Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Lazább összeférhetetlenségi szabályok az új agrárkamarában - 2013.04.30.

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara a jövőben területi szervezeteinek elnökei közül is választhat országos elnököt, illetve alelnököt, miután az Országgyűlés eltörölte az ezt tiltó összeférhetetlenségi szabályt.

Még tavasszal elfogadhatja a parlament az új földtörvényt - 2013.04.30.

Várhatóan még a tavaszi ülésszak alatt elfogadja az Országgyűlés a termőföld forgalmazását szabályozó törvényt, amely valószínűleg komoly vitákat vált ki, de alapelveiben bizonyosan nem lesz változás - jelentette ki Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

Maradjon a termelőknél a mezőgazdaságban elérhető haszon - 2013.04.29.

A kormány, az Országgyűlés és a Vidékfejlesztési Minisztérium is azért dolgozik, hogy a mezőgazdaságban a haszon minél nagyobb arányban azoknál maradhasson, akiket az valóban megillet, vagyis a haszon maradjon termelőknél - hangoztatta V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár.

Legalább közepes búzatermés várható az idén - 2013.04.29.

Közepes, vagy annál jobb termést ígér nyárra a búza a jelenlegi fejlettségi állapota alapján - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A termelők tavaly 1,2 millió hektáron vetettek búzát.

Népegészségügyi termékadó: nem csökkent a só- és a cukorfogyasztás, de meghiúsult több milliárdos fejlesztés - 2013.04.26.

Nem változott érdemben a magyar lakosság só- és cukorfogyasztása a népegészségügyi termékadó hatására, miközben az érintett ágazatok vesztesége jelentősen nőtt - állítja az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ). Az intézkedés miatt több milliárd forint fejlesztés hiúsult meg az ágazatban.

A mezőgazdaság az idén újra felfelé húzhatja a GDP-t - 2013.04.26.

Magyarország növekedési fordulat előtt áll, a kérdés csak az, mikor és milyen lendülettel indul majd be a gazdaság - vélik a Raiffeisen Bank elemzői. Ha a mezőgazdaság átlagos évet érne el, és más tényezők is kedvezően alakulnak, akár 1 százalékos is lehetne a gazdasági növekedés.

Mezőgazdasági biztosítások: május 15-ig lehet jelezni a díjtámogatási igényt - 2013.04.25.

Az agrártermelők május 15-ig jelezhetik igényüket az idei mezőgazdasági biztosításaik díjtámogatására - hívja fel az érintettek figyelmét a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Élelmiszer-biztonsági együttműködés felsőoktatási intézmények között - 2013.04.25.

A Debreceni Egyetem (DE) vezetésével négy hazai felsőoktatási intézmény indított kétéves közös élelmiszer-biztonsági kutatómunkát, amelynek során 1,6 milliárd forint uniós támogatást használhatnak fel - közölte Jávor András, a DE oktatási rektorhelyettese, a program szakmai vezetője.

Már alig van belvizes szántóterület Békés megyében - 2013.04.24.

Már minimális azon szántóterületek aránya Békés megyében, amelyek a belvizek miatt nem művelhető szántóterület nagysága. A mezőgazdasági munkálatok gyors ütemben haladnak, a kukorica és a napraforgó vetésideje összeért, a termelők egymással párhuzamosan vetik a két növényt.

Átmeneti uniós agrárszabályozás: június végére várható a végső megállapodás - 2013.04.24.

Június végére várható a végső megállapodás az agráriumot érintő fő szabályokról, amelyek az unió 2014-2020 közötti új költségvetési ciklusára vonatkoznak. A reformcsomag legtöbb eleme 2015-ben lép hatályba.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat