Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! SGS - ISO 50001:2018 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Az idén 12 százalékkal csökkent a kalászostermés - 2010.09.22.

Összesen 5,3 millió tonna kalászos termett az idén, és e mennyiség tavalyhoz képest 12 százalékos, a megelőző öt év átlagához viszonyítva 19 százalékos csökkenést takar - állapította meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A betakarított terület 1,5 millió hektár volt, 11 százalékkal kisebb az elmúlt évinél. A 3,764 millió tonnás búzatermés 15 százalékkal mérséklődött 2009-hez viszonyítva és 20 százalékkal a 2005-2009-es átlaghoz képest. A terméseredmények az év közepi kedvezőtlen, csapadékos időjárás miatt romlottak.

BTT szakmai konferencia és pulykafesztivál Szarvason - 2010.09.21.

Szakmai konferenciát szervez a "Pulyka Napja" című rendezvénysorozat keretében szeptember 24-én a Szent István Egyetem szarvasi víz- és környezetgazdálkodási kárának előadótermébe a Baromfi Termék Tanács (BTT). A felkért előadók közül Dr. Sütő Zoltán, a Kaposvári Egyetem docense a pulyka kultúrtörténetéről, Dr. Paljak János, a szarvasi Gallicoop Zrt. főállatorvosa a pulykatartás állat-egészségügyi és állatjóléti kérdéseiről, Erdélyi István, a Magyar Pulykaszövetség elnöke pedig a hazai pulykaágazat helyzetéről beszél.

Belvíz lassítja a hazai vetéseket, újabb búzadrágulás a nemzetközi tőzsdéken - 2010.09.20.

Az elmúlt napok esőzései miatt már csaknem 100 ezer hektárt borít belvíz az országban, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legrosszabb a helyzet. Tóth István, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) titkára közölte: a talaj sok helyen teljesen telítődött vízzel, nem lehet rámenni a gépekkel, így ha nem lesz jó idő, késhetnek, egyes helyeken pedig elmaradhatnak a vetések. A gazdálkodók szerint nem csak a vetés, hanem sok helyütt egyelőre a betakarítás is lehetetlen. A napraforgó rohad, nem lehet deszikkálni - állítják a termelők.

Javítani kell a baromfiágazat finanszírozási helyzetén - BTT szakmai nap Debrecenben - 2010.09.17.

Hitelekkel és pályázatokkal kellene javítani a baromfiágazat finanszírozási helyzetén, a források igénybevételét pedig terméktanácsi tagsághoz kellene kötni - jelentette ki Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke a szervezet "Csirke Napja" elnevezésű debreceni rendezvényén. A BTT a mai konferenciával erősíteni kívánta azt a szakmai munkát, amely szerinte elengedhetetlen az ágazat további fejlődéséhez. A mai szakmai napot szombaton egész napos csirkefesztivál követi Debrecenben, a VI. Szomszédsági nap és Csapókerti szüret helyszínén.

Az áfán keresztül lehet megfogni a takarmányárak elszabadulását - 2010.09.17.

Az áfacsökkentés az egyetlen legális eszköze a kormánynak a gabona- és takarmánypiaci áremelkedés visszafogására - állapította meg a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöksége, amelyik az úgynevezett fordított adózás alkalmazását javasolja. A BTT számításai szerint a megnövekedett gabonaárakból eredő költségnövekedésekből minimálisan 10-12 százalékos áremelkedés következne.

Stagnáló árbevétel és fejlesztések a Co-op Hungarynál - 2010.09.16.

Az idén az élelmiszer-kiskereskedelemben mintegy 3 százalékkal esett vissza a forgalom, és ez jellemző a Co-op Hungary Zrt. boltjaira is - mondta Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója. A forgalom visszaesése ellenére a múlt évihez hasonló, mintegy 510 milliárd forintos árbevételt várnak az idén is, és az első féléves, 230-240 milliárd forint közötti árbevétel alá is támasztja a várakozásokat.

Szeptember végéig minden pénznek be kell érkeznie a kárenyhítési alapba! - 2010.09.16.

Tájékoztató az agrárkár-enyhítési rendszerben részt vevő gazdálkodók kárenyhítési hozzájárulás fizetési kötelezettségeiről.

Folyamatos lehet az állatjóléti támogatási igények benyújtása - 2010.09.15.

Megvizsgálják a lehetőségét annak, hogy a következő év januárjától már ne csak egy hónapig, hanem folyamatosan lehessen beadni az állatjóléti támogatási igényeket - ígérte a Baromfi Termék Tanács (BTT) keddi elnökségi ülésén részt vevő Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke. Több pénz ugyan ezzel nem lesz, de azt el lehet kerülni, hogy a termelők jelentős része a menet közben teljesíthetetlenné váló hiánypótlási igények miatt essen el a támogatástól. A hiánypótlásra kért iratok ugyanis jelenleg akár egy évre visszamenő időszakra is vonatkozhatnak, márpedig például egy takarmánylabor általában már fél évvel korábbi igazolásokat sem tud kiadni - ecsetelte a jelenlegi helyzet visszásságát Bárány László, a BTT elnöke.

Baromfibusszal népszerűsíti a magyar termékeket a BTT - 2010.09.13.

Baromfibusszal jelent meg a Baromfi Termék Tanács (BTT) a közelmúltban megrendezett kiskunfélegyházi libafesztiválon. A BTT a jármű segítségével ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal szólította meg a gyermekeket és szüleiket. A szervezet bemutatta a magyar baromfit és felhívta a figyelmet a magyar baromfitermékek fogyasztásra.

A trágyatároláshoz nincs szükség "betonmonstrumokra" a baromfitelepeken - 2010.09.13.

Elfogadhatatlan, hogy a mai szabályozás trágyatároló "betonmontsrumok" megépítését igyekszik rákényszeríteni a baromfitartó vállalkozásokra - hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet megítélése szerint a baromfitelepeken keletkező trágyát nem ilyen tárolókban kellene elhelyezni, hanem ki kellene juttatni azt a földekre.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat