Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Az állattartó gazdaságok 1200 hektár helyett 1800 hektárt használhatnának - 2013.06.04.

Az eredetileg tervezett 1200 hektár helyett 1800 hektárt birtokolhatnának az állattartó telepek üzemeltetői és a vetőmag-előállítók - határozott a parlament. A képviselők számos módosító indítvány elfogadásával átírták a kormány tavaly benyújtott új földtörvény-tervezetét.

Több takarmánykukoricát és napraforgót vetettek Békés megyében - 2013.06.04.

A tervezettnél mintegy 8500 hektárral több napraforgót, takarmány- és vetőmag-kukoricát vetettek el Békés megyében az idén. A termelők vetésterveit a rendkívül száraz ősz és a hóeséssel kísért tavaszi hideg írta felül.

A kereskedők negyede elfejelt számlát adni - Nagy gondok a mezőgazdasági idénymunkáknál - 2013.06.03.

Minden negyedik esetben találtak kereskedelmi szabálytalanságot az adóellenőrök és a pénzügyőrök tavaszi akciójuk során. A várható bírság összege meghaladja a 320 millió forintot, 53 üzlet működését pedig 12 napra felfüggesztették. A szezonális mezőgazdasági munkáknál a munkáltatók alig teljesítik foglalkoztatással kapcsolatos kötelezettségeiket.

GMO-s kukorica-vetőmag érkezgetett az országba - Azonnali vizsgálatot rendelt el a miniszter - 2013.06.03.

Azonnali hatállyal átfogó vetőmag-, illetve vetésellenőrzést rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, mert tudomására jutott, hogy az ország keleti határain keresztül bizonyos mennyiségű génmódosított (GMO-s) kukorica-vetőmag érkezett illegálisan Magyarországra.

Tojástartógyár épül Nagyrédén - Csak exportra termelnek - 2013.05.31.

Tojástartógyárat épít a Jász-Plasztik Kft. Nagyrédén 1,9 milliárd forintos beruházással. Az üzem már az ősz elején megkezdi a termelést, kezdetben 30, hosszabb távon pedig 100 új munkahelyet teremtve.

Saját forrásaiból 300 milliós támogatást nyújt a VM a Hajdú-Bét károsultjainak - 2013.05.31.

Mintegy 300 millió forintos támogatást nyújt saját forrásaiból az egykori Hajdú-Bét baromfiipari vállalat károsult gazdálkodóinak a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A termelők egyenként 7500 eurónyi támogatást kaphatnak.

Uniós agrártámogatások: stratégiai tervdokumentumokat dolgoz ki a VM - 2013.05.30.

Elkezdődött a 2014-2020-as európai uniós programozási időszak stratégiai tervdokumentumainak, illetve az ágazati stratégiák és a hatástanulmányok kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) és a tárca háttérintézményeiben. A stratégiai dokumentumok kidolgozásának célja, hogy a tárca a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban az EU-forrásokat a lehető leghatékonyabban használja fel.

Több mint háromszázmilliós beruházás a Gyermelyi Logisztikai Kft.-nél - 2013.05.30.

A tésztagyár csomagolókapacitásának növelését, valamint az alapanyagok és a késztermékek raktárának automatikus összeköttetését valósítja meg egy 330 millió forintos beruházással a Gyermelyi Logisztikai Kft.

Tovább csökkent az élelmiszerboltok száma, de még elaprózott a kiskereskedelem - 2013.05.29.

Magyarországon az év elején 19 249 általános élelmiszerüzlet működött, 2 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Nemzetközi összehasonlításban azonban még mindig elaprózott a hazai élelmiszer-kiskereskedelem: míg Magyarországon tízezer lakosra tizenkilenc üzlet jut, addig Szlovákiában tizenhét, Csehországban tizenöt, Ausztriában pedig hét.

Már százezer zsák vetőkrumplit adtak át a háztáji programban - Később a baromfitermelés is szerepet kaphat - 2013.05.28.

Két kunhegyesi többgyermekes család kapta a 99 999., illetve a százezredik zsák vetőkrumplit a Vidékfejlesztési Minisztérium által indított háztáji program keretében a napokban. A későbbiekben a baromfitermelés is szerepet kaphat a nemrég elindított projektben.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat