Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Lassuló infláció az OECD-tagállamokban - 2023.01.12.

Éves szinten átlagosan 10,3 százalékra lassult novemberben a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban a fogyasztói árak növekedése az októberi 10,7 százalékról.

Őshonos mezőgazdasági állatfajok: újra lehet pályázni génmegőrzési támogatásra - 2023.01.11.

A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése elnevezésű felhívásra január 2. és január 31. között ismét pályázhatnak a gazdálkodók.

Környezetvédelmi szempontból előnyösebb a regionális élelmiszertermelés - 2023.01.11.

A regionális, helyi élelmiszertermelés nagymértékben csökkenti az élelmiszerek szállítási igényét és ezáltal a károsanyag-kibocsátást is. Emellett a helyben termesztés növeli a belföldi gazdaságban előállított hozzáadott értéket is - írja az osztrák VCÖ közlekedési környezetvédelmi szervezet honlapján megjelent tanulmány.

A vállalkozások és a háztartások is jelentősen visszafogták az energiafogyasztást - 2023.01.11.

A háztartások több mint 23, a gazdasági szereplők pedig közel 25 százalékkal csökkentették földgázfelhasználásukat 2022 utolsó hónapjában 2021 azonos időszakához képest - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM).

Egyszerűsített foglalkoztatás a mezőgazdaságban: januártól változtak a közterhek - 2023.01.10.

Január 1-jétől 232 000 forintra változott a minimálbér és 296 400 forintra a garantált bérminimum havi bruttó összege. A minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésével arányosan emelkedett az egyszerűsített foglalkoztatottak után fizetendő közteher összege, továbbá az egyszerűsített foglalkoztatás mentesített keretösszege is.

Áder János: jelentős élelmiszerdrágulással szembesülnek a háztartások - 2023.01.10.

Az elmúlt év jelentős energia- és élelmiszerár-emelést hozott, ami a háztartásokat is érinti - mondta el Áder János volt köztársasági elnök a Kék bolygó című podcastjának legújabb részében.

4,5 milliárd forintos támogatás a kis hentesüzleteknek - 2023.01.10.

A kormány 4,5 milliárd forintos támogatást nyújt a kis hentesüzleteknek. A forrásra az év elején nyújthatók be pályázatok.

Harmadik negyedéves állatjóléti támogatás: január 16-31. között kell beadni a kifizetési kérelmeket - 2023.01.09.

Január 16-31. között kell benyújtani a 2022/2023-as támogatási év harmadik negyedévére vonatkozó baromfiágazati állatjóléti támogatás kifizetési kérelmeit a Magyar Államkincstárhoz. A szakmai ellenőrzési lapokat január 25-ig kell beküldeni a Baromfi Termék Tanácshoz (BTT). A közelmúltban megjelent az agrártárca rendeletmódosítása arról, hogy csekély összegű támogatás iránti kérelem nem nyújtható be.

A FAO szerint kilenc hónapja csökkennek a világpiaci élelmiszerárak - 2023.01.09.

Decemberben csökkentek az élelmiszerek világpiaci árai havi és éves összevetésben. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) adatai szerint decemberben az átfogó árindex 132,4 pont lett, ami 2,6 pontos (1,9 százalékos) csökkenést jelent novemberhez képest, és ezzel már a kilencedik egymást követő hónapban jegyeztek fel havi szintű csökkenést. Az adat egyben 1,3 ponttal (1,0 százalékkal) alacsonyabb a 2021 decemberi értéknél.

Az októberi csúcs után csökken az infláció az euróövezetben - 2023.01.09.

A vártnál nagyobb mértékben csökkent decemberben az infláció az euróövezetben éves szinten, tovább távolodva az októberi rekordszinttől.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat