Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Novemberben 4 millió 706 ezer volt a foglalkoztatottak száma - 2023.01.09.

A 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 2022 novemberében 4 millió 706 ezer volt, 29 ezerrel több, mint egy éve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Informatikai fejlesztések miatt átmenetileg leállnak a Nébih egyes szakrendszerei - 2023.01.06.

Január 6-a 20 órától 7-e 20 óráig átmenetileg nem lesz elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) több szakrendszere. Az időszakos leállásra több, az új típusú agrár- és vidékfejlesztési támogatási rendszer működtetését és a támogatások kifizetését támogató informatikai fejlesztés élesítése miatt kerül sor. Fenti időszakban nem lesznek elérhetők a Nébih által üzemeltetett ügyfél felületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások.

Kismértékben növekedett novemberben a hazai kiskereskedelmi forgalom - 2023.01.06.

A kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 0,6 százalékkal haladta meg 2022 novemberében az előző év azonos időszakit.

3,8 százalékos munkanélküliséget regisztrált a KSH - 2023.01.06.

A munkanélküliek száma 2022 novemberében 187 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,8 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Negatív, de javult a hazai cégek bizalmi indexe - Az agrárvállalkozások a pozitív tartományban mozognak - 2023.01.05.

Továbbra is a negatív tartományban maradt a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások egyéves várakozásait jelző bizalmi index az utolsó negyedévben, a mutató azonban az előző negyedévi mínusz 14-ről mínusz 7 pontra javult az év végére a K&H-csoport elemzése szerint. Az agrárvállalkozások a pozitív tartományban foglalnak helyet.

Marad a szigor: egyhangú MNB-döntés az alapkamat szinten tartásáról - 2023.01.05.

Ellenszavazat nélkül határozott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa az alapkamat szinten tartásáról a december 20-i kamatdöntő ülésen. - olvasható az MNB honlapján közölt rövidített jegyzőkönyvben. A döntés értelmében a kamatkondíciók nem változtak. A jegybanki alapkamat 13,0 százalék maradt, és a kamatfolyosó két széle - az egynapos jegybanki betét 12,5 százalékos és az egynapos fedezett hitel 25 százalékos szintje - sem módosult.

Húsz százalékhoz közelít az átlagkereset növekedése - 2023.01.05.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 510 500, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 352 000 forint volt októberben a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint. Az előbbi 18,4 százalékkal, utóbbi 19,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

Nyitottak az innovációs fejlesztésekre a hazai gazdálkodók - 2023.01.04.

Az agrárszektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre, ugyanakkor az alkalmazásban inkább az óvatos szemlélet jellemzi a gazdákat – derült ki a K&H innovációs agrárkutatásából.

Lassul az infláció Németországban a decemberi adatok szerint - 2023.01.04.

Németországban decemberben lassult és az elemzői várakozások alatt alakult az infláció éves szinten a német szövetségi statisztikai hivatal előzetes adatai szerint.

Az élelmiszerárstop megszüntetését kezdeményezi a kormánynál a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség - 2023.01.03.

Az élelmiszerárstop kivezetését kéri a kormánytól a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség, mert szerintük az intézkedés nem érte el célját.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat