Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Hungarikum grafikai pályázatot hirdetett a VM - 2013.03.04.

Hungarikum grafikai pályázatot hirdet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A hungarikum tanúsító védjegy grafikai megjelenésének kidolgozására március 1-jétől lehet pályázn.

E-monitoring: március 12-ig kell teljesíteni az adatszolgáltatási kötelezettséget - 2013.03.04.

Már csak néhány napjuk van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatás teljesítésére a gazdálkodóknak - hívja fel az érintettek figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Március 12-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) és az Európai Halászati Alapból (EHA) támogatásban részesült gazdálkodóknak.

Tavaly csökkent a nemzetgazdasági beruházások volumene - A mezőgazdaság sem "lógott ki" a sorból - 2013.03.01.

Tavaly a nemzetgazdasági beruházások volumene 5,2 százalékkal maradt el az előző évitől, az utolsó negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva 7,9 százalékkal, az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított indexek alapján 3,7 százalékkal csökkent a beruházási volumen - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A sorból nem lóg ki a mezőgazdaság sem.

Az átmeneti elnökség szerint sikeres az agrárkamarai választás - Más szervezetek alacsony részvételről beszélnek - 2013.03.01.

A Magyar Agrárkamara átmeneti elnöksége sikeresnek ítéli a kamarai voksolást, hiszen egy új választási rendszerben minden eddiginél, még a korábbi taglétszámnál is többen, közel 15 ezren vettek részt - közölte a köztestület. A szervezet elnöksége reagált a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ), és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) kijelentéseire, amelyek szerint alacsonynak minősíthető a részvétel az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara létrehozására irányuló, a napokban lezárult választási folyamat első szakaszában.

Mintegy 9,3 millió eurónyi agrártámogatást fizettetne vissza Magyarországgal az Európai Bizottság - 2013.02.27.

Összesen mintegy 400 millió eurónyi, szabálytalanul vagy nem megfelelően ellenőrzött módon elköltött mezőgazdasági támogatást fizettet vissza az Európai Bizottság az Európai Unió tagállamaival. Magyarországnak mintegy 9,3 millió eurót (2,7 milliárd forintot) kell visszafizetnie az uniós büdzsébe.

Állatjóléti támogatások: teljesítsék az MVH-felhívásokat a termelők - Késhetnek a kifizetések, romolhat a pénzügyi megítélés - 2013.02.26.

Nyomatékosan felhívja a Baromfi Termék Tanács (BTT) az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy minél hamarabb tegyenek eleget azoknak a hiánypótlási felhívásoknak, amelyeket az elmúlt év negyedik negyedévére vonatkozó állatjóléti támogatások igénylésével kapcsolatban kaptak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH). A késlekedések nem csak a tényleges támogatási határozatok meghozatalát hátráltathatják, hanem ronthatják valamennyi baromfiágazati vállalkozás idei pénzügyi megítélését is - húzza alá a BTT.

Lezárult az agrárkamarai választások első szakasza - Márciusban megyei alakuló küldöttközgyűlések lesznek - 2013.02.26.

Lezárult az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara létrehozására irányuló választási folyamat első szakasza, amelynek során a február 1-21. közötti voksoláson 19 megyében összesen 1230 kamarai küldöttet választottak meg.

Biotojásként értékesítettek nagyüzemi tojásokat Németországban - Ügyészségi eljárások indultak - 2013.02.26.

A lóhúsbotrány után újabb élelmiszer-biztonsági ügy vet hullámokat Németországban, mivel sajtójelentések szerint milliós nagyságrendben értékesíthettek biotojásként nagyüzemi körülmények között termelt tojást. A Der Spiegel szerint Alsó-Szászországban 150 farm ellen indult ügyészségi eljárást, mert felmerült a gyanú, hogy jogosulatlanul használták az ökológiai tartásra vonatkozó jelzést a tojásokon. Az első eljárások még 2011-ben indultak.

Nem hasznosulnak kellőképpen a tudományos eredmények a mezőgazdaságban - 2013.02.25.

Nem hasznosulnak eléggé a tudományos eredmények a mezőgazdasági termelésben Nagy János professzor szerint. A Debreceni Egyetem (DE) agrártudósa ezért kifejezetten gazdálkodóknak írta Versenyképes kukoricatermesztés című munkáját.

Márciusban újra tárgyalhat a kormány az élelmiszerek áfájának csökkentéséről - 2013.02.25.

Az élelmiszer áfája csökkentésének lehetőségéről tárgyalhat ismét a kormány, várhatóan március közepén. A tervek szerint ugyanis akkor terjeszti be erről szóló újabb javaslatát a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) közösen a kabinetnek.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat