Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Tizenötezer család kaphat a Magyar Élelmiszerbank összegyűjtött termékeiből - 2011.11.30.

Tizenötezer család részesülhet karácsony előtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által összegyűjtött élelmiszerekből. A múlt hétvégén tizenegy tonna élelmiszert adományoztak a rászoruló családoknak a segíteni szándékozók a Magyar Élelmiszerbank gyűjtésén országszerte.

Tojótyúkok ketreccseréje: több tagállam nem játszik nyílt lapokkal - A BTT szerint először a "felkészülteket" kell ellenőrizni - 2011.11.30.

Először azokban az uniós tagországokban indítson ellenőrzést az Európai Bizottság (EB), amelyek azt állítják, hogy teljes mértékben felkészültek a tojótyúkok január elsejétől esedékes, kötelező ketreccseréjére - javasolja a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet szerint a baromfiágazati szakma szinte biztosra veszi, hogy azok a tagállamok - így például Csehország, Szlovákia, Nagy-Britannia és Hollandia - sem felelnek meg maradéktalanul az új uniós követelményeknek, amelyek hivatalosan a brüsszeli előírások teljesítéséről számolnak be.

Januártól nem épülhetnek háromszáz négyzetméternél nagyobb kereskedelmi üzletek - 2011.11.29.

Megtiltotta január 1-jétől a háromszáz négyzetméteresnél nagyobb üzletek és bevásárlóközpontok létesítését, illetve a már meglévő kereskedelmi egységek ezt meghaladó méretűre bővítését az Országgyűlés. A jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokat - köztük a plázastopot - a parlament 258 igen szavazattal, 108 nem ellenében fogadta el.

Gabonapiaci áfa-csalások: a BTT is közreműködik a felderítésekben - 2011.11.28.

Főleg a környező országokból érkező gabona-szállítmányokat vizsgálják a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) szakemberei, mert ezeknél merül fel leggyakrabban az áfa-csalás gyanúja - hangzott el a magyar televízió Híradójában. Az áfa-csalások jelentős részét a gabonakereskedelmi szektorban követik el, ezért is fordítanak rá kiemelt figyelmet a pénzügyi nyomozók és az adórevizorok - mondta Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője.

Az éghajlatváltozás hat a víziszárnyasok költözési szokásaira - 2011.11.25.

Az észak-európai költöző madarak jelentős része megváltoztatta költözési szokásait az elmúlt évtizedekben, egyes fajok pedig akár egy hónappal is később indulnak délre a korábbihoz képest - idézte finn kutatók megállapítását a BBC hírportálja. Az Észak-Európában honos víziszárnyasok közül tizenöt fajnál végeztek "népszámlálást" a Helsinki Egyetem kutatói, akik három évtized adatait elemezve értékelték a költöző madarak vándorlási szokásait.

Visszaosztási arányok az első negyedéves állatjóléti támogatásoknál - Kilónként 6-10 forintra számíthatnak a termelők - 2011.11.25.

A pulykánál mintegy 0,45, a lúdnál és a kacsánál 0,20, a csirkénél 0,52, a tyúknál 0,64 százalékos visszaosztási arányt kell figyelembe venniük a baromfitermelőknek az idei első negyedévre eső, tényleges állatjóléti támogatásaik meghatározásához. A Baromfi Termék Tanács (BTT) tájékoztatása szerint a gazdálkodók a hizlalt szárnyasok után kilónként 6-10 forintos támogatásra számíthatnak, amely az állatjóléti előírások betartása miatti többletköltségeket kompenzálja. A termelőknek a megállapított százalékos arányokkal meg kell szorozniuk a támogatási kérelmeikben feltüntetett összegeket.

Sajátos törvények a hazai tojáspiacon, a helyzet nem kedvezett a termelőknek - 2011.11.24.

Sajátos törvények "uralkodnak" a hazai tojáságazatban, és ez a termelőknek egyáltalán nem kedvez - állapítja meg összefoglaló elemzésében a Baromfi Termék Tanács (BBT). Az alacsony termelői árak az év eddigi részében nem fedezték az önköltséget, ezért a gazdálkodók csak veszteségeiket növelték.

Változik az élelmiszerek uniós jelölése - középpontban a fogyasztók - 2011.11.24.

Fogyasztóbarát címkék kerülnek az európai élelmiszerekre, mert a tagállamok támogatták az élelmiszerek megjelöléséről szóló kompromisszumot, amely a magyar elnökség és az Európai Parlament (EP) között jött létre - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A tárca szerint a magyar európai uniós soros elnökség egyik jelentős sikerét az élelmiszerek címkézéséről szóló megállapodás képezi.

Az állattenyésztés is felelős az állkapocs- és foghíjgondokért? - 2011.11.23.

A modern ember állkapocs- és foghíjproblémái valószínűleg a földműves életmód következményei. Brit kutatók szerint az állkapocs azt követően rövidült meg és szélesedett ki, hogy az ember átállt a földművelő és állattenyésztő életmódra.

Ángyán József szerint jön a földkódex - 2011.11.22.

Földkódexet állít össze két-három törvény formájában a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), és az elképzelések hamarosan az Országgyűlés elé kerülnek - jelentette ki Ángyán József, a VM államtitkára. A kormány a külföldiek földvásárlását tiltó, 2014-ig tartó magyar moratóriumot a földviszonyok rendezésére kívánja felhasználni. Magyar Zoltán jobbikos képviselő az állami földbérleteknél a kis és közepes családi vállalkozások prioritását szorgalmazta a nagy tőkés társaságokkal szemben.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat