Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Újabb támogatásokat ítéltek oda termelői csoportoknak - 2023.04.28.

Az Agrárminisztérium kiemelt célja, hogy elősegítse az elismeréssel rendelkező termelői csoportok termelésének és teljesítményének piaci követelményekhez való illesztését és az áruk közös forgalmazását. A tárca ennek érdekében támogatja a termelői csoportokat.

4 százalékos volt a hazai munkanélküliségi ráta márciusban - 2023.04.28.

A munkanélküliek száma 2023 márciusában 195 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,0 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ukrán élelmiszerimport: közösen sürgetnek uniós intézkedéseket a Visegrádi Országok agrárkamarái - 2023.04.27.

A Visegrádi Országok (V4) agrárkamarái, továbbá bolgár, horvát, észt, litván és román gazdálkodói szervezetek közös felhívást intéztek az Európai Bizottsághoz, ismételten határozottan kérve az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek miatti tarthatatlan helyzet sürgős kezelését.

Kötelező akciózás: megkezdődött az új szabályozás társadalmi egyeztetése - 2023.04.27.

Az infláció letörése érdekében a kormány görög és francia példák alapján új inflációellenes eszköz bevezetéséről döntött, a jelentősebb bevétellel rendelkező kiskereskedelmi üzleteket rendszeres akciók meghirdetésére kötelezi. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) és az Agrárminisztérium (AM) kidolgozta a részletszabályokat, amelynek társadalmi egyeztetése a napokban megkezdődött.

531 ezer forint fölé nőtt a bruttó átlagkereset - 2023.04.27.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 531 200 forint volt 2023 februárjában, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 366 400 forintot ért el. A bruttó átlagkereset 0,8, a nettó átlagkereset 1,2 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

Tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés: értékelte az eredményeket az Agrárminisztérium - 2023.04.26.

Vegyes eredményekkel zárult a 2023-as tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. A tavalyi évvel összehasonlítva a higiéniai hiányosságok száma csökkent, ugyanakkor az Agrárminisztérium tájékoztatása szerint a fogyasztók védelme érdekében több terméket kellett kivonni a forgalomból.

Európai polgári kezdeményezés a vidéki értékek megőrzéséért - 2023.04.26.

Napjainkban az Európai Unió vidéki régiói folyamatosan elveszítik lakosságuk, örökségük, értékeik, mezőgazdasághoz kötődő hagyományaik egy részét, köszönhetően például a radikális zöld szervezetek és a társadalom egy része által gerjesztett agrárium-ellenességnek. Ez veszélyeztetheti az EU mezőgazdaságát, lakosságának biztonságos élelmiszer-ellátását. A „Védjük meg vidéki térségeinket!” (Together for heritage protection) elnevezéssel indult európai polgári kezdeményezés célja, hogy hozzájáruljon a vidékhez kötődő értékek, illetve az EU élelmiszert előállítani képes területeinek, közösségeinek megőrzéséhez.

Kisüzemek támogatása: újabb pályázatokról döntöttek - 2023.04.26.

Újabb 8 milliárd forintnyi mezőgazdasági kisüzemi támogatásról döntött a napokban az Agrárminisztérium.

Az uniós elnökségi trió felelőssége, hogy kiszámítható legyen a gazdálkodás - 2023.04.25.

A júliusban kezdődő uniós elnökségi trió felelőssége, hogy az európai gazdák kiszámíthatóan és biztonságos körülmények között tudjanak dolgozni, és választ kapjanak problémáikra a következő 18 hónapban - mondta Nagy István agrárminiszter Madridban nemzetközi sajtótájékoztatón.

Online konferencia az élelmiszerbiztonsági rendszerekről - 2023.04.25.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara online konferenciát szervez „A minőségirányítással összefüggő élelmiszerbiztonsági rendszerekről a gyakorlatban” címmel.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat