Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Reklámkampánnyal ösztönzik a magyar termékek fogyasztását - 2020.11.04.

A magyar áruk vásárlására ösztönző "Vedd a hazait! Védd a hazait!" mozgalom őszi televíziós reklámkampánnyal folytatódik - jelentette be Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Vírusjárvány: élelmiszervásárlási roham Olaszországban - 2020.11.03.

Olaszországban 20 százalékkal megnövekedett a vásárlók száma az élelmiszerüzletekben, a koronavírus-járvány miatti újabb korlátozások bejelentésére készülve - közölte a Coldiretti termelői szövetség, amely a hazai termékek vásárlására szólította fel az olaszokat.

Újabb adománygyűjtő akciók indultak - 2020.11.03.

Két országos adománygyűjtést is elindított a Magyar Református Szeretetszolgálat a nehéz körülmények között élő családok, gyermekek és idősek megsegítésére.

Jövőre lassulhat a magyarországi béremelkedés - 2020.11.03.

Az idén nem várják a bérek emelkedésének érdemi lassulását az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik a foglalkoztattak összetételének hullámzására is felhívták a figyelmet, amely bizonytalanságot és torzítást vihet a statisztikai adatokba. A jövő évre a béremelkedés mérséklődésére számítanak, mivel a bizonytalan kilátások miatt a munkáltatóktól fokozott óvatosság várható a bértárgyalásokon, pedig az idei bérdinamika leginkább éppen a minimálbér és a bérminimum emeléséből táplálkozik.

Koronavírus, madárinfluenza: intézkedésekre várnak a baromfipiaci szereplők - 2020.11.03.

Rendkívül komoly hatást gyakorolt a koronavírus-járvány és a madárinfluenza-járvány a hazai baromfiszektor szereplőire. A Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint a pozíciók javításához valós idejű online ágazati adatbázist kellene létrehozni és stabilizálni kellene a takarmányozást nehezítő, piactól elrugaszkodott gabonaárakat is.

Kampány indult a baromfifogyasztás ösztönzésére - 2020.11.03.

A minőségi baromfihús fogyasztását népszerűsíti az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) valamint a Baromfi Termék Tanács (BTT) közös kampánya. A harmadik legjelentősebb magyar exportcikk promóciójának célja a baromfihús fogyasztásának növelése, és a fehérjében gazdag hús sokféleségének és hasznosságának bemutatása annak érdekében, hogy a mindennapi étkezés részévé váljon.

Élelmiszerlánc-felügyelet: Erdős Norbert az új államtitkár - 2020.10.30.

Áder János köztársasági elnök 2020. november 1-től Erdős Norbertet nevezte ki élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárrá.

Többletforrásokat használhat fel az agrárkamara a falugazdász-hálózat működtetésére - 2020.10.30.

A kormány 9,9 milliárd forint plusz forrást biztosít 2023 végéig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) számára a falugazdász-hálózat működtetéséhez és ahhoz a tudásmegosztáshoz, amely szükséges az uniós pályázati források eredményes felhasználásához.

Egyablakos vámügyintézést javasol az Európai Bizottság - 2020.10.30.

Az Európai Bizottság új kezdeményezést terjesztett elő a vámellenőrzések korszerűsítése és egyszerűsítése, a kereskedelem előmozdítása, valamint a hatóságok közötti együttműködés javítása céljából, amelynek része az egyablakos uniós vámügyi ügyintézési rendszerek kialakítása.

Várakozások szerinti infláció az euróövezetben - 2020.10.30.

Az euróövezetben októberben a várakozásoknak megfelelő mértékben, 0,3 százalékkal csökkent a fogyasztói árindex éves szinten, ami megegyezett a szeptemberi csökkenés mértékével.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat