Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Rendeljenek el GMO-tilalmat az önkormányzatok - szorgalmazzák a parlamenti pártok - 2011.09.14.

Határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a parlament fenntartható fejlődés bizottsága, amelynek elfogadásával a parlament felkérné a magyarországi önkormányzatokat, hogy - csatlakozva a horvát parlament hasonló kezdeményezéséhez - területükön tiltsák meg a genetikailag módosított szervezetek (GMO) alkalmazását az agrárgazdaságban. Az LMP-s Jávor Benedek, a szakbizottság elnöke expozéjában hangsúlyozta: a horvát javaslat célja, hogy az Alpok-Adria régió teljes egészében GMO-mentes legyen.

Legalább 135-140 euróra kellene növelni a tonnánkénti intervenciós gabonaárat a COPA alelnöke szerint - 2011.09.14.

A mai 101,3 euróról tonnánként 135-140 euróra kellene növelni az uniós intervenciós gabonafelvásárlási árat, mert a jelenlegi mértéket régen túlhaladta a piac - jelentette ki Wiktor Szmulewicz, az európai gazdaszervezetek szövetségének (COPA) lengyel alelnöke, aki a közelmúltban a Magyar Agrárkamara meghívására magyarországi tárgyalásokat folytatott. Az üzletláncokkal szemben a sertés- és a baromfiágazatban is összefogásra biztatott.

Felszámolási eljárás és csődök az Abo csoportnál - 2011.09.13.

Felszámolási eljárást indítottak a nyíregyházi Abo Mill Malomipari Zrt. ellen, a tulajdonos Abo Holding Zrt. pedig csődvédelembe menekült és az Abo Trade Gabona Kereskedőház Zrt. is csődöt jelentett. A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Abo-cégcsoport jelentős veszteséget halmozott fel, miközben forgalma jelentősen zsugorodott az elmúlt években.

Kocsmázik és bevásárol gazdájával egy brit kacsa - 2011.09.13.

Kocsmába és bevásárolni jár rendszeresen gazdájával Nagy-Britanniában egy kacsa, aki fajtársiénál jobban szereti az emberi társaságot. Kacsatenyésztő gazdája nem idomította, hanem a madár maga szegődött a nyomába.

A vágóbaromfi drágult, a tojás ára csökkent júliusban a KSH adatai szerint - 2011.09.12.

A vágóbaromfi 18,2 százalékkal drágult, a tyúktojás ára viszont 4,9 százalékkal csökkent júliusban az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az agrártermékek termelőiár-szintje összességében 24,9 százalékkal volt magasabb: a növényi termékeké 32,3, az élő állatok és állati termékeké 11,4 százalékkal emelkedett. Január-júliusban az előző év azonos időszakához mérten az agrártermékek termelőiár-szintje 35,4, a növényi termékek ára 47,6, az élő állatok és állati termékeké 14,7 százalékkal nőtt.

Néhány hét az átfutási ideje az Agrár Széchenyi Kártyára beadott kérelmeknek - 2011.09.12.

Megérkeztek az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) konstrukcióra benyújtott első folyószámlahitel kérelmek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), a területi kereskedelmi és iparkamarák és a KA-VOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zrt. regisztráló irodáiba - közölte Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója. Az új lehetőség iránt továbbra is nagy az érdeklődés, de az agrárágazati szereplőknek a hiteligények benyújtása előtt célszerű tanulmányozniuk az ASZK-s üzletszabályzatot a feltételek megismerése érdekében.

Nyári élelmiszerbiztonsági ellenőrzések: százmilliós bírságot szabtak ki a hatóságok - 2011.09.09.

Összesen 12 502 ellenőrzést végeztek az élelmiszerlánc- felügyeletért felelős hatóságok a júliusi-augusztusi razziákon, amely során 631 esetben róttak ki bírságot 100,7 millió forint értékben - összegezte a tapasztalatokat Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára. A külön is kiemelt dinnyeellenőrzésekkor kirótt bírságok összege nem érte el a 600 ezer forintot.

A szárazságtűrő kukoricahibridek 14-15 tonnás hektáronkénti termést hozhatnak - 2011.09.07.

Egyre fontosabbá válik a kukoricahibridek hő- és szárazságtűrő képessége a termésbiztonság szempontjából - közölte Szél Sándor, a szegedi Gabonakutató Nonprofit Zrt. főosztályvezetője az intézet országos fajtabemutatóján. Kedvező időjárási viszonyok között, jó minőségű talajon, korszerű agrotechnológia mellett egyes táblákon 14-15 tonnás hektáronkénti kukoricatermés is elérhető.

Ketreccserék támogatása: új gépkódlista az erdészeti potenciálról szóló rendeletben - 2011.09.06.

Megjelentette a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) azt az új gépkódlistát, amely a baromfitelepek korszerűsítéséhez - ketreccseréjéhez - felhasználható technológiai berendezéseket tartalmazza. A bővített lista abban a rendeletmódosításban jelent meg, amely az erdészeti potenciál helyreállításához igénybe vehető uniós támogatások részletes szabályait tartalmazza.

GMO-s repcevizsgálatok: minden tétel negatív volt - 2011.09.06.

Nem talált GMO-szennyezést egyetlen mintában sem a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) a repce vetőmagok szaklaboratóriumi ellenőrzésekor - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A hazai vetőmag-forgalmazást szabályozó miniszteri rendelet értelmében július 15-től az Európai Unióból érkező vetőmagok Magyarországon csak akkor hozhatók forgalomba, ha rendelkeznek az EU bármely tagállamának akkreditált laboratóriumában kiállított, GMO-mentességet igazoló nyilatkozattal.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat