Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

A tojáspiacon 5-6 százalékos azonnali "kifehéredést" hozna a fordított áfa - 2011.11.04.

Egyértelműen előnyös lenne a hazai tojáságazat számára, ha a kormány a baromfiszektorban is bevezetné az úgynevezett fordított áfa adózási rendszert. Az új rendszer a tojáspiacon legalább 5-6 százalékos azonnali "kifehéredést" hozna, mert egyes feldolgozóknak - amelyek most alapanyagaik egy részét számla nélküli, külföldi tojásimportból szerzik be - nem érné meg a feketepiaci kockázatvállalás.

Újabb százmilliós MgSzH-büntetések az élelmiszerláncoknak - 2011.11.03.

A beszállítókkal szemben tanúsított tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt öt kereskedelmi láncot összesen 345 millió forintra büntetett a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A megbüntetett kereskedelmi egységek között szerepel két multinacionális kereskedelmi lánc - az Auchan és a Tesco -, két kisebb kiskereskedelmi élelmiszerlánc - az Aldi és a Reál -, illetve a Rossmann.

Ügyészséghez fordul a BTT a Négy Mancs tevékenysége miatt - Az elnökség egyetértett a Hungerit-perrel - 2011.11.03.

Ki kell terjeszteni a Négy Mancs (NM) elnevezésű állatvédő szervezet elleni jogi fellépést - döntött közelmúltbeli elnökségi ülésén a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet egyúttal egyetértett azzal a perrel, amelyet a szentesi Hungerit Zrt. indított az NM ellen.

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj: az ÉFOSZ szerint felszámolások sorozatát indíthatja el az új "adó" - 2011.11.02.

Felszámolásra ítélheti a magyar élelmiszeripart a különadók további emelése és újabb büntetőadók - mint az úgynevezett élelmiszerlánc-felügyeleti díj - kivetése - állítja az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ). A szakmai szervezet szerint a különadók címén beszedett összeg elérheti az ágazat tavalyi adózás előtti eredményét, azaz 50 milliárd forintot.

Gabonaszövetség: háromszoros teherhez vezetne az élelmiszerlánc-felügyeleti díj - 2011.10.28.

Elfogadhatatlannak tartja a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és -Kereskedők Szövetsége (Gabonaszövetség) az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevezetését, ami álláspontjuk szerint újabb adóterhet jelent a vállalkozóknak - tudatta közleményében a szakmai érdekképviseletei szervezet. Egyben sajnálja, hogy nem történt semmilyen egyeztetés az érintett érdekképviseletekkel a tervezet kidolgozása során. A Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi indoklása szerint viszont a változtatások az arányosabb teherviselést célozzák és nem járnak a fizetési kötelezettségek bővülésével.

Kilencvenöt százalékban "lefedi" az európai baromfitermelést az AVEC - 2011.10.28.

Mintegy 95 százalékban fedi le az európai baromfitermelést az Európai Baromfifeldolgozók és -kereskedők Szövetsége (AVEC). A testület - amelynek a Baromfi Termék Tanács (BTT) is tagja - az Európai Unió tizenhat tagországát képviseli és együttműködik a szakterület legnagyobb világszervezeteivel is.

Az arányosabb teherviseléssel indokolja a VM az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat - 2011.10.27.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj célja, hogy az élelmiszerlánc szereplői között arányosabb legyen a teherviselés - írja közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), az elképzelést ért, közelmúltbeli bírálatokra reagálva. A fennálló rendszerben például a kereskedelem olyan szektor, amely - miközben a hatóság jelentős erőforrásait köti le -, nem járul hozzá az ellenőrzés költségeihez.

A közepes jövedelműek körében nőhet leginkább a baromfifogyasztás - 2011.10.27.

A közepes jövedelműek körében növekszik majd leginkább a baromfi- és a tojásfogyasztás 2050-ig - derült ki az Európai Baromfifeldolgozók és -kereskedők Szövetségének (AVEC) közelmúltbeli közgyűlésén elhangzott prognózisokból. A közép-kelet-európai régióban Magyarország, Románia és Szerbia is versenyképes baromfiexportőrré válhat.

Elviselhetetlen pluszkiadást okozna az új élelmiszerfelügyeleti díj - állítja a MOSZ - 2011.10.26.

Új élelmiszerfelügyeleti díj kivetését készíti elő a kormány - állítja a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ). A szervezet szerint az intézkedéssel megkettőződne az élelmiszerbiztonsági díjak fizetési jogcíme, és az állattenyésztési költségek meghaladnák az elviselhetőség határát. A jogilag vitatható és erkölcsileg vállalhatatlan elképzelés diszkriminatív módon tenne különbséget a gazdasági szereplők között - szögezi le a MOSZ.

Hatásosak és piacbővüléshez vezethetnek a hazai szalmonellamentesítési programok - 2011.10.26.

Évek óta sikeresen folynak a hazai baromfiágazatban a különböző szalmonellagyérítési programok - állapította meg a tojás közelmúltbeli világnapján Bakos Nóra szalmonella szakértő. A házityúkok tenyész- és tojóállományaiban, illetve a brojler- és a pulykatermelésben is sikerült határidő előtt teljesíteni az uniós előírásokat. A szakértő szerint a tojás miatti szalmonellás ételfertőzések számának csökkenésével erősödik a fogyasztó bizalom, és ezzel egyre kedvezőbb piaci helyzet alakulhat ki a gazdálkodók számára.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat