Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Gabonapiaci helyzet: mi a magyarázat a kialakult árakra? - 2023.08.10.

Azokra a gyakori változásokra, amelyek a mezőgazdasági termelőket nap mint nap érték az elmúlt két évben, nem lehet felkészülni. Az idei nyáron a gabona és olajosnövény felvásárlási árak rendkívül alacsony szintje okoz kihívásokat - jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) a IV. Szentlőrinci Mezőgépnapok megnyitóján.

Új szakirányú továbbképzési lehetőségek a MATE-n - 2023.08.10.

A legújabb trendek és ismeretek követése a diplomával rendelkezők számára isi előnyt jelent a munkaerőpiacon. Ehhez nyújtanak lehetőséget a MATE szeptemberben induló szakirányú továbbképzései, amelyek közül többek között az élelmiszeripari digitalizációs szakmérnök/szaktanácsadó szakirányú továbbképzést idén hirdeti először az egyetem.

Összefoglalót tett közzé a Nébih az antibiotikumtartalmú állatgyógyászati készítmények felhasználásáról - 2023.08.09.

Magyarország több mint egy évtizede szolgáltat önkéntesen adatot az antibiotikum tartalmú állatgyógyászati készítmények nagykereskedelméről, 2024-től azonban az eladás mellett már a felhasználási adatokat is kötelező lesz megküldeni az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA). Az EU-s jelentésre is készülve hazánkban 2022 januárjától kell az állatorvosoknak havonta jelentést készíteniük az élelmiszertermelő állatoknál felhasznált antibiotikumokról.

Nagy István: a szuverenitást erősítheti az új élelmiszeripari program - 2023.08.09.

Az élelmiszer-szuverenitás megerősítését és a magyar termelők támogatását is segíti a Élelmiszeripar Bajnokai Program" - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Az élelmiszerek lassították a júliusi inflációt - 2023.08.09.

Júliusban erősödött az infláció csökkenése, az infláció 2,5 százalékponttal lassult az előző hónaphoz képest, az éves maginfláció jelentősen, 3,3 százalékponttal mérséklődött - emelte ki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB), jelezve azt is, hogy ehhez legnagyobb mértékben az élelmiszerek árának alakulása járult hozzá.

17,6 százalékkal nőttek az árak júliusban - Az élelmiszerárak csökkentek az egy évvel korábbihoz képest - 2023.08.08.

Júliusban 17,6 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest, az élelmiszerárak pedig átlagosan 0,9 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz viszonyítva - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Főként nagyvállalatokat támogatnak az Élelmiszeripar Bajnokai Programban - 2023.08.08.

Élelmiszeripar Bajnokai Programot indított az Agrárminisztérium. A programban elsősorban hazai nagyvállalatok fejlesztési támogatására koncentrálnak.

6,2 százalékos inflációt mértek júliusban a német piacon - 2023.08.08.

Júliusban mérséklődött az infláció Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatokon alapuló jelentése alapján. Az infláció motorja továbbra is elsősorban az élelmiszerek áremelkedése.

Baromfi Termék Tanács, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: uniós intézkedésekre van szükség a brazíliai madárinfluenza miatt - 2023.08.07.

Tombol a madárinfluenza-járvány Brazíliában, a fertőzés már elérte az ország legnagyobb baromfitermelő régióit is. Brazília a világ legnagyobb baromfiexportőre, ahonnan évente több százezer tonna hús érkezik az Európai Unióba. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Baromfi Termék Tanács szerint haladéktalan, uniós-s szintű intézkedésekre van szükség, mivel akár egyetlen fertőzött húsáru is óriási kockázatot jelenthet az EU termelőire nézve, akik eddig is komoly küzdelmet folytattak a járvánnyal szemben.

Tranzittámogatás kellene az ukrán gabonaszállításokhoz - 2023.08.07.

Európai Uniós tranzittámogatással lehetne az ukrán gabonát eljuttatni a korábbi hagyományos piacaira - közölte Nagy István, aki Mikola Szolszkijjal, Ukrajna mezőgazdasági és élelmiszerügyi miniszterével folytatott megbeszélést.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat