Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Egymilliárd forint jut az idén a hungarikumokra - Élelmiszer nincs a listán - 2013.03.19.

Az idén összesen egymilliárd forint jut a magyarság számára kiemelkedően fontos helyi, megyei, valamint nemzeti értékek, köztük a hungarikumok megóvására - mondta Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) főosztályvezetője, a Hungarikum Bizottság titkára. Jelenleg 12 hungarikum van, amelyeket a hungarikumokról szóló törvény erejénél fogva nyilvánítottak azzá. Élelmiszer nem szerepel közöttük.

Glattfelder Béla: van jövője a Közös Agrárpolitikának - 2013.03.18.

Az Európai Parlament (EP) az elmúlt héten Strasbourgban szavazott az unió közös agrárpolitikájának a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó jogszabály-tervezeteiről. Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő értékelése szerint a szavazás legfőbb eredménye az, hogy a közös agrárpolitikának van jövője.

Az élelmiszerexport 14,6 százalékkal nőtt, a belföldi értékesítés 4,7 százalékkal csökkent januárban - 2013.03.18.

Az ipari termelés januárban 1,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de 2,9 százalékkal nőtt az előző hónaphoz, tavaly decemberhez képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszerport 14,6 százalékkal nőtt, míg az élelmiszeripar belföldi értékesítése 4,7 százalékkal csökkent.

Konkoly Thege Sándor díjat kapott Dr. Sütő Zoltán, a Kaposvári Egyetem tanszékvezetője - 2013.03.18.

Konkoly Thege Sándor Díjat adományozott Dr. Sütő Zoltánnak, a Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar tanszékvezetőjének Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. alkalmából. Dr. Sütő Zoltán az elismerést a hazai baromfifajták állami fajtaelismerése és minősítése érdekében végzett, három és fél évtizedes oktatói, kutatói munkájáért kapta.

Mintegy 1,2 milliárd forint bírságot szabtak ki a tavalyi élelmiszerlánc-ellenőrzések nyomán - 2013.03.14.

A múlt évben a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzések során mintegy 1,2 milliárd forint bírságot szabtak ki - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára. Tavaly 76 747 ellenőrzést végeztek az előző évi 78 859 után. Az ellenőrzések mintegy 5,8 százalékában, 4499 esetben állapított meg a hatóság olyan jogsértést, amely valamilyen szankciót vont maga után.

Március közepén megkezdődött a tavalyi kárenyhítő juttatások kifizetése - 2013.03.14.

Március közepén megkezdődött a tavalyi kárenyhítő juttatások kifizetése, miután a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban (MVH) előkészített kifizetési tervet a Vidékfejlesztési Minisztérium jóváhagyta. A tárca soron kívül intézkedett a szükséges forrás rendelkezésre bocsátásáról, így a kárenyhítő juttatások kifizetésére már a vonatkozó jogszabályokban megállapított határidő előtt két héttel sor kerül.

Újra fejlődhet az európai etanolipar - Uniós vám az amerikai termékekre - 2013.03.13.

Ismét fejlődésnek indulhat az európai etanolipar a Magyar Bioetanol Szövetség (MBSZ) szerint. Ez annak köszönhető, hogy az Európai Unió (EU) vámot vetett ki az Amerikai Egyesült Államokból az EU-ba szállított bioetanolra.

Azerbajdzsán együttműködést ajánl a naposbaromfik és a keltetőtojások forgalmazásában - 2013.03.13.

Megtartotta első ülését a magyar-azeri agrár- és élelmiszeripari munkacsoport Bakuban - jelentette be Budai Gyula, a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkára. Szó van állattenyésztési és vetőmag-forgalmazási együttműködésről is. Az azeri fél felvetette a kapcsolattartást a naposbaromfi és a keltetőtojások piacán is.

Összetettebb lesz az új Közös Agrárpolitika, ha életbe lép - 2013.03.12.

A mostaninál összetettebb lesz az unió közös agrárpolitikájának (KAP) elméletileg 2014-től bevezetendő új rendszere - mondta Czerván György, a vidékfejlesztési tárca agrárgazdaságért felelős államtitkára a parlament mezőgazdasági bizottságának ülésén. Az új rendszerben Magyarország - az előzetes számítások szerint - 2014-2020 között várhatóan mintegy 12,3 milliárd euró agrár- és vidékfejlesztési támogatást vehet igénybe. Ez azt jelenti, hogy a közvetlen támogatások összege 1,9 milliárd euróval nő, míg a vidékfejlesztési támogatások mintegy 400 millió euróval csökkennek. Ez utóbbi támogatás sem lesz kevesebb, mert az ország rendelkezésére álló más forrásokból, például a kohéziós alapból kiegészítik.

Megválasztották az új agrárkamara megyei tisztségviselőit - 2013.03.12.

Megválasztották az új agrárkamara megyei tisztségviselőit a megyei alakuló küldöttgyűléseken - közölte a Magyar Agrárkamara. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása öt évre szól. A március 9-én lezajlott alakuló küldöttgyűléseken a február 1-21. közötti szavazáson mandátumot szerzett megyei kamarai küldöttek megválasztották a megyei elnököket és alelnököket, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, aki az országos küldöttgyűlésen képviseli az adott megyét.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat