Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Tíz hektárnál nagyobb földterületek: újabb 20 ezer hektárt árverez el az állam - 2024.05.30.

Újabb 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz, az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók, valamint a helyi termelők földhöz jutását kívánja támogatni. Az érintett területekre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan bárki tehet vételi ajánlatot.

Sok éven át több mint 100 millió forintot sikkasztott egy mezőgazdasági cég alkalmazottja - 2024.05.30.

Négy és fél év börtönre enyhítette a Szolnoki Törvényszék másodfokon annak a pénzügyi előadónak a büntetését, aki mintegy tíz éven át folyamatosan utalt át magának jogosulatlanul pénzt munkáltatója bankszámlájáról, összesen csaknem 105 millió forintot Besenyszögön.

Újra növekedett az infláció Németországban - 2024.05.30.

Emelkedett Németországban az infláció májusban a várakozásoknak megfelelő mértékben a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adatai alapján.

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj: május 31-ig kell benyújtani a bevallást - 2024.05.29.

Az élelmiszerlánc szereplőinek május 31-ig kell benyújtaniuk a felügyeleti díjbevallásukat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih).

Magyar kiállítók is részt vesznek a kereskedelmi márkák amszterdami kiállításán - 2024.05.29.

A kereskedelmi márkák amszterdami kiállításán (World of Private Label - PLMA) 21 magyar kiállító jelenik meg az Agrármarketing Centrum (AMC) 198 négyzetméteres közösségi standján május 28-29-én.

Szeptembertől területfejlesztési szolgálatot hoznak létre - 2024.05.29.

Területfejlesztési szolgálatot állít fel a kormány szeptemberben, amelynek középtávon minden járásban lesz olyan munkatársa, aki a pályázatok kidolgozásában, beadásában és végrehajtásában végig támogatást nyújt. 

Ötpontos cselekvési kiáltvány a fenntartható állattenyésztés érdekében - 2024.05.28.

Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport ötpontos cselekvési kiáltványt terjesztett elő a júniusi Európai Parlamenti választásokra. A kiáltványban elsősorban arra szólítják fel az Európai Bizottságot, hogy dolgozzon ki egy átfogó európai stratégiát a fenntartható állattenyésztési értékláncra vonatkozóan.

Több nemzetgazdasági ágazatban egymillió forint fölé nőtt az átlagfizetés - 2024.05.28.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján 2024 márciusában tovább folytatódott a bérek dinamikus növekedése. A bruttó átlagkereset 658 400 forintra emelkedett, vagyis az előző év azonos időszakához képest több mint 80 ezer forinttal, azaz 14 százalékkal nőttek a fizetések - emelte ki a legfrissebb adatokat kommentálva Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.

Nagy István: gazdaközpontúvá kell tenni az európai mezőgazdaságot - 2024.05.28.

A versenyképesség, a válságkezelés, a fenntarthatóság és a tudásalapú gazdaság lesz az Európai Unió Tanácsának július elsejétől kezdődő féléves magyar elnöksége napirendjén azzal a céllal, hogy az európai mezőgazdaság gazdaközpontúvá váljon - emelte ki Nagy István agrárminiszter Brüsszelben.

Közelít a 660 ezer forinthoz a havi bruttó átlagkereset - 2024.05.27.

2024. márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 658 400, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 452 700 forint volt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat