Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Két héttel tovább tart a vita a fagyasztott húsokról - 2011.10.25.

Két héttel meghosszabbítja a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) két héttel meghosszabbítja a fagyasztott húsok felhasználásáról indított társadalmi vitát, hogy valamennyi érintett véleményét megismerje. A konzultáció - amely eredetileg október 24-én fejeződött volna be - november 7-ig tart.

Glattfelder Béla: EB-eljárás indulhat több tagország ellen a kötelező ketreccserék miatt - 2011.10.25.

Eljárást indíthat az Európai Bizottság (EB) azon tagállamok ellen, amelyek nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek a tojótyúkok hagyományos ketreceinek 2012. január elsejéig esedékes cseréjével kapcsolatban - jelentette ki Glattfelder Béla, a Fidesz Európa Parlamenti képviselője a közelmúltbeli tojásvilágnapon tartott előadásában. Megítélése szerint az uniós és a magyar baromfitermelésre különös veszélyt jelentenek az EU-Ukrajna és az EU-Mercosur országok közötti liberalizációs tárgyalások.

Tollat, ludat, tojást és tenyésztési szakembereket "importálnak" a kínaiak - 2011.10.24.

A kínai tőke öt éven belül meg tudná menteni a magyar gazdaságot, ezért nem csak a kínaiaknak kell bennünket komolyan venni, hanem nekünk is a kínaiakat - mondta Varga Ferenc, a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. vezérigazgatója. A világ leggyorsabban fejlődő gazdaságával hazánk igyekszik szorosabbra fűzni a kapcsolatokat, és ennek első, leginkább kézelfoghatóbb jele, hogy a kínaiak Magyarországról nem csak tollat, hanem tojást, ludat, sőt tenyésztési szakembert is "importálnak".

Állatjóléti szabályozás születhet a pulykaágazatban is - 2011.10.24.

Európai szintű állatjóléti szabályozás készül a pulykaágazatban is - határozta el a közelmúltban az Európai Baromfi-feldolgozók és -kereskedők Szövetségének (AVEC) pulykaszekciója. A testület döntött arról is, hogy a pulykatermeléssel összefüggő állategészségügyi gondok kezelésére új munkabizottságot hoz létre, amely november 27-én tartja első ülését. A megbeszélésen a Magyar Pulykaszövetség intézőbizottsága is képviselteti magát.

Baromfiudvar és galambdúc: élménygazdaságot hoznak létre Keszthelyen - 2011.10.21.

Baromfiudvar, galambdúc, fűszerkert és szőlőültetvény is nyitva áll majd a látogatók előtt a keszthelyi Georgikon Majormúzeumban, ahol több mint 192 millió forintos támogatással élménygazdaságot és látványtárat alakítanak ki. A történelmi bemutató területen a hagyományos fajtákat és gazdálkodást kívánják bemutatni.

Baromfihús-import: az AVEC szerint azonos jelölés és értelmezés kell - 2011.10.21.

Azonos jelölésre és értelmezésre van szükség azokkal a baromfihúsokkal és húskészítményekkel kapcsolatban, amelyek a különböző szabadkereskedelmi megállapodások alapján, illetve a harmadik országból érkeznek az uniós piacra - állapította meg közelmúltbeli közgyűlésén az Európai Baromfi-feldolgozók és -kereskedők Szövetsége (AVEC). A szervezet szerint pontosan meg kell határozni, mit jelent a "húskészítmény" és a "feldolgozott húskészítmény" fogalma.

Könyv leplezi le Németországban az állítólagos állatvédők tevékenységét - 2011.10.20.

Gyűjtögető maffia" címmel november elején könyv jelenik meg Németországban az állatvédelmi szervezetek tevékenységéről. Ez az első jelentős kiadvány, amely megpróbálja leleplezni a magukat állatvédőknek tituláló szervezetek sokak szerint kifogásolható, törvénytelen működését - jegyzik meg szakértők.

Munkaügyi bírságra számíthat a feketén foglalkoztató gyöngyösi élelmiszer-feldolgozó - 2011.10.20.

Huszonöt feketén foglalkoztatott munkásra bukkantak a Heves megyei kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének munkatársai egy gyöngyösi élelmiszer-feldolgozó üzemben végzett ellenőrzéskor - közölte Boncz László, a szervezet igazgatója. A bejelentés nélkül alkalmazottakat foglalkoztató munkáltatók 30 ezertől akár több millió forintig is terjedő munkaügyi bírság kiszabására számíthatnak.

Három és fél év börtön kukoricacsalásért, de nincs meg a vádlott - 2011.10.19.

Különösen nagy kárt okozó csalás kísérlete és magánokirat-hamisítás miatt három és fél évi börtönre ítélte, és mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Tolna megyei bíróság azt a szolnoki férfit, aki 2010-ben több mint 300 millió forint értékű gabonához próbált jogtalanul hozzájutni. Az ítélet nem jogerős, mert bár a védelem és az ügyész is tudomásul vette, a vádlott - aki ellen elfogatóparancs van érvényben - ezúttal sem jelent meg a tárgyaláson.

Társadalmi konzultáció a fagyasztott húsokról - A baromfiágazat is érintett - 2011.10.19.

Társadalmi konzultációt kezdeményezett a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) arról, szabályozza-e a fagyasztott húsok felhasználását. Különösen a baromfi szektorban ciklikus a hústermék iránti kereslet, mivel a vállalkozások gyakran kényszerből, stratégiai megfontolásból fagyasztják le termékeiket. A VM október 24-ig várja a fogyasztók, a kereskedők, az előállítók, az állattartók és valamennyi érintett véleményét postai úton vagy a fagyasztotthus@vm.gov.hu címre.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat