Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Csaknem 40 ezer szalmonellával fertőzött csirkét találtak egy román farmon - A telepet átmenetileg bezárták - 2013.03.11.

Romániában 37 ezer szalmonellával fertőzött csirkét talált egy farmon az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság, az állatokat levágták, húsukat megsemmisítették. A hatósági közlés szerint a farmot csak akkor nyitják meg újból, amikor már nem áll fenn a fertőzés veszélye.

Az Európai Bizottság is megvizsgálja az osztrák gazdák magyarországi földpanaszait - 2013.03.11.

Az Európai Bizottság meg fogja vizsgálni azokat a panaszokat, melyek szerint a magyar hatóságok intézkedései nyomán osztrák gazdák elveszíthetik a magyar telekkönyvbe szabályszerűen bejegyzett, földbirtokhoz fűződő jogaikat - jelentette pénteken az ORF osztrák közszolgálati rádió. A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint kizárólag a jogszabályba ütköző szerződések megkötésében részt vevőknek kell számolniuk a magyar állam fellépésével.

Uniós agrártámogatások: csak jogszerű földhasználó nyújthat be kérelmet - 2013.03.08.

Csak jogszerű földhasználó nyújthat be kérelmet egységes területalapú támogatásra (SAPS), agrár-környezetgazdálkodási támogatásra (EMVA-AKG), a kedvezőtlen adottságú területek támogatására (KAT), illetve Natura 2000 gyepterületek támogatására - hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A SAPS kérelem benyújtása esetén az ügyfeleknek ez év június 10-én kell a támogatás alapjául szolgáló terület jogszerű földhasználójának lenniük.

Több százezer jelöletlen importtojásra bukkant a NAV és a NébiH - Az árletörő behozatal komoly károkat okoz a legális termelőknek - 2013.03.08.

Több százezer bizonytalan származású, jelöletlen importtojást találtak a pénzügyőrök egy gazdasági társaság dél-alföldi telephelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Baromfi Termék Tanács (BTT) fontosnak tartja a NAV, illetve a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal ((NébiH) fellépését az árletörő hatású tojásbehozatal és -forgalmazás ellen, mert e piaci manőverek jelentős károkat okoznak a hazai tojáságazat legális szereplőinek.

Jó állapotban vannak az őszi vetésű szántóföldi növények - 2013.03.08.

Az elmúlt hónapok kedvező időjárásának köszönhetően jó az őszi vetésű növények állapota Magyarországon - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára. Az őszi vetések 55-67 százaléka, ezen belül például az 1,1 millió hektáron elvetett őszi búza 67 százaléka van jó fejlettségi állapotban.

Április 19-21. között rendezik meg a Pápai Agrárexpót - 2013.03.07.

Április 19. és 21. között rendezik meg a 17. Pápai Agrárexpo mezőgazdasági kiállítás és vásárt - jelentették be szerdán a szervezők. Győrffy Balázs, a Magyar Agrárkamara átmeneti elnöke elmondta: az új agrárkamarai köztestület létrehozásával nem változik az az álláspont, hogy a pápai rendezvényt a kamara fontos eseménynek tartja és továbbra is közreműködik a program szervezésében, lebonyolításában.

Czerván György: minden idők legjobb agrárexport-teljesítménye a tavalyi - 2013.03.07.

A magyar mezőgazdaság minden idők legjobb exportteljesítményét produkálta tavaly, a kivitel értéke meghaladta a 8 milliárd eurót, vagyis a 2300 milliárd forintot - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára egy szakmai fórumon. A magyar agrárgazdasági többlet 2012-ben 3,61 milliárd eurót tett ki, szemben a 2011-es 2,75 milliárd euróval.

Fazekas Sándor: erősödött a mezőgazdaság az elmúlt három évben - 2013.03.06.

Erősödött a magyar mezőgazdaság az elmúlt három évben az előző időszak kudarcai után - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A szaktárca irányítója a minisztériumban több szakmai szervezet, intézmény és vállalkozás vezető képviselőinek adta át a hivatalos partnerségi, valamint stratégiai együttműködésről szóló dokumentumot.

Kormányzati döntést sürgetnek az élelmiszeráfa ügyében a terméktanácsok - 2013.03.05.

Az élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése ügyében a terméktanácsok a kormány döntését, és annak nyilvánosságra hozatalát sürgetik. Az érintett szakmai szervezetek azt szorgalmazzák, hogy a tej, a trappista sajt, a vágott baromfi, illetve baromfi húsrészek, a tojás, valamint a sertés tőkehúsok áfakulcsa 5 százalékra csökkenjen.

Két-három hét múlva kezdődik a tavaszi árpa vetése Vas megyében - 2013.03.05.

Két-három hét múlva elkezdődhet az árpa vetése Vas megyében, de a tavaszi munkákat az határozza meg, hogy a következő időszakban milyen gyorsan szárad ki a talaj, mikor tudnak a gépekkel a földekre menni - mondta Lukács Zoltán, a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának mezőgazdasági főfelügyelője.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat