Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Estek a gabonajegyzések Oszama bin Laden halálhírére - 2011.05.03.

Hétfőn szinte valamennyi gabonaféle ára csökkent a nemzetközi árutőzsdéken Oszama bin Laden halálának hírére. Elemzők szerint az elsőszámú terroristavezér halálával csökkent az ügyletek kockázati felára.

Az új agrárkamarai törvénytervezet teljes vitaanyaga - 2011.05.03.

Május 15-ig tehetik meg észrevételeiket a gazdasági szereplők a közelmúltban társadalmi vitára bocsátott új agrárkamarai törvény tervezetévell kapcsolatban. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) koncepciója szerint az átalakított szervezet - új választások megtartása után - Magyar Vidékfejlesztési, Agrár- és Élelmiszergazdasági Kamara néven jönne létre. A törvény hatályba lépésekor az agrárgazdasági szereplők lakóhelyük vagy székhelyük szerint automatikusan - kötelező módon - tagokká válnának. A tagság százmillió forint éves árbevételig díjmentes lenne, e fölött sávos kötelezettség lépne életbe: 0,1-0,3 milliárd forintos forgalomnál egy ezreléket, 0,3-1 milliárdosnál 1,5 ezreléket, egymilliárdon felülinél pedig 2 ezreléket kellene fizetni.

Gyorsult az uniós források kifizetése az új kormányzati ciklusban - 2011.05.02.

Számottevően gyorsult az uniós források időközi kifizetése az új kormányzati ciklusban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Az elmúlt tíz hónapban összesen több mint kétszer, míg időarányosan több mint négyszer annyi forrást hívott le Magyarország, mint a megelőző három évben. Az idei negyedév végén a támogatás 3,3 milliárd eurót tett ki, amely a teljes 14 százalékának felel meg.

Egységes támogatási kérelmek: minél gyorsabb beadást javasol az MVH - 2011.04.29.

Április 26-áig mintegy 65 ezer ügyfél nyújtott be egységes elektronikus támogatási kérelmet, ami a tavaly beérkezett összes kérelem 35 százaléka - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A hivatal előrejelzése szerint a szankciómentes beadási határidőig, vagyis 2011. május 16-áig még mintegy 123 ezer kérelem beérkezése várható.

A Leader-programot is vizsgálja az idén az ÁSZ - 2011.04.28.

A Leader-programban felhasznált források eredményességének és hatékonyságának vizsgálata, illetve a hátrányos helyzetben lévő térségek felzárkóztatására fordított pénzeszközök elköltésének elemzése szerepel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) idei ellenőrzési terveiben - közölte Holman Magdolna, az ÁSZ osztályvezetője. Az ellenőrzés során vizsgálják a vidékfejlesztési tárca és a vidékfejlesztési hivatal munkáját, valamint az önkormányzatok és a végső kedvezményezettek tevékenységét is.

Élelmiszeráfa: Fazekas szerint később dönt a kormány - 2011.04.27.

Későbbi időpontban születhet döntés az élelmiszerek áfa csökkentéséről - jelentette ki konkrétumok említése nélkül Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Magyar Televízió közelmúltbeli reggeli műsorában. Hozzátette: a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) több lépcsőben vizsgálja, hogy az áfa mérséklése milyen költségvetési bevételkieséssel járna. Egy-egy adott termékre vonatkozóan pedig konkrét számításokat kell végeznie - szögezte le.

Mikroalga olaj az élelmiszerekben - 2011.04.26.

Kérelmet nyújtott be egy amerikai cég a brit élelmiszerbiztonsági hatósághoz (FSA), mivel új élelmiszer-összetevőként kíván forgalomba hozni egy Schizochytrium mikroalga törzsből előállított mikroalga olajat, amely dokozahexaénsavban (DHA) és eikozapentaénsavban (EPA) gazdag - olvasható a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal honlapján. A kérelmező korábban már kapott engedélyt DHA-ban gazdag Schizochytrium spp-ből nyert algaolajra.

Társadalmi vita az új agrárkamarai törvényről: százmilliós bevétel felett lenne tagdíj - 2011.04.22.

Társadalmi vitára bocsátotta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az új agrárkamarai törvény tervezetét. A tárca május 15-ig várja a szakmai észrevételéket. Az elképzelések szerint az agrárgazdasági szereplők a törvény hatályba lépése után automatikusan kamarai taggá válnának. Az évi 100 millió forintot meghaladó vállalkozásoknak tagdíjat kellene fizetniük. A törvényjavaslat még a nyári szünet előtt a parlament elé kerül.

Továbbra is a Tesco vezet a hazai élelmiszer-kereskedelemben - 2011.04.22.

Tavaly is a Tesco bonyolította le a legnagyobb forgalmat a hazai élelmiszer-kereskedelemben - derül ki a Nielsen piackutató adataiból. Így nem változott a rangsor a láncok toplistáján. A Tescot két magyar tulajdonú kereskedelmi hálózat, a CBA és a Coop követi. A Nielsen a cégek saját közlése, illetve becslések alapján állította össze az élelmiszer és háztartási vegyiáru kereskedelmi vállalatok tavalyi, forgalom szerinti rangsorát.

Április végén indulhat az Agrár Széchenyi Kártya program - 2011.04.21.

Április végétől lesz elérhető az Agrár Széchenyi Kártya program, amelynek keretében mintegy 20 milliárd forintnyi forráshoz juthatnak az agrárágazatban működő vállalkozások, őstermelők és családi vállalkozások - hívja fel a figyelmet a Körics Euroconsulting pályázati tanácsadó iroda. A szabad felhasználású hitel összegének minimuma 500 ezer, maximuma 25 millió forint, futamideje pedig három év lehet.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat