Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Stratégiai ágazatként tekint az élelmiszeriparra az Opus Global Nyrt. - 2024.04.25.

Az Opus Global Nyrt. a 2023-as eredménye után részvényenként 10 forintot, összességében 6,7 milliárd forint osztalékot fizet. Az élelmiszeripart stratégiai ágazatként kezelik. - mondta a cég vezérigazgató-helyettese az OPUS GLOBAL Nyrt. közgyűlését követő háttérbeszélgetésen.

Számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális élelmiszer-ellenőrzés - 2024.04.24.

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Madárinfluenza: kezdődhetnek a magyar-kínai regionalizációs tárgyalások - 2024.04.24.

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben. Megállapodás született a madárinfluenzával kapcsolatos regionalizációs tárgyalások megkezdéséről is.

Az Európai Parlament egy évvel meghosszabbította az ukrán termékek vámmentességére vonatkozó megállapodást - 2024.04.24.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta azt a megállapodást, amely szerint Ukrajna túlnyomórészt vám- és mennyiségi korlátozás nélkül hozhatja be az Európai Unióba a termékeit, köztük a mezőgazdasági termékeket további egy éven át.

Állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok: változnak a költségek - 2024.04.23.

Változnak az állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok költségei - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Élelmiszerekre, egészségügyi kiadásokra és üzemanyag-vásárlásokra költ legtöbbet a lakosság - 2024.04.23.

A felmérések szerint a lakosság legjelentősebb kiadásait az élelmiszer és az egészségügyi ráfordítások mellett az üzemanyag-költések teszik ki. Ez azt jelenti, hogy a lakosság esetében az üzemanyagár alakulása az egyik legmeghatározóbb tényező, amely érdemben befolyásolja a családok fogyasztását - hívta fel a figyelme közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Gázolajfelhasználás: változik a visszaigényelhető adó mértéke - 2024.04.23.

Változik május 1-től a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj után visszaigényelhető adó mértéke. Megjelent a Magyar Közlöny 2024. évi 44. számában a Kormány 1101/2024. (IV. 11.) Korm. határozata a gázolaj jövedéki adójának visszaigénylésével kapcsolatos egyes intézkedésről.

Állati genetikai erőforrások: megjelent a vidékfejlesztési pályázat - 2024.04.22.

Megjelent az állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének és szakmai támogató tevékenység megvalósításának támogatására irányuló vidékfejlesztési pályázati felhívás, a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei között. A támogatási kérelmek beadására 2024. június 3-tól 2024. július 3-ig tartó időszakban, az egységes kérelem benyújtására szolgáló elektronikus felületen lesz lehetőség.

Az új KAP miatt bővítette falugazdász-hálózatát az agrárkamara - 2024.04.22.

Az új Közös Agrárpolitika (KAP) jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A falugazdászok 2024 áprilisától falugazdász tanácsadóként az eddigieknél is szélesebb körben támogatják majd a gazdálkodók munkáját.

Tervezhető jövőképet nyújthat a fiataloknak az agrárszakképzés - 2024.04.22.

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, és XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak – hangsúlyozta Nagí István agrárminiszter a Savaria Floriadae és Savaria Parcum díjátadó ünnepségen. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat