Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Új könyv készült a madarak szaporodásbiológiájáról - Támogatókat keresnek a megjelentetéshez - 2013.02.21.

Átdolgozta 1987-ben megjelent, a madarak szaporodásbiológiájáról szóló könyvét Dr. Péczely Péter, a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) nyugalmazott tanára. A szerző a Baromfi Termék Tanácshoz (BTT) és a Világ Tudományos Baromfi Szövetségéhez (WPSA) fordult, hogy támogatókat szerezzen az új könyv megjelentetéséhez.

Üzemszabályozási törvénytervezet: a VM nem akarja ellehetetleníteni a nagyüzemeket - 2013.02.21.

Nincs olyan üzemszabályozási törvénytervezet a Vidékfejlesztési Minisztériumban, amely tönkretenné, vagy nehéz helyzetbe hozná a nagyüzemeket - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A kormányzati hírportálon közzétett video-nyilatkozatában leszögezte: "senkit sem akarunk tönkretenni, mi a mezőgazdaságot nem bontani, hanem építeni szándékozunk és ebben a szellemben dolgozunk a jövőben is".

A minőségi élelmiszerfogyasztásért indított kampányt a Nébih - 2013.02.20.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította az "Ételt csak okosan! Élelmiszerbiztonságról mindenkinek!" elnevezésű kampányát - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A tárca közleménye szerint a hivatal fel akarja hívni a lakosság figyelmét arra, hogy az élelmiszer-eredetű megbetegedések 70 százaléka megelőzhető, valamint azokra a módszerekre, amelyekkel ez biztosítható.

A több csapadék miatt jól teleltek az őszi vetések Jász-Nagykun-Szolnokban - 2013.02.20.

Az elmúlt hónapokban lehullott csapadéknak köszönhetően megfelelően kikeltek és megerősödtek az őszi vetések, amelyeket így a tél sem károsított Jász-Nagykun-Szolnok megyében - közölte Kiss Róbert, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatója.

Fizeti a tavalyi mezőgazdasági biztosítási díjakhoz nyújtott támogatásokat az MVH - 2013.02.19.

Megkezdte a tavalyi mezőgazdasági biztosítási díjakhoz nyújtott támogatások kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Csaknem 1300 kérelmező mintegy 650 millió forintot kaphat.

Euróban és forintban számolva is növekszik az agrártámogatás 2014-2020 között Fazekas Sándor szerint - 2013.02.19.

Euróban és forintban számolva is több agrártámogatást kapnak a magyar gazdálkodók az unió következő - 2014-2020. közötti - költségvetési időszakában, mint a mostaniban - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Példaként említette: 1,6 milliárd euróval nő a közvetlen kifizetések összege, ez pedig 500 milliárd forintot jelent 7 év alatt a magyar gazdáknak.

Tiszta környezetben tiszta élelmiszert! - A génmegőrzés nemzeti ügy - 2013.02.18.

A Fidesz szerint Magyarország stratégiai célja, hogy tiszta agrárkörnyezetben tiszta élelmiszert állítson elő, amihez minden adottság és feltétel megvan - jelentette ki Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a tápiószelei génbanki intézetben azt mondta: a génmegőrzés nemzeti ügy, a Növényi Diverzitás Központban (Nödik) található növényfajták pedig nemzeti kincsek.

A gabonaárak robbanásával arányos az agrártermelői árak múlt évi növekedése - 2013.02.18.

A mezőgazdasági termelői árak növekedése arányos a múlt évi gabonaár-robbanással - mondta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára. Szerinte azon termények esetében tapasztalható az előző évhez képest magasabb infláció, amelynél időjárási okok miatt kisebb volt a termés mind Magyarországon, mind pedig Európában.

A vágóbaromfi 12,9 százalékkal, a tojás 17,4 százalékkal drágult tavaly decemberben a KSH szerint - 2013.02.15.

A mezőgazdasági termelői árak tavaly decemberben 18,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet, az év egészében pedig 15,4 százalékkal nőttek - állapította meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A mezőgazdasági termelés ráfordítási árszintje ugyanakkor ennél kisebb mértékben, átlagosan 6,8 százalékkal emelkedett. A vágóbaromfi ára decemberben 12,9 százalékkal, a tojásé 17,4 százalékkal nőtt a KSH szerint.

Az agrártermelők 7,8 milliárd forintból diverzifikálhatják tevékenységeiket - 2013.02.15.

A mezőgazdasági termelők 7,8 milliárd forintra pályázhatnak tevékenységük diverzifikálásához, vagyis az agrárágazaton kívüli munkahelyek létrehozásához - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM. A tárca közleménye szerint azok a pályázók kaphatnak támogatást, akiknek éves bruttó árbevétele legfeljebb 2 millió euró - körülbelül 600 millió forint -, illetve 2011-ben a bruttó árbevételük több mint fele mezőgazdasági tevékenységből származott.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat