Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Tovább szedi áldozatait a H7N9 jelű madárinfluenza-vírus Kínában - 2013.04.08.

A hétvégén négy új esettel nőtt a H7N9 jelű madárinfluenza-vírus fertőzöttjeinek száma, így összesen húsz, laboratóriumi vizsgálatokkal megerősített esetről lehet tudni hivatalosan Kínában. Ezekből hat végződött halállal. A betegek közül legalább tíznek az állapota súlyos.

Moszkvában tárgyal Budai Gyula - Többszörösére növelnék az agrárexportot - 2013.04.08.

Moszkvába utazik Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára - közölte a tárca hétfőn a MTI-vel. A háromnapos út célja a magyar-orosz agrárkapcsolatok szorosabbá tétele, ezen belül a megújulóban lévő magyar húsipar reprezentánsainak bemutatása az orosz üzleti partnereknek.

Visszavárja a regisztrációs adatlapokat a BTT - A késlekedés kihathat az állatjóléti támogatásokra is - 2013.04.05.

Minél hamarabb juttassák vissza a Baromfi Termék Tanácshoz (BTT) a 2013-ra vonatkozó, korábban kiküldött regisztrációs adatlapokat azok a vállalkozások, amelyek ezt valamilyen okból eddig nem tették meg - hívja fel a figyelmet a BTT. A regisztrációs késlekedés az idei első negyedéves állatjóléti támogatási igénylések benyújtását is hátráltathatja. A támogatások igényléséhez szükséges szakmai ellenőrzési lapokat április 15-ig kell megküldeni ellenjegyzésre a BTT-hez.

Még behozható a tavaszi munkák 2-3 hetes késése a szántóföldeken - 2013.04.05.

Mintegy 2-3 hetes késésben vannak a tavaszi munkák a földeken a kedvezőtlen időjárás miatt, de a késedelem behozható, ha rövid időn belül kedvezőbbre fordul az időjárás - állítja Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) információi szerint az országban most 155 ezer hektárt borít belvíz, amelyből 71 000 hektár mezőgazdasági terület.

Elkészült a tíz évre szóló nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági stratégia - 2013.04.05.

Több mint egyéves előkészítő munka után elkészült a középtávú, 10 évre szóló nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági stratégia tervezete - közölte Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára. Belföldön évente mintegy 3 millió embert érint az élelmiszer eredetű megbetegedés. Hozzátette, az érintetteknek csak töredéke fordul orvoshoz.

A szántóföldek több mint 30 százaléka vízzel telt Békés megyében - 2013.04.04.

Békés megyében a szántóföldek több mint harminc százaléka vízzel telített, ebből 13 900 hektár víz alatt áll, és további 102 600 hektáron a vízszint elérte a talaj felső rétegét - közölte a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága. Az utóbbi időszakban hullott, jelentős csapadékmennyiség akadályozza a növénytermesztési munkálatokat a megyében.

A VM szerint lejárató kampányt indíthat a szentesi Hungerit ellen a Négy Mancs - 2013.04.04.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) rendelkezésére álló információk szerint a Négy Mancs alapítvány még idén tavasszal újabb, "nagyméretű lejárató kampánnyal" készül a magyarországi hízott kacsa- és libamájat előállító termelők ellen. A "magát állatvédőnek nevező Négy Mancs alapítvány célpontja a szentesi székhelyű Hungerit Zrt. lehet". A Hungerit Zrt. mint felperes, perben áll a Négy Manccsal, a korábban neki okozott károk megtérítése miatt.

Romlott tavaly a szlovák lakosság vásárlóereje az élelmiszerpiacon - 2013.04.03.

Csökkent a szlovák lakosság vásárlóereje tavaly, mert a fogyasztói árak növekedése meghaladta a bruttó átlagbér emelkedését - derült ki a Postová Banka elemzéséből. A vásárlóerő leginkább az élelmiszerek vonatkozásában csökkent.

Aláírásgyűjtés az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért - Húsz százalékkal esnének az árak - 2013.04.03.

Miskolcon is megkezdte az MSZP az aláírásgyűjtési kampányát az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra való csökkentése érdekében - jelentette be Varga László, a párt országgyűlési képviselője kedden sajtótájékoztatón, a városban. Számítások szerint mintegy 20 százalékkal csökkenne az áfa jelentős mérséklésével az alapvetőnek tartott élelmiszerek ára.

Állatjóléti támogatások: az NO220-as nyomtatvány kell az első negyedés igénylésekhez - Gyorsan lépjenek a termelők - 2013.04.02.

Minél hamarabb nyújtsák be az állattartók az idei első negyedévre vonatkozó állatjóléti támogatások igényléséhez szükséges szakmai ellenőrzési lapokat a Baromfi Termék Tanácshoz (BTT) - hívja fel a figyelmet a szakmai szervezet. Mivel az állatjóléti támogatási szabályozásról az idén nem jelent meg új rendelet, ezért a termelőknek a szakmai ellenőrzési lapok kitöltéséhez az elmúlt év harmadik negyedévétől érvényes, NO220-as formanyomtatványt kell használniuk.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat