Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Jó évet zárt az élelmiszeripar, de több fontos lépésre lenne szükség - 2020.01.03.

Folytatni kellene az áfacsökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek, de az új pályázatok kiírása előtt érdemes megvizsgálni, milyen eredményekkel jártak a korábbiak – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke, a NAK alelnöke.

Sok agrárjogszabály született 2019-ben - 2020.01.02.

Az Agrárminisztérium 5 törvény, 13 kormányrendelet és 67 miniszteri rendelet előkészítését, illetve megalkotását végezte el, valamint 105 előterjesztést nyújtott be a kormány elé 2019-ben - közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel. A jogszabályalkotás érintette a baromfiszektort is.

A műanyagfelhasználás szigorúbb szabályozása érinti az élelmiszeripart is - 2020.01.02.

Az egyszer használatos műanyagokra vonatkozó európai uniós irányelv és a műanyag újrahasznosítás egyre szigorúbb szabályozása miatt fontos változások előtt áll a magyar műanyagipar, amelynek jelentőségét mutatja, hogy ez az ágazat adja a GDP 2,7 százalékát - közölte az Euler Hermes Hitelbiztosító. A változtatások érintik a hazai élelmiszeripart is.

USA-Kína kereskedelmi háború: január 15-én írhatják alá a részleges megállapodást - 2020.01.02.

Január 15-én írják alá a részleges kereskedelmi megállapodást Kínával a Fehér Házban - jelentette be Donald Trump amerikai elnök a Twitteren.

A madárinfluenza veszélyeire figyelmeztet a Nébih - 2019.12.31.

Szórványosan továbbra is felbukkan Európában a madárinfluenza, a baromfitartóknak ezért ügyelniük kell telepeik járványvédelmi zártságára - figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szabálytalanságokat tárt fel az ÁSZ a nemzeti parkoknál - 2019.12.31.

Sorozatos szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a nemzeti parkok ellenőrzésekor.

Új világrekord: 41,4 tonna kukorica egy hektárról - 2019.12.31.

Sikerült új világrekordot elérnie az Amerikában megrendezett országos kukoricatermesztő verseny első helyezettjének. David Hula – korábbi többszörös rekorder – hektáronként 41,44 tonnás termést takaríthatott be.

Újabb rekordot döntött az év végi kiskereskedelmi forgalom - 2019.12.30.

Minden eddigi rekordot megdöntött az év végi forgalom az üzletekben az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) adatai szerint. A teljes kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot és ebből 100 milliárdnál is többet csak ajándékokra költöttek el az emberek.

Kiadvány az élelmiszer-választási szokásokról - 2019.12.30.

Az élelmiszer-választást befolyásoló tényezők hatását vizsgáló európai kutatás részleteit mutatja be a NAK új kiadványa.

Elhunyt Szabó István, a magyar agráripar meghatározó személyisége - 2019.12.27.

Elhunyt Szabó István, a Gallus-cégcsoport alapítója és ügyvezetője.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat