Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Visszarendeződhetnek a gabonaárak - Enyhülhet a prés az állattenyésztő ágazatokban - 2013.04.15.

Csökkenő ártrend tapasztalható a mezőgazdasági terménypiacon, de a további változások a hiteles termésbecslésektől függnek. Ha a gabonaárak visszarendeződnek, csökkenhet a feszültség az állattenyésztési ágazatokban.

Dél-koreai vándormadarak és kínai szárnyasok keveredése miatt jöhetett létre a H7N9 - 2013.04.12.

Dél-koreai vándormadarak és kínai szárnyasok keveredésének a következménye lehet a madárinfluenza H7N9-es típusának a kialakulása, amely Kínában eddig hét halálos áldozatot követelt - vélik a Kínai Tudományos Akadémia kutatói.

Biztossá vált, hogy Oroszország lesz a szeptemberi OMÉK díszvendége - 2013.04.12.

Biztossá vált, hogy Oroszország lesz a szeptemberi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) díszvendége, miután a Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági miniszter aláírta az erről szóló utasítást - jelentette be Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, miután Moszkvában tárgyalt Alekszandr Csernogorov agrárminiszter-helyettessel.

Április 10-től nyújthatók be az egységes kérelmek - Május 15-től egyszázalékos a napi levonás - 2013.04.11.

Április 10-től nyújthatják be a mezőgazdasági termelők az idei területalapú támogatásokra, illetve további 25 jogcímre vonatkozó támogatási igényeiket. A megszerezhető pénzösszeg munkanaponként egy százalékkal csökken, ha a gazdálkodók az úgynevezett egységes kérelmeket május 15-uzán adják be.

Megalapozatlan azt állítani, hogy a belvíz élelmiszer drágulást okozhat - 2013.04.11.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szakmai álláspontja szerint jelenleg megalapozatlan azt állítani, hogy az idei belvíz termény- vagy élelmiszer-áremelést eredményez. A mezőgazdasági termelői árak és az élelmiszerárak alakulása jóval bonyolultabb annál, minthogy egy termelési-időjárási problémából valamennyi élelmiszertermékre gyártsunk megdönthetetlennek tűnő jóslatokat - fogalmaz közleményében a tárca.

Csökkenhetnek a világpiaci készletek, nőhetnek az árak a kínai madárinfluenza miatt - 2013.04.10.

Áremelkedést hozhat a kínai madárinfluenza-járvány a világ baromfipiacán, és ez kedvező lehet a hazai baromfitermelő vállalkozások számára is. Ha Kína a járvány miatt több brazil és amerikai csirkét vesz, eltűnhetnek a világpiacról a ma meglévő készletek.

Két-három hetet késnek a mezőgazdasági munkák a rossz időjárás miatt - 2013.04.10.

A mezőgazdasági munkák két-háromhetes késésben vannak a kedvezőtlen időjárás miatt - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára. Mintegy 212 ezer hektárt borít víz az országban, ebből mintegy 101 ezer hektár a vetés- és a szántóterület.

Az üzemszabályozási törvény és a földtörvény megvéd a spekulánsoktól - 2013.04.10.

A földtörvény a készülő üzemtörvénnyel együtt képes védelmezni a hazai mezőgazdaságot a spekulánsokkal és a külföldi tőkével szemben - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Békés megyei agrárkamara gazdálkodói fórumán. Szerinte a földtörvényhez kapcsolódó üzemtörvény megalkotása az őstermelőknek, a családi gazdaságoknak, az egyéni és a társas vállalkozásoknak egyaránt fontos, hiszen nem mindegy, hogy az Európai Unión belüli szabad tőkeáramlás életbelépése, 2014 után a magyar gazdatársadalom vagy a külföldiek rendelkeznek majd a föld- és az eszközvagyonnal.

Magyarországot nem fenyegeti a kínai madárinfluenza-járvány - 2013.04.09.

Magyarországot és az Európai Uniót nem fenyegeti a Kínában megjelent madárinfluenza veszélye - közölte az országos tiszti főorvos. Paller Judit szerint kicsi az esélye annak, hogy Magyarországon megjelenjen a betegség, kizárni azonban nem lehet. Ezért továbbra is azt kérik, hogy aki a közelmúltban Kínában járt és megbetegszik, azonnal forduljon orvoshoz.

Az étrend-kiegészítőkről szóló szabályozás áttekintését javasolja a parlamenti bizottság - 2013.04.09.

A parlament fogyasztóvédelmi bizottsága javasolja az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos jogi szabályozás áttekintését annak érdekében, hogy az ellenőrzést végző hatóságok hatékonyabban léphessenek fel a jogsértőkkel szemben.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat