Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

A hétvégén tartja közgyűlését Koppenhágában az AVEC - 2011.09.23.

Szeptember 22-25. között tartja éves közgyűlését Koppenhágában az Európai Baromfifeldolgozók és -kereskedők Szövetsége (AVEC). Az eseményen többek között szó lesz a globális baromfipiaci helyzetről és kilátásokról, illetve a minőségi uniós termelés követelményeiről, a fogyasztói elvárásokról és a nemzetközi pénzügyi krízis hatásairól. A közgyűlésen megválasztják, illetve megerősítik az AVEC tisztségviselőit is.

Az élelmiszerexport kitörési pont lehet a Kárpát-medence térségében - 2011.09.22.

Amennyiben a Kárpát-medence adottságait jól használják ki, a térség komoly élelmiszerexportőr lehetne, és így a mezőgazdaság kitörési pontot jelenthet a gazdasági válságból - jelentette ki az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén Sziebert István, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) politikai főtanácsadója. Az ülésen Czene Zsolt, a tárca osztályvezetője a "kidolgozás alatt lévő" vidékfejlesztési stratégia regionális megközelítésének fontosságáról beszélt.

Csökkenhet egyes alapvető élelmiszerek áfakulcsa - 2011.09.21.

Napirenden van a kormányban az alapvető élelmiszerek áfájának átrendezése - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió Este című műsorában. Ezek szerint bizonyos termékek vagy termékkörök átkerülhetnek a 18 százalékos, kedvezményes áfakulcs alá, miután a kormány pénteken intézkedései között bejelentette, a 25 százalékos általános áfakulcs 27-re emelkedik.

A kormány újabb zárolást és maradványtartási kötelezettséget írt elő a VM-nek - 2011.09.20.

Újabb 2433,5 millió forintot zárolt a kormány a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) idei költségvetésében és további 34 544,7 millió forintos maradványtartási kötelezettséget is előírt a tárca számára. A zárolást nem lehet kiterjeszteni az uniós forrásokat is igénylő jogcímekre, a termékdíj-visszaigénylésekre, illetve az állat- és növénykártalanításokra. A maradványtartási kötelezettség azt jelenti, hogy a VM idei büdzséjéből ennyi pénzt nem használhat fel, hanem a forrásokat jövő évi kiadásaira kell tartalékolnia.

Bábolna TETRA Kft.: Bangó László lemondott fb-tagságáról - 2011.09.19.

Lemondott felügyelő bizottsági (fb) tagságáról a Bábolna TETRA Baromfitenyésztő és Forgalmazó Kft.-ben Bangó László.

Elektronikus ügyfél-tájékoztatás: új rendszert mutat be az MVH - 2011.09.19.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) is képviselteti magát a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) szeptember 28.-október 2. között. Az MVH bemutatja új elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszerét, amely aktuális információkat szolgáltat a hivatalhoz benyújtott kérelmek elbírálásának állásáról, az egyes projektek előrehaladásáról.

A Fővárosi Főügyészség vizsgálja a Négy Mancs működésének törvényességét - 2011.09.16.

Vizsgálja a Fővárosi Főügyészség a Négy Mancs (NM) állatvédő alapítvány működésének törvényességét - közölte az MTI-vel Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, aki korábban maga fordult az ügyészséghez. Többek között azt szeretné tisztázni, hogy a szervezet milyen forrásokból finanszírozza a magyar libatenyésztők ellen folytatott kampányt.

Trendfordulót jelezhet a mezőgazdasági gépek iránti növekvő kereslet - 2011.09.16.

Akár trendfordulót is jelezhet, hogy jelentősen növekszik a mezőgazdasági gépek iránti kereslet, elsősorban a terményárak kedvező kilátásai miatt - állítja a Lombard Lízing Csoport. A Lízingszövetség adatai szerint a mezőgazdasági gépek lízingfinanszírozása 78 százalékkal bővült az idei első félévében az előző év azonos időszakához képest.

Az idén is 500 milliárd forinton felüli forgalomra számít a Coop-csoport - 2011.09.15.

A múlt évi 510 milliárd forinthoz hasonló árbevétellel kalkulál az idén a Coop-csoport - közölte Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója. A kereskedelmi láncnak a válság ellenére is sikerült megőriznie 15 százalékos részesedését a magyar piacon. Az év elején még azzal számoltak, hogy a fogyasztás több mint egy százalékkal bővül majd Magyarországon, ám várhatóan ez az év végére 0,5 százalék körül alakulhat.

A Gallicoop hasznosítja az új szarvasi üzemben képződő biogázt - 2011.09.15.

Átadták Szarvason Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb biogázüzemét, amely - csaknem 500 millió forintos uniós támogatással - mintegy 4,5 milliárd forintból épült fel. A termelt biogáz több mint 80 százalékát a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. hasznosítja, amelynek révén évi 1,5 millió köbméter földgáz válthat ki.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat