Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Szinte mindenki eszik virslit, de sokan nem tudják, miből készül - 2023.08.01.

A magyar lakosság 95 százaléka rendszeresen fogyaszt virslit, negyedük viszont egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy miből készül.

Újabb 200 ezer forinttal bővül a SZÉP-kártya kedvezményes kerete - 2023.08.01.

Újabb adókedvezménnyel a munkáltatók 200 ezer forinttal tölthetik fel dolgozóik SZÉP-kártyáját, amelyet az év végéig élelmiszervásárlásra is fel lehet használni. Így 650 ezer forintra emelkedik a SZÉP-kártya kedvezményes kerete.

Folyamatosan bővül a mezőgazdasági technológiák piaca - 2023.08.01.

A globális élelmiszerigény drasztikus növekedése és a vízkészletek szűkössége miatt a mezőgazdasági technológiák piaca folyamatosan nő és 2030-ra meghaladhatja a 43 milliárd dollárt - közölte a Stylers Group információ-technológiai szolgáltató cégcsoport.

Több mint kétmillió tonna őszi árpát takarítottak be az idén - 2023.07.31.

Befejeződött az őszi árpa aratása. Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt lelassultak a betakarítási munkálatok, ugyanakkor továbbra is fennakadás nélkül zajlik a nyári aratás a földeken.

Tovább gyorsítanák az osztatlan földtulajdonok felszámolását - 2023.07.31.

Továbbra is fontos célkitűzés az osztatlan közös földtulajdon felszámolásának gyorsítása, amivel a magyar birtokpolitika több mint harminc éves adósságát kívánják orvosolni. Az Agrárminisztérium szerint ezzel tovább erősödhet a tulajdonosi szemlélet, általa a föld minősége, termőképessége is javíthatóvá válik, ami révén a magyar mezőgazdaság is versenyképesebbé válhat.

Együttműködés a baromfifogyasztás népszerűsítéséért - 2023.07.28.

A baromfiágazat a magyar állattenyésztés legnagyobb és egyben folyamatosan fejlődő ágazata. Az Agrárminisztérium (AM) álláspontja szerint jelentősége a fogyasztók ellátása és az export szempontjából is kiemelkedő. A Baromfi Termék Tanács (BTT), az AM és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös együttműködéssel népszerűsíti a fogyasztást.

Orbán Viktor: az élelmiszerláncok felhajtják az árakat - 2023.07.28.

A nagy élelmiszerláncok, a multik árspekulánsként viselkednek: olyan körülmények között is emelik az árakat, amikor annak semmifajta alapja nincs - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Rekordszámú új hallgató a MATE-n - 2023.07.28.

Minden eddiginél több, 3367 hallgató nyert felvételt idén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szeptemberben induló képzéseire, ez 32 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest.

Júniusban 3,8 százalékos munkanélküliséget mért a KSH - 2023.07.28.

A munkanélküliek száma júniusban 187 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,8 százalék volt. A április-júniusi időszakban a 15-74 éves munkanélküliek száma 36 ezerrel, 193 ezerre, míg a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal, 3,9 százalékra nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Több mint 50 ezerrel nőtt júniusban a munkavállalók száma - 2023.07.28.

Júniusban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 766 ezer volt, 51 ezerrel több, mint egy éve. Az április-júniusi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak létszáma 31 ezerrel több, 4 millió 724 ezer volt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat