unió két döntéshozó szerve, a Tanács és az Európai Parlament (EP) nem tudott megegyezni a klónozott állatok utódaiból származó élelmiszerek címkézésével kapcsolatban - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Mébih).

V. Németh Zsolt: meghatározó jelentőségű a területalapú támogatás - 2011.04.18.

Meghatározó jelentőségű, hogy a gazdák április 8-ától benyújthatják kérelmeiket az egységes területalapú támogatásra - jelentette ki V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára. A május 16-ai beadási határidőig 180 ezer mezőgazdasági termelő élhet a lehetőséggel.

Világbank: 36 százalékkal magasabbak a tavalyinál az élelmiszerárak - 2011.04.15.

Az élelmiszerárak világátlagban most 36 százalékkal magasabbak, mint tavaly ilyenkor voltak - áll a Világbank legfrissebb jelentésében. Tavaly június óta az áremelkedés miatt további 44 millióan kerültek a szegénységi küszöb alá, amivel már 1,2 milliárdan élnek napi 1,25 dollár, illetve ez alatti jövedelemből.

Termékdíjat tervez a VM az állati eredetű termékekre - 2011.04.14.

Jövő év januárjától termékdíjjal kívánja felváltani a húsvizsgálati és egyéb hatósági díjakat a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - jelentette be Kardeván Endre, a tárca államtitkára, hozzátéve, hogy az állati eredetű termékek esetében erre biztosan sor kerül. A termékdíjat adók módjára szednék be.

MVH: áprilisban kifizetik a tavalyi állatjóléti támogatásokat - 2011.04.13.

A baromfi ágazat számára idén 1,35 milliárd forint a felhasználható támogatási keret a március végén hatályba lépett - az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatásokról szóló - jogszabály alapján, míg a többi állatfaj esetében 5,685 milliárd forint támogatást lehet igényelni - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). E keret terhére teljesíthetők a múlt évről áthúzódó kifizetések, valamint az idén elvégzett szolgáltatásokra vonatkozó támogatások.

Május végéig tart a vidékstratégia társadalmi vitája - 2011.04.12.

Május 31-ig várja a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a szakmai véleményeket a "magyar vidék alkotmányának" nevezett, hétvégén társadalmi vitára bocsátott Nemzeti Vidékstratégiával kapcsolatban. A 10 évre szóló dokumentum célja, hogy 2020-ig a vidék társadalmi és gazdasági folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. A VM helyre kívánja állítani a vidéki élet becsületét és vonzerejét, hogy "újra büszkeség és öröm legyen vidékinek lenni és vidéken élni".

Húsvéti hagyományok és tojásfestés a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban - 2011.04.11.

Április 16-tól május 1-ig húsvéti hagyományokra épülő eseménysorozatot szervez a budapesti Vajdahunyadvárban a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Csók Márta múzeumpedagógus tájékoztatása szerint az érdeklődők megismerkedhetnek a húsvéti ünnepkör történetével, a népszokásokkal, illetve megnézhetik a díszített tojásokat és saját maguk is kipróbálhatják a tojásdíszítés régi, többféle technikáját.

Magyarország veszélyeztetett állategészségügyi szempontból - 2011.04.11.

Veszélyeztetettnek számít Magyarország állategészségügyi szempontból a jelentős tranzitforgalom miatt, de megvannak az erőforrások a járványos állatbetegségek megelőzéséhez és elfojtásához - jelentette ki Bognár Lajos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) elnöke egy közelmúltbeli állatorvosi konferencián. A rendezvényen több mint húsz ország száz állategészségügyi szakértője ismerkedhetett meg az EU állategészségügyi jogrendjével.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat