Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Romániában is csökkennek az élelmiszerárak a kormány intézkedéseinek hatására - 2023.08.07.

Romániában csökkent egyes alapélelmiszerek átlagos fogyasztói ára, amióta hatályba lépett az árrést korlátozó sürgősségi kormányrendelet. A húsárak több mint 12 százalékkal estek.

A FAO-index szerint júniusban növekedett az élelmiszerek világpiaci ára - 2023.08.04.

Nőtt az élelmiszerek világpiaci ára júliusban júniushoz képest az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapján közzétett adatok szerint. A nemzetközi élelmiszer-nyersanyagárak irányadó átfogó árindexe júliusban 123,9 pont lett, ami 1,5 pont (1,3 százalék) emelkedés júniushoz képest, és 16,6 ponttal, 11,8 százalékkal alacsonyabb a 2022 júliusi értékhez képest.

Ősszel fizetik az ukrán gabonaimport miatti kompenzációt - 2023.08.04.

Ősszel igényelhetik az ukrán gabonaimport miatti uniós kompenzációt a gazdák, az agrártárca a célzott felhasználás figyelembevételével határozza meg a Brüsszel által az ukrán gabonaimport okozta piaci nehézségek kezelésére megítélt jelképes összegű, 15,9 millió eurós kompenzáció igénybevételi feltételeit.

Havi szinten nőtt, de éves bázison csökkent a júniusi kiskereskedelmi forgalom - 2023.08.04.

Júniusban a kiskereskedelem forgalmának volumene - jelentős bázishatás mellett - a nyers adat szerint 7,8, naptárhatástól megtisztítva 8,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest.

Javulnak a hazai agrárpiaci szereplők kilátásai - 2023.08.03.

A 2023 első három hónapjában tapasztalt erősödés után a második negyedévben tovább javultak a magyar agrárium kilátásai - derül ki az MBH AgrárTrend Indexből, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának negyedévente közzétett elemzéséből, amelyet az agrárium szereplőinek megkérdezésével készítenek. Az ágazat szereplői összességében úgy látják, a kiegyensúlyozottság irányába tart a hazai élelmiszer-gazdaság.

Török-orosz egyeztetések a fekete-tengeri gabonafolyosóról - 2023.08.03.

Recep Tayyip Erdogan török elnök telefonon közölte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy a fekete-tengeri gabonafolyosó hosszú időn át tartó leállítása senkinek sem használ.

Újabb termelői piacot adtak át - 2023.08.03.

Átadták a 118 millió forintból kialakított termelői piacotn a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bőcsön.

Nincs igazi alternatívája a fekete-tengeri gabonaszállításoknak - 2023.08.02.

Az Egyesült Államok támogatja a fekete-tengeri gabonaszállítások felújítására irányuló törekvéseket, mivel az útvonalnak nincs igazi alternatívája.

A kereskedők jelentős árrést tettek az élelmiszerekre - 2023.08.02.

Jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tud a leghatékonyabban fellépni a "pofátlan túlárazások" terén, az árfigyelő működése beváltotta a reményeket - mondta a Növekedés.hu-nak Lentner Csaba közgazdász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora.

Élelmiszerakciók: 15 százalékos kötelező mérték augusztustól - 2023.08.02.

Augusztustól 15 százalékra emelkedett a kötelező élelmiszerár-akciózás mértéke.k védik a családokat és a nyugdíjasokat - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebookon megosztott videójában.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat