Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Április 19-21. között rendezik meg a Pápai Agrárexpót - 2013.03.07.

Április 19. és 21. között rendezik meg a 17. Pápai Agrárexpo mezőgazdasági kiállítás és vásárt - jelentették be szerdán a szervezők. Győrffy Balázs, a Magyar Agrárkamara átmeneti elnöke elmondta: az új agrárkamarai köztestület létrehozásával nem változik az az álláspont, hogy a pápai rendezvényt a kamara fontos eseménynek tartja és továbbra is közreműködik a program szervezésében, lebonyolításában.

Czerván György: minden idők legjobb agrárexport-teljesítménye a tavalyi - 2013.03.07.

A magyar mezőgazdaság minden idők legjobb exportteljesítményét produkálta tavaly, a kivitel értéke meghaladta a 8 milliárd eurót, vagyis a 2300 milliárd forintot - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára egy szakmai fórumon. A magyar agrárgazdasági többlet 2012-ben 3,61 milliárd eurót tett ki, szemben a 2011-es 2,75 milliárd euróval.

Fazekas Sándor: erősödött a mezőgazdaság az elmúlt három évben - 2013.03.06.

Erősödött a magyar mezőgazdaság az elmúlt három évben az előző időszak kudarcai után - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A szaktárca irányítója a minisztériumban több szakmai szervezet, intézmény és vállalkozás vezető képviselőinek adta át a hivatalos partnerségi, valamint stratégiai együttműködésről szóló dokumentumot.

Kormányzati döntést sürgetnek az élelmiszeráfa ügyében a terméktanácsok - 2013.03.05.

Az élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése ügyében a terméktanácsok a kormány döntését, és annak nyilvánosságra hozatalát sürgetik. Az érintett szakmai szervezetek azt szorgalmazzák, hogy a tej, a trappista sajt, a vágott baromfi, illetve baromfi húsrészek, a tojás, valamint a sertés tőkehúsok áfakulcsa 5 százalékra csökkenjen.

Két-három hét múlva kezdődik a tavaszi árpa vetése Vas megyében - 2013.03.05.

Két-három hét múlva elkezdődhet az árpa vetése Vas megyében, de a tavaszi munkákat az határozza meg, hogy a következő időszakban milyen gyorsan szárad ki a talaj, mikor tudnak a gépekkel a földekre menni - mondta Lukács Zoltán, a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának mezőgazdasági főfelügyelője.

Hungarikum grafikai pályázatot hirdetett a VM - 2013.03.04.

Hungarikum grafikai pályázatot hirdet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A hungarikum tanúsító védjegy grafikai megjelenésének kidolgozására március 1-jétől lehet pályázn.

E-monitoring: március 12-ig kell teljesíteni az adatszolgáltatási kötelezettséget - 2013.03.04.

Már csak néhány napjuk van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatás teljesítésére a gazdálkodóknak - hívja fel az érintettek figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Március 12-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) és az Európai Halászati Alapból (EHA) támogatásban részesült gazdálkodóknak.

Tavaly csökkent a nemzetgazdasági beruházások volumene - A mezőgazdaság sem "lógott ki" a sorból - 2013.03.01.

Tavaly a nemzetgazdasági beruházások volumene 5,2 százalékkal maradt el az előző évitől, az utolsó negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva 7,9 százalékkal, az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított indexek alapján 3,7 százalékkal csökkent a beruházási volumen - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A sorból nem lóg ki a mezőgazdaság sem.

Az átmeneti elnökség szerint sikeres az agrárkamarai választás - Más szervezetek alacsony részvételről beszélnek - 2013.03.01.

A Magyar Agrárkamara átmeneti elnöksége sikeresnek ítéli a kamarai voksolást, hiszen egy új választási rendszerben minden eddiginél, még a korábbi taglétszámnál is többen, közel 15 ezren vettek részt - közölte a köztestület. A szervezet elnöksége reagált a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ), és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) kijelentéseire, amelyek szerint alacsonynak minősíthető a részvétel az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara létrehozására irányuló, a napokban lezárult választási folyamat első szakaszában.

Mintegy 9,3 millió eurónyi agrártámogatást fizettetne vissza Magyarországgal az Európai Bizottság - 2013.02.27.

Összesen mintegy 400 millió eurónyi, szabálytalanul vagy nem megfelelően ellenőrzött módon elköltött mezőgazdasági támogatást fizettet vissza az Európai Bizottság az Európai Unió tagállamaival. Magyarországnak mintegy 9,3 millió eurót (2,7 milliárd forintot) kell visszafizetnie az uniós büdzsébe.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat