Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Megváltozott a Magyar Államkincstár postai levelezési címe - 2020.09.02.

Megjelent a Magyar Államkincstár (MÁK) 89/2020. (VIII. 25.) számú közleménye a MÁK postai levelezési címének változásáról.

Jövedelembiztonságra van szükségük a gazdálkodóknak - 2020.09.02.

A koronavírus járvány egyértelműen megmutatta, hogy az európai polgárok szemében felértékelődött az élelmezésbiztonság kérdése - mondta  Nagy István agrárminiszter az uniós mezőgazdasági miniszterek szeptember 1-jei informális ülésén Koblenzben.
 

A harmadik negyedévben méséklődhet a GDP-visszaesés - 2020.09.02.

A bruttó hazai termék (GDP) második negyedévre vonatkozó adatai láttán az MTI-nek nyilatkozó elemzők óvatos optimizmussal tekintenek a következő negyedév elé. A korábban feltételezetthez képest gyorsabb kilábalást várnak, ami nem jelent még pozitív éves növekedési adatot, de lényegesen mérséklődhet a visszaesés mértéke.

Élelmiszeripari vállalkozások: megjelent az átmeneti támogatás módosításáról szóló rendelet - 2020.09.01.

Módosította az élelmiszeripar átmeneti támogatására vonatkozó rendeletet a Agrárminisztérium. A változtatás szerint a vállalkozások augusztus 31. és szeptember 14. között újra benyújthatják pályázataikat.

Visszafogottabb beruházások - A mezőgazdaságban nagyobb a lendület - 2020.09.01.

A második negyedévben 9,9 százalékkal, az első fél évben 6,3 százalékkal maradt el a beruházások volumene a múlt év azonos időszakától - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A mezőgazdasági beruházások viszont növekedtek.

Több mint 13 százalékos GDP-csökkenés a második negyedévben - A mezőgazdaság is zsugorodott - 2020.09.01.

A bruttó hazai termék (GDP) volumene 13,6 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához viszonyítva a második negyedévben - erősítette meg második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 13,5, az előző negyedévhez viszonyítva 14,5 százalékkal csökkent. A nemzetgazdaság teljesítménye az első fél évben 6,1 százalékkal mérséklődött a nyers adatok szerint. A mezőgazdasági teljesítmény 2,1 százalékkal csökkent.

35 ezer vállalkozás igényelt rendkívüli agrártámogatást - 2020.08.31.

Több mint 35 ezer gazdaság vagy vállalkozás nyújtott be a koronavírus negatív gazdasági hatásait mérséklő támogatásra igényt nyáron - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM)  államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Magyar élelmiszerek vásárlására buzdít az agrárminiszter - 2020.08.31.

A magyar termék választásával Magyarország gazdaságát erősítik a vásárlók, biztosítják a családok megélhetését és hozzájárulnak a klímavédelemhez is - közölte Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatornán.

Baromfiféléket is feldolgoznak az új napkori vadhúsüzemben - 2020.08.28.

Baromfiféléket is feldolgoznak abban a vadhúsüzemben, amely 814 millió forintos beruházással épült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron.

4,8 százalékos munkanélküliség május-júliusban - 2020.08.28.

A május-júliusi háromhónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 224 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,8 százalék volt – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat