Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! IFS Food 7 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Nem nyilvános a sajtó számára a Magyar Lúdszövetség és a Magyar Kacsaszövetség közgyűlése - 2022.05.03.

Nem sajtónyilvános esemény a Magyar Lúdszövetség és a Magyar Kacsaszövetség május 4-i éves közgyűlése - hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT).

Piaci felmérés: továbbra is biztosított a hazai tojásellátás - 2022.05.03.

Az Ukrajnában zajló háború ellenére várhatóan a jövőben sem lesz hiány tojásból a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tojáspiaci körképe szerint. Bár a takarmányárak ugrásszerű növekedése csökkenti az árstabilitást, az Európai Unió 100 százalékban önellátó tojásból.

Ismét elhalasztották a Brexit miatti vám- és határellenőrzési rendszerek bevezetését - 2022.05.03.

Április 28-án Jacob Rees-Mogg brexit utáni lehetőségekért és kormányzati hatékonyságért felelős államtitkár közleményben jelentette be, hogy az Egyesült Királyság legalább 2023 végéig nem fogja a tervezett határ- és vámellenőrzéseket, ezen belül az állat- és növényegészségügyi ellenőrzéseket bevezetni. Ezzel a bejelentéssel immár negyedik alkalommal halasztják el az importellenőrzések bevezetését, amelyek a legutóbbi tervek szerint 2022. július 1-től léptek volna életbe.

Díszvendég lesz Magyarország az újvidéki agrárvásáron - 2022.05.03.

Magyarország lesz a díszvendég a május 21–27. közötti 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron.

Szigorította a járványvédelmi intézkedéseket az újabb madárinfluenzás megbetegedések miatt az országos főállatorvos - 2022.05.02.

Szigorította a magas patogenitású madárinfluenza miatti intézkedéseket Bognár Lajos országos főállatorvos az újabb hazai járványkitörések miatt. A megyei kormánymegbízottaknak írt levelében hangsúlyozza, hogy ki kell zárni az esetleges állami kártalanításból azokat a gazdálkodókat, akik nem tartják be a járványvédelmi előírásokat.

Gabonakivitel: két hónappal meghosszabbították a bejelentési kötelezettséget - 2022.05.02.

Az állattenyésztők takarmányellátása, illetve a lakossági élelmiszerigények biztosítása érdekében a kormány két hónappal meghosszabbítja a gabona-, olajos- és fehérjenövény kiviteli bejelentési kötelezettségét.

Továbbra is rekordszinten az euróövezeti infláció - 2022.05.02.

Új rekordra gyorsult az euróövezetben infláció. Áprilisban az éves inflációs ráta 7,5 százalékra emelkedett a márciusi 7,4 százalékról - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Új pulykatelepet adtak át Tarnaleleszen - 2022.04.29.

A legkorszerűbb technológiával felszerelt, lehető legmagasabb fokon automatizált és a legszigorúbb állategészségügyi feltételeknek megfelelő hatékony telepek létrehozása jelenti a hazai baromfiágazat alapanyagtermelésének legfontosabb fejlődési feltételét - jelentett ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára a Heves megyei Tarnalelesz település új pulykatelepének ünnepélyes átadóján.

Élelmiszerárstop: folytatódnak a kereskedelmi ellenőrzések - 2022.04.29.

Az élelmiszerárstop meghosszabbításával tovább tartanak a helyszíni ellenőrzések is - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Együttműködési megállapodást kötött a MATE és a COOP - 2022.04.29.

A magyar élelmiszergazdaság tevékenységének támogatása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a COOP üzletlánc.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat