Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Fehéroroszországban átrakodott orosz agrártermékeket importálnak lengyel vállalatok - 2024.03.04.

Több ezer lengyel kamion szállít orosz mezőgazdasági termékeket Fehéroroszországon keresztül Lengyelországba – írta oknyomozó riportjában Mihajlo Tkacs, az Ukrajinszka Pravda hírportál munkatársa, aki a lengyel-fehérorosz határon szerzett információkat tette közzé.

Három százalékkal csökkentek a beruházások a tavalyi negyedik negyedévben - A mezőgazdasági fejlesztések 17 százalékkal estek vissza - 2024.03.01.

A beruházások volumene 2023 negyedik negyedévében a megelőző év azonos időszakához viszonyítva 3,0 százalékkal csökkent, a harmadik negyedévhez képest - szezonálisan kiigazítva - 1,5 százalékkal nőtt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A mezőgazdasági fejlesztések 17 százalékkal estek vissza.

Állatjólét: új technológiai megoldásokat mutatnak be - 2024.03.01.

Az állatjóléttel kapcsolatos tájékoztató programot szerveznek március 12-én. A látogatók olyan technológiai fejlesztéseket ismerhetnek meg, amelyek az állatjólét több területen is megoldásokat nyújthatnak.

Újabb mélypontra süllyedt az infláció Németországban - 2024.03.01.

Februárban a várakozást kissé meghaladó mértékben két és fél éves mélypontra csökkent az infláció Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis előzetes jelentése alapján.

Az alacsonyabb infláció teszi lehetővé az átmeneti gyorsítást a monetáris politikában - 2024.02.29.

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke online háttérbeszélgetésen. Az év közepére reálisnak nevezte a 6-7 százalék közötti kamatszintet.

Kereskedelmi határzárról tárgyal Lengyelország Ukrajnával - 2024.02.29.

A lengyel kormány a kereskedelmet érintő átmeneti határzárról egyeztet Kijevvel - közölte Donald Tusk lengyel kormányfő Varsóban.

Élelmiszerválság: az Európai Unió humanitárius segély nyújt Kelet-Afrika számára - 2024.02.29.

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít az Afrika szarván élő emberek számára, akik egyre jobban szükséget szenvednek, mivel a régiót több konfliktus, szélsőséges éghajlati jelenségek és gazdasági sokkok sújtják - jelentette be az Európai Bizottság.

Növényi adalékanyagokkal csökkenthető az antibiotikum-felhasználás a baromfiszektorban is - 2024.02.28.

Népbetegséggé válhat 2050-re az antimikrobiális rezisztencia (AMR), amelyet korunk egyik legjelentősebb állat- és közegészségügyi kihívásának tekintenek. A megoldás keresése így már most rendkívül időszerű. A K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat egyik nyertese Szabó Ábel, az Állatorvostudományi Egyetem hallgatója a házityúkok esetében talált ígéretes lehetőséget az AMR terjedésének megfékezésére, amely ráadásul a környezeti terhelést és az előállítási költségeket is csökkentheti.

A tavalyi rekordkifizetések után idén is rendelkezésre állnak a gazdálkodóknak járó agrártámogatások - 2024.02.28.

A gazdálkodók támogatásai 2024-ben is biztosítottak Nagy István agrárminiszter bejelentése szerint.

Döntött az Európai Parlament: helyre kell állítani a leromlott ökológiai élőhelyeket - 2024.02.28.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén rendeletjavaslatot fogadott el, amely szerint a tagállamoknak egyre több, 2030-ra legalább 30, 2040-re legalább 60, 2050-re pedig legalább 90 százaléknyi leromlott ökológiai állapotú élőhelyet kell helyreállítaniuk.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat