Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Most egy tímári csirkenevelő telep tetőszerkezezete égett le - 2012.01.31.

Leégett egy csirkenevelde tetőszerkezete kedd hajnalban Tímáron, a tűzben mintegy tízezer naposcsibe pusztult el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az utóbbi időszakban több baromfitelepen is előfordult hasonló tűzeset.

Holland amatőr filmeseknek sikerült rögzíteniük a vadludak furcsa repülését - 2012.01.30.

Amennyiben leszálláskor hamar szeretnének ereszkedni és lassítani, a vadludak többször megfordítják testüket, miközben a fejük mozdulatlan marad. A nyakukat a lehető legtovább tekerik, így 180 fokos fordulatot érnek el, szárnyaik alól pedig távozik a levegő. A repülés feletti uralmat a manőver közben sikerül megtartaniuk.

Hungerit-per a Négy Mancs ellen: a napokban kitűzhetik a tárgyalási időpontot - 2012.01.27.

A jövő héten tűzi ki a Fővárosi Bíróság a tárgyalás napját abban a perben, amelyet a Hungerit Zrt. kezdeményezett az osztrák és a magyar Négy Mancs alapítvány, illetve elnöke ellen. A cég keresete személyhez fűződő jogainak sérelme, kártérítés, illetve a jogsértéstől történő eltiltásra vonatkozik.

Állatjóléti támogatások: személyesen keressék fel a BTT-t, akik hiánypótlási MVH-felhívást kaptak - 2012.01.26.

Érdemes személyesen felkeresniük a termelőknek a Baromfi Termék Tanács (BTT) budapesti irodáját abban az esetben, ha az elmúlt év utolsó negyedévére eső állatjóléti támogatási kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) szakmai ellenőrzési lap nélkül nyújtották be és emiatt az MVH hiánypótlásra szólította fel őket - hívja fel a figyelmet a BTT. A hosszabb postázási idő miatt ugyanis az ügyintézés hosszabbra nyúlhat a hiánypótlási határidőnél, ezért fennállhat a veszélye annak, hogy az érintett gazdálkodók a tavalyi utolsó negyedéves támogatásoktól elesnek.

Sokat fejlődött a mezőgazdasági géppark a vidékfejlesztési miniszter szerint - 2012.01.26.

Jelentősen nőtt tavaly a gépberuházás a mezőgazdaságban, így a vásárlások értéke az első kilenc hónapban meghaladta az 51 milliárd forintot - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a 30. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon. A gépberuházások összértéke 68 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

Állatjóléti támogatások: január 31. a határidő, a szakmai ellenőrzési lap később is pótolható - 2012.01.26.

Január 31-ig nyújthatják be az elmúlt év negyedik negyedévére eső állatjóléti támogatási kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a baromfitermelők, lehetőleg a támogatásigényléshez szükséges szakmai ellenőrzési lappal együtt - figyelmeztet a Baromfi Termék Tanács (BTT). Ha ezt a gazdálkodók a január 31-i határidőig nem tudják csatolni, később akár önkéntes hiánypótlás keretében is benyújthatják az MVH-hoz.

Cseh és szlovák "importtilalom" a hagyományos tojásokra - Magyar szállítmányokat is visszafordítottak - 2012.01.25.

Tojásimport-tilalmat vezetett be a napokban Csehország és Szlovákia azon uniós tagállamokkal szemben, ahol a gazdálkodók január elsejétől nem cserélték le teljes mértékben újakra az eddig használt hagyományos tojótyúk-ketreceket. A Baromfi Termék Tanács (BTT) információi szerint már visszafordítottak magyar tojásszállítmányokat is. A BTT kezdeményezte a Vidékfejlesztési Minisztériumnál (VM), hogy Magyarország is alkalmazzon hasonló védelmi intézkedéseket, különben a máshonnan kitiltott olcsó tojások dömpingáron érkezhetnek a hazai piacra.

Hosszú idő után újra galambkiállítást rendeznek Magyarországon - 2012.01.25.

Harminchat év után ismét nemzetközi kiállítást rendez a Magyar Postagalamb Szövetség, amely idén ünnepli megalakulásának 130. évfordulóját. Az I. Kontinentális Postagalamb Kiállításnak január 26-29. között a budapesti Syma Sport- és Rendezvénycsarnok ad otthont.

Súlyosan befolyásolhatja a klímaváltozás a kínai gabonatermelést - 2012.01.24.

Rendkívül súlyos környezeti és gazdasági hatásai lesznek a klímaváltozásnak Kínában. Egy tanulmány szerint élelem- és vízhiány, áradások és szárazság vár az országra a következő évtizedekben.

Felborult egy csirkéket szállító kamion Vál és Tabajd között - 2012.01.23.

Felborult egy csirkéket szállító kamion hétfőre virradóra a 8111- es úton Vál és Tabajd között. Személyi sérülés nem történt. Az éjjel fél háromkor történt balesetben a rakomány egy része elpusztult.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat