Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Magyar szakemberek vehetnek részt az algériai baromfitermelés fejlesztésében - 2011.10.04.

Kétoldalú mezőgazdasági megállapodást írt alá a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Rachid Benaissa algériai földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. Az együttműködés során Magyarország nagy genetikai értékű tenyészbikákat és szaporító anyagokat exportálhat, magyar szakemberek pedig bemutató-oktató bázis kialakításában, közös kutatási programokban és az algériai baromfitenyésztés modernizálásában vehetnek részt.

Tizenhatféle zsebszerződéssel jutnak a hazai termőföldek külföldi kézbe - 2011.10.03.

Tizenhatféle zsebszerződés fordul elő a hazai földpiacon, és ma már mintegy egymillió hektárnyi terület van külföldiek kezében - állítja a Győr-Moson-Sopron megyei agrárkamara. Emiatt évente 40-50 milliárd forintnyi támogatás "távozik" az országból. Szakértők szerint továbbra is hiányoznak az életképes középüzemek, és nincs meg a megfelelő üzemszabályozás sem.

Hiába a piaci stagnálás, növelte forgalmát a Gyermelyi vállalatcsoport - 2011.09.30.

Tíz százalékot meghaladó mértékben növelte forgalmát a stagnáló hazai tésztapiaci körülmények között a Gyermelyi - áll a cég közleményében. A negyvenéves vállalatcsoport 15,9 milliárd forintos árbevételt ért el 2010-ben. Az idén a Gyermelyi friss tésztákkal is megjelenik a piacon.

Orbán Viktor: a mezőgazdaság kitörési pont - 2011.09.29.

Magyarország számára jelentős lehetőséget is hordoz az újra fellángoló euróválság: az egyik ilyen, hogy felértékelődik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) megnyitóján. Mint fogalmazott: "Magyarország minden ellenkező híreszteléssel szemben mezőgazdasági ország".

ÚMVP-beruházások: hosszabb lesz a kérelembenyújtási időszak - 2011.09.29.

Kedvezően változtak azok a benyújtási időszakok, amelyek az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) uniós társfinanszírozású beruházási támogatásainak kifizetésii kérelmeire vonatkoznak - rögzítette közleményében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A hivatal a hosszabb beadási időszak egyenletesebb terhelése miatt gyorsabban tudja feldolgozni a kérelmeket.

Master Good: hatvan százalékkal növekedett a baromfifeldolgozó kapacitás Kisvárdán - 2011.09.27.

Több mint másfél milliárd forintos beruházással korszerűsítette és bővítette kisvárdai üzemét a Master Good cégcsoport, amely a fejlesztéssel Közép-Európa legnagyobb baromfifeldolgozóját alakította ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban. A saját forrásból és bankhitelből finanszírozott, 1,6 milliárd forintos fejlesztés során lecserélték a teljes vágóvonalat, és a daraboló üzem korszerűsítésével 60 százalékkal növelték a gyár kapacitását.

Holnap nyitja meg hivatalosan felújított kisvárdai üzemét a Master Good - 2011.09.26.

Megújította, illetve bővített és korszerűsítette kapacitásait kisvárdai üzemében a hazai baromfiágazatban meghatározó Master Good csoport. A 1,5 milliárd forintos beruházás nyomán a feldolgozó Közép-Európa legnagyobb kapacitású üzemévé vált, amely a hazai termelés 25 százalékát adja.

Kisgazdasági programokat támogat a VM az állattenyésztésben - 2011.09.23.

Nőhetne az állattenyésztés részaránya Magyarországon, ha kihasználnák a Nemzeti Földalapban (NFA) rejlő lehetőségeket - jelentette ki V. Németh Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a "Nyúl-unk a munkáért" program eredményhirdetésén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ilken. A jövőben elindítandó hasonló programokat a tervek szerint több haszonállatfajra is kiterjesztenék.

A hétvégén tartja közgyűlését Koppenhágában az AVEC - 2011.09.23.

Szeptember 22-25. között tartja éves közgyűlését Koppenhágában az Európai Baromfifeldolgozók és -kereskedők Szövetsége (AVEC). Az eseményen többek között szó lesz a globális baromfipiaci helyzetről és kilátásokról, illetve a minőségi uniós termelés követelményeiről, a fogyasztói elvárásokról és a nemzetközi pénzügyi krízis hatásairól. A közgyűlésen megválasztják, illetve megerősítik az AVEC tisztségviselőit is.

Az élelmiszerexport kitörési pont lehet a Kárpát-medence térségében - 2011.09.22.

Amennyiben a Kárpát-medence adottságait jól használják ki, a térség komoly élelmiszerexportőr lehetne, és így a mezőgazdaság kitörési pontot jelenthet a gazdasági válságból - jelentette ki az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén Sziebert István, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) politikai főtanácsadója. Az ülésen Czene Zsolt, a tárca osztályvezetője a "kidolgozás alatt lévő" vidékfejlesztési stratégia regionális megközelítésének fontosságáról beszélt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat