Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Felelősségteljes állattenyésztés: nemzetközi kommunikációs kampány indult - 2022.12.28.

A Copa-Cogeca az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „European Livestock Voice”, azaz az „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoporttal kampányt indított. „A felelősségteljes állattenyésztés fontossága” címmel újabb kommunikációs anyagot tettek közzé, amelyben a céltudatos és magas színvonalú tenyésztési munka jelentőségére, illetve a gazdálkodók, a fogyasztók és a környezet számára egyaránt előnyös hatásaira hívják fel a figyelmet.

Földszabályozási változások: megjelent a törvénymódosítási csomag - 2022.12.28.

A Magyar Közlöny 210. számában megjelent az egyes földügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2022. évi LXVII. törvény, amely többnyire 2023. január 1-től hatályba lépő módosításokat tartalmaz.

Bővülnek az agrárképzési lehetőségek a felsőoktatásban - 2022.12.28.

Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás, így már jelentkezni lehet a 2023 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerint az agrároktatási lehetőségek is bővülnek.

Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX+ - Agrárberuházásokhoz is felvehetők kedvezményes források - 2022.12.27.

December 23-án elindult a Széchenyi Kártya Program MAX+. A kedvezményes program forrásai agrárgazdasági fejlesztésekhez is felhasználhatók.

EU-Japán találkozó 2023-ban: magyar cégek jelentkezését is várja az Európai Bizottság - 2022.12.27.

Az agrár- és élelmiszertermelők támogatása érdekében Janusz Wojciechowski, az Európai Unió mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztosa folytatni kívánja korábban megkezdett diplomáciai lépéseket. Ennek kapcsán 2023. július 2-6. között kerül sor a második magas szintű EU-Japán találkozóra, amelyre magyar cégek direkt jelentkezését is várják.

A jövő év második felétől markánsan mérséklődhet az infláció - 2022.12.23.

Az inflációt jövő év második felétől külső és belső tényezők egyaránt markánsan csökkenteni fogják, továbbá a lassuló gazdasági növekedés "gyors visszapattanása" is várható júliustól - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a jegybank decemberi Inflációs jelentését bemutató online sajtótájékoztatón.

Egyre nagyobb károkat okoz a vállalatoknak a kiberbűnözés - 2022.12.23.

Az elmúlt három évben világszerte a vállalatok negyedének okozott legalább 1 millió dolláros kárt a kiberbűnözés - közölte a PwC az MTI-vel.

Állatjóléti támogatásokat fizetett a kincstár - A baromfitartók 3,1 milliárd forintot kaptak - 2022.12.22.

Összesen csaknem 7,2 milliárd forint állatjóléti támogatást fizetett ki a napokban a Magyar Álamkincstárs a baromfi- és a sertéstartóknak. A baromfitartók a 2022/2023-as támogatási év II. negyedévére közel 3,1 milliárd forintot kaptak.

Uniós támogatás a mezőgazdasági energiarendszerek korszerűsítésére - 2022.12.22.

Az Európai Bizottság 4,11 milliárd eurót (mintegy 1652 milliárd forintot) folyósított nyolc kedvezményezett ország, köztük Magyarország energiarendszereinek korszerűsítéséhez, az energetikai ipar, a feldolgozóipar, a közlekedés és a mezőgazdaság üvegházhatásúgáz-kibocsátásának csökkentéséhez, valamint az energiahatékonyság javításához.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat