Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Állatjóléti támogatások: postafordultával küldjék vissza a hiánypótlásokat a baromfitermelők - 2011.03.23.

A hiánypótlások mielőbbi visszaküldésével érhetik el a baromfitermelők, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) gyorsítsa a tavalyról járó állatjóléti támogatások idei kifizetését - hívja fel a figyelmet Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. A kiutalásokat az MVH addig nem tudja megkezdeni, amíg - figyelembe véve a határozatokban szereplő határidőket - az utolsó hiánypótlás be nem érkezik.

Évi negyvenmilliárdos takarmányvásárlás a baromfiágazatban - 2011.03.23.

Összesen 40 milliárd forintot tesz ki éves szinten az az összeg, amelyet takarmányvásárlásra fordítanak a baromfiágazati szereplők - közölte Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke. Ezért a vállalkozások számára érzékelhető könnyítést jelentene, ha a kiadások 15 százalékára kedvezményes forrásokat kaphatnának az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. kidolgozás alatt álló, új forgóeszközhitel-programjában. Ez 5-6 milliárd forintnyi támogatott hitelt jelentene.

200 milliárd forintos kerettel indul újra az ÚMVP - 2011.03.23.

\nMárcius végétől lehet beadni az első pályázatokat az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programra (ÚMVP), amelyre egyébként 200 milliárd forint áll rendelkezésre - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A pénzre mezőgazdasági és kertészeti termelők, erdőgazdálkodók, kis- és közepes vállalkozások, települési önkormányzatok és nonprofit szervezetek pályázhatnak - közölte a miniszter. Mint elmondta, a múlt évben, az ÚMVP félidős értékelésekor kiderült, hogy a 2013-ig rendelkezésre álló, összességében mintegy 1300 milliárd forint 80 százalékát az előző szocialista kormányok már lekötötték, s a források mintegy 60 százalékát a pályázók 5 százaléka vitte el.

Támogatást ígért a VM az abrakfogyasztó ágazatoknak - 2011.03.22.

Az abrakfogyasztó állattenyésztési ágazatok válsághelyzetének megoldására az agrárkormányzat már eddig is számos intézkedést tett - állította az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára. Az állattenyésztés támogatására mintegy 47 milliárd forint forrás áll rendelkezésre.

Terménypiac: több százmilliós csalás miatt nyomoz a rendőrség - 2011.03.21.

Több százmillió forintos kárt okozott egy négytagú, Tolna megyéhez köthető és azonos tulajdonosi körű cégcsoport azzal, hogy országszerte értékesített és vásárolt nagy mennyiségű terményt, de a szerződésben foglaltakat részben vagy egyáltalán nem teljesítette - jelentette be a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK). A rendőrség csalás ügyében indított nyomozást, és további sértetteket keres.

A VM 5 százalékra csökkentené a baromfitermékek áfáját - 2011.03.18.

Három verzióban készít újabb kormányjavaslatot az élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) csökkentésére a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A tárca 5 százalékra mérsékelné a mai 25 és 18 százalékos kulcsokat. A minisztérium elsősorban a válságban lévő sertés- és baromfiágazat termékeinek áfáját csökkentené. A második tervezet e termékkört kiegészítené a kenyérrel és a tejjel, a harmadik pedig a tojással és az étolajjal. A Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint az áfacsökkentés kifehérítené a gazdaságot és megakadályozná a fogyasztáscsökkenést.

Fazekas: áprilisig állatjóléti támogatások, jövő évtől nagyobb ketrecek - 2011.03.18.

Várhatóan április elejéig fizeti ki a baromfitartóknak az elmúlt évi állatjóléti támogatásokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - közölte a parlamentben Sáringer-Kenyeres Tamás kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kérdésére Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az igénybe vehető állatjóléti támogatásra az Európai Unió által megengedett legmagasabb összeget, 4 milliárd forintot szán a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Takarmányvásárlási MFB-hitel: 5-6 milliárd a baromfiágazati szereplőknek - 2011.03.17.

Várhatóan 5-6 milliárd forinttal részesedik a baromfiszektor abból a kedvezményes forgóeszközhitelből, amelyet az állattartók takarmányvásárlásának könnyítése érdekében hirdet meg a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. A forrásokat előreláthatóan a baromfiágazati termelésszervező vállalatok is igénybe vehetik - derült ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Baromfi Termék Tanács (BTT) mai egyeztetésén.

Ismét felfelé indultak az európai búzaárak - 2011.03.17.

Miután kedden hat havi mélypontjára süllyedt, szerdán öt százalékot meghaladóan emelkedett az európai határidős búzaár. A piaci korrekcióval gyakorlatilag visszaállt az az árszint, ami a japán természeti katasztrófa nyomán indult eladási hullám előtt jellemezte az európai határidős búzapiacot. A malmi búza ára több mint 5 százalékkal, 10 euró felett nőtt keddhez képest, és 213-214 euró körül mozgott a párizsi Euronexten.

Kék szám helyett egyszerűsített Call Center az MVH-nál - 2011.03.16.

Egy hónapja kibővített létszámú telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A megújított Call Center jelenlegi és a korábbi működése közötti alapvető különbség, hogy az ügyfélszolgálat a beérkező hívásokat nem a központi és megyei ügyintézők között osztja meg, hanem a hívások mindig a központba érkeznek, és ha szükséges, továbbítják a kért megyei kirendeltségre. Ezzel elkerülhetőek a félreértések, és az ügyfél kérdésére biztosan a területileg illetékes szakreferens válaszolhat. Az egyszerűsített hangmenü is garantálja az egységes tájékoztatást - állítja a hivatal.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat