Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Takarmányvásárlási hitel: április 30-ig jelenik meg az új MFB-program - 2011.04.08.

Április 30-ig jelenik meg a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. 15 milliárd forintos új kedvezményes agrár-forgóeszköz hitelprogramja, amely főként a nehéz helyzetbe jutott gazdasági szereplők takarmányvásárlásait könnyíti majd - derült ki a közelmúltban megtartott minisztériumi egyeztetéseken. A hitelkeretből 5 milliárd forintot a baromfi- és a sertéságazat, 5 milliárdot a teljes állattenyésztési szektor, 5 milliárdot pedig a növénytermesztési és a kertészeti ágazat vehet igénybe.

A hazai fogyasztók elutasítják a hamburgeradót - 2011.04.08.

Elutasítja a hazai fogyasztók 70 százaléka a hamburgeradót - derül ki a Trend Budapest Piackutató márciusi reprezentatív felméréseiből. A válaszadók 71 százaléka szerint az új adó csak tovább drágítaná az élelmiszereket, 54 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy az új adó rontaná a hazai mezőgazdaság, élelmiszeripar és kereskedelem helyzetét, munkahelyeket veszélyeztetve ezzel.

Április 19-én tartja küldöttgyűlését a BTT - Ülésezik a broiler- és a pulykaszövetség is - 2011.04.07.

Április 19-én tartja éves küldöttgyűlését a Baromfi Termék Tanács (BTT). Az eseményen szó lesz a tavalyi és az idei baromfiágazati támogatások kifizetéséről, az elmúlt évi eredményekről és az ez évi tervekről, illetve a BTT alapszabályának módosításáról. Szintén április 19-re hívta össze közgyűlését és intézőbizottsági ülését a Magyar Broilerszövetség és a Magyar Pulykaszövetség is.

Romló ukrán gabonatermés-kilátások - 2011.04.07.

A korábbi becslésénél gyengébb idei gabonatermésre számít Ukrajnában az UkrAgroConsult mezőgazdasági tanácsadó. A szervezet szerint a kisebb átlaghozamok miatt az eddig várt 46,88 millió tonna helyett az idei gabonatermés 44,72 millió tonna lesz. Az előrejelzés szerint idén 20,5 millió tonna búzát, 9,8 millió tonna árpát és 11,9 millió tonna kukoricát takarítanak be.

Állatvédő szervezetek: uniós fellépést sürget a szentesi Hungerit - 2011.04.06.

"Gazdasági terrorizmust" képviselnek az unióban működő állatvédő szervezetek, ezért felül kellene vizsgálni tevékenységeik szakmai, jogi, anyagi és etikai körülményeit - állítja Magyar József, a hazai baromfipiac vezető cégének számító szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója, aki a közelmúltban Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult az ügyben. Szerinte mérlegelni kellene annak lehetőségét, hogy Magyarország keresetet nyújtson be az Európai Bírósághoz és uniós szintű versenyhivatali eljárást kezdeményezzen.

Átalakította a VM a hungarikum törvény tervezetét - 2011.04.06.

Újra társadalmi egyeztetésre bocsátja a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a hungarikum törvény tervezetét. Az első egyeztetési kör január 10-én lezárult, ennek eredményeként 48 szakmai szervezet, magánszemély és állami szerv körülbelül 200 oldalban véleményezte a tervezetet, és a felvetések többségét beépítették a törvénybe - állítja a tárca.

Baromfihús világnap bevezetését javasolja a BTT - 2011.04.05.

Baromfihús világnap bevezetését javasolja a Baromfi Termék Tanács (BTT) a Nemzetközi Baromfi Tanácsnak (IPC) a szervezet április 6-9. közötti római találkozóján - mondta Csorbai Attila, a BTT igazgatója. A terméktanács kezdeményezését az Európai Baromfifeldolgozók és -kereskedők Szövetsége (AVEC) már korábban elfogadta. Ha a tervekre az IPC is rábólint, a BTT az Egyesült Nemzetek Szervezeténél (ENSZ) kéri majd a világnap hivatalos bejegyzését.

Húsvét előtt fokozottan ellenőrzik az élelmiszereket a hatóságok - 2011.04.05.

Megkezdték a hatóságok a húsvét előtti fokozott élelmiszerellenőrzéseket a hazai piacon - jelentette be Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. Az ellenőrzés célja, hogy minél kevesebb olyan élelmiszer jusson a fogyasztókhoz, amely gondot okozhat. Ezért összehangolt, átfogó vizsgálatokat tartanak a kereskedőknél az élelmiszer-előállítóknál és a raktárakban.

Újra az "egekbe szökik" a kukorica ára a chicagói tőzsdén - 2011.04.05.

Több mint két és féléves csúcsra drágult hétfőn a takarmánykukorica a meghatározónak tartott chicagói tőzsdén, és már csak egy hajszál választja el a 2008-as élelmiszerválság idején elért ártól. Az ellátással kapcsolatos aggodalmak felerősödése miatt a befektetők vásárolnak, így további áremelkedést várnak a piacon.

Baromfitetemek Vas megyében - A főállatorvos szerint nincs járvány - 2011.04.04.

Több száz baromfitetemet találtak a napokban Szombathely határában, a Zanat és Söpte között vezető úthoz közel egy elhanyagolt területen - közölte a Vas megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósága. Az elhullott tojótyúkok eredetét vizsgálják, de az állategészségügyi hatóság szerint nem kell tartani járványtól. A tyúkok elhullását ugyanis nem valamiféle vírus, hanem valószínűleg valamilyen tartási, takarmányozási hiba, esetleg bakteriális fertőzés okozhatta.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat