Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Hatályba lépett az agrárgazdaságok átadásáról szóló törvény - 2023.01.03.

Január elsején hatályba lépett az agrárgazdaságok átadásáról szóló 2021. évi CXLIII. törvény, amely a mezőgazdaság jövője szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró nemzedékváltást ösztönzi.

3,7 százalékos hiánnyal zárt a kormányzati szektor a tavalyi első három negyedévben - 2023.01.03.

Az előzetes adatok szerint 1825 milliárd forint, a GDP 3,7 százaléka volt a kormányzati szektor hiánya a tavalyi első három negyedévben - adta hírül a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Állatbetegségek megelőzése: január elsejétől újra elérhető a nemzeti támogatási program - 2023.01.02.

Január 1-jétől, megújult tartalommal újra elérhető az egyes állatbetegségek megelőzésére és leküzdésére irányuló, nemzeti költségvetésből finanszírozott és az állattartó ágazatokat segítő támogatási program. Ennek alapvető célja az állatbetegségek elleni védekezés segítése és a hazai állatállományok kedvező egészségügyi státuszának megőrzése.

Jelentősen emelkedhetnek idén a beszerzési árak az agráriumban - 2023.01.02.

Az agrárvállalkozásoknak 2023-ban azzal kell számolniuk, hogy a következő termelési ciklusra már jelentősen megemelkedtek a beszerzési árak, a K&H elemzése szerint viszont az eladási árak további emelkedésére már nem lehet számítani, igaz, jelentős csökkenés sem várható.

2024-től állhat újra stabil növekedési pályára a magyar gazdaság - 2023.01.02.

Gazdasági szakértők szerint 2024-re újra stabil növekedési pályára léphet Magyarország és nem lesz elhúzódó infláció - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője az M1 aktuális csatorna műsorában.

Év végi csúcsidőszak a virslifogyasztásban - Hazai termékeket érdemes vásárolni - 2022.12.29.

Az év utolsó hónapjában a hazai fogyasztók 20-25 százalékkal több virslit vásárolnak, mint más hónapokban. Virsliből is érdemes a hazait venni, mert a hazai gyártók termékei nyomonkövethetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek.

Élelmiszerinfláció: vizsgálatokat indíthat a GVH - 2022.12.29.

Összesen 2 milliárd forint fogyasztói jóvátételt, valamint 3,7 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH)2022-ben. Összesen 101 vállalkozást vontak eljárás alá, ebből 57-et bírságoltak meg, amelyek közül öt élt a jogorvoslat lehetőségével.

Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel: meghosszabbították a kamattámogatást - 2022.12.29.

Az Agrárminisztérium döntött az aszály által sújtott mezőgazdasági termelők számára nyújtott Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel emelt szintű, legfeljebb 14 százalékos kamattámogatásának 2023. március 31-ig történő meghosszabbításáról.

Az idei befektetések tíz százalékát vonzotta az élelmiszeripar - 2022.12.29.

Az idén is megdőlt a beruházási rekord Magyarországon, 6,5 milliárd euró, azaz 2600 milliárd forint értékben érkezett befektetés - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A vizsgált termékek 4,8 százalékánál fedeztek fel hibát a téli élelmiszer-ellenőrzéseken - 2022.12.29.

Az ünnepek idején fontos szempont az Agrárminisztérium (AM) szerint, hogy jó minőségű, biztonságos élelmiszerekhez jussanak a hazai fogyasztók – jelentette ki Nobilis Márton, a tárca államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat