Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Részvételi csúcs a nyári diákmunka programban - 2023.08.30.

Csúcsot döntött a részvétel a nyári diákmunka programban, amelybe az eredetileg tervezett 26-27 ezer helyett több mint 29 700 diákot tudtak bevonni - mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Baromfitermékeket is vizsgáltak a grillszezonhoz kötődő nyári Nébih-ellenőrzéseken - 2023.08.29.

Gyrost forgalmazó vendéglátóhelyeket és az otthoni grillezés termékeit: „natúr” csirkehúsokat, valamint már marinált, fűszerezett húsokat, továbbá grilltálcákat ellenőriztek az élelmiszerbiztonsági szakemberek a nyári szezonális ellenőrzés során. A Nébih ellenőrei több gyrosozóval szemben eljárást indítottak a higiéniai és a nyomonkövetési problémák miatt, valamint egy létesítmény működését ideiglenesen felfüggesztették.

Az ősz elején indul az új kedvezményes agrárhitelprogram - 2023.08.29.

Az ősz elején válik elérhetővé a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel 5% -os kamatszint mellett.

Agrárképzés: sokan jutottak be pótfelvételi eljárásban a MATE-ra - 2023.08.29.

A pótfelvételi eljárásban 539 fő nyert felvételt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képzéseire, ami 64 százalékos növekedést jelent a tavalyi póteljáráshoz képest. Rendkívül keresettek az egyetem ősszel induló szakirányú továbbképzései is, amelyekre 384 jelentkezés érkezett.

Olyan ütemben változnak a körülmények a mezőgazdaságban, hogy nagyon nehézzé vált az alkalmazkodás - 2023.08.28.

Az orosz-ukrán háború és annak következményei megszakították a mezőgazdasági termelés elmúlt évtizedben megerősödött piaci és termelési biztonságát, ráadásul olyan rövid idő alatt vezetett értékesítési bizonytalanságokhoz és a termelési költségek növekedéséhez, amelyhez nehezen lehet rövid távon alkalmazkodni – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára.

Folyamatosan bővítik az online árfigyelő rendszert - 2023.08.28.

Újabb felhasználóbarát funkciókkal bővül az online árfigyelő rendszer. A szabadon összeállítható bevásárlólista tovább fokozhatja a piaci versenyt.

Nagy István: újabb támogatások érkeznek a következő években - 2023.08.28.

A magyar termelőknek kedvez a vásárlók tudatossága, ezt azonban szemléletformáló kampányokkal, védjegyekkel erősíteni kell. Ha "magyar terméket választunk, akkor garantáltan minőséget, biztonságot, frissességet és kiváló gasztronómiai élményt kapunk - mondta Nagy István agrárminiszter egy budapesti sajtótájékoztatón, amelyet az Aldi üzletlánc egyik VIII. kerületi áruházában tartottak.

Új hitelprogram indul az agráriumban az ukrán gabonaválság miatt - 2023.08.25.

A háború okozta ukrán gabonaválság kezelése érdekében újabb kamattámogatási programról döntött a kormány – jelentette be közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Nemzetközi tanulmány készült a génszerkesztési eljárásról - 2023.08.25.

Az ATK kutatójának részvételével nemzetközi tanulmány jelent meg, amely a CRISP/Cas génszerkesztő rendszerrel kapcsolatos kihívásokat tekinti át és elemzi.

Stagnálásra utaló adatokat mértek a német gazdaságban - 2023.08.25.

Stagnált a gazdaság Németországban a második negyedévben. A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) jelentése szerint a hazai össztermék (GDP) nem változott az előző három hónaphoz képest.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat