Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Csaknem 345 milliárdot költöttek tavaly a fogyasztók az élelmiszerláncok sajátmárkás termékeire - 2013.03.25.

Csaknem 345 milliárd forintot költöttek a vásárlók a boltok sajátmárkás élelmiszereire tavaly - közölte legfrissebb felmérésének eredményeit a Nielsen piackutató vállalat. Az élelmiszerek teljes magyarországi kiskereskedelmi forgalmából ezeknek a termékeknek a részaránya értékben 25 százalékra nőtt 2012-ben, az előző évi 24 százalék után.

Hímes tojásokból álló gyűjteményt mutatnak be Szekszárdon - 2013.03.25.

A zengővárkonyi Míves Tojás Gyűjtemény darabjai közül mutat be válogatást megnyíló kiállításán a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeum. A háromezer darabos, Magyarországon egyedülálló kollekcióból 560 hímes tojást láthat a közönség Szekszárdon - közölte Balázs Kovács Sándor néprajzkutató, a kiállítás rendezője.

Mezőgazdasági haszonállatok: az önkormányzati szabályozás visszaállítását javasolja az ombudsman - 2013.03.22.

Az önkormányzati szabályozás visszaállítását javasolja a mezőgazdasági haszonállatok tartásánál az alapvető jogok biztosa, mert szerinte a jelenleg érvényes előírás nem tesz különbséget a települések típusai és az állattartás fajtái között. A biztos ezért felkérte a vidékfejlesztési minisztert, hogy tegyen javaslatot az állatok tartásának olyan önkormányzati szintű szabályozására, amely figyelembe veszi a települések övezeti besorolását és a helyi viszonyokat is.

Az agrárgazdaság tüntetheti el az Oroszországgal szembeni külkereskedelmi deficitet - 2013.03.21.

A tervek szerint április közepén nyílik Moszkvában a magyar kereskedőház, amely egy befektetési központból és egy logisztikai raktárbázisból áll majd. Magyarország három-négy éven belül a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari export növelésével ki egyensúlyozhatja a jelenlegi 5 milliárd dolláros kereskedelmi deficitjét Oroszországgal szemben.

A mezőgazdaság az idén 0,3-0,4 százalékponttal járulhat hozzá a növekedéshez - 2013.03.21.

A gyenge külső és belső keresletet az idén ellensúlyozhatja a mezőgazdaság növekedése - áll a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elemzésében. A társaság a harmadik negyedévtől a GDP emelkedésére számít, így összességében stagnálhat 2013-ban a hazai gazdaság. Az idén a mezőgazdaság az alacsony bázissal összefüggő jelentős bővülése miatt a Századvég számításai szerint 0,3-0,4 százalékponttal járulhat hozzá a növekedéshez.

Több százmilliós kárt okozott a baromfiágazatban a márciusi rendkívüli hideg - A BTT a VM-hez fordult a kártalanítások miatt - 2013.03.20.

Több százmillió forintos kárt okozott a baromfiágazati vállalkozásoknak a március közepén érkezett, többnapos rendkívüli hideg időjárás. A Baromfi Termék Tanács (BTT) levélben fordult Czerván Györgyhöz, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkárához az ügyben. A BTT sürgős tájékoztatást kért arról, hogy a károsultak milyen kárenyhítéshez vagy kártalanításhoz juthatnak.

Új baromfiágazati stratégia készült - Sajtótájékoztatót tart a BTT - 2013.03.20.

Akár 10-12 ezer munkahely is megszűnhet a ma még 60 ezer főt foglalkoztató baromfiágazatban a vállalkozásokat sújtó nehéz gazdasági körülmények és a megkezdődött cégfelszámolások miatt. A Baromfi Termék Tanács (BTT) - valamennyi szakmai szövetségének támogatásával - közös baromfiágazati stratégiát állított össze, amely segíthet kilábalni a válságból. A BTT az új stratégiáról és a kormányzati együttműködési lehetőségekről március 26-án sajtótájékoztatót tart.

Önkormányzati vagyonkezelésbe ad állami termőföldeket az NFA - 2013.03.20.

A közfoglalkoztatási program megvalósítása érdekében a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) 1031 hektár termőföldet, 394 földrészletet ad öt évre ingyenes önkormányzati vagyonkezelésbe - jelentette be a kormány döntéséről a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). Az NFA első alkalommal hirdetett meg földrészleteket, hogy azokat önkormányzati vagyonkezelésbe adja.

Vizsgálja a kormány egy agrárbank létrehozási alternatíváit - 20 milliárdba kerülne az új fiókhálózat - 2013.03.20.

A kormányzat jelenleg is vizsgálja egy agrárbank felállításának lehetséges alternatíváit, megvalósítási lehetőségeit és feltételeit, továbbá az agrárgazdaság finanszírozását javító, kedvezményes hitelprogramok kibővítését tervezi az idén - derül ki a vidékfejlesztési miniszternek egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszából. Az agrárbank felállításának koncepciójáról és tevékenységi köréről a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium közös előterjesztést készít a kormánynak. részére az agrárbank felállításának koncepciójára, tevékenységi körére vonatkozóan - válaszolta Fazekas Sándor tárcavezető Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére

Szaküzletekben vásárolják a legtöbb baromfit a hazai fogyasztók - 2013.03.19.

A magyar emberek legnagyobb része leggyakrabban szupermarketben vásárol csemegeárut, tejet és tejterméket, míg szaküzletben húst és baromfit, kenyeret vagy péksüteményt, zöldséget-gyümölcsöt. Többek között ezt tárta fel az a nemzetközi kutatás, amelyet a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat végzett.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat