Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

A globális felmelegedés rendszeres árvizeket okozhat - A mezőgazdaság is felelős az áradásokért? - 2013.06.07.

A globális felmelegedéssel egyre gyakoribbak lehetnek a Duna mostani áradásához hasonló árvizek - állítja egy tanulmányában az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA). A szervezet szerint ugyanakkor más tényezők, az urbanizáció és a modern mezőgazdaság is hozzájárulnak a helyzet romlásához.

A mezőgazdaság nagyban befolyásolhatja az idei gazdasági növekedést - 2013.06.07.

Az idei gazdasági növekedés szempontjából sok múlik majd a mezőgazdaság teljesítményén a Buda-Cash és a Raiffeisen elemzői szerint, akik úgy vélik, a tartós növekedési pályára álláshoz beruházási fordulatra lenne szükség. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemeli: az EU-ban az első negyedévben Litvánia és Lettország után Magyarországon volt a legmagasabb a gazdasági növekedés az előző negyedévhez viszonyítva.

Több kartellügyre számít az idén a versenyhivatal - A vidékfejlesztési miniszter mentességet adhat - 2013.06.06.

A kartellügyek és a szankcionálások számának növekedésére számít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az idén a helyi piacokat is megvizsgálják. A vidékfejlesztési miniszter ugyanakkor mentesítheti a termelőket a kartellezés gyanúja alól.

Az agroüzemanyag-előállítás drasztikus csökkentését sürgetik zöld szervezetek - 2013.06.06.

Zöld szervezetek azt szorgalmazzák, hogy a kormány, illetve Magyarország európai parlamenti képviselői egyaránt szavazzák meg az agroüzemanyag-előállítás drasztikus csökkentésének célkitűzését, továbbá sürgetik az agroüzemanyagok előállítására és felhasználására adott támogatások és adókedvezmények felszámolását is.

A magyar föld megtartását célozza az átdolgozott földtörvényjavaslat - 2013.06.05.

A magyar föld megtartása a célja a készülő mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslatnak, amelyről széles körű társadalmai-szakmai vita folyt. Ennek nyomán szükségessé vált a tavaly benyújtott törvényjavaslat szövegének koncepcionális átdolgozása - kommentálta a közelmúltbeli parlamenti eseményeket a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Évi 100 milliárdos mezőgazdasági kárt okoz az időjárás - Komplex kockázatkezelési rendszert épít ki a VM - 2013.06.05.

Évente mintegy 100 milliárd forintos árbevételkiesést okoz a kedvezőtlen időjárás a magyar mezőgazdaságnak - mondta Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közigazgatási államtitkára. A tárca "Komplex mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer" elnevezésű projektet valósít meg.

Homokkal kevert szójadara bukkant fel a hazai piacon - A BTT bejelentést tett a Nébih-hez - 2013.06.04.

Homokkal kevert szójadara jelent meg a hazai piacon, amelynek takarmányozási felhasználása komoly károkat okoz a baromfiágazati vállalkozásoknak. A Baromfi Termék Tanács (BTT) felhívja tagjai figyelmét, hogy szójadara-beszerzéseiknél körültekintően járjanak el. A BTT a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) fordult az ügyben.

Az állattartó gazdaságok 1200 hektár helyett 1800 hektárt használhatnának - 2013.06.04.

Az eredetileg tervezett 1200 hektár helyett 1800 hektárt birtokolhatnának az állattartó telepek üzemeltetői és a vetőmag-előállítók - határozott a parlament. A képviselők számos módosító indítvány elfogadásával átírták a kormány tavaly benyújtott új földtörvény-tervezetét.

Több takarmánykukoricát és napraforgót vetettek Békés megyében - 2013.06.04.

A tervezettnél mintegy 8500 hektárral több napraforgót, takarmány- és vetőmag-kukoricát vetettek el Békés megyében az idén. A termelők vetésterveit a rendkívül száraz ősz és a hóeséssel kísért tavaszi hideg írta felül.

A kereskedők negyede elfejelt számlát adni - Nagy gondok a mezőgazdasági idénymunkáknál - 2013.06.03.

Minden negyedik esetben találtak kereskedelmi szabálytalanságot az adóellenőrök és a pénzügyőrök tavaszi akciójuk során. A várható bírság összege meghaladja a 320 millió forintot, 53 üzlet működését pedig 12 napra felfüggesztették. A szezonális mezőgazdasági munkáknál a munkáltatók alig teljesítik foglalkoztatással kapcsolatos kötelezettségeiket.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat