Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Hatékonyabb eljárás a szerves hulladékok hasznosítására - 2012.05.04.

Hatékonyabban hasznosíthatók a növényi és állati szervesanyag-tartalmú hulladékok azzal a megoldással, amelyet a Terra Humana Kft. fejlesztett ki. Az eljárás eredményeként az úgynevezett pirolízisgáz, illetve széntartalmú maradék, azaz bioszén keletkezik.

Ketreces tojótyúk-tartás: az emberek vagy az állatok fejével gondolkozzunk-e? - 2012.05.03.

A vita azon folyik, hogy a tyúkok vagy az emberek fejével gondolkozzunk-e a ketreces tojótyúk-tartás körülményeinek megítélésekor - fogalmazott a januártól hatályos, szigorúbb uniós állatjóléti előírások kapcsán a Somogy televízió "Miért?" című műsorában Sütő Zoltán, a Kaposvári Egyetem tanszékvezetője. A tapasztalatok szerint a ketreces tartásra vonatkozó változtatások mellett és ellen is felhozhatók érvek.

A kiváló magyar élelmiszerek növelhetik a Kínába irányuló magyar exportot - 2012.05.03.

A kiváló minőségű magyar élelmiszerek jó alapot nyújtanak a Kínába irányuló magyar export növelésére - jelentette ki Kövér László, a köztársasági elnöki jogkört ideiglenesen betöltő házelnök, aki a napokban udvariassági látogatáson fogadta Li Ko-csiang (Li Keqiang) kínai miniszterelnök-helyettest a Sándor-palotában.

Megjelent az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását szabályozó rendelet - 2012.05.02.

Megjelent az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának részletes szabályait tartalmazó rendelet - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A jogszabály felsorolja a díjfizetésre kötelezettek körét, megállapítja a díj mértékét, a bevallás és a díjfizetés határidejét.

Tojáspiaci anomáliák: a kilogrammonkénti árat is fel kellene tüntetni az üzletekben - 2012.04.27.

Várhatóan módosítja a kormány a termékek egységárának feltüntetésére vonatkozó szabályozást a tojáspiaci anomáliák miatt. A változtatásokat a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezte, mert a szervezet tapasztalatai szerint az S-jelölésű importtojások vevőcsalogató kereskedelmi árképzése letöri a normál méretű hazai étkezési tojások felvásárlási árait, miközben a fogyasztók is rosszul járnak.

Harmincezer csirkével végeztek a földgyaluk Kínában - 2012.04.27.

Véres "ütközet" zajlott az építőipar és a mezőgazdaság között Kínában: 30 ezer csirkével végeztek fölgyaluk. A baromfik óljaikban voltak, amikor a bulldózerek a föld színével tették egyenlővé a csirketelepet, mert az útban volt egy luxuslakópark megépítéséhez.

Április 30-ig adhatók be az állatjóléti támogatási kérelmek - figyelmeztet a VM - 2012.04.26.

Április 30-ig adhatják be a gazdák az első negyedéves baromfi állatjóléti támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségeihez - hívja fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). Az intézkedés mintegy 1600 baromfitartásból élő gazdálkodót érint.

Fotópályázatot hirdetett az agrármindennapokról a mezőgazdasági múzeum - 2012.04.25.

Mezőgazdaságról, vidéki családok életéről, háztáji gazdaságok mindennapjairól szóló, a 20. században, főként az 1950-es és 1960-as években készült színes vagy fekete-fehér digitális fényképeket várnak a Magyar Mezőgazdasági Múzeum "Küldj 1 képet!" című pályázatára. A határidő június 3-án jár le.

Nem mutattak ki határérték feletti GMO-tartalmat a hazai ellenőrzések - 2012.04.25.

Lezárult a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által március 1-jén elrendelt, az élelmiszerekben fellelhető genetikailag módosított szervezetek (GMO) előfordulásának felmérésére irányuló kiemelt ellenőrzés. Az ellenőrzés elrendelésére nem meghatározott, konkrét események miatt került sor, hanem tájékozódó, megelőző jellegű. A hatóság felmérte, a hazai élelmiszerpiacon előfordulnak-e nem engedélyezett, vagy engedélyezett, de nem megfelelően jelölt, GMO-t tartalmazó termékek.

A MOSZ szerint a mezőgazdasági munkaadók elesnek a bérkompenzációtól - 2012.04.23.

A mezőgazdasági munkaadók gyakorlatilag nem tudnak élni a bérkompenzáció lehetőségével, mivel azt úgynevezett csekély összegű, azaz "de minimis" - támogatásként hirdették meg számukra - közölte a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ). E támogatási formát az érintett vállalkozások nagy része az elmúlt években kimerítette.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat