Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Kukoricabetakarítás: csaknem 9 tonnás átlaghozam Zalában - 2023.11.13.

A kukorica több mint 60 százalékát betakarították Zala vármegyében. A 15 500 hektáros területen 8,9 tonna volt a hektáronkénti átlaghozam.

Könnyítik a kistermelők gazdálkodási feltételeit - 2023.11.13.

Rendeletben könnyítik a kis mennyiségű, helyi élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeit. Így már nemcsak természetes személy végezhet kistermelői élelmiszer-előállítást, hanem az őstermelők családi gazdaságai és a szociális farmok is.

Intézőbizottsági ülést tart december 7-én a Magyar Tojásszövetség - 2023.11.10.

December 7-én intézőbizottsági ülést tart a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége.

Nagy lendületet vett az év második felében a hazai lúdágazat - 2023.11.10.

A madárinflueza-járvány után ismét magára talált a hazai lúdágazat, az év második felében nagy lendületet vett a hízott liba felvásárlása és a vágás is. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)  körképe szerint a közelgő Márton napon kiváló minőségű magyar libahús és libamáj kerülhet a hazai fogyasztók tányérjára.

Előadás a helyi élelmiszerek jelentőségéről - 2023.11.10.

November 13-án 18:00 órától a helyi élelmiszerek szerepéről tartanak előadást a Humán Tudományok Kutatóházában. Az előadás online formában is elérhető lesz.

Szabolcs-Szatmár-Beregben is megjelent a madárinfluenza - 2023.11.09.

Újabb területen, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett pecsenyekacsa állomány felszámolását a hatóság megkezdte, valamint a védő- és felügyeleti körzeteket is kijelölték.

7,3 százalékkal csökkent szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom - 2023.11.09.

Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,8 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 7,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább folytatódik a LEADER program a Vidékfejlesztési Programban - 2023.11.09.

A LEADER program a vidékfejlesztési támogatáspolitika egyik tartópilléreként járul hozzá a vidék fejlődését – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.

Kétévi mélypontra süllyedt az infláció Németországban - 2023.11.08.

A várakozásoknak megfelelően alakult az októberi német infláció. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatai alapján az előzetessel megegyező 3,8 százalékra, több mint két éve a legalacsonyabbra csökkent az előző havi 4,5 százalékról. Az éves fogyasztói árindex így októberben 2021 augusztusa óta - amikor szintén 3,8 százalék volt - a legalacsonyabb szintet érte el.

Most már tartósan lassul az infláció az OECD tagországokban - 2023.11.08.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban szeptemberben átlagosan 6,2 százalékra lassult a fogyasztói árak éves növekedése az augusztusi 6,4 százalékról, és ezzel először jegyeztek fel lassulást két egymást követő hónap gyorsulás után.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat